ערוץ 4K במעצמה הטכנולוגית "ישראל"?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
fighterblast פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 328
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שנת 2025 ואין ערוץ אחד של 4K בישראל (?!). אני מפספס משהו?

(ספורט 5 4K לא באמת משדר מלבד שידורי פורמולה 1 חוזרים בלופים אינסופיים).

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #2 

גם אין שידור ציבורי חינמי (עידן פלוס באיזורים שלמים לא נקלט, וגם כשעובד, לא תמיד עובד)
גם אין דור 5 בסלולר (אמיתי, לא מה שמוכרים לנו בכאילו).
גם אין תחבורה ציבורית.

הרבה דברים יש בעולם ואין בישראל.
מה חדש?

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1280
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #3 

מי ידע שמעצמה טכנולוגית נמדדת ברצון או ביכולת של ערוצי הטלוויזיה לעבור לשידור ב-4K.
זה נטו עניין כלכלי ונוח כנראה לערוצים השונים לא להשקיע בזה כסף.

18/10/2025 20:08  
Amir64 כתב:
גם אין תחבורה ציבורית.
...
ביטלו את האוטובוסים והרכבות? עוברים לאופניים?

Amir64
גורו
גורו

שליחה #4 

18/10/2025 21:09  
sabres כתב:
...
אתה חי במדינה אחרת?
אתה לא שומע כמעט כל יום על מערכת התחבורה הציבורית העלובה הקיימת בישראל?
מערכת הסעת המונים מיושנת, לא יעילה, שאי אפשר לסמוך עליה, ובוודאי לא מביאה אותך מהר יותר ליעד מאשר ברכב פרטי.
חוץ מהעובדה שיום וחצי בשבוע היא לא קיימת כלל.

רכבות?
אם ממקמים תחנות רכבת מחוץ לעיר, כך שאתה חייב אוטבוס\רכב\אופניים כדי להגיע לתחנה בכלל, הופך את השימוש ברכבת לרוב האזרחים לדבר מיותר ולא שימושי.
ואם אתה עולה עם אופניים לרכבת - בכלל סיוט.

fighterblast פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

sabres כתב:
מי ידע שמעצמה טכנולוגית נמדדת ברצון או ביכולת של ערוצי הטלוויזיה לעבור לשידור ב-4K.
זה נטו עניין כלכלי ונוח כנראה לערוצים השונים לא להשקיע בזה כסף.

...
מדינה צריכה עם רגולוציה לדחוף לפיתוחים טכנולוגים (מה גם שמדובר בפיתוחים כבר עתיקים). לא כל הכל צריך להיות תלוי באינטרסים כלכליים של חברות. זה שאין ערוץ 4K אחד בשנת 2025 (היו ערוצים שנפתחו ונסגרו לפני כמעט עשור) - כן, זו תעודת עניות למדינת ישראל.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #6 

18/10/2025 21:34  
fighterblast כתב:
מדינה צריכה עם רגולוציה לדחוף לפיתוחים טכנולוגים...
...
במדינה הזו מקדמים את האפשרות למנות אנשים לא ראויים לג'ובים שאין להם שום מושג לגביהם, וגם כשהם ממונים לא ממש מעניין אותם מה הג'וב מחייב אותם לעשות.

סמנכ"ל לא ראוי ברכבת מאשר להוביל מטען שגורם לנזק של מיליונים, והדירקטוריון אפילו לא שוקל לפטר אותו (כי ברור מי מינה את אותו לסמנכ"ל ומי יודח מהדירקטוריון אם יעיז להצביע בעד פיטוריו).

ועושים את זה ממש בימים אלו (דוד ביטן במאמץ שלו למנות דיקרטורים לא ראויים)
לדחוף לפיתוחים טכנולוגיים?
התחלת לספר בדיחות?

