עזרה - טלפון חדש - כיצד להעביר אפליקציות ונתונים בין טלפונים ללא גיבוי בגוגל?

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
Luna. פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב,
אודה לעזרתכם, איני בקיאה בנושא אז תודה מראש על הסבלנות 🙏

אני עם אותו מכשיר טלפון (שיאומי) כבר מספר שנים טובות ולכן לא יצא לי להתעסק עם העברת נתונים בין מכשירים... כעת אני צריכה מכשיר חדש.
אודה אם תוכלו לעזור לי במספר שאלות.

בכל השנים הללו, לא גיביתי אפליקציות, תמונות, סיסמאות ושאר נתונים בחשבון גוגל או בדרך אחרת... 😳 לא רציתי לתת לגוגל גישה לנתונים שלי.. לכן לא הפעלתי גיבוי בחשבון גוגל, גיבוי בענן, דרייב, וואן או כל גיבוי אחר.

1) האם בשביל להעביר נתונים בין הטלפון הישן לטלפון החדש, חייבים קודם לגבות הכל בחשבון גוגל או שניתן לעשות זאת גם בדרך אחרת? בעזרת כבל? אולי דרך המחשב...?
ואם כן, האם כעת זה כבר מאוחר מדי לגבות הכל?
האם דרושה לכך אפליקציה חיצונית או שמספיק לחבר את הטלפונים למחשב..? אחד לשני..?

האם באופן כללי, ניתן להעביר נתונים בין טלפונים מבלי לתת הרשאות גישה לגוגל או להוריד אפליקציית צד שלילי וכו'?

2) אני רוצה להעביר לטלפון החדש את הפתקים שיצרתי באפליקציית "פתקים" במכשיר שיאומי, כיצד עושים זאת והאם ניתן לעשות זאת ללא גיבוי בחשבון גוגל או פתיחת חשבון שיאומי והפעלת הגיבוי שם?
יש לי אלפי פתקים שיש לי צורך חיוני לשמור וזה אחד הדברים שהכי חשוב לי שישמרו במעבר לטלפון חדש. מה ניתן לעשות על מנת להעביר את כל האפליקציה והפתקים לטלפון החדש?

3) אותה שאלה של סעיף 2 לגבי התמונות בגלריה..

4) להבנתי, אפליקציות לא חשוב לגבות כי במילא אם מורידים אותן למכשיר חדש אז מתחברים עם מספר טלפון או חשבון גוגל וכל הנתונים נשמרים מכיוון שהם מקושרים למשתמש... גם לדוגמה אפליקציות שיש בהן יתרה כספית, שוברים טעונים וכו'..?

ייתכן שיש דברים נוספים שיש לעשות ולא ציינתי מחוסר ידע, אודה לכל הסבר ועצה 🙏
תודה רבה 🙏

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #2 

גיבוי של אפליקציות זה לא ממש משהו שעובד באנדרואיד
כלומר הם יותקנו במכשיר החדש, אבל המידע שהיה בהם ברוב המקרים לא יישמר.

פתקים, צריך לנסות להעביר לגוגל keep, לא מכיר מספיק את האפליקציה של Xiaomi

תמונות אפשר לסנכרן עם Google photos

Luna. פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

14/12/2025 16:54  
OMRIJ כתב:
גיבוי של אפליקציות זה לא ממש משהו שעובד באנדרואיד
כלומר הם יותקנו במכשיר החדש, אבל המידע שהיה בהם ברוב המקרים לא יישמר.

פתקים, צריך לנסות להעביר לגוגל keep, לא מכיר מספיק את האפליקציה של Xiaomi

תמונות אפשר לסנכרן עם Google photos
...

היי, תודה.
אי אפשר פשוט לבצע העברת נתונים דרך כבל? הבנתי שבסמסונג עושים זאת איכשהו דרך כבל שמחברים בין שני הטלפונים וזהו.
זה לא יעבוד בין שיאומי לשיאומי?
הייתי רוצה להעביר את אפליקציית פתקים בדרך הזו (וגם את שאר הנתונים, אך הפתקים זה הכי חשוב לי).
אני מעדיפה לא לסנכרן כלום עם שירותי גוגל, השאלה אם ניתן לעקוף.. כמו שלהבנתי ניתן לעשות בסמסונג...

HT-Assaf
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1238
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #4 

בסמסונג ובפיקסל אפשר דרך כבל.
אני מניח שבשיומי גם.
בכל מקרה רוב האפליקציות מגבות נתונים לענן שלהם. כמו בנקים וכו'.
ווטסאפ משחזר מגיבוי שלו בגוגל דרייב.

