ערוץ 4K במעצמה הטכנולוגית "ישראל"?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
רמאשכ
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #21 

18/10/2025 23:04  
Amir64 כתב:
ממש לא זכותם.
הם פועלים מתוקף רישיון המציב להם תנאים, וכשהרגולטור מחליט שהתנאי להמשך מתן הרישיון הוא לשדר באיכות גבוהה יותר, הם יעשו זאת.
בדיוק כמו שהרגולטור מתערב בתכנים ולא מאשר להם 50% זמן פרסומות.
הערוצים המסחריים לא רצו לעבור משידור SD ל- HD, משכו את זה שנים, ורק כהרגולטור התעורר והכריח אותם הם עשו את המעבר.
בעידן פלוס לא הכריחו אותם אז השידור נשאר SD
...
והמחיר בלהכריח אותם את קשת ורשת וערוץ עשר, בלשלם הרבה יותר כסף על עשייה ושידור באיכות HD, זה, שלא מעט זמן הם משדרים שידורים שעולים פחות כסף, כלומר תוכניות של חדשות ואקטואליה ודוקו ריאליטי ודוקמנטרי, וריאליטי, ורק לעיתים רחוקות הם משדרים סרטים וסדרות דרמה, כלומר שהם מבויימים בצורה מלאה, כולל רק לעיתים רחוקות הם משדרים משחקי ספורט, נראה לי שגם כאן 11 בהמשך החליט לפעול כמוהם.
לדעתי, אולי, דוקטור שלמה קרעי, שר התקשורת הישראלי של עכשיו, רוצה לתת עוד יותר חופש בנושא של שידור במדינת ישראל. עם פחות פיקוח, רגולציה, כנראה אולי גם, במה לשדר, וכמה פרסומות לשדר.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

haj9
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 547
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #22 

הפתרון הוא כמובן לתת לשוק החופשי לעבוד ולהסיר לגמרי את הרגולציה (פרט לעינייני בטחון ) לכל הערוצים.
עם זאת ברור שערוצים שכן באחריות הרגולטור, חייבים... ובכן... לקבל ממנו רגולציה. אבל אי אפשר לאחוז את החבל משני קווצתיו. כלומר, אם תיהיה רגולציה על הערוצים אמיתית, אז היא תיהיה עד הסוף, כך ראוי לעשות למה שהציבור משלם.
דעתי היא שעדיף להסיר רגולציה לגמרי.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #23 

23/10/2025 6:24  
haj9 כתב:
הפתרון הוא כמובן לתת לשוק החופשי לעבוד ולהסיר לגמרי את הרגולציה (פרט לעינייני בטחון ) לכל הערוצים.
עם זאת ברור שערוצים שכן באחריות הרגולטור, חייבים... ובכן... לקבל ממנו רגולציה. אבל אי אפשר לאחוז את החבל משני קווצתיו. כלומר, אם תיהיה רגולציה על הערוצים אמיתית, אז היא תיהיה עד הסוף, כך ראוי לעשות למה שהציבור משלם.
דעתי היא שעדיף להסיר רגולציה לגמרי.
...
באמת? להסיר רגולציה לגמרי?
תקבל ערוצים רדודים הרבה יותר מעכשיו, עם תוכן של שעשועונים, ריאליטי ותוכניות פטפטת, ועם פרסומות ללא הגבלה.
אין מוטיבציה לערוצים להשקיע בתוכן איכותי אם לא מכריחים אותם.
כיום יש חובה של הפקת תוכניות "סוגה עילית" לאחוז מסויים מזמן השידור.
לא תהיה חובה, גם זה ייעלם.
עכשיו, עם הרגולציה, הם מותחים את החבל ככל שהם יכולים (למשל משדרים פרסומות באחוז גבוה יותר מזמן השידור מאשר מותר להם), וממלאים שעות שידור עם שעשועונים ושידורים חוזרים.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4866
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #24 

מצד אחד, כוחות שוק זה אחלה של רעיון - מה שריווחי זה מה שצריך לעבוד עליו וזה מה שצריך הלתקיים.
מצד שני, מה שריווחי, לא בהכרח איכותי.
מצד שלישי, מי אני שאגיד מה איכותי ומה לא.
מצד רביעי, גם היום, רוב התכנים כל כך גרועים לטעמי (במיוחד המקומיים) וכל כך ממוחזרים, במקרה הטוב או נוגעים לנושאים שממש לא מדברים אליי, במקרה הפחות טוב, שאני כבר קרוב לעשור (אם לא יותר) לא משתתף בשיחות קפה על תכנים מקומיים ופחות ופחות על תכנים בכלל.
אני אומר, סגרו ת׳באסטה, אין לזה זכות קיום, בטח לא מכספי ציבור - שכל אחד יקנה את התכנים שהוא מחבב.
גם ככה כל המערכות מידע שעוטפות אותנו עוסקות ב"לספק את החווייה הכי מותאמת אישית", אז שכל אחד יראה את ה"חדשות" מהזווית הספציפית שמעניינת אותו ואת הפילטר שלו בגוגל, ויצרוך את התכנים שמשתייכים להשקפת העולם שלו.

הגיוני? כן, באיזושהי רמה.
ואולי לא, כי איך אפשר לנהל שיחה ליד עמדת הקפה כשכל אחד מקבל בדיוק את התוכן הספציפי שלו (וממש בקרוב - שנכתב על ידי AI לטעם שלו, שחקני AI שמותאמים לאסתטיקה וצורת המשחק לטעם שלו וכו').
ואני ממש לא נכנס לפוליטיקה מסביב לזה.

אני לפחות מיזנטרופ גאה, אבל מה התירוץ של שאר האנושות שהתקבצה לקבוצות ייחוס בכל מיני סקאלות?
לא ברור.

fighterblast פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 328
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #25 

אנסח את השאלה המקורית של הדיון אחרת - מה גרם למדינות אירופה רבות לעבור לשידורי 4K (למשל שידורי כדורגל)? האם האוכלוסייה האירופית שונה בטעמה מזו הישראלית עד כדי כך?

רמאשכ
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #26 

23/10/2025 19:35  
fighterblast כתב:
אנסח את השאלה המקורית של הדיון אחרת - מה גרם למדינות אירופה רבות לעבור לשידורי 4K (למשל שידורי כדורגל)? האם האוכלוסייה האירופית שונה בטעמה מזו הישראלית עד כדי כך?
...
לדעתי יש להם את הכסף לכל מה ששייך לציוד הזה, חוץ מהנושא הכספי, אני לא מצאתי חיסרון אחר בלשדר באיכות 4K.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”