התרשמות על אינטרנט סלקום סיבים בתשתית IBC

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3398
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 327 פעמים

שליחה #41 

כצפוי, הביאו נוקיה -T , לא XGS..
22/08/2025 15:11  
hagai147 כתב:
מהירות 2000 לא מופיעה באתר סלקום, מ-1000 קופץ ל-5000. תן פרטים...
...
הנה חידוש - על תשתית IBC החבילה אכן 2000:200 , אך על תשתית בזק היא "הפכה" ל 2500:250...
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #42 

בהמשך לחשדות על throttling בסלקום...

מקבל 560mbps עם מאיץ הורדות לשרת בגרמניה של Hetzner. בעבר בדיקה כזו על ספקית הוטנט יכלתי לקבל 1,100mbps.

https://fsn1-speed.hetzner.com/

פינגים טובים אבל... בעיה. יש שמה משהו שככל הנראה בודק תעבורה.

עריכה: ניסיתי להשתמש ב-VPN, מהירות נמוכה יותר.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #43 

בבזק הוא יורד במהירות של ~ 2,100 Mbps

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #44 

מעניין.

אם אני זוכר נכון שהייתי מחובר לגילת טלקום הייתי מקבל 800-880mbps על הקישור הזה.

חשבתי לשדרג את המהירות חבילה בסלקום, השאלה אם יש בכלל טעם כי התוצאות מעוררות תהיות.
אז אם אגדיל, זה יתן לי יותר הקצאה של תעבורה לחו"ל?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #45 

לא חושב
אבל זה שהקובץ מהשרת הזה יורד יותר לאט לא אומר שקובץ אחר משרת אחר לא ירד מהר יותר בסלקום לעומת הוט/בזק/וכו'

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #46 

טוב, אני בכל מקרה אבקש מהם לשדרג לי את החבילה ואני אעדכן אתכם פה.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #47 

אי אפשר להסיק ממקרה פרטי על הכלל, ולהסיק מסקנות מגודל מדגם של "1"...

כלומר אפשר, אבל אין לזה הרבה משמעות.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #48 

יש כאן דיון שיכול לעזור: https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=388526
הוא ישן אבל הוצע בו להריץ סקריפט שנקרא iperf.

הרצתי טסט לשרת של רימון יצא סבבה 880mbps. אני אומר סבבה כי זה קרוב למקסימום שקיבלתי בשרת סלקום שזה באזור 920mbps, והתוצאה מולו מצוינת. המהירות ישר מתייצבת ויציבה לכל אורך הבדיקה.
לשרת בצרפת פחות טוב ודי דומה לבדיקה של גרמניה.

קוד: בחירת הכל

iperf3 -c iperf3.moji.fr -R -P 10

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #49 

מוכר, זה הדיון במקור וגם תוצאות עבור חבילת 5Gbps:

https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3376913+

ועדיין אלו מקרים פרטיים.

עריכה: הפורום מעולה, ובשירשורים השונים נצבר הרבה ידע. הבעיה היא ששירשורים שאינם Sticky מפסיקים להתעדכן ולא מופיעים בראש הרשימה ובכך הידע הולך לאיבוד. ישנם נושאים שחוזרים על עצמם כגון בחירת ציוד פרטי, ונושאי ביצועים למיניהם.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #50 

עברתי שוב על הדיון שקישרת אליו. מה שסקרן אותי זה שפוסט אחד הזכיר את העומס על התשתית מהשכנים.
וציין שב-XGS-PON יש רזרבה של 5gbps שלא ממומשת ולכן יש פחות עומס.
השאלה שלי היא כזאת, האם כדאי לי לעבור לחבילה של 5 ג'יגה בסלקום בעבור עלות חודשית של 149 ₪ למרות שהציוד שלי תומך עד 2.5G? ולו רק בגלל עניין העומס?

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #51 

אני הייתי תקופה ארוכה עם ציוד 2.5 וחבילה של 5 בגלל האפלוד:)

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #52 

מה אתה עושה עם האפלואוד?

קראתי ש-XGS-PON זאת טכנולוגיה מעט אחרת, משתמשים באותו סיב אבל אורך הגל של הליזר שונה. מה זה אומר מבחינת עומסים אני לא יודע. השאלה אם אני בעומס על GPON או שלא קשור?

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #53 

Vpn, torrent

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #54 

04/09/2025 13:20  
Jabberwock כתב:
קראתי ש-XGS-PON זאת טכנולוגיה מעט אחרת, משתמשים באותו סיב אבל אורך הגל של הליזר שונה. מה זה אומר מבחינת עומסים אני לא יודע.
...
GPON ו-XGSPON נותנים שני ערוצי תקשורת מקבילים (ובלתי תלויים) בין הלקוחות לבין הציוד האקטיבי של ספק התשתית (IBC, כנראה, במקרה שלך). זה שהם מתקיימים פיזית על אותו הסיב במקביל לא משפיע על העובדה שמדובר בשני ערוצי תקשורת נפרדים שלכל אחד מהם רוחב פס עצמאי משלו.

