שיגור לווין התקשורת הישראלי החדש (דרור 1) - 13 ביולי 2025

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 154 פעמים

שליחה #41 

זה לא לויין לתצפית זה לויין תקשורת גיאוסטטיונרי שיש לו אונות שידור מתכוונות ( שניתן להזיז לאיזורי כיסוי לפי דרישה ) .
אז תחשוב שוב באיזה סיטואציות יש צורך בתקשורת לוויינית לאיזורים מרוחקים ....תפליג עם הדמיון ! :D
אם תפליג עם הדמיון אולי תשנה את המסקנה שלך " שלא נראה לך שיש משהו אחר בשביל ביטחון "....בהצלחה .

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4303
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 900 פעמים

שליחה #42 

04/09/2025 9:18  
גלובל כתב:
זה לא לויין לתצפית זה לויין תקשורת גיאוסטטיונרי שיש לו אונות שידור מתכוונות ( שניתן להזיז לאיזורי כיסוי לפי דרישה ) .
אז תחשוב שוב באיזה סיטואציות יש צורך בתקשורת לוויינית לאיזורים מרוחקים ....תפליג עם הדמיון ! :D
אם תפליג עם הדמיון אולי תשנה את המסקנה שלך " שלא נראה לך שיש משהו אחר בשביל ביטחון "....בהצלחה .
...
חבל להתאמץ. הרי ניסיון של שנים רבות עם רמי מלמד שגם במקרה זה אתה כותב לו מושגים שאף אחד מהם הוא לא מצליח הרי להבין, גם, אם תסביר לו אותם שוב ושוב כמו לילד קטן.
וכל תגובה שלו יכולה להיות להסברים שלך, שהוא לא בדעה זו או לא מאמין לדברים מסוג זה. :lol:

רמאשכ
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #43 

04/09/2025 9:18  
גלובל כתב:
...
גם בלוויין תצפית אפשר לכוונן את המצלמות, אז לא נראה לי שיש סיבה לגופי ביטחון לשדר, לא ערוץ טלוויזיה, בלווין תקשורת, שהוא לא של תצפית.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #44 

04/09/2025 13:20  
רמאשכ כתב:
גם בלוויין תצפית אפשר לכוונן את המצלמות, אז לא נראה לי שיש סיבה לגופי ביטחון לשדר, לא ערוץ טלוויזיה, בלווין תקשורת, שהוא לא של תצפית.
...
אתה לא מסוגל לחשוב אילו עוד שידורים אפשר לשדר דרך לווין, לצרכי ביטחון, חוץ משידורי טלויזיה לציבור?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #45 

04/09/2025 14:15  
Amir64 כתב:
אתה לא מסוגל לחשוב אילו עוד שידורים אפשר לשדר דרך לווין, לצרכי ביטחון, חוץ משידורי טלויזיה לציבור?
...
ניתן לו הסבר, לאיזה עוד משימות בתחום הבטחוני יכול לשמש לווין תקשורת GEO.
והסבר אפילו בתמונות, כפי שנותנים את זה לילדים מיוחדים מסוגו:
רק שבמקרה שלו, כפי שמלמד אותנו ניסיון של שנים, גם התמונות לא עוזרות כלל להבנה כלשהי.

רמאשכ
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #46 

04/09/2025 14:15  
Amir64 כתב:
...
מה לדעתך עוד יכול להיות?
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

Zacky
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 73
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #47 

אני לפעמים קורא ולא מצליח להבין מאיפה כל הגועל נפש הזה של עברייני המקלדת מגיע.
מה רמי אי פעם עשה לכם שאתם שופכים פה את כל הגועל נפש שלכם ? זה גורם לכם להרגיש מיוחדים או יותר טובים ?
לא מתאים לכם מה שהוא כותב אז אל תגיבו.

פשוט בושה וחרפה.

רמאשכ
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #48 

04/09/2025 16:46  
Zacky כתב:
אני לפעמים קורא ולא מצליח להבין מאיפה כל הגועל נפש הזה של עברייני המקלדת מגיע.
מה רמי אי פעם עשה לכם שאתם שופכים פה את כל הגועל נפש שלכם ? זה גורם לכם להרגיש מיוחדים או יותר טובים ?
לא מתאים לכם מה שהוא כותב אז אל תגיבו.

