רמקולים ביפולריים - 2 אפשרויות
יש לי במערכת במסלון 3 רמקולים במה קדמית Monitor Audio Apex 40
ליד יש לי סאב SVS SB2000 PRO
הייתה לי כוונה להשתמש ברמקולים JBL CONTROL ONE כאחוריים אבל החלטתי ללכת על ביפולריים כיוון שהספה צמודה לקיר.
לינק על זה כאן:
viewtopic.php?t=399437
כרגע אנירוא 2 אפשרויות באותו טווח מחיר :
1. אני יכול להזמין מאמזון את ה-Fluance Elite Bipolar Surround Speakers - יצא לי 1,000 ש"ח כולל הכל
https://www.amazon.com/gp/product/B07QH ... WJKZG&th=1
2. BRONZEFXW MONITOR AUDIO כאן בארץ בסביבות ה-1,500 ש"ח
https://ksp.co.il/web/item/214923?utm_s ... CKEALw_wcB
מה אומרים המוניטור אודיו יותר יתאימו ושווים את ההפרש ? ואולי בכלל יש לכם דגם אחר מומלץ?
הייתה לי כוונה להשתמש ברמקולים JBL CONTROL ONE כאחוריים אבל החלטתי ללכת על ביפולריים כיוון שהספה צמודה לקיר.
לינק על זה כאן:
viewtopic.php?t=399437
1. אני יכול להזמין מאמזון את ה-Fluance Elite Bipolar Surround Speakers - יצא לי 1,000 ש"ח כולל הכל
מה אומרים המוניטור אודיו יותר יתאימו ושווים את ההפרש ? ואולי בכלל יש לכם דגם אחר מומלץ?
גדולים באיזה כוונה? עוצמה?27/11/2025 15:23LiorShap כתב: עושה רושם שבי פולאר יהיו גדולים יותר מהקדמיים
והסנטר. לא הייתי ממליץ על מצב כזה.
אני הייתי רוכש כדורים של מורל או אפקס כמו שיש לך
עם מתקן תליה וצידוד ל MLP...
הרמקולים הקדמיים שלי חזקים מאוד עם המון נוכחות 200W RMS.
הרמקולים האחוריים האילו הרבה יותר חלשים --> 80W
אולי אתה מתכוון מבחינת מראה בסלון?
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
יש לי כמה שנים את ה jbl one רמקול מצויין. גם אצלי המיקום של הספה צמודה לקיר והוא לפעמים הציק כמו כל רמקול שמשדר ישירות לאוזן.
מחר אני מתקין את הביפולר של מוניטור שקניתי....דגם bronze fx.
מחר אני מתקין את הביפולר של מוניטור שקניתי....דגם bronze fx.
אנחנו ממש אותו הדבר27/11/2025 18:46claudia5 כתב: יש לי כמה שנים את ה jbl one רמקול מצויין. גם אצלי המיקום של הספה צמודה לקיר והוא לפעמים הציק כמו כל רמקול שמשדר ישירות לאוזן.
מחר אני מתקין את הביפולר של מוניטור שקניתי....דגם bronze fx....
איזה כבלים אתה שם? איפה קנית? עשיתי חישוב ואני צריך לכל רמקול בערך 15 מטר בין הרסיבר לרמקול.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

הכבלים של הרמקולים האחוריים חצובים בקיר כמעט 20 שנה...אין לי כוונה להחליף .אם היתי צריך לקנות היתי רוכש כבלים טובים כדי שיחזיקו שנים רבות כי לא מחליפים כבלים חצובים בדרך כלל.27/11/2025 21:59raoul כתב: אנחנו ממש אותו הדבר![]()
איזה כבלים אתה שם? איפה קנית? עשיתי חישוב ואני צריך לכל רמקול בערך 15 מטר בין הרסיבר לרמקול....
כבלים לרמקולים קדמיים אני מחליף לפעמים .
נקווה היום כבר לעשות כיול חדש ולצאת לדרך... אם נספיק לסגור את החציבה החדשה כי אני מזיז קצת מיקומים
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
תתחדש!27/11/2025 18:46claudia5 כתב: יש לי כמה שנים את ה jbl one רמקול מצויין. גם אצלי המיקום של הספה צמודה לקיר והוא לפעמים הציק כמו כל רמקול שמשדר ישירות לאוזן.
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3720
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 852 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
תתחדש על איזה משתי האפציות.
אני לא מזמן פתחתי שרשור בנושא.
https://htmag.co.il/forum?q=dmlld3RvcGl ... M5OTE3OA==
לגבי הביפולארים FLUANCE בדקתי בזמנו באמזון ובגלל שלא שלחו לישראל. בנוסף הפריע לי שהגריל בשחור ולא לבן. הלכתי על המוניטור בצבע לבן מאוד מרוצה ובכלל אחרי שמיקמתי אותם נמוך ממה שהיו.
הסאונד בחדר עלה בכמה רמות!!
עכשיו אני מבין כשאומרים באנגלית Immersive Audio למה מתכוונים.
אני לא מזמן פתחתי שרשור בנושא.
https://htmag.co.il/forum?q=dmlld3RvcGl ... M5OTE3OA==
לגבי הביפולארים FLUANCE בדקתי בזמנו באמזון ובגלל שלא שלחו לישראל. בנוסף הפריע לי שהגריל בשחור ולא לבן. הלכתי על המוניטור בצבע לבן מאוד מרוצה ובכלל אחרי שמיקמתי אותם נמוך ממה שהיו.
הסאונד בחדר עלה בכמה רמות!!
עכשיו אני מבין כשאומרים באנגלית Immersive Audio למה מתכוונים.
נערך לאחרונה על ידי big007 ב 28/11/2025 14:54, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

