ואוו נשמע הגיוני אך עם זאת קצת מסובך.05/09/2025 12:49itfan כתב: העובדה שהשרתים האלה התקשו אצלך עוד כשהיית מחובר במהירות "1000 מגה" קשורה כנראה לעובדה שבתשתית IBC מגבלת המהירות של התשתית עצמה בחיבור כזה היא סביב 1030 מגה ולכן כבר אז נוצר אצלך צוואר בקבוק....
התרשמות על אינטרנט סלקום סיבים בתשתית IBC
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 126
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 37 פעמים
זה אכן מסובך. המספרים שאתה מציין אינם תקינים כל כך אבל קשה מאוד בטלפון שבור לאבחן את סיבת השורש.על פניו, אכן נראה כאילו הבעיה היא בצד שלך יותר מאשר בצד התשתית IBC או הספקית סלקום....
סלקום, כמו כל הספקיות, מתחייבים לספק "עד" המהירות שאתה רוכש, ולא "את" המהירות שאתה רוכש (כתוב באותיות הקטנות בהסכם...).
אני מציע לך לבדוק שימוש אמיתי ולא speedtest. מרגיש לך איטי? תקוע? רחוק ממה שאתה רוצה?
אסביר גם למה: המהירות של כל שימוש בשירות אינטרנטי תלויה בהמון המון פרמטרים במסלול הלוך וחזור מאותו שירות. כל הפרוטוקולים השונים של התקשורת מנסים להתאים את עצמם לתנאי הקישור בדרכים שונות - בשפה המקצועית "flow control". יש המון שיטות ולכל פרוטוקול ואפילו מימוש של פרוטוקול יש את התכונות שלו והיכולות שלו להסתגל לסוג מסויים של תופעות.
זו תאוריה מעניינת אבל מה שונה כשעושים בדיקת מהירות בווייפיי? למשל אם אני משתמש בערוץ ווייפיי 2.4 גיגה הבדיקה תהיה חלקה ותנצל את כל הפוטנציאל שזה בערך 120 מגה ביט...05/09/2025 12:49itfan כתב: עבור מדידות speedtest, הסיטואציה שבה ערוץ התקשורת כולל מקטעים עם רוחב פס גדול ורוחב הפס הכולל נקבע ע"י צווארי בקבוק נקודתיים היא מאתגרת. השרתים שמתקשים למדוד נכון את מהירות החיבור שלך מקונפגים כנראה באופן שמתקשה במיוחד להתמודד עם צוואר הבקבוק החד שנוצר אצלך בדיוק ביציאה מהממיר סיב. סביר להניח שאם אותו הממיר סיב היה מותקן אצלך במסגרת חיבור של "1000 מגה" על תשתית בזק, השרתים האלה היו נותנים תוצאות קרובות מאוד למהירות ההורדה האמיתית שלך (שהיא, אגב, לאורך כל הדרך, 940 מגה בערך) וזאת בגלל שהתשתית עצמה היתה מגבילה את המהירות למשהו סביב 950 מגה ולא היה נוצר צוואר בקבוק חד ביציאה מהממיר סיב. העובדה שהשרתים האלה התקשו אצלך עוד כשהיית מחובר במהירות "1000 מגה" קשורה כנראה לעובדה שבתשתית IBC מגבלת המהירות של התשתית עצמה בחיבור כזה היא סביב 1030 מגה ולכן כבר אז נוצר אצלך צוואר בקבוק. ברגע ששודרגת למהירות 2000 בתשתית, צוואר הבקבוק שיש אצלך ביציאה מהממיר סיב הפך להיות חד יותר ולכן גם הקשיים של שרתי speedtest מסוימים להתמודד איתו רק גדלו…...
תכונה יפה של פרוטוקול TCPIP שהוא יודע להתאים את עצמו לתווך
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4301
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 898 פעמים
תכונה יפה של פרוטוקול TCPIP, היא, בכך שלא רק שהוא לא יודע להתאים את עצמו לשום תווך, אלה שהוא אפילו לא יודע על איזה תווך הוא פועל כלל.06/09/2025 9:40hagai147 כתב: זו תאוריה מעניינת אבל מה שונה כשעושים בדיקת מהירות בווייפיי? למשל אם אני משתמש בערוץ ווייפיי 2.4 גיגה הבדיקה תהיה חלקה ותנצל את כל הפוטנציאל שזה בערך 120 מגה ביט...
