אודה לעזרתכם, איני בקיאה בנושא אז תודה מראש על הסבלנות

אני עם אותו מכשיר טלפון (שיאומי) כבר מספר שנים טובות ולכן לא יצא לי להתעסק עם העברת נתונים בין מכשירים... כעת אני צריכה מכשיר חדש.
אודה אם תוכלו לעזור לי במספר שאלות.
בכל השנים הללו, לא גיביתי אפליקציות, תמונות, סיסמאות ושאר נתונים בחשבון גוגל או בדרך אחרת...
לא רציתי לתת לגוגל גישה לנתונים שלי.. לכן לא הפעלתי גיבוי בחשבון גוגל, גיבוי בענן, דרייב, וואן או כל גיבוי אחר.1) האם בשביל להעביר נתונים בין הטלפון הישן לטלפון החדש, חייבים קודם לגבות הכל בחשבון גוגל או שניתן לעשות זאת גם בדרך אחרת? בעזרת כבל? אולי דרך המחשב...?
ואם כן, האם כעת זה כבר מאוחר מדי לגבות הכל?
האם דרושה לכך אפליקציה חיצונית או שמספיק לחבר את הטלפונים למחשב..? אחד לשני..?
האם באופן כללי, ניתן להעביר נתונים בין טלפונים מבלי לתת הרשאות גישה לגוגל או להוריד אפליקציית צד שלילי וכו'?
2) אני רוצה להעביר לטלפון החדש את הפתקים שיצרתי באפליקציית "פתקים" במכשיר שיאומי, כיצד עושים זאת והאם ניתן לעשות זאת ללא גיבוי בחשבון גוגל או פתיחת חשבון שיאומי והפעלת הגיבוי שם?
יש לי אלפי פתקים שיש לי צורך חיוני לשמור וזה אחד הדברים שהכי חשוב לי שישמרו במעבר לטלפון חדש. מה ניתן לעשות על מנת להעביר את כל האפליקציה והפתקים לטלפון החדש?
3) אותה שאלה של סעיף 2 לגבי התמונות בגלריה..
4) להבנתי, אפליקציות לא חשוב לגבות כי במילא אם מורידים אותן למכשיר חדש אז מתחברים עם מספר טלפון או חשבון גוגל וכל הנתונים נשמרים מכיוון שהם מקושרים למשתמש... גם לדוגמה אפליקציות שיש בהן יתרה כספית, שוברים טעונים וכו'..?
ייתכן שיש דברים נוספים שיש לעשות ולא ציינתי מחוסר ידע, אודה לכל הסבר ועצה

תודה רבה