Amir64
גורו
גורו

שליחה #7 

sabres כתב:
...
רוצה דוגמה מהחיים?
אני גר 2 ק"מ מהבריכה העירונית בקו אווירי. 3 ק"מ בנסיעה ברכב.
הבת שלי שחיינית. 5 אימונים בשבוע.
יש אוטובוס יחיד מהאיזור שלי אל הבריכה. צריך ללכת 10 דקות עד לתחנה, לחכות לאוטובוס, בתקווה שיגיע, ולוקח לו 45 דקות נסיעה עד לבריכה.
כבר אפשר להגיע מהר יותר ע"י פשוט ללכת ברגל.
אופניים?
אי אפשר לילדה בגיל הזה.
כבישים צרים עם מכוניות חונות על המדרכות, מעבר צמתים מסוכנים.
פחד אלוהים לעצמי אם הייתי עושה את זה.

התוצאה - עשרות הורים יוצאים באמצע העבודה להסיע את הילדים לאימונים בכל יום, כי אין ברירה אחרת.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

18/10/2025 21:34  
fighterblast כתב:
מדינה צריכה עם רגולוציה לדחוף לפיתוחים טכנולוגים (מה גם שמדובר בפיתוחים כבר עתיקים). לא כל הכל צריך להיות תלוי באינטרסים כלכליים של חברות. זה שאין ערוץ 4K אחד בשנת 2025 (היו ערוצים שנפתחו ונסגרו לפני כמעט עשור) - כן, זו תעודת עניות למדינת ישראל.
...
לא, זאת לא. רוב הערוצים הם פרטיים וזכותם להחליט אם בא להם להשקיע בזה כסף, ואיכות צפייה טובה יותר היא לא "פיתוח טכנולוגי" שדורש התערבות רגולטורית. זאת לא תעודת עניות למדינת ישראל כמו ששידורים ב-4K הם לא סוג של תעודת כבוד.

18/10/2025 21:53  
Amir64 כתב:
רוצה דוגמה מהחיים?
אני גר 2 ק"מ מהבריכה העירונית בקו אווירי. 3 ק"מ בנסיעה ברכב.
הבת שלי שחיינית. 5 אימונים בשבוע.
יש אוטובוס יחיד מהאיזור שלי אל הבריכה. צריך ללכת 10 דקות עד לתחנה, לחכות לאוטובוס, בתקווה שיגיע, ולוקח לו 45 דקות נסיעה עד לבריכה.
כבר אפשר להגיע מהר יותר ע"י פשוט ללכת ברגל.
אופניים?
אי אפשר לילדה בגיל הזה.
כבישים צרים עם מכוניות חונות על המדרכות, מעבר צמתים מסוכנים.
פחד אלוהים לעצמי אם הייתי עושה את זה.

התוצאה - עשרות הורים יוצאים באמצע העבודה להסיע את הילדים לאימונים בכל יום, כי אין ברירה אחרת.
...
אז יש תחבורה ציבורית, היא פשוט טעונת שיפור. מקבל ומסכים.
מניסיוני, שווה לכתוב לחברת האוטובוסים על העניין הזה ולכתב גם את משרד התחבורה. ראיתי מקרים בהם זה הוביל לשינוי הנחוץ.

odedee
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 325 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #9 

באמת? למה שהרגולטור לא יתערב כדי להביא לכל הצופים איכות צפייה משופרת? באיזה מדינה מערבית אין עדיין שידורי 4K?

רגולטור ראוי לשמו יבין שלאחר מספיק שנים ללא ערוצי HD יש פה כשל שוק וידאג למנגנונים שיקדמו את השוק במקומות שבהם הוא תקוע. למשל, ישנה את תנאי הרישיון כך שיגדיר מעבר מדורג ל-HD או יתנה את עלות הרישיון של הערוצים בכך שישפרו את איכות השידור. רוצים לשמור על איכות שידור נמוכה? אז תשלמו יותר.

רק שכאן שר התקשורת הוא שלמה קרעי, אז איך יהיה רגולטור ראוי לשמו? יותר מעניין אותו לתת לערוץ 14 פטור מדמי הרישיון, ועוד ועוד.

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2767
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #10 

18/10/2025 20:08  
Amir64 כתב:
גם אין שידור ציבורי חינמי (עידן פלוס באיזורים שלמים לא נקלט, וגם כשעובד, לא תמיד עובד)
גם אין דור 5 בסלולר (אמיתי, לא מה שמוכרים לנו בכאילו).
גם אין תחבורה ציבורית.