אם את מעתיקה בין שיומים, כנראה זה יעתיק את הפתקים.
אין לי ניסיון החלפה בין שיומי. את בטוחה שהפתקים לא מגבה בענן של שיומי?
בכל מקרה הטלפון הישן יעבוד עדיין אחרי ההעתקה במידה ויש בעיות.

Luna. פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

14/12/2025 17:28  
HT-Assaf כתב:
בסמסונג ובפיקסל אפשר דרך כבל.
אני מניח שבשיומי גם.
בכל מקרה רוב האפליקציות מגבות נתונים לענן שלהם. כמו בנקים וכו'.
ווטסאפ משחזר מגיבוי שלו בגוגל דרייב.

אם את מעתיקה בין שיומים, כנראה זה יעתיק את הפתקים.
אין לי ניסיון החלפה בין שיומי. את בטוחה שהפתקים לא מגבה בענן של שיומי?
בכל מקרה הטלפון הישן יעבוד עדיין אחרי ההעתקה במידה ויש בעיות.
...

תודה.
מעולם לא פתחתי חשבון שיאומי ולא הפעלתי שום גיבוי לענן שלהם, יותר גרוע מבחינתי מאשר לאשר גיבויים לגוגל....

אולי מישהו פה מכיר את התהליך עם שיאומי (בעיקר עם אפליקציית פתקים, אך לא רק..) ויוכל להסביר מה הפרוצדורה ואיזה כבל צריך לרכוש?

amirn
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1067
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #6 

Luna. פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@amirn
השאלה הייתה האם ניתן לבצע את ההליך רק בעזרת כבל וללא אפליקציות שדורשות הרשאות גישה או גיבויים בחשבונות שונים...

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #8 

לאיזה מכשיר את עוברת?

Luna. פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

20/12/2025 19:17  
borsood כתב:
לאיזה מכשיר את עוברת?
...
ממכשיר שיאומי ישן שנמצא אצלי כבר מספר שנים למכשיר שיאומי חדש.

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

יש לשיאומי אפליקציה Mi Mover להעברה ממכשיר למכשיר בערת רשת מקומית ששני המכשירים יוצרים.
אם יש לך כבל שאליו את יכולה לחבר את המכשירים ישירות אז באמצע תהליך ההתקנה של המכשיר החדש הוא אמור לגלות את הישן ולבצע את ההעברה בכבל.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3628
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #11 

yossipeleg
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
שם מלא: יוסי פלג
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #12 

בין מכשירי שיומי יש אפשרות העברה ישירה כששני המכשירים על אותה רשת WIFI.
עשיתי את זה לא מעט פעמים, אבל אצלי היה גיבוי לגוגל, כך שאין לי יכולת להעריך איך זה עובד בלי.
לגבי החשש שלך לפרטיות, אני חייב להעיר שכשאת משתמשת בטלפון סיני - גיבוי לגוגל או אי גיבוי צריך להיות הדאגה האחרונה שלך.

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2785
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #13 

לפני מספר חודשים עברתי משיומי לסמסונג,
העברת החומרים היתה בעזרת האפפ של סמסונג,
"פתקים" לא עברו אז העברתי ידנית
תמונות עברו אך עם תאריך אחיד לכולן.
לSMS השתמשתי באפפ יעודי.
ואטזאפ עובר בשיטה שלו.

גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #14 

מה הכוונה "פתקים " ?

Luna. פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

22/12/2025 17:19  
borsood כתב:
יש לשיאומי אפליקציה Mi Mover להעברה ממכשיר למכשיר בערת רשת מקומית ששני המכשירים יוצרים.
אם יש לך כבל שאליו את יכולה לחבר את המכשירים ישירות אז באמצע תהליך ההתקנה של המכשיר החדש הוא אמור לגלות את הישן ולבצע את ההעברה בכבל.
...
באפליקציית mi mover אין צורך בשימוש בכבל, פשוט סורקים ברקוד וזהו, ההעברה מתבצעת.
המטרה של שימוש בכבל היא על מנת לא להשתמש באפליקציית mi mover או כל אפליקציה אחרת שדורשת הרשאות גישה..

...

שאלתי את הבינה המלאכותית לפני ששאלתי בפורום אבל הרבה פעמים ה- AI מחרטט בביטחון ועדיף לסמוך על תשובות של אנשים עם ניסיון ממשי בחיבור כבל בין מכשירי שיאומי.

23/12/2025 11:25  
yossipeleg כתב:
בין מכשירי שיומי יש אפשרות העברה ישירה כששני המכשירים על אותה רשת WIFI.
עשיתי את זה לא מעט פעמים, אבל אצלי היה גיבוי לגוגל, כך שאין לי יכולת להעריך איך זה עובד בלי.
לגבי החשש שלך לפרטיות, אני חייב להעיר שכשאת משתמשת בטלפון סיני - גיבוי לגוגל או אי גיבוי צריך להיות הדאגה האחרונה שלך.
...