תכונה יפה של פרוטוקול TCPIP שהוא יודע להתאים את עצמו לתווך...
וזה אפילו לא תכונה יפה של פרוטוקול TCPIP בכלל, אלה של כל פרוטוקול בשכבה L3 והלאה.
ולא רק זו, אלה שבין פרוטוקול כמו TCPIP ובין התווך, לפרוטוקול זה יש עוד שכבה של פרוטוקול נוסף, של L2, שגם אותו ממש לא מעניין מה התווך שהוא נמצא מעליו ובטח שלא צריך להתאים את עצמו עליו או לפרוטוקול שמעליו.
כזה הוא העולם המופלא של מיתוג מנות רב שכבתי, שמתואר במסמך הסודי של מודל ה-OSI .
שאלה מצויינת. התשובה היא שיש חשיבות לא רק לקיום של צוואר בקבוק במובן של ירידת רוחב הפס בנקודה מסויימת אלא גם לגודל של הבאפרים שקיימים באותה נקודה. בחיבורי וויפיי מעורבים באפרים ענקיים יחסית, ולכן התופעה שבה @Jabberwock נתקל לא קיימת. בחיבורים קוויים, לעומת זאת, בהרבה מקרים מעורבים באפרים קטנים יחסית וזה ככל הנראה מה שגורם לתופעה (וכנראה של- Nokia G-010G-Q באופן ספציפי יש באפרים קטנים גם באופן יחסי לממירי סיב אחרים עם פורט של ג’יגה)....
אגב, התופעה הזו ש-@Jabberwock “גילה” זה משהו שמוכר לי היטב (בדיוק עם אותם שרתים) ואין לי שום קושי לשחזר אצלי בחיבור 2.2G של בזק (מה שהם ברוב חוצפה משווקים כ-2.5G). אני מצרף תמונות הדגמה של שתי מדידות שביצעתי מוקדם יותר היום לשרת המפורסם של NetFiber. לצורך המדידות האלה חיברתי את המחשב שלי לנתב באמצעות כרטיס רשת של 1G (במקום החיבור הרגיל של 10G) וע"י כך יצרתי צוואר בקבוק. מדובר על כרטיס שמבוסס על שבב של Realtek (ספציפית rtl8153) וברירת המחדל של הדרייבר בכרטיסים האלה כוללת באפרים קטנים יחסית. במדידה הראשונה הדרייבר נמצא במצב ברירת המחדל. לפני המדידה השנייה, ביצעתי את שני השינויים הבאים:
1) הגדלת ה- Receive Buffers (מערך ברירת המחדל של 34 ל-128).
2) הגדלת ה- Receive URBs (מערך ברירת המחדל של 8 ל-32).
אפשר לראות שההבדל דרמתי למדי. יש לציין שבכל מה שנוגע למדידות לשרת של HOT, למשל, לשינויים האלה בקונפיגורצייה של הדרייבר אין השפעה משמעותית (ערכי המדידות היו סביב 930 מגה בשני המקרים).
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

בתמיכה טכנית של סלקום רצו שאני אגביל את ה-MTU ל-1200. זה לא שינה כלום, רק הנמיך לי עוד יותר את המהירות. מה הסיבה להמלצה הזו?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

ואוו אני שונא את התשובה זאת. אני בוודאי יודע מה המדיניות אבל זה לא מונע ממני להתנתק במידה ואני לא מרוצה. אגב, התשובה שלך זהה לתשובה של הנציגים. זה לא משנה את העובדה שהם סיפקו לי את המתאים סיב, והוא ככל הנראה החשוד העיקרי. עכשיו, אין סיבה שתהיה בעיה אחרי הכול בהוט הייתי עם אותו סיב, עם אותו ציוד הכול היה תקין. מה ששונה זה רק המתאם סיב שהוחלף.05/09/2025 17:26whatevernevermind כתב: סלקום, כמו כל הספקיות, מתחייבים לספק "עד" המהירות שאתה רוכש, ולא "את" המהירות שאתה רוכש (כתוב באותיות הקטנות בהסכם...)....