הרבה דברים יש בעולם ואין בישראל.
מה חדש?
...
גם אין רדיו דיגיטלי (DAB+) כמו שיש בעשרות מדינות בעולם.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

Amir64
גורו
גורו

שליחה #11 

18/10/2025 22:05  
sabres כתב:
לא, זאת לא. רוב הערוצים הם פרטיים וזכותם להחליט אם בא להם להשקיע בזה כסף, ואיכות צפייה טובה יותר היא לא "פיתוח טכנולוגי" שדורש התערבות רגולטורית. זאת לא תעודת עניות למדינת ישראל כמו ששידורים ב-4K הם לא סוג של תעודת כבוד.
...
ממש לא זכותם.
הם פועלים מתוקף רישיון המציב להם תנאים, וכשהרגולטור מחליט שהתנאי להמשך מתן הרישיון הוא לשדר באיכות גבוהה יותר, הם יעשו זאת.
בדיוק כמו שהרגולטור מתערב בתכנים ולא מאשר להם 50% זמן פרסומות.
הערוצים המסחריים לא רצו לעבור משידור SD ל- HD, משכו את זה שנים, ורק כהרגולטור התעורר והכריח אותם הם עשו את המעבר.
בעידן פלוס לא הכריחו אותם אז השידור נשאר SD

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

18/10/2025 22:28  
odedee כתב:
באמת? למה שהרגולטור לא יתערב כדי להביא לכל הצופים איכות צפייה משופרת? באיזה מדינה מערבית אין עדיין שידורי 4K?

רגולטור ראוי לשמו יבין שלאחר מספיק שנים ללא ערוצי HD יש פה כשל שוק וידאג למנגנונים שיקדמו את השוק במקומות שבהם הוא תקוע. למשל, ישנה את תנאי הרישיון כך שיגדיר מעבר מדורג ל-HD או יתנה את עלות הרישיון של הערוצים בכך שישפרו את איכות השידור. רוצים לשמור על איכות שידור נמוכה? אז תשלמו יותר.

רק שכאן שר התקשורת הוא שלמה קרעי, אז איך יהיה רגולטור ראוי לשמו? יותר מעניין אותו לתת לערוץ 14 פטור מדמי הרישיון, ועוד ועוד.
...
מבלי להיכנס לפוליטיקה כמו שהרבה בשרשור הזה כנראה רוצים, אני באמת לא יודע לכמה מדינות מערביות יש רגולציה שדורשת מבעלות הרישיון שידור ב-4K. אתה יודע על כאלו, או שכל הערוצים באותן מדינות עשו את המעבר ל-4K מרצונם ובהשפעת כוחות השוק?

18/10/2025 23:04  
Amir64 כתב:
ממש לא זכותם.
הם פועלים מתוקף רישיון המציב להם תנאים, וכשהרגולטור מחליט שהתנאי להמשך מתן הרישיון הוא לשדר באיכות גבוהה יותר, הם יעשו זאת.
בדיוק כמו שהרגולטור מתערב בתכנים ולא מאשר להם 50% זמן פרסומות.
הערוצים המסחריים לא רצו לעבור משידור SD ל- HD, משכו את זה שנים, ורק כהרגולטור התעורר והכריח אותם הם עשו את המעבר.
בעידן פלוס לא הכריחו אותם אז השידור נשאר SD
...
הבנתי, אז אתה טוען בתוקף שזאת לא זכותם, ואז אומר שזאת בעצם כן זכותם כי אין שום תנאי ברישיון שמחייב אותם לזה. איזו לוגיקה מופלאה.
כל עוד הם עומדים בתנאי הרישיון זכותם המלאה לעשות מה שהם רוצים, גם אם אני ואתה חושבים שאין להם שום זכות שלא לשדר ב-16K בצורה שתואמת למסך ה-Micro LED החדש שבדיוק קנינו.