תודה רבה.
לא הבנתי אם אתה מתכוון להעברה דרך אפליקציית mi mover? או העברה בצורה אחרת?

במילא אין פרטיות, זה לא משנה אם המידע לגביך נשמר בסין או במשרדי גוגל אבל לפחות אני מנסה לצמצם נזקים, עד כמה שניתן...

23/12/2025 16:38  
מספיקלי כתב:
לפני מספר חודשים עברתי משיומי לסמסונג,
העברת החומרים היתה בעזרת האפפ של סמסונג,
"פתקים" לא עברו אז העברתי ידנית
תמונות עברו אך עם תאריך אחיד לכולן.
לSMS השתמשתי באפפ יעודי.
ואטזאפ עובר בשיטה שלו.
...

תודה רבה.
כיצד העברת את הפתקים בצורה ידנית? אנא הסבר :)
יש לי קרוב ל- 3000 פתקים (כן...) אז נראה לי שהעברה ידנית תהיה עבודת פרך....

לגבי התמונות, מתסכל... ייתכן שזה קרה בגלל שהמעבר בוצע למכשיר סמסונג ולא שיאומי? ממה שראיתי ברשת, אז במעבר בין שיאומי לשיאומי, לרוב התאריכים בגלריה נשמרים (אך לא תמיד).
אני שוקלת לשמור על הטלפון החדש נקי יחסית ולא להעביר את כל הגלריה אלא לבחור ידנית רק תמונות ואלבומים נחוצים.

23/12/2025 18:40  
גלובל כתב:
מה הכוונה "פתקים " ?
...

בשיאומי יש אפליקצייה בשם "Notes", כשמה כן היא, אתה יוצר פתקים עם כל המידע שחשוב לך...

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3628
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #16 

מה קשור בינה מלאכותית ?- זה שתוצאות החיפוש מציגות בהתחלה תשובה של ai לא אומר שאין תוצאות חיפוש או הוראות או סרטונים שממחישים איך לבצע את זה....
היו בלינק תוצאות חיפוש "מסורתיות" שמסבירות איך לעשות את זה וסרטונים שמראים איך עושים את זה עם הכלים המובנים של גוגל
אם סדרי העדיפויות שלך הן ai ואחר כך אנשים תוך התעלמות מתוצאות חיפוש "מסורתיות" יש לדעתי משהו לקוי בסדרי העדיפויות שלך ובכבוד לזמן של אנשים אחרים..., אבל זה רק אני

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2785
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #17 

נו, 3000 פתקים זה סרט באורך מלא...
העתקתי וצמצמתי לקבצי טקסט ואותם העברתי.

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

25/12/2025 13:59  
Luna. כתב:
באפליקציית mi mover אין צורך בשימוש בכבל, פשוט סורקים ברקוד וזהו, ההעברה מתבצעת.
המטרה של שימוש בכבל היא על מנת לא להשתמש באפליקציית mi mover או כל אפליקציה אחרת שדורשת הרשאות גישה..
...
שימי לב:
או שאת משתמשת ב mi mover ואז החיבור הוא אלחוטי ישיר בין המכשירים.
או שאת משתמשת בכבל ואז המכשיר החדש מרגיש בקיומו של המכשיר הישן ומבצע העברה.
כמובן שללא הרשאות אין דרך לקרוא נתונים מהמכשיר הישן. אם את חוששת מזליגת נתונים בזמן ההעברה תדאגי שהמכשירים לא מחוברים לרשת בזמן ההעברה ושהסרת את ההרשאות לפני שחיברת את המכשירים בחזרה לרשת.

אבל אם את חוששת לפרטיות, שיאומי הוא כנראה לא המכשיר שמתאים לך.

Luna. פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

25/12/2025 16:22  
Borderline1 כתב:
מה קשור בינה מלאכותית ?- זה שתוצאות החיפוש מציגות בהתחלה תשובה של ai לא אומר שאין תוצאות חיפוש או הוראות או סרטונים שממחישים איך לבצע את זה....
היו בלינק תוצאות חיפוש "מסורתיות" שמסבירות איך לעשות את זה וסרטונים שמראים איך עושים את זה עם הכלים המובנים של גוגל
אם סדרי העדיפויות שלך הן ai ואחר כך אנשים תוך התעלמות מתוצאות חיפוש "מסורתיות" יש לדעתי משהו לקוי בסדרי העדיפויות שלך ובכבוד לזמן של אנשים אחרים..., אבל זה רק אני
...