ברור שה-speed test מראה אינדיקציה מסוימת. היא "מורגשת". גם זו לא מילה טובה, כי אין פה עניין של הרגשה. אתה רואה מול העיניים שההורדות איטיות יותר, גם במאיץ הורדות. גם מול הורדות ב-steam, בקיצור ישנה בעיה ואני לא מתכחש אליה.05/09/2025 17:26whatevernevermind כתב: אני מציע לך לבדוק שימוש אמיתי ולא speedtest. מרגיש לך איטי? תקוע? רחוק ממה שאתה רוצה?...
אין לי מושג מה הסיבה. היות וכל ערך נמוך מ-1280 גורם לחסימה מוחלטת של IPv6, אחת מתוצאות הלואי של קינפוג כזה היא ביטול IPv6 (אבל אם זו היתה הכוונה אז היה יותר הגיוני להגיד לך להגדיר MTU של 1279).06/09/2025 20:46Jabberwock כתב: בתמיכה טכנית של סלקום רצו שאני אגביל את ה-MTU ל-1200. זה לא שינה כלום, רק הנמיך לי עוד יותר את המהירות. מה הסיבה להמלצה הזו?...
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 126
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 37 פעמים
מומלץ להתנתק אם אתה לא מרוצה - אין סיבה לסבול.06/09/2025 21:02Jabberwock כתב: ואוו אני שונא את התשובה זאת. אני בוודאי יודע מה המדיניות אבל זה לא מונע ממני להתנתק במידה ואני לא מרוצה. אגב, התשובה שלך זהה לתשובה של הנציגים. זה לא משנה את העובדה שהם סיפקו לי את המתאים סיב, והוא ככל הנראה החשוד העיקרי. עכשיו, אין סיבה שתהיה בעיה אחרי הכול בהוט הייתי עם אותו סיב, עם אותו ציוד הכול היה תקין. מה ששונה זה רק המתאם סיב שהוחלף....
במעבר בין HOT לבין סלקום לא רק מתאם הסיב הוחלף אלא עוד לא מעט דברים:
1. הגדרות הפרופיל אצל IBC.
2. טכנולוגיית החיבור (PPPOE מול IPOE)
3. ספקית האינטרנט - כולל כל מה שקורה בתוכה כמו "סינון תכנים" ו"הגנה מפני תקיפות" שבעצם מאיטות אותך, האם אתה בכלל יודע מה אתה מקבל מהם?
שלושת הדברים האלה משמעותיים. למשל, PPPOE הרבה יותר כבד חישובית מאשר IPOE, וקשה לייצר מימוש של פרוטוקול PPPOE שהוא יעיל מאוד, כאשר הפער נוצר בדרך כלל במהירויות הגבוהות. מוצרי רשת רבים (כולל המימוש של Windows עצמו אם מגדירים בו חייגן) מתקשים לעמוד בקצבי העיבוד הנדרשים על מנת לקבל מהירויות גבוהות, למרות שאולי החומרה עצמה היא כן בעלת מעבד חזק.
PPPOE גם גורר תקורה תקשורתית (8 בתים לכל מסגרת) שזו הסיבה שביקשו ממך להקטין ידנית את ה-MTU. הסיבה העיקרית לבעיות מהירות היא ציוד שלא מצליח להבין את ה-Path MTU בינו ובין היעד, במיוחד אם המנגנונים האוטומטיים של Path MTU Discovery חסומים (למשל אם יש Firewall של הספקית שמנסה להגן עליך למרות שלא ביקשת, ולכן חוסם ICMP Unreachableים). במקרה שהציוד השולח חושב שה-Path MTU גבוה יותר ממה שהוא באמת, זה יגרור איבודים (במקרה הרע) או IP Fragmentation באחד הנתבים שבמסלול הארוך אל היעד (במקרה הטוב) - ושני הדברים האלה קטלניים לביצועים, במיוחד באפליקציות מעל TCP.
מעולה, זה מה שהתכוונתי. אתה מציין בעצם שאתה חש איטיות בהורדות שלך מעל TCP (ע"פ שציינת מאיץ הורדות, והורדות מ-steam). טורנטים, נניח, לא עובדים עם הפרוטוקול הזה, וגם לא גלישה ל-youtube (מ-chrome או אפליקציית youtube), או netflix (מהאפליקציה שלו) או VPNים.06/09/2025 21:02Jabberwock כתב: ברור שה-speed test מראה אינדיקציה מסוימת. היא "מורגשת". גם זו לא מילה טובה, כי אין פה עניין של הרגשה. אתה רואה מול העיניים שההורדות איטיות יותר, גם במאיץ הורדות. גם מול הורדות ב-steam, בקיצור ישנה בעיה ואני לא מתכחש אליה....
למען הסר ספק, TCP הוא הפרוטוקול הגרוע ביותר מבחינת flow control. הסיבה ש"מאיץ הורדות" בכלל עובד, היא בדיוק כי TCP כל כך גרוע: כיום בדרך כלל 5 חיבורי TCP מקבילים נותנים במקרים רבים סך ביצועים טובים יותר מחיבור TCP בודד אחד על אותם תנאי קו. הסיבה היא ש-TCP מקטין את המהירות של עצמו ב-50% בכל פעם שסגמנט אובד בדרך, ומגביר את המהירות חזרה מאוד מאוד לאט עד האיבוד הבא ששוב מוריד 50% ממה שהגעת אליו. כך הוא מנסה להתייצב על המהירות שמתאימה לתנאי הקו. תכנון זה זה היה סביר כשפרוטוקול TCP תוכנן בשנות ה-1970, כאשר לא היו קווים מהירים כלל, אבל הוא נוראי במהירויות של היום. אם פותחים 5 חיבורי TCP, ההקטנה של 50% תקרה באחד מהם שאיבד את הסגמנט, ולכן הקטנה אפקטיבית של 10% בכל איבוד ולא של 50%. מצד שני זה עולה בתקורות תקשורתיות, ולכן למשל לפתוח 100 חיבורי TCP במקביל יהיה הרבה יותר איטי מלפתוח 5...
אם אתה בכל זאת רוצה להבין איפה הבעיה באמת, אתה יכול לקבל קצת יותר מידע אם תשתמש ב-Speedtest CLI: שם ניתן לצפות בנתונים של latency ו-packet loss, וגם של jitter. עצם העובדה שבחרת לעשות Speedtest לשרת מסויים בפרנקפורט בפוסט של פתיחת השרשור, מראה שאתה כנראה משתמש ב-Speedtest דרך דפדפן, שזו לא הדרך המומלצת (ע"י Speedtest עצמם) לבדיקות במהירות גבוהה. אם תשתמש ב-Speedtest for Desktop לא תוכל לבחור את השרת הזה, אבל כן תוכל לבחור אותו ידנית עם Speedtest CLI. תנסה ותראה מה אתה מקבל ב-latency, packetloss, jitter - זה יעזור לאבחן את צוואר הבקבוק במידה מסויימת.
חלק ניכר מהאמור בהסבר הארוך לעיל, לא קשור לשיקול.בבחירה בספקית . אכן, שימוש בחיייגן מקשה על ציוד הקצה שלך (כולל חלונות) במהירויות מעל ג'יגה.
כן, זה שיקול בבחירה, רק ש90% מהספקיות משתמשות בו, אז זה פשוט המצב אם תחרות חשובה לנו, ונאלץ לרכוש ציוד (נתב) עם כל עיבוד חזק יותר .
ההערה לגבי תקורת חייגן - נכונה רק למקטע שעד שרת הספקית, לא עד היעד.
למען השקיפות, יש לי שני מנויים (במקרה) בהוט וסלקום, ועם אותו ציוד (פרטי, מה פרט למתאם) - במהירות 2.5 (שעדיין המירבית ל95% מהציבור) . אין הבדל משמעותי ביניהן למרות השימוש בחייגן pppoe ולא DHCP בנתב. ב5 ו10 ג'יגה בהחלט יתכן וזה שיקול.
פרוטוקולים tcp ו udp/utp יהיו תמיד שונים בתקורה (ברמת האפליקציה), לכן המהדרין שיבדקו מהירות בשניהם. אלו החיים, אין הרבה מה לעשות פרט להחלפת אפליקציה/פרוטוקול כשאפשר, ובד"כ אי אפשר (פרט לתוכנות שיתוף p2p)
נב: רק כקוריוס, דווקא סלקום למרות הפרוטוקול גמישה (אם לוחצים..) למעבר לתשתית בזק.
ושם מקבל אצלם 25% יותר בחבילת 2.5G במקום 2G על תשתית IBC (הוט). אפשר לראות הזה סוג של "פיצוי" ל8 בתים עודפים של החייגן...
כן, זה שיקול בבחירה, רק ש90% מהספקיות משתמשות בו, אז זה פשוט המצב אם תחרות חשובה לנו, ונאלץ לרכוש ציוד (נתב) עם כל עיבוד חזק יותר .