שיהיה ברור - אני לגמרי בעד שכל הערוצים יעברו ל-4K, אבל לא רואה בזה נושא קריטי ברמה של פיגור טכנולוגי קריטי או תעודת עניות למדינה. קצת נסחפתם עם הסיפור הזה. במקום להתלונן בפורום אפשר לכתוב מכתב למשרד התקשורת ולקדם את העניין הזה או לפחות לשמוע מה יש להם להגיד. אני עשיתי את זה עם הנושא של ה-eSIM בזמנו וקיבלתי תשובה שגם הובילה בזמנו לשינוי חיובי ברגולציה (לא רק בזכותי כמובן).
יאללה, בואו תרימו את הכפפה במקום לבלבל את השכל על איזה פוליטיקאי אתם אוהבים יותר או פחות. בשביל זה תלכו לטוויטר.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #13 

18/10/2025 22:05  
sabres כתב:
...
תחזור להודעה הזו שכתבת, ובמיוחד לחלק המודגש.
עובדה היא שרק התערבות רגולטורית גרמה לגופי השידור הפרטיים לשדר ב- HD.

אני לא חושב שממש צריך שישדרו ב- 4K. רוב התוכן לא מצדיק צפייה בכלל.
אני הבעתי פליאה שזה מה שפותח השרשור התלונן עליו שמשהו שלא מתקדם במדינה, כשכלום כמעט לא מתקדם במדינה.
זה לא עניין פוליטי, כי זה לא קשור למפלגה כזו או אחרת.
בעיקר אם לא צריך לחוקק חוקים כדי לבצע שינוי, אלא רק לעדכן תקנות, שזה בסמכות דרג מקצועי ולא פוליטי.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

חזרתי עליה, ואני עדיין לא חושב ש-4K זה פיתוח טכנולוגי שמחייב התערבות רגולטורית ברמה של רשתות דור 5 לדוגמה. זה שדרוג נחמד לאיכות הצפייה, וזהו.
הטענה ש"כלום לא מתקדם" היא אמירה עמומה. בדברים מסוימים יש התקדמות מרשימה, ובאחרים ממש לא. "כלום" זה מושג גורף שהופך את הדיון הזה ללא רציני.

מסכים לגבי עניין התקנות, ובאמת שאין פה צורך בחוקים חדשים. מה שכן, יש את עניין ההשקעה מצד בעלות הרישיון בציוד חדש.
מסקרן אותי לדעת איך הרגולציה מתייחסת לעניין הזה במדינות אחרות. אולי באמת אחקור את זה לפני שאפנה למשרד התקשורת בשאילתא.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #15 

19/10/2025 0:13  
sabres כתב:
הבנתי, אז אתה טוען בתוקף שזאת לא זכותם, ואז אומר שזאת בעצם כן זכותם כי אין שום תנאי ברישיון שמחייב אותם לזה. איזו לוגיקה מופלאה.
כל עוד הם עומדים בתנאי הרישיון זכותם המלאה לעשות מה שהם רוצים, גם אם אני ואתה חושבים שאין להם שום זכות שלא לשדר ב-16K בצורה שתואמת למסך ה-Micro LED החדש שבדיוק קנינו.
...
אתה טענת שזכותם לעשות מה שהם רוצים, בלי להתייחס למגבלות שהרגולטור יכול להטיל עליהם.
אז לא - אין להם זכות לעשות מה שהם רוצים, כי יש רגולטור (רק פעם בכמה שנים מחליט שצריך לשנות משהו, אבל יש רגולטור)
ברור שזכותם לא לעשות מעבר למה שהרגולטור דורש, וכאן בדיוק באה הטענה כלפי הרגולטור.
גם אם היה דיון רציני בשאלה אם דרוש מעבר ל- 4K והיו מחליטים שלא, זה היה מספק.

בדיוק כמו ההחלטה על סגירת דור 2-3 בסלולר.
הרגולטור החליט, בצדק, שצריך לסגור את הרשתות האלו.
ומה עשה כמה שנים מאז שהחליט, כדי שבאמת אפשר יהיה לבצע את הסגירה? כלום.
ואז, ברגע האחרון מגלים שיש המוני התקני D2D שעובדים על דור 2, ושאף אחד לא טרח לזרז את מפעילי ההתקנים האלו להתקדם ולהיות מוכנים למעבר, אז עכשיו נותנים להם ארכה נוספת של עוד 3 שנים, מה שאומר עוד עיכוב במעבר לדור 5 מלא (בנוסף לעיכוב בהוצאת מכרז לתדרים הגבוהים הדרושים למימוש דור 5 אמיתי).