יש לי את הסראונד של דגם הסילבר FX , אני יכול להעיד שהם מעולים (עבורי). לא מכיר את פלואנס.27/11/2025 13:03raoul כתב: יש לי במערכת במסלון 3 רמקולים במה קדמית Monitor Audio Apex 40
לינק על זה כאן:
viewtopic.php?t=399437
מה אומרים המוניטור אודיו יותר יתאימו ושווים את ההפרש ? ואולי בכלל יש לכם דגם אחר מומלץ?...
שים לב ** הפלואנס הוא דרייבר 4 אינץ, ה FX הוא 5.5 אינץ' . גם בתדרים ה FX מגיע יותר נמוך, נכון שזה רק סראונד אבל עדיין זה כנראה יתן יותר נפח בתוצאה.
בהפרש הזה הייתי לוקח את המוניטור אודיו.
דרך אגב, אחרי שיחה מאוד עמוקה וארוכה עם ה-AI של גוגל הוא המליץ לי להרחיק את הביפולר השמאלי שלי כמ שיותר מהפינה (לפחות 50 ס"מ) ואת הימני לשים בצורה לא סימטרית יותר ימינה כי הצד הימני פתוח לגמרי לפינת אוכל + מטבח.
אז יוצא בסוף שהרמקולים החדשים לא יהיו ממוקמים סימטרית
השמאלי יהיה בערך 50-60 ס"מ פנימה מצד שמאל של הספה,
והימני יהיה ממוקם ממש בקצה הימני של הספה ואפילו אולי כמה ס"מ מעבר לספה.
ה-AI הסביר לי שזה ייתן לי פיצוי טוב לחוסר סימטריה של החדר ימין לעומת שמאל , ושהכיול של הרסיבר ייתן פיצויי נכון בדיליי ובעוצמה .
אז יוצא בסוף שהרמקולים החדשים לא יהיו ממוקמים סימטרית
השמאלי יהיה בערך 50-60 ס"מ פנימה מצד שמאל של הספה,
והימני יהיה ממוקם ממש בקצה הימני של הספה ואפילו אולי כמה ס"מ מעבר לספה.
ה-AI הסביר לי שזה ייתן לי פיצוי טוב לחוסר סימטריה של החדר ימין לעומת שמאל , ושהכיול של הרסיבר ייתן פיצויי נכון בדיליי ובעוצמה .
ה-AI עכשיו המליץ לימשהו שנשמע מוזר.....
אמר שבגלל שהחדר שלי לא סימטרי (מצד שמאל יש קיר עם ויטרינה והספה מגיעה ממש כמעט עד הפינה , ומצד ימין החלל פתוח לפינת אוכל\מטבח) כדאי לי לשים את הרמקולים במצב של DI-POLAR (ולא BI-POLAR), ועוד יותר מוזר... אמר לי שכדאי לי להחליף בין ימין לשמאל כדי שהצד ברמקול שהוא IN-PHASE יופנה למרכז החדר .
זה נשמע לכם הגיוני????
לינק לשיחה שלי עם ה-AI
אמר שבגלל שהחדר שלי לא סימטרי (מצד שמאל יש קיר עם ויטרינה והספה מגיעה ממש כמעט עד הפינה , ומצד ימין החלל פתוח לפינת אוכל\מטבח) כדאי לי לשים את הרמקולים במצב של DI-POLAR (ולא BI-POLAR), ועוד יותר מוזר... אמר לי שכדאי לי להחליף בין ימין לשמאל כדי שהצד ברמקול שהוא IN-PHASE יופנה למרכז החדר .
זה נשמע לכם הגיוני????
לינק לשיחה שלי עם ה-AI
Horizontal Placement and FX Mode
The key to your setup is to mount the speakers on the rear wall and use the di-pole mode to maximize the perceived sound field and compensate for the lack of a right side wall.
Angle: Place the speakers as far apart as possible on the rear wall, ideally creating a 135 to 150-degree angle relative to your main listening position. Mount them symmetrically on the rear wall if possible.
Di-Pole Mode (Recommended): Switch the speakers to di-pole mode. In this mode, one tweeter is out of phase with the main driver and the other tweeter, which creates a diffuse "cloud" of sound rather than a direct, pinpointable sound source.
Addressing Asymmetry: The diffuse nature of di-pole sound is more forgiving in asymmetrical rooms. It will help to fill the open dining room side with ambient effects without the sound being obviously "stuck" to the left wall/window area.
Swap Left/Right: For optimal results in di-pole mode, you should swap the left and right speakers at the rear wall location, so the in-phase drivers are pointing towards the center of the room. This ensures that the out-of-phase sound is directed toward the side walls (or where the side wall would be), which enhances the feeling of spaciousness.
החלפת כבר את הרמקולים ?27/11/2025 18:46claudia5 כתב: יש לי כמה שנים את ה jbl one רמקול מצויין. גם אצלי המיקום של הספה צמודה לקיר והוא לפעמים הציק כמו כל רמקול שמשדר ישירות לאוזן.
נשמח לשמוע איך התחושה לאחר השדרוג
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