ההערה לגבי תקורת חייגן - נכונה רק למקטע שעד שרת הספקית, לא עד היעד.
למען השקיפות, יש לי שני מנויים (במקרה) בהוט וסלקום, ועם אותו ציוד (פרטי, מה פרט למתאם) - במהירות 2.5 (שעדיין המירבית ל95% מהציבור) . אין הבדל משמעותי ביניהן למרות השימוש בחייגן pppoe ולא DHCP בנתב. ב5 ו10 ג'יגה בהחלט יתכן וזה שיקול.
פרוטוקולים tcp ו udp/utp יהיו תמיד שונים בתקורה (ברמת האפליקציה), לכן המהדרין שיבדקו מהירות בשניהם. אלו החיים, אין הרבה מה לעשות פרט להחלפת אפליקציה/פרוטוקול כשאפשר, ובד"כ אי אפשר (פרט לתוכנות שיתוף p2p)
נב: רק כקוריוס, דווקא סלקום למרות הפרוטוקול גמישה (אם לוחצים..) למעבר לתשתית בזק.
ושם מקבל אצלם 25% יותר בחבילת 2.5G במקום 2G על תשתית IBC (הוט). אפשר לראות הזה סוג של "פיצוי" ל8 בתים עודפים של החייגן...
זה פשוט לא נכון! בחבילת "2G" על תשתית IBC אתה מקבל מהירות הורדה של 2050 מגה בערך ואילו בחבילה שבאופן שערורייתי נקראת "2.5G" על תשתית בזק אתה מקבל במקרה הטוב, ברוב שעות היום, מהירות הורדה סביב 2150 מגה (ובשלוש בבוקר אולי סביב 2200). לכן ההפרש הוא סביב 5% (ולא 25%) וגם זה רק בשעות שאין בהן עומס....
מבחינה טכנית, בחיבור מבוסס GPON אין שום אפשרות לספק רוחב פס של מעל 2.2G וגם זה מתחלק בין כל הלקוחות שמחוברים לפורט נתון ב-OLT. לכן רוחב הפס המקסימלי שחיבור מבוסס GPON יכול לספק ללקוח בודד (לפחות רוב הזמן) הוא סביב 2G וחברות בעלות הגינות מינימלית, כמו IBC, לא מתימרות לספק יותר מזה. גם לא שמעתי על שום ספק מחוץ לישראל שמתימר לספק יותר מזה על תשתית GPON.
מה שתכלס קורה פה זה שבזק פשוט משקרים. אני לא אתפלא אם בשלב כזה או אחר מישהו עוד יעשה מזה כסף (דרך תביעה ייצוגית).
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

משהו מוזר - אחרי שסיכמתי עם שירות לקוחות ושידרגו לי בפועל את המהירות, ואחרי שהטכנאי כבר בדרך וטוען שיש לו את הציוד ובא לשדרג לי את הממיר:
מתקשרת אליי נציגה משימור לקוחות וטוענת שלא סידרתי את השדרוג איתם ואני שומע שלוחשים לה להגיד לי "שאין לטכנאי את הציוד" ושהיא צריכה לבטל את הביקור טכנאי בטענה שהוא בא לטפל בתקלה ולא בשדרוג.
איימתי להתנתק - לא אוהב את השקרים האלו. נראה מה יהיה. מרגיש לי יותר בעייתי מהוט.
מתקשרת אליי נציגה משימור לקוחות וטוענת שלא סידרתי את השדרוג איתם ואני שומע שלוחשים לה להגיד לי "שאין לטכנאי את הציוד" ושהיא צריכה לבטל את הביקור טכנאי בטענה שהוא בא לטפל בתקלה ולא בשדרוג.
איימתי להתנתק - לא אוהב את השקרים האלו. נראה מה יהיה. מרגיש לי יותר בעייתי מהוט.
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

עשיתי בדיקה מול שרת בזק (אמור להיות יותר קל מאשר שרת חו"ל):07/09/2025 0:12whatevernevermind כתב: תנסה ותראה מה אתה מקבל ב-latency, packetloss, jitter - זה יעזור לאבחן את צוואר הבקבוק במידה מסויימת....
