רמקולים ביפולריים - 2 אפשרויות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

יש לי במערכת במסלון 3 רמקולים במה קדמית Monitor Audio Apex 40
ליד יש לי סאב SVS SB2000 PRO

הייתה לי כוונה להשתמש ברמקולים JBL CONTROL ONE כאחוריים אבל החלטתי ללכת על ביפולריים כיוון שהספה צמודה לקיר.
לינק על זה כאן:
viewtopic.php?t=399437

כרגע אנירוא 2 אפשרויות באותו טווח מחיר :
1. אני יכול להזמין מאמזון את ה-Fluance Elite Bipolar Surround Speakers - יצא לי 1,000 ש"ח כולל הכל
https://www.amazon.com/gp/product/B07QH ... WJKZG&th=1

2. BRONZEFXW MONITOR AUDIO כאן בארץ בסביבות ה-1,500 ש"ח
https://ksp.co.il/web/item/214923?utm_s ... CKEALw_wcB

מה אומרים המוניטור אודיו יותר יתאימו ושווים את ההפרש ? ואולי בכלל יש לכם דגם אחר מומלץ?

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3065
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #2 

עושה רושם שבי פולאר יהיו גדולים יותר מהקדמיים
והסנטר. לא הייתי ממליץ על מצב כזה.

אני הייתי רוכש כדורים של מורל או אפקס כמו שיש לך
עם מתקן תליה וצידוד ל MLP

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

27/11/2025 15:23  
LiorShap כתב:
עושה רושם שבי פולאר יהיו גדולים יותר מהקדמיים
והסנטר. לא הייתי ממליץ על מצב כזה.

אני הייתי רוכש כדורים של מורל או אפקס כמו שיש לך
עם מתקן תליה וצידוד ל MLP
...
גדולים באיזה כוונה? עוצמה?
הרמקולים הקדמיים שלי חזקים מאוד עם המון נוכחות 200W RMS. 
הרמקולים האחוריים האילו הרבה יותר חלשים --> 80W
אולי אתה מתכוון מבחינת מראה בסלון?

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3065
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #4 

הרמקולים שלך לא 200w אל תתייחס למספרים לא
רלוונטיים.
מה שכן הייתי בטוח שהם סטלייטים .עכשיו אני רואה
שמדובר ב OnWall יחסית גדולים אז לא צפויה בעיה.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #5 

יש לי כמה שנים את ה jbl one רמקול מצויין. גם אצלי המיקום של הספה צמודה לקיר והוא לפעמים הציק כמו כל רמקול שמשדר ישירות לאוזן.
מחר אני מתקין את הביפולר של מוניטור שקניתי....דגם bronze fx.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

27/11/2025 18:46  
claudia5 כתב:
יש לי כמה שנים את ה jbl one רמקול מצויין. גם אצלי המיקום של הספה צמודה לקיר והוא לפעמים הציק כמו כל רמקול שמשדר ישירות לאוזן.
...
אנחנו ממש אותו הדבר :D
איזה כבלים אתה שם? איפה קנית? עשיתי חישוב ואני צריך לכל רמקול בערך 15 מטר בין הרסיבר לרמקול.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

27/11/2025 21:59  
raoul כתב:
אנחנו ממש אותו הדבר :D
איזה כבלים אתה שם? איפה קנית? עשיתי חישוב ואני צריך לכל רמקול בערך 15 מטר בין הרסיבר לרמקול.
...
הכבלים של הרמקולים האחוריים חצובים בקיר כמעט 20 שנה...אין לי כוונה להחליף .אם היתי צריך לקנות היתי רוכש כבלים טובים כדי שיחזיקו שנים רבות כי לא מחליפים כבלים חצובים בדרך כלל.
כבלים לרמקולים קדמיים אני מחליף לפעמים .
נקווה היום כבר לעשות כיול חדש ולצאת לדרך... אם נספיק לסגור את החציבה החדשה כי אני מזיז קצת מיקומים

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #8 

claudia5 כתב:
...
תתחדש!