פשוט בושה וחרפה.
...
נכון מאוד
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #49 

04/09/2025 16:21  
רמאשכ כתב:
מה לדעתך עוד יכול להיות?
...
ראית את התמונה ש sys העלה במיוחד בשבילך ? תביט בה בעיון זה ממחיש מה עוד יכול להיות .

Amir64
גורו
גורו

שליחה #50 

04/09/2025 18:27  
גלובל כתב:
ראית את התמונה ש sys העלה במיוחד בשבילך ? תביט בה בעיון זה ממחיש מה עוד יכול להיות .
...
אבל הוא מתעלם מ- sys_admin, כפי שכתוב בחתימה שלו.
גם בלי התמונה, כל כך קשה לחשוב על יישומים קריטיים של העברת וידאו (או כל מידע אחר) ממקום אחד בעולם למקום אחר בעולם, בלי תלות באינטרנט או ברשת סלולארית?
הנה סתם דוגמה לשימוש אזרחי של שידור לוויני:
https://support.apple.com/he-il/105097

רמאשכ
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #51 

04/09/2025 18:27  
גלובל כתב:
...
זו עובדה שמתאימה ללווין תצפית, לא ללווין תקשורת שמשדר ערוצי טלוויזיה ורדיו.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

רמאשכ
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #52 

04/09/2025 21:17  
Amir64 כתב:
אבל הוא מתעלם מ- sys_admin, כפי שכתוב בחתימה שלו.
גם בלי התמונה, כל כך קשה לחשוב על יישומים קריטיים של העברת וידאו (או כל מידע אחר) ממקום אחד בעולם למקום אחר בעולם, בלי תלות באינטרנט או ברשת סלולארית?
הנה סתם דוגמה לשימוש אזרחי של שידור לוויני:
https://support.apple.com/he-il/105097
...
, כי זה לא למטרת צילום, כמו תצפית.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #53 

04/09/2025 23:40  
רמאשכ כתב:
, כי זה לא למטרת צילום, כמו תצפית.
...
ממש לא ....
לוויין תקשורת מעביר כל מיני סוגי תקשורת,
לא רק וידאו ולא רק טלויזיה, גם ערוצי דאטה
שמשמשים לנושאים שונים , למשל פיקוד על מערכות
או תקשורת קולית , פיקוד ובקרה על כלים מרחוק ועוד ועוד , תפסיקו לחשוב שלויין תקשורת מעביר רק טלויזיה .

רמאשכ
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #54 

05/09/2025 8:31  
גלובל כתב:
ממש לא ....
לוויין תקשורת מעביר כל מיני סוגי תקשורת,
לא רק וידאו ולא רק טלויזיה, גם ערוצי דאטה
שמשמשים לנושאים שונים , למשל פיקוד על מערכות
או תקשורת קולית , פיקוד ובקרה על כלים מרחוק ועוד ועוד , תפסיקו לחשוב שלויין תקשורת מעביר רק טלויזיה .
...
, אבל לצורך ביטחון, זה יותר עדיף לווין שמצלם את מהשצריך לשלם ואז הוא מעביר בצורב הרבה יותר טובה את המידע הזה למי שצריך לקבל אותו, אז אני לא בדעה שגופי ביטחון, באמת ישתמשו בצורה נרחבת בלווין תקשורת במקום בלווין תצפית.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #55 

פעם אחרונה שאני מנסה להגיב לך בשרשור הזה ....
אם תמשיך להגיב בדרכים של " אני לא בדעה " לגבי דברים שמסבירים לך אנשים שמבינים קצת יותר ממך ,
אז פשוט אנשים פה לא ירצו להמשיך להתייחס למה שאתה כותב , לא חבל ?

ולגופה של תגובה -
לויין תצפית שמשייט בגובה 500 - 600 ק"מ טס במהירות כזאת שמקיפה את כדור הארץ כל שעה וחצי ,
הוא אינו גיאוסטטיונרי ואינו מסוגל או מיועד להעברת תקשורת רציפה ,
גוף בטחון שרוצה להעביר תקשורת דיבור ( של קשר ) מהמפקדה הרחוקה למקום מרוחק למשל ...חייב לויין תקשורת .
גוף בטחון ששלח מל"ט למרחק רב ורוצה להמשיך לשלוט בהטסה שלו ולקבל חיוויים ממנו - חייב לויין תקשורת .