קוד: בחירת הכל
Speedtest by Ookla
Server: Bezeq - Tel Aviv (id: 38212)
ISP: Cellcom
Idle Latency: 3.99 ms (jitter: 0.29ms, low: 3.77ms, high: 4.25ms)
Download: 599.66 Mbps (data used: 722.6 MB)
4.92 ms (jitter: 3.32ms, low: 3.84ms, high: 213.89ms)
Upload: 202.86 Mbps (data used: 102.0 MB)
31.12 ms (jitter: 1.78ms, low: 4.10ms, high: 37.38ms)
Packet Loss: 0.0%ה-high היה גבוה, עשיתי עוד אחת:
קוד: בחירת הכל
Speedtest by Ookla
Server: Bezeq - Tel Aviv (id: 38212)
Idle Latency: 5.95 ms (jitter: 0.63ms, low: 4.10ms, high: 6.30ms)
Download: 615.15 Mbps (data used: 611.0 MB)
3.59 ms (jitter: 0.80ms, low: 2.53ms, high: 6.77ms)
Upload: 202.68 Mbps (data used: 101.3 MB)
29.89 ms (jitter: 1.61ms, low: 4.35ms, high: 36.67ms)
Packet Loss: 0.0%קוד: בחירת הכל
Speedtest by Ookla
Server: NetFiber - Givat Shmuel (id: 46603)
Idle Latency: 4.00 ms (jitter: 0.38ms, low: 3.64ms, high: 4.34ms)
Download: 560.95 Mbps (data used: 602.9 MB)
4.44 ms (jitter: 0.74ms, low: 3.33ms, high: 5.87ms)
Upload: 202.76 Mbps (data used: 96.6 MB)
32.62 ms (jitter: 1.63ms, low: 5.57ms, high: 37.02ms)
Packet Loss: Not available.
Speedtest by Ookla
Server: NetFiber - Givat Shmuel (id: 46603)
Idle Latency: 3.94 ms (jitter: 0.54ms, low: 3.54ms, high: 4.37ms)
Download: 694.91 Mbps (data used: 1.1 GB)
4.95 ms (jitter: 5.29ms, low: 3.80ms, high: 242.35ms)
Upload: 202.67 Mbps (data used: 99.0 MB)
32.44 ms (jitter: 9.34ms, low: 3.77ms, high: 278.63ms)
Packet Loss: Not available.לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
>לכן ההפרש הוא סביב 5% (ולא 25%) וגם זה רק בשעות שאין בהן עומס.
לא מתווכח על ה%, רק שזה יותר, ולא מוגבל ע"י החבילה, אלא הטכנולוגיה. מבחינתי גם ה 50K יותר בUPLOAD כ250 במקום 200 במקום זה גם 25% לכיוון ה"חיובי"...
לא מתווכח על ה%, רק שזה יותר, ולא מוגבל ע"י החבילה, אלא הטכנולוגיה. מבחינתי גם ה 50K יותר בUPLOAD כ250 במקום 200 במקום זה גם 25% לכיוון ה"חיובי"...
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

מעדכן:
הטכנאי הגיע, מנסה לאקטב את הממיר של ה-2.5G ולא מצליח. החזיר את הממיר הקודם. טוען שהוא לא יכול לשים לי חבילה של 2000 מגה על התשתית IBC. או 1G או 5G. אמרתי לו סבבה אז תשים 5G. אמר שאין לו את המתאם 5G.
התעצבנתי ואמרתי לו טוב בוא תזכה אותי על הממיר הקיים אני מתנתק. אומר שהוא לא יכול לעשות את זה.
אחר כך חשבתי קצת, הצעתי לו להעביר אותי לסיב של בזק.
אמר שצריך להתקשר למוקד לשימור לקוחות כי רק הם יכולים לעשות את השינוי הזה. חיכינו והמתנו ובסוף בשימור לקוחות מסתבר שלא יודעים לעשות את השינוי הזה.
בסוף הלך ואמר שיחזור אליי.
אני לא יודע איך להגיב על זה. מה אתם אומרים?
הטכנאי הגיע, מנסה לאקטב את הממיר של ה-2.5G ולא מצליח. החזיר את הממיר הקודם. טוען שהוא לא יכול לשים לי חבילה של 2000 מגה על התשתית IBC. או 1G או 5G. אמרתי לו סבבה אז תשים 5G. אמר שאין לו את המתאם 5G.
התעצבנתי ואמרתי לו טוב בוא תזכה אותי על הממיר הקיים אני מתנתק. אומר שהוא לא יכול לעשות את זה.
אחר כך חשבתי קצת, הצעתי לו להעביר אותי לסיב של בזק.
אמר שצריך להתקשר למוקד לשימור לקוחות כי רק הם יכולים לעשות את השינוי הזה. חיכינו והמתנו ובסוף בשימור לקוחות מסתבר שלא יודעים לעשות את השינוי הזה.
בסוף הלך ואמר שיחזור אליי.
אני לא יודע איך להגיב על זה. מה אתם אומרים?
שאלה טובה. כמי שבעצמו מחובר לסלקום על תשתית IBC ועם אותו ממיר Nokia G-010G-Q כמוך (בתכנית 1000/250), לא באמת הצלחתי להבין למה לא היית מרוצה וחשבת שרצוי לשדרג את המהירות. אני באופן אישי דווקא די מרוצה מהם....
עם זאת, בהינתן שכולנו לומדים הרבה מההרפתקאות שלך, אני מתפתה לשאול: למה שלא תנסה את פרטנר? אגב, נראה שהעיקרון הכי חשוב בהתחברות לאינטרנט בארץ הוא זה: להתעקש לקבל את מה שרוצים ומצפים בשלב החיבור ולא לחשוב שאפשר יהיה לתקן דברים בהמשך.
בינתיים, גיליתי משהו מעניין: שרת speedtest בפרנקפורט שלשם שינוי מזייף מדידות כלפי מעלה ומנפק תוצאות מדידה מעל מה שאפשרי (אפילו בשעות העומס). מצ"ב תמונה של מדידה מלפני כמה דקות. תנסה.
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

אתה עלית על הבעיה אז אני מתפלא שאתה לא מצליח להבין. סך הכול אני רוצה לקבל את אותה מהירות שהייתי מקבל בהוט, ולא רוצה לחוות בעיות מהירות בגלל צוואר בקבוק כזה או אחר....
הם הכי יקרים. 100 שקל ל600 מגה או 139 שקל ל1000 מגה גם ללא נתב....
אני אנסה מחר לדבר איתם לשדרג אותי לחבילה של 5000 מגה. יש כרגע מבצע 149 שקל. אבדוק מחר אם יש אותיות קטנות למבצע הזה.
בדקתי עם הוט והם רצו 288 שקל לחודש.
מה שניסיתי להסביר זה שאין לך שום בעיה עם המהירות! הבעיה שלך היא שאתה מסרב להבין את ההבדל בין המהירות האמיתית של החיבור שלך לבין המספרים שמנפקים לך כל מיני שרתי speedtest שלא מותאמים לתשתית ולציוד שדרכם אתה מחובר. את מהירות החיבור האמיתית אתה יכול לדעת לפי המדידות לשרתים של סלקום ושל הוט שהם, הפלא ופלא, מותאמים לפרמטרים של תשתית IBC ושל חיבור מתאם סיב עם פורט של 1G על התשתית הזו. מסיבות שלא צריכות להפתיע אף אחד, השרת של בזק לא מותאם לחיבורים על תשתית IBC ולכן הוא מנפק לך תוצאות שגויות!...
אתה לא יכול לקבל בדיוק את אותה מהירות שקיבלת בהוט כי שם החיבור שלך היה דרך ציוד שתומך במהירות 2.5G ולכן קיבלת מהירות הורדה של 1030 מגה בערך. ברגע שאתה מחובר דרך מתאם סיב עם פורט של 1G, מהירות החיבור שלך יורדת ל-940 מגה בערך. זה המצב. (אגב, ברוב המקרים, אנשים שמחוברים למסלולים עם מהירות הורדה של ג’יגה משתמשים בנתבים עם פורטים של 1G ולכן הם ממילא לא יכולים לקבל מהירויות מעל 940 מגה בלי קשר ליכולות של התשתית ושל מתאם הסיב.)סך הכול אני רוצה לקבל את אותה מהירות שהייתי מקבל בהוט,...
צוואר בקבוק לא גורם לבעיות מהירות. הוא גורם למדידות מהירות שגויות של חלק משרתי ה-speedtest. יש הבדל גדול בין שני הדברים. אם מישהו ימדוד את הגובה שלך עם סרגל שבור ויקבל תוצאה שגויה זה לא יהפוך אותך ליותר נמוך.ולא רוצה לחוות בעיות מהירות בגלל צוואר בקבוק כזה או אחר....