ב-GPON רוחב הפס הכולל של הערוץ היורד הוא 2.5G ברוטו (שזה סביב 2.2G נטו) ורוחב הפס הכולל הזה מתחלק בין כל הלקוחות שמחוברים ב-GPON על אותו "ענף" סיב (זה יכול להיות כמה עשרות לקוחות).

ב-XGSPON רוחב הפס הכולל של הערוץ היורד הוא 10G ברוטו (שזה סביב 8.5G נטו) ורוחב הפס הכולל הזה מתחלק בין כל הלקוחות שמחוברים ב-XGSPON על אותו "ענף" סיב (גם זה יכול בעיקרון להיות כמה עשרות לקוחות, אבל היות ובנקודת הזמן הנוכחית יש מעט מאוד לקוחות XGSPON, סביר להניח שברוב המקרים מדובר בתכלס על לקוח בודד או על מספר לקוחות קטן מאוד).

מה שקורה מעבר לציוד האקטיבי של ספק התשתית לגמרי לא ברור. סביר להניח שמחברים כמה וכמה ערוצי תקשורת (שיכולים לכלול גם ערוצי GPON וגם ערוצי XGSPON מכמה וכמה "ענפי" סיב) לערוץ אחד ובהמשך (אחרי הפיצול מספק התשתית לספקי האינטרנט השונים) כמובן גם שכל ספק אינטרנט מחלק את רוחבי הפס ע"פ שיקוליו. יש לציין גם שלכל אחד מהספקים בכל אחד מהשלבים יש אפשרות טכנית לתעדף לקוחות מסוימים על פני אחרים והיות ואין שום שקיפות קשה לדעת קורה בפועל…

השאלה אם אני בעומס על GPON או שלא קשור?
...
רוב הסיכויים הם שברוב שעות היום העומס על ענף GPON לא ימנע ממך לקבל את מלוא רוחב הפס בחיבור של 1G (וככל שאתה מקבל פחות מזה באופן מתמשך, קרוב לוודאי שמדובר בגורמים במעלה הדרך ולא בעומס על ענף ה-GPON המקומי שלך). כמובן שבנקודות זמן מסוימות יתכנו חריגות (אם, למשל, אחד מהשכנים שלך בדיוק מבצע מדידת מהירות או מוריד טורנט גדול). מנגד, קרוב לוודאי שאף פעם לא תצליח לקבל את מלוא רוחב הפס בחיבור GPON שמשווק בתור 2.5G (ורק בשעות הקטנות של הלילה תוכל לקבל משהו שקרוב מאוד לזה).

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #55 

ביקשתי מסלקום שישדרגו לי את החבילה ל-2 ג'יגה. היה קשה להסביר להם שאני צריך גם החלפת מתאם סיב. הרגיש לי כמו שירות של הוט, אבל בסוף השתכנעו. אחרי ש-2-3 פעמים טענו ש"בגלל שהמערכת נתנה לשדרג את החבילה בלי שגיאה אז אין צורך להחליף מתאם". מוזר.

בכל אופן כרגע אני על החבילה של ה-2 ג'יגה אבל עם המתאם סיב הקיים. עשיתי בדיקת מהירות ומהירות העלאה אכן עלתה ל-200 מגה. ההורדה נשארה זהה. מה שאומר שייתכן שבאמת ברגע שיחליפו לי את המתאם כל הבעיות ייעלמו. אבל אני מקווה שגם אקבל יותר תעבורה לחו"ל. נראה כבר ביום ראשון.

whatevernevermind
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 125
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #56 

04/09/2025 16:47  
itfan כתב:

מה שקורה מעבר לציוד האקטיבי של ספק התשתית לגמרי לא ברור. סביר להניח שמחברים כמה וכמה ערוצי תקשורת (שיכולים לכלול גם ערוצי GPON וגם ערוצי XGSPON מכמה וכמה "ענפי" סיב) לערוץ אחד ובהמשך (אחרי הפיצול מספק התשתית לספקי האינטרנט השונים) כמובן גם שכל ספק אינטרנט מחלק את רוחבי הפס ע"פ שיקוליו. יש לציין גם שלכל אחד מהספקים בכל אחד מהשלבים יש אפשרות טכנית לתעדף לקוחות מסוימים על פני אחרים והיות ואין שום שקיפות קשה לדעת קורה בפועל…
...
נכון מאוד.

גם אין שקיפות וגם זה משתנה גם בתוך אותה ספקית בין איזור לאיזור, והספקיות משתנות כל הזמן באופן שיכול להשפיע ישירות על הביצועים.

העקרון הוא צוואר בקבוק: מה היא הנקודה העמוסה ביותר בשרשרת. אם גם בנקודה העמוסה ביותר יש עדיין מרווח נשימה, הרי שצוואר הבקבוק הוא לקוח הקצה ומבחינתו הוא יקבל את המהירות המלאה עבורה שילם.