בזה אני מסכם את ההסבר שלי לשרשור זה ...אם תמשיך לכתוב שאתה לא בדעה שזה נכון אני לא מתכוון להגיב לך יותר .

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #56 

@גלובל
כפי שאתה רואה את זה, רמי לא רק שלא מסוגל להבין מהמילים הפשוטות שמסבירים לו את המושגי יסוד כלליים, אלה שגם כפי שניתן לראות את זה בבירור שלא מסוגל להבין כלום גם מהתמונות שבהם אפילו כבר לא נדרשת הבנת הנקרא.

מייד אחרי שהוא מקבל הסברים ממצים מאנשים שונים שניסו להסביר לו נושא כלשהו, הוא אפילו לא מנסה להבין את מה שניסו להסביר לו וממשיך עם הקשקושים ההזויים שלו של חוסר הבנה משווע של "הוא לא בדעה" או "שלא מאמין", כאילו שהיה מדובר על נושאים של אמונה או דעות ולא על מושגי יסוד בסיסיים, שניסו להסביר לו אותם שוב ושוב בצורות שונות.

הוא מנסה פשוט להציף ולחרב כל פורום אפשרי, אם לא חוסמים אותו שם, בכדי שאנשי מקצוע שיש עוד בפורום זה יפסיקו לבקר שם ולהגיב והתייאשו ממקום כזה.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #57 

05/09/2025 10:57  
רמאשכ כתב:
, אבל לצורך ביטחון, זה יותר עדיף לווין שמצלם את מהשצריך לשלם ואז הוא מעביר בצורב הרבה יותר טובה את המידע הזה למי שצריך לקבל אותו, אז אני לא בדעה שגופי ביטחון, באמת ישתמשו בצורה נרחבת בלווין תקשורת במקום בלווין תצפית.
...
איזה מזל שגופי ביטחון לא מתחשבים במה שאתה חושב.
הם דווקא חושבים שלוויני תקשורת דווקא מאפשרים להם לבצע דברים שלא היתה אפשרות לבצע לפני שהיו לווינים.
אם זה היה כמו שכתבת, הלווין היה מצלם, והיית מקבל את הצילום אחרי שעה וחצי.
כבר היה עדיף לשלוח מטוס צילום ולהסתכל מה המצלמה קלטה המצלמה כשיחזור...

יש המון סוגי נתונים שמשתמשים בלוויני תקשורת כדי להעביר אותם, לא רק וידאו, ולא רק צבאי או טלויזיה.
רוצה תחום לא צבאי שיפתיע אותך? - חקלאות.
אתה יכול לדעת שמתחילה מחלה של צמחים בגידול שלך, או שמחר צריך להתחיל לקטוף, בלי להגיע בכלל לשדה.
המידע מועבר אליך דרך לווין תקשורת, מחיישנים הנמצאים בשדה שלך.

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #58 

03/09/2025 19:45  
רמאשכ כתב:
איך לדעתך יעזור לגורמי ביטחון לשדר בלווין תקשורת?
...
סוכן המוסד האמיץ רָאמְשַכּ רוכב לו על פרדה במעברי ההרים בין טג׳יקיסטן לאוזבקיסטן בדרך לחילוץ הסוכנת האמיצה שוּחִידָה. הוא רוצה לקבל הוראות נוספות ממפעיליו בעזרת מכשיר הקשר הלוויני שלו בצורת עט. הוא גם רוצה לקבל מידע מעודכן על שבילי ההרים הפנויים משלג למכשיר הניווט בצורת קלמר.
כיצד ישוחח ראמשכ עם מפעיליו בבסיס המוסד אי-שם בארץ? כיצד ישדרו לו את המפות המעודכנות של מעברי ההרים? האם הוא יצליח לחלץ את שוחידה?

(הנכתב למעלה הוא בדיוני ונועד להמחשת שימושים של לווין תקשורת מלבד שידורי טלוויזיה. כל מי שמקשר בין הדמויות והאמצעים למציאות עושה זאת על אחריותו האישית)

דרך אגב, אני עדיין מחכה למחקרים שיש לך על הסכנות בסיבים אופטיים, ועל הקשר בין שידורי וייפיי למחלת הסוכרת.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”