15/08/2025 19:30
Multi_Touch כתב:
שאלה נוספת - איך ה MAC של ממיר הסיב רלוונטי במידה והוא משמש כ- Bridge ולא מזוהה ברשת?
...
זה שהוא משמש כ-bridge לא מונע ממנו להיות במקביל גם בעל כתובות IP ועצם הקיום של כתובות כאלה לא אמור להפריע לשום דבר. הבעיה היא שהוא משקר ומפרסם את עצמו בתור gateway...
בכל אופן, מאכזב שהשינוי ש-
@whatevernevermind הציע בממשק ה-web לא עובד כמצופה, אבל יכול להיות שיש שינויי קונפיגורציה אחרים שניתן לבצע ב-GF25C שכן יעבדו. בשביל לבצע אותם נדרש להתחבר אליו בממשק CLI (בפרוטוקול telnet או ב-ssh). לצערי, אין לי איך לבדוק את הדברים (כי אין לי חיבור להוט עם GF25C), אבל אני ממליץ לנסות את הדבר הבא:
ראשית (בהנחה שה-GF25C מריץ את גרסת הקושחה 1.9.2-240924), צריך לפתוח את הגישה לממשק ה-CLI. בשביל זה צריך להתחבר לממשק ה-web עם שם משתמש user וסיסמה user (זה לא יעבוד עם שם המשתמש admin), לבחור בסרגל העליון בתפריט Admin וממנו ב-ACL. שם צריך בשורה העליונה להעביר את ה- ACL Capability ממצב Enable למצב Disable וללחוץ על Apply Changes. זה פותח את הגישה לממשק ה-CLI עד ל-reboot הבא.
בשלב הבא, צריך להתחבר לממשק ה-CLI (הכי פשוט לעשות את זה גם כאן עם שם משתמש user וסיסמה user), להריץ את הפקודה
ואז לעשות reboot (באמצעות הפקודה reboot מה-CLI, או באמצעות ממשק ה-web).
הסבר קצר: הפעולה הזו משנה את קונפיגורצית ה-IPv6 באמצעות שינוי הערך של משתנה קונפיגורציה בשם V6_IPV6_ENABLE מ-1 ל-0 (ונראה שבחיבור ל-Windows זה מספיק בשביל למנוע מה-GF25C להיות מזוהה כ-gateway, למרות שהכתובת fe80::1 נשארת פעילה). השינוי ש-
@whatevernevermind הציע בממשק ה-web משנה משתנה קונפיגורציה אחר בשם LAN_IP_VERSION1 ועושה רושם שהוא יותר "אגרסיבי" בהשבתת IPv6 (בפרט, הוא מבטל לחלוטין את הכתובת fe80::1 של ה-GF25C). לכן יש סיכוי מסוים שמה שהצעתי פה יוביל להתנהגות הרצויה, אבל לא בלתי אפשרי שגם זה יחסום IPv6 לגמרי (כמו השינוי בממשק ה-web). במקרה כזה אפשר לחזור למצב הקודם באמצעות הפקודה
(או פשוט לבצע reset להגדרות היצרן מממשק ה-web).