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

לא, אמרתי שזכותם להחליט בנושא הזה במידה והם מעוניינים להשקיע בזה כסף,
ובשום מקום לא כתבתי "בלי להתייחס למגבלות שהרגולטור יכול להטיל עליהם".
אתה מוזמן לצטט אותי ישירות ולהראות לי איפה כתבתי את זה, או לערוך את ההודעה שלך. אל תכניס לי מילים למקלדת בבקשה.
ברור לשנינו שאם מחר הרגולטור מחליט לחייב את כל בעלות הרישיון לעבור ל-4K, זאת הופכת להיות חובה לכל דבר ואף אחד לא שואל אותן אם זה מתאים או לא.

מסכים איתך לגבי סגירת רשתות דור 2 ו-3. צריך גם לציין שזה היה אמור לקרות ממזמן, ונדחה כל פעם מסיבות אחרות שאינן מקצועיות.
העובדה שהסגירה מתבצעת רק עכשיו היא אכן תעודת עניות (מקצועית), אבל מוטב מאוחר מאשר לעולם לא.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #17 

לא אמרתי שאתה אמרת את זה, אלא להיפך.
אתה אמרת שזכותם לעשות מה שהם רוצים, במשתמע שהם לא חייבים כלום כי הם חברות פרטיות. ואני אמרתי שיש רגולציה שהם חייבים לעבוד לפיה, ובאחריות הרגולטור לדאוג לחייב את החברות לספק שירות לפי דרישותיו.
הבעיה היא, שהרגולטור תמיד נגרר, ולא עושה את עבודתו.
הוא צריך לראות שיש טכנולוגיה חדשה, למשל, ולהחליט כבר החלטה כמו "בעוד 5 שנים חובה לשדר בטכנולוגיה הזו".
במקום השיטה של היום... "כבר 10 שנים זה עובד בעולם, ויש לחץ, אז נוסיף עכשיו חובה כזו". זה בדיוק מה שהופך מדינה מובילה טכנולוגית למדינה מפגרת טכנולוגית.

fighterblast פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

אם נלך לפי נגישה ש-4K זה מותרות נתקע עם טלפון מחוגה. אפשר להגיד את זה על כל פיתוח חדש כמו אינטרנט סיבים אופטיים, דור 5, fhd וכיוצ'

Amir64
גורו
גורו

שליחה #19 

19/10/2025 10:08  
fighterblast כתב:
אם נלך לפי נגישה ש-4K זה מותרות נתקע עם טלפון מחוגה. אפשר להגיד את זה על כל פיתוח חדש כמו אינטרנט סיבים אופטיים, דור 5, fhd וכיוצ'
...
לא שאלה של מותרות, אלא שאלה של רמת העניין של הציבור הכללי בנושא.
הרוב המכריע בכלל לא יודע על מה מדובר, וחושב שאם מכרו לו טלויזיה 8K אז הוא רואה 8K.
לרוב אין מושג מה זה אומר, וגם לא מעניין אותם.
לכן אין מוטיבציה לאף אחד להתקדם בכיוון.
גם רוב מי שיושב במשרד התקשורת ואחראי על הנושא, לא בטוח שמבין על מה מדובר, ולכן לא יבוא בדרישות לחברות שידורי הטלויזיה.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #20 

19/10/2025 0:44  
sabres כתב:
מסקרן אותי לדעת איך הרגולציה מתייחסת לעניין הזה במדינות אחרות. אולי באמת אחקור את זה לפני שאפנה למשרד התקשורת בשאילתא.
...
דגמתי 2 מדינות:
בגרמניה אין חובה רגולטורית, אבל לאט לאט ערוצים נוספים עוברים ל- 4K.
בצרפת יש החלטה רגולטורית שפתחה במהלך שמטרתו לסגור את כל הערוצים שמשודרים ב- HD, כשהיעד הוא להגיע ל- 100% שידורי 4K ב- 2029.

לפי כתבה שנכתבה לפני שנתיים, רוב הערוצים המשודרים בעולם משדרים עדיין ב- SD.
כנראה שלא הרבה השתנה בשנתיים האלו.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”