הבעיה מתחילה כאשר מחברים עוד ועוד לקוחות ולא משדרגים את קיבולת ליבת הרשת בהתאם, או (יותר נפוץ) את הקיבולת אל האינטרנט העולמי.

יכול להיות צוואר בקבוק בכל שלב: מהבית אל הOLT (בגלל שכנים), מהOLT אל נקודת החיבור של ספקית התשתית לספקית האינטרנט (תלוי בתשתית האיזורית של ספקית הסיב), בנקודת הכניסה אל ספקית האינטרנט, במעבר בתוך ספקית האינטרנט (כולל במעבר דרך רכיבי הגנה וסינון ורכיבי ניהול עומסים), ביציאות מהספקית אל האינטרנט העולמי, וכו'.

מבחינת שקיפות - אין. הספקיות יודעות היטב היכן צווארי הבקבוק שלהן בכל רגע ורגע - אבל אין להן שום אינטרס לפרסם את זה ולתת יתרון מסחרי למתחרות.

מה הסיבה לדאגה לגבי המהירות? לכל שימוש יש גם צוואר בקבוק אחר (אין דין צפייה בנטפליקס כדין גלישה ליוטיוב כדין vpn מסוג כלשהו כדין vpn מסוג אחר כדין הורדת טורנט מברזיל). וכל זה - שונה גם בין זמנים שונים ביום ואפילו אם התחשק פתאום לאיזה איראני לעצבן קצת ישראלים. לכן, בדיקות speedtest נועדות אך ורק כדי לוודא שצוואר הבקבוק אינו אצלך.

מפה ועד להסיק משהו לגבי מה תקבל בשימוש בפועל - הקשר קלוש, וקצרה היריעה פה מלהסביר איך אפשר לזהות לבד את צוואר הבקבוק ולבצע אופטימיזציה ע"פ שימוש רצוי....

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #57 

משהו מוזר - מאז ששדרגו לי את החבילה, המהירות מול שרת של בזק ירדה מ-860mbps ל-600mbps.

בזק:
NetFiber מגבעת שמואל שהוצע ע"י רפי (אפשר לגלול לעמוד הראשון ולראות את התוצאה הקודמת):
DreamVPS מראש העין (גם פה אפשר לראות את התוצאה הקודמת העמוד הראשון):
כמובן שמול שרת של סלקום תקין, מקבל 905mbps.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3398
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 327 פעמים

שליחה #58 

מי יודע, אולי זו הדרך של בזק להלחם במתחרות...
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #59 

05/09/2025 8:13  
rafi_d כתב:
מי יודע, אולי זו הדרך של בזק להלחם במתחרות...
...
יעזור אם אבקש מהטכנאי שיעביר אותי פורט בקופסה שלהם של IBC?

לפי מה שמסתמן, מול שרתי סלקום והוט אין בעיה במהירות. מול שרתים אחרים יש בעיה. ממה זה נובע? בהוט על אותו סיב לא היו לי בעיות אבל כשהמתקין של סלקום הגיע הוא העביר אותי פורט/מיקום בקופסה. האם זה קשור?

עריכה: בעצם זה לא קשור כי אני בדקתי מהירות על הוטנט גם אחרי שהעביר אותי מיקום בקופסה...

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #60 

05/09/2025 11:46  
Jabberwock כתב:
מול שרתי סלקום והוט אין בעיה במהירות. מול שרתים אחרים יש בעיה. ממה זה נובע?
...
עבור מדידות speedtest, הסיטואציה שבה ערוץ התקשורת כולל מקטעים עם רוחב פס גדול ורוחב הפס הכולל נקבע ע"י צווארי בקבוק נקודתיים היא מאתגרת. השרתים שמתקשים למדוד נכון את מהירות החיבור שלך מקונפגים כנראה באופן שמתקשה במיוחד להתמודד עם צוואר הבקבוק החד שנוצר אצלך בדיוק ביציאה מהממיר סיב. סביר להניח שאם אותו הממיר סיב היה מותקן אצלך במסגרת חיבור של "1000 מגה" על תשתית בזק, השרתים האלה היו נותנים תוצאות קרובות מאוד למהירות ההורדה האמיתית שלך (שהיא, אגב, לאורך כל הדרך, 940 מגה בערך) וזאת בגלל שהתשתית עצמה היתה מגבילה את המהירות למשהו סביב 950 מגה ולא היה נוצר צוואר בקבוק חד ביציאה מהממיר סיב. העובדה שהשרתים האלה התקשו אצלך עוד כשהיית מחובר במהירות "1000 מגה" קשורה כנראה לעובדה שבתשתית IBC מגבלת המהירות של התשתית עצמה בחיבור כזה היא סביב 1030 מגה ולכן כבר אז נוצר אצלך צוואר בקבוק. ברגע ששודרגת למהירות 2000 בתשתית, צוואר הבקבוק שיש אצלך ביציאה מהממיר סיב הפך להיות חד יותר ולכן גם הקשיים של שרתי speedtest מסוימים להתמודד איתו רק גדלו…

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”