צירפת בתגובתך קישור בלבד, ללא שום מלל, ללא שום הסבר, ללא שום תגובה וללא התייחסות לכלום ושום דבר עבור אדם שמבקש עזרה והכוונה ולא מתמצא בנושא.
קישור אשר הכיל משפט חיפוש בגוגל עם אינסוף קישורים.
אז לא ברור לי כל הנאום שלך על סדרי עדיפויות וכבוד לזמן של אנשים אחרים - כאשר שלחת לי קישור לאינסוף קישורים בגוגל עבור שאלת חיפוש גנרית, מבלי לטרוח לכתוב מילה וחצי מילה.
תודה (לא בציניות), אך לפני ששאלתי פה, חיפשתי בגוגל בעצמי וגם צפיתי ברוב הסרטונים הללו ואילו הכל היה ברור לי, לא הייתי צריכה לשאול בפורום ולבקש עזרה..

29/12/2025 11:08  
מספיקלי כתב:
נו, 3000 פתקים זה סרט באורך מלא...
העתקתי וצמצמתי לקבצי טקסט ואותם העברתי.
...
כל הפתקים שלי מכילים טקסט בלבד, אין לי פתקים שמכילים תמונות או משהו אחר.. כ-3,000 פתקי טקסט...

29/12/2025 23:31  
borsood כתב:

שימי לב:
או שאת משתמשת ב mi mover ואז החיבור הוא אלחוטי ישיר בין המכשירים.
או שאת משתמשת בכבל ואז המכשיר החדש מרגיש בקיומו של המכשיר הישן ומבצע העברה.
כמובן שללא הרשאות אין דרך לקרוא נתונים מהמכשיר הישן. אם את חוששת מזליגת נתונים בזמן ההעברה תדאגי שהמכשירים לא מחוברים לרשת בזמן ההעברה ושהסרת את ההרשאות לפני שחיברת את המכשירים בחזרה לרשת.

אבל אם את חוששת לפרטיות, שיאומי הוא כנראה לא המכשיר שמתאים לך.
...

תודה רבה על תשובתך!
מתנצלת אך אני מבולבלת.. כתבת:
"אם את חוששת מזליגת נתונים בזמן ההעברה תדאגי שהמכשירים לא מחוברים לרשת בזמן ההעברה ושהסרת את ההרשאות לפני שחיברת את המכשירים בחזרה לרשת"

מכל הסרטונים שצפיתי בהם וכל מה קראתי בנושא, הבנתי שצריך ששני המכשירים יהיו מחוברים לרשת בזמן ההעברה (עדיפות לאותה רשת wifi), בעיקר ב- Mi Mover... האם אני טועה? כעת נותרתי מבולבלת.... 😳

האם לדעתך כדאי לנסות להעביר נתונים קודם כל דרך חיבור כבל (שכביכול, לא דורש הורדת אפליקציה...) ואם כל הנתונים שרציתי לא יעברו, אז לנסות שוב דרך mi mover?
בעיקרון, מה שהכי חשוב לי זה הפתקים, החלטתי שבינתיים לא אעביר כלום מגלריית התמונות כי איני רוצה להעביר 50GB+ שלא את כולם אני צריכה, אשמור את הטלפון החדש נקי ואעביר בבחירה רק תמונות ספציפיות / אלבומים ספציפיים.

תודה רבה 🙏

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

לא השתמשתי ב mi mover בעצמי אבל ממה שהבנתי המכשירים מקימים רשת פרטית בינהם (ad-hoc/hotspot) ולא מסתמכים על רשת הwifi המקומית. ככה שצריך קישוריות wifi אבל לא צריכים להיות מחוברים לרשת המקומית.
לדעתי העברה בכבל גם תהיה הרבה יותר מהירה וגם הסיכויים לתקלות יהיו יותר נמוכים.
עד כמה שאני מכיר את האפשרויות למעבר אין בחירה מה להעביר, אלא הכל מועבר "קומפלט". מה שאומר שתצטרכי לעשות את הניקוי הגדול במכשיר הישן לפני ההעברה או במכשיר החדש לאחר ההעברה. 50GB זה לא הרבה, אבל בדרך הכי קלה זה למיין את הגלריה לפי הגודל של הקבצים ולמחוק את הגדלים עד שנמאס...
לגבי העברת פתקים זה תלוי אם שיאומי תומכים בזה. אפשרות נוספת שתבדקי באפליקצית הפתקים אם היא תומכת ביצוא ויבוא של הפתקים לקובץ ואז אם הפתקים לא יעברו תצטרכי למצוא דרך להעביר את הקובץ (BT נראה לי יהיה הכי קל או אולי דרך הכבל)

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”