היום החלפתי וביצעתי כיול.השידרוג הוא גדול עם רמקול בי פולרי ,לא בגלל יכולות הרמקולים. הרמקול החדש עלה 30 סמ לגובה של 1.5 מטר ,היכולת של רמקול כזה כאשר הספה מוצמדת לקיר הוא גדול. אם היה לי מטר מאחורה הספה לא בטוח שהיו לי הרבה הבדלים.
קיבלתי הפרדה מאוד מורגשת עם הרמקול החדש ,סאונד שמגיע גם מלמעלה ,סאונד פחות ישיר ויותר תלת מימדי
קיבלתי הפרדה מאוד מורגשת עם הרמקול החדש ,סאונד שמגיע גם מלמעלה ,סאונד פחות ישיר ויותר תלת מימדי
נערך לאחרונה על ידי claudia5 ב 01/12/2025 4:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

גם אצלי על di30/11/2025 17:41raoul כתב: ה-AI עכשיו המליץ לימשהו שנשמע מוזר.....
זה נשמע לכם הגיוני????
לינק לשיחה שלי עם ה-AI
The key to your setup is to mount the speakers on the rear wall and use the di-pole mode to maximize the perceived sound field and compensate for the lack of a right side wall.
Angle: Place the speakers as far apart as possible on the rear wall, ideally creating a 135 to 150-degree angle relative to your main listening position. Mount them symmetrically on the rear wall if possible.
Di-Pole Mode (Recommended): Switch the speakers to di-pole mode. In this mode, one tweeter is out of phase with the main driver and the other tweeter, which creates a diffuse "cloud" of sound rather than a direct, pinpointable sound source.
Addressing Asymmetry: The diffuse nature of di-pole sound is more forgiving in asymmetrical rooms. It will help to fill the open dining room side with ambient effects without the sound being obviously "stuck" to the left wall/window area.
Swap Left/Right: For optimal results in di-pole mode, you should swap the left and right speakers at the rear wall location, so the in-phase drivers are pointing towards the center of the room. This ensures that the out-of-phase sound is directed toward the side walls (or where the side wall would be), which enhances the feeling of spaciousness....
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

עדיף לקרא את מה שהיצרן מסביר, ושים אותם במרחקים שווים עד כמה שאפשר.30/11/2025 17:41raoul כתב: ה-AI עכשיו המליץ לימשהו שנשמע מוזר.....
זה נשמע לכם הגיוני????
לינק לשיחה שלי עם ה-AI
Swap Left/Right: For optimal results in di-pole mode, you should swap the left and right speakers at the rear wall location, so the in-phase drivers are pointing towards the center of the room. This ensures that the out-of-phase sound is directed toward the side walls (or where the side wall would be), which enhances the feeling of spaciousness....
Di-Pole/ Bi-Pole switch: When part of 5.1 systems as a rear speaker, set the switch to Bi-Pole. Although
there is nothing wrong with experimenting and trying the switch in the Di-Pole mode.
https://manuals.easygates.co.uk/PDF/mis ... Manual.pdf