פיזור הסאונד באולמות קולנוע ובחללי מערכות קולנוע ביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17923
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2489 פעמים

שליחה #1 

יצא לכם פעם לחשוב על פיזור הסאונד בבתי קולנוע/ חדרי קולנוע ביתי גדולים?
ניקח לדוגמא אולם קולנוע .
מה ישמע הצופה שיושב בשורה האחרונה, כאשר רמקול קידמי שמאלי/ימני עובד ?
יתכן ,שללא השמעת התוכן מאותו רמקול גם ברמקולים אחרים בחלל, אותו צופה היה מאבד חלק כזה או אחר מהאינפורמציה .

רציתי לשתף אתכם באופציה מדהימה שסטורם הכניסו, בעדכון קושחה האחרון ששחררו.
בכלל, אני רוצה לציין שהחברה הזו לא נחה דקה, הם כל הזמן משפרים ומוסיפים אופציות נוספות הן ברמת התוכנה והן ברמת החומרה ( שחררו לאחרונה כרטיס DAC משופר + כרטיס DECODER מאוד מתקדם לעיבוד הקודקים השונים), שבסופו של יום ובשימוש מושכל, מעצימות את חווית הסאונד.

ובכן, בעדכון האחרון ששוחרר לאחרונה הוסיפו, בין היתר, גם אופציה בשם: Flexible Signal Routing

האופציה הזו מאפשרת למעשה לנתב את המיידע, שמגיע לכל אחד מהרמקולים בסט אפ, לכל רמקול אחר שתבחרו , למשל:
אני הגדרתי שהמיידע שמושמע ברמקולים קדמיים ימין/שמאל ינותב לסראונד + בק סרואנד ימין /שמאל, בהתאמה.
בכל ניתוב כזה יש אופציה גם לקבוע את עוצמת הסיגנל המנותב.

כשקיבלתי את הקושחה הזו לבחינה , בטרם שוחררה לציבור המשתמשים, חשבתי לעצמי מה לכל הרוחות הם חושבים שהם עושים ?? הרי טכנאי הסאונד החליט שרמקול ימין צריך לקבל מיידע מסוים בנקודת זמן מסוימת אז מה הקטע להשמיע את המיידע הזה נניח ברמקול בק סראונד ימיני או כל רמקול אחר ???
ובכן, לאחר שניסיתי את האופציה הזו הסתבר לי, שהם יודעים מה הם עושים :lol: .

שאלתי את סטורם, מה הרעיון שעומד מאחורי הדבר הזה?
הוסבר לי שבאולמות קולנוע / חדרי קולנוע ביתי גדולים, נדרש לפזר את הסאונד הבוקע מהרמקולים למגוון הרמקולים בחלל וזאת על מנת לאפשר לכל צופה לשמוע את מקסימום המיידע ולכן באולמות הקולנוע מפזרים את הסאונד בחלל, בעזרת שימוש בשיטות פסיביות ואקטיביות שונות .

אז נכון, שאצלי אין חלל בגודל של אולם קולנוע ונכון שאצלי הצופים לא יושבים ממש רחוק מכל אחד מהרמקולים אבלללל, מסתבר שגם בחלל כשלי האפקט הוא לא פחות ממדהים.
חברים, העסק פשוט נשמע פגז, חווית סאונד מדהימה הסאונד עוטף מכל הכיוונים מקבלים תחושה שיושבים במרכז ההתרחשות.

האופציה הזו כוללת הגדרות Routing שונות לכל פורמטי הסאונד המוכרים, כמו:
ATMOS
DTS-X
DTS 7.1
DD 5.1
PCM
בקיצור, לאחר שהוסיפו את אופציית הסנטר שיפט ,שסיפרתי לכם עליו, הכניסו עכשיו גם את זה והתוצאה ,פשוט עושה טוב לאוזניים.

מה שנשאר עכשיו זה דבר קטן והוא, שיהיו מספיק תכנים איכותיים, שיצדיקו את כל הטוב הזה שיורד עלינו מחברת סטורם, אחת למספר חודשים :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

את מי שזה מעניין אני מצרף קטע וידאו שבו נציג סטורם מסביר על האופציה המעניינת הזו .(החל מ 1:38:24)

https://www.facebook.com/watch/?v=1509049210464002
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5141
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 696 פעמים