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3720
שם מלא: חיים
נתן תודות: 852 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #9 

תתחדש על איזה משתי האפציות.
אני לא מזמן פתחתי שרשור בנושא.
https://htmag.co.il/forum?q=dmlld3RvcGl ... M5OTE3OA==
לגבי הביפולארים FLUANCE בדקתי בזמנו באמזון ובגלל שלא שלחו לישראל. בנוסף הפריע לי שהגריל בשחור ולא לבן. הלכתי על המוניטור בצבע לבן מאוד מרוצה ובכלל אחרי שמיקמתי אותם נמוך ממה שהיו.
הסאונד בחדר עלה בכמה רמות!!
עכשיו אני מבין כשאומרים באנגלית Immersive Audio למה מתכוונים.
נערך לאחרונה על ידי big007 ב 28/11/2025 14:54, נערך 3 פעמים בסך הכל.
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

27/11/2025 13:03  
raoul כתב:
יש לי במערכת במסלון 3 רמקולים במה קדמית Monitor Audio Apex 40
ליד יש לי סאב SVS SB2000 PRO

הייתה לי כוונה להשתמש ברמקולים JBL CONTROL ONE כאחוריים אבל החלטתי ללכת על ביפולריים כיוון שהספה צמודה לקיר.
לינק על זה כאן:
viewtopic.php?t=399437

כרגע אנירוא 2 אפשרויות באותו טווח מחיר :
1. אני יכול להזמין מאמזון את ה-Fluance Elite Bipolar Surround Speakers - יצא לי 1,000 ש"ח כולל הכל
https://www.amazon.com/gp/product/B07QH ... WJKZG&th=1

2. BRONZEFXW MONITOR AUDIO כאן בארץ בסביבות ה-1,500 ש"ח
https://ksp.co.il/web/item/214923?utm_s ... CKEALw_wcB

מה אומרים המוניטור אודיו יותר יתאימו ושווים את ההפרש ? ואולי בכלל יש לכם דגם אחר מומלץ?
...
יש לי את הסראונד של דגם הסילבר FX , אני יכול להעיד שהם מעולים (עבורי). לא מכיר את פלואנס.
שים לב ** הפלואנס הוא דרייבר 4 אינץ, ה FX הוא 5.5 אינץ' . גם בתדרים ה FX מגיע יותר נמוך, נכון שזה רק סראונד אבל עדיין זה כנראה יתן יותר נפח בתוצאה.
בהפרש הזה הייתי לוקח את המוניטור אודיו.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

תודה לכל העונים - שיכנעתם אותי מעבר לכל ספק וכבר בשישי הכנסתי הזמנה של ה-FX ברונז עם מבצעי black friday

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

דרך אגב, אחרי שיחה מאוד עמוקה וארוכה עם ה-AI של גוגל הוא המליץ לי להרחיק את הביפולר השמאלי שלי כמ שיותר מהפינה (לפחות 50 ס"מ) ואת הימני לשים בצורה לא סימטרית יותר ימינה כי הצד הימני פתוח לגמרי לפינת אוכל + מטבח.

אז יוצא בסוף שהרמקולים החדשים לא יהיו ממוקמים סימטרית

השמאלי יהיה בערך 50-60 ס"מ פנימה מצד שמאל של הספה,

והימני יהיה ממוקם ממש בקצה הימני של הספה ואפילו אולי כמה ס"מ מעבר לספה.

ה-AI הסביר לי שזה ייתן לי פיצוי טוב לחוסר סימטריה של החדר ימין לעומת שמאל , ושהכיול של הרסיבר ייתן פיצויי נכון בדיליי ובעוצמה .

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

ה-AI עכשיו המליץ לימשהו שנשמע מוזר.....

אמר שבגלל שהחדר שלי לא סימטרי (מצד שמאל יש קיר עם ויטרינה והספה מגיעה ממש כמעט עד הפינה , ומצד ימין החלל פתוח לפינת אוכל\מטבח) כדאי לי לשים את הרמקולים במצב של DI-POLAR (ולא BI-POLAR), ועוד יותר מוזר... אמר לי שכדאי לי להחליף בין ימין לשמאל כדי שהצד ברמקול שהוא IN-PHASE יופנה למרכז החדר .

זה נשמע לכם הגיוני????

לינק לשיחה שלי עם ה-AI
Horizontal Placement and FX Mode

The key to your setup is to mount the speakers on the rear wall and use the di-pole mode to maximize the perceived sound field and compensate for the lack of a right side wall.

Angle: Place the speakers as far apart as possible on the rear wall, ideally creating a 135 to 150-degree angle relative to your main listening position. Mount them symmetrically on the rear wall if possible.

Di-Pole Mode (Recommended): Switch the speakers to di-pole mode. In this mode, one tweeter is out of phase with the main driver and the other tweeter, which creates a diffuse "cloud" of sound rather than a direct, pinpointable sound source.

Addressing Asymmetry: The diffuse nature of di-pole sound is more forgiving in asymmetrical rooms. It will help to fill the open dining room side with ambient effects without the sound being obviously "stuck" to the left wall/window area.

Swap Left/Right: For optimal results in di-pole mode, you should swap the left and right speakers at the rear wall location, so the in-phase drivers are pointing towards the center of the room. This ensures that the out-of-phase sound is directed toward the side walls (or where the side wall would be), which enhances the feeling of spaciousness.

yeuda
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1642
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #14 

claudia5 כתב:
...
החלפת כבר את הרמקולים ?
נשמח לשמוע איך התחושה לאחר השדרוג

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

היום החלפתי וביצעתי כיול.השידרוג הוא גדול עם רמקול בי פולרי ,לא בגלל יכולות הרמקולים. הרמקול החדש עלה 30 סמ לגובה של 1.5 מטר ,היכולת של רמקול כזה כאשר הספה מוצמדת לקיר הוא גדול. אם היה לי מטר מאחורה הספה לא בטוח שהיו לי הרבה הבדלים.
קיבלתי הפרדה מאוד מורגשת עם הרמקול החדש ,סאונד שמגיע גם מלמעלה ,סאונד פחות ישיר ויותר תלת מימדי
נערך לאחרונה על ידי claudia5 ב 01/12/2025 4:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

30/11/2025 17:41  
raoul כתב:

אמר שבגלל שהחדר שלי לא סימטרי (מצד שמאל יש קיר עם ויטרינה והספה מגיעה ממש כמעט עד הפינה , ומצד ימין החלל פתוח לפינת אוכל\מטבח) כדאי לי לשים את הרמקולים במצב של DI-POLAR (ולא BI-POLAR), ועוד יותר מוזר... אמר לי שכדאי לי להחליף בין ימין לשמאל כדי שהצד ברמקול שהוא IN-PHASE יופנה למרכז החדר .

זה נשמע לכם הגיוני????

לינק לשיחה שלי עם ה-AI

The key to your setup is to mount the speakers on the rear wall and use the di-pole mode to maximize the perceived sound field and compensate for the lack of a right side wall.

Angle: Place the speakers as far apart as possible on the rear wall, ideally creating a 135 to 150-degree angle relative to your main listening position. Mount them symmetrically on the rear wall if possible.

Di-Pole Mode (Recommended): Switch the speakers to di-pole mode. In this mode, one tweeter is out of phase with the main driver and the other tweeter, which creates a diffuse "cloud" of sound rather than a direct, pinpointable sound source.

Addressing Asymmetry: The diffuse nature of di-pole sound is more forgiving in asymmetrical rooms. It will help to fill the open dining room side with ambient effects without the sound being obviously "stuck" to the left wall/window area.

Swap Left/Right: For optimal results in di-pole mode, you should swap the left and right speakers at the rear wall location, so the in-phase drivers are pointing towards the center of the room. This ensures that the out-of-phase sound is directed toward the side walls (or where the side wall would be), which enhances the feeling of spaciousness.
...
גם אצלי על di

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

30/11/2025 17:41  
raoul כתב:

זה נשמע לכם הגיוני????

לינק לשיחה שלי עם ה-AI

...
עדיף לקרא את מה שהיצרן מסביר, ושים אותם במרחקים שווים עד כמה שאפשר.
Di-Pole/ Bi-Pole switch: When part of 5.1 systems as a rear speaker, set the switch to Bi-Pole. Although
there is nothing wrong with experimenting and trying the switch in the Di-Pole mode.

https://manuals.easygates.co.uk/PDF/mis ... Manual.pdf

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”