שליחה #2 

חברה מעולה שנותנת ערך מוסף גבוהה למשתמש קצה, מאוד מעורך יחד עם זאת שומר על חדשנות בלעדית כמו נהל הבס ועוד שלל מרכיבים שבונים לך את הסאונד בחלל בצורה יחודית, מעבדים חזקים שעומדים בכל דרישה.. בהחלט פרוססור על, כייף לשמוע שאתה נהנה, ובחללים כמו שלך זה סופר מצטיין, תהנה רבות
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3065
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #3 

יפה יואב , מסקרן מאוד .
כיף לשמוע שאתה עדיין מתרגש ונהנה מהחידושים (:

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #4 

16/07/2025 14:29  
LiorShap כתב:
יפה יואב , מסקרן מאוד .
כיף לשמוע שאתה עדיין מתרגש ונהנה מהחידושים (:
...
בהחלט מתרגש מהחידושים אבל לא ממש נהנה מהם כי אין , מבחינתי לפחות, מספיק תכנים בכדי ליהנות. :עצוב:
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

Darklord
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 213
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #5 

ה-Storm MK2 מוגדר באתר של Storm כ-Discontinued ולמרות זאת הם עדיין משחררים לו עידכונים שכוללים features חדשים ולא רק תיקונים? כל הכבוד - חברה לעניין.

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

16/07/2025 17:40  
Darklord כתב:
ה-Storm MK2 מוגדר באתר של Storm כ-Discontinued ולמרות זאת הם עדיין משחררים לו עידכונים שכוללים features חדשים ולא רק תיקונים? כל הכבוד - חברה לעניין.
...
בסטורם אין קשר בין Discontinued לבין עדכונים.
כל הפרוססורים החל מה MK1 ועד ה MK3 מקבלים עדכונים זה חלק מהאני מאמין שלהם לא משאירים שום דגם מאחור ושום לקוח עצוב🤣🤣🤣🤣
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

masteraudio
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1471
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 322 פעמים

שליחה #7 

הפיצ’ר ש-Storm הוסיפו בעדכון האחרון נשמע ממש מעניין. הרעיון של ניתוב הצלילים שמגיעים מהרמקולים הקדמיים גם לרמקולים האחוריים – יכול ממש לשדרג את התחושה שהסאונד עוטף אותך מכל כיוון, במיוחד בחדרים גדולים.

תודה ליואב על השרשור והשיתוף – תמיד כיף לקרוא חוויות מהשטח 🙏

אני עם Trinnov Altitude, וגם שם יש פתרונות מאוד מתקדמים – פשוט בגישה קצת אחרת.
למשל, יש מנגנון חכם שמזהה איפה הרמקולים באמת נמצאים בחדר, ומשדר את הצלילים כך שיגיעו מהכיוון הכי נכון – גם אם הרמקול לא בדיוק במקום "המושלם".
יש גם אפשרות לקבוע איך כל צליל ינותב לאיזה רמקול, לשלוט על העוצמה, עיכובים, איזון ועוד.
ואפשר אפילו "לדמות" רמקולים נוספים במערכת כדי להשלים את החוויה, גם בלי להוסיף רמקול פיזי בפועל.

אז אמנם אין לזה שם כמו “Flexible Routing”, אבל בפועל אפשר להגיע לתוצאה מאוד דומה – ואפילו מעבר לזה – עם הגדרות נכונות.

שתי המערכות האלה – Storm ו-Trinnov – באמת מהשורה הראשונה, וכל אחת מציעה כלים רציניים ליצירת חוויית סאונד סוחפת ועשירה.

שוב תודה יואב, תמשיך ליהנות מהמערכת שלך! 🎶🙌
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #8 

תמיד כיף לקרא את הסקירות האלה גם אתה תמיד מתלונן שאין מה לראות :)

אני לא יודע איך זה עובד בדיוק באולם מסחרי זה או אחר, אבל ממה ששמעתי עד היום די בטוח שאין איזה "שיפוץ" כלשהו לסאונד, הרמקולים מאוד נצילים, ולכן הסיכוי שבמושב כלשהו לא ישמעו הוא די קטן (גם מי בכלל יודע להגיד מה חסר בפסקול בזמן צפיה?.....).
בסוף זו מניפולציה של הפסקול ב DSP, כמו להרחיב סנטר לרמקולים אחרים, או לעשות את זה עם אפקטים מסוימים, זה בא לשפר משהו? לתקן משהו? אם הסנטר נשמע חלש/אין מספיק פיזור או כל בעיה/העדפה אחרת אז למה לא לנסות סנטר אחר ?
יכול להיות שהשיטות האלה עושות משהו שנשמע טוב, לא הזדמן לי לשמוע.
לתת לפסקול להשמע כמו שהוא תוכנן, זו לפחות העדפה שלי.

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #9 

16/07/2025 22:10  
mulder כתב:
תמיד כיף לקרא את הסקירות האלה גם אתה תמיד מתלונן שאין מה לראות :)

אני לא יודע איך זה עובד בדיוק באולם מסחרי זה או אחר, אבל ממה ששמעתי עד היום די בטוח שאין איזה "שיפוץ" כלשהו לסאונד, הרמקולים מאוד נצילים, ולכן הסיכוי שבמושב כלשהו לא ישמעו הוא די קטן (גם מי בכלל יודע להגיד מה חסר בפסקול בזמן צפיה?.....).
בסוף זו מניפולציה של הפסקול ב DSP, כמו להרחיב סנטר לרמקולים אחרים, או לעשות את זה עם אפקטים מסוימים, זה בא לשפר משהו? לתקן משהו? אם הסנטר נשמע חלש/אין מספיק פיזור או כל בעיה/העדפה אחרת אז למה לא לנסות סנטר אחר ?
יכול להיות שהשיטות האלה עושות משהו שנשמע טוב, לא הזדמן לי לשמוע.
לתת לפסקול להשמע כמו שהוא תוכנן, זו לפחות העדפה שלי.
...
גם אני לא יודע להגיד בדיוק איך זה עובד אבל הוסבר לי שיש התערבות כזו או אחרת וזה עושה לי שכל .
בכל מקרה גם ניוראל X לאוזני מהווה הרבה פעמים שדרוג לסאונד של DTS רגיל .
גם אני כמוך אהבתי להיצמד לפסקול כפי שהוא תוכנן אבל אחרי שניסיתי את האופציות השונות, כמו הניוראל X של DTS ועכשיו את האופציה הזו שסטורם הכניסו, אני בהחלט חושב שמה שחשוב הוא איך זה נשמע ובמידה והפעלת האופציות האלו נשמעות לאוזני טוב יותר אז, מבחינתי לפחות, זה מה שקובע.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35085
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #10 

תודה רבה

נשמע מעניין מאוד!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78765
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #11 

לא עדיף שזה יבוצע על ידי כיול אוטומטי? אני מניח שבשביל חדר קולנוע ״רגיל״ אין המון צורך בזה (כמה רמקולים יש בו וכמה כיסאות שמתחיל להכילם מידע בגלל זה). בקולנוע רגיל זה דורש לא מעט כיול כדי למנוע מצב שקיבלת מידע אבל מכיוון לא נכון, לא?

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #12 

17/07/2025 9:05  
oferlaor כתב:
לא עדיף שזה יבוצע על ידי כיול אוטומטי? אני מניח שבשביל חדר קולנוע ״רגיל״ אין המון צורך בזה (כמה רמקולים יש בו וכמה כיסאות שמתחיל להכילם מידע בגלל זה). בקולנוע רגיל זה דורש לא מעט כיול כדי למנוע מצב שקיבלת מידע אבל מכיוון לא נכון, לא?
...
כיול אוטומטי, נכון להיום, לא עושה דברים כאלו הכיול דואג לטפל אקוסטית בבעיות שהוא מאתר בחדר, שתלויות במבנה החדר / רמקולים ומיקומם, הכיול לא מוסיף מיידע לערוצים השונים .

כפי שציינתי בהתחלה ה Flexible Signal Routing מיועד לחללים גדולים (אולמות קולנוע/חדרי קולנוע ביתיים ) עם מספר רמקולים גדול אבל כאמור אצלי יש SETUP צנוע של 7.4.4 ועשיתי שימוש קל ב Routing הזה וזה נשמע אחלה.

בשדרוג קושחה האחרון הוסיפו אופציה נוספת של תוספת 2 ערוצים, כלומר עכשיו אני יכול להוסיף עוד 2 רמקולים ל SETUP ואז האפקט של ה Routing יהיה דומיננטי יותר אבל עדין לא החלטתי האם שווה להשקיע את המאמץ ( רמקולים וערוצי הגברה נוספים יש לי ) בשביל ללכת על זה , כאמור אין מבחינתי מספיק תכנים טובים שמצדיקים את ההשקעה אבל ........ :lol: :lol:
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #13 

תודה על השיתוף
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9006
נתן תודות: 1567 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #14 

אצלי בימהה הקשישא שעוד מעט חוגג עשור, יש לי גם את הטכנולוגיה הזו !!
והיא מתבצעת בלחיצת כפתור פשוטה, אפשר לעשות און / אוף וזה מיד שמיע (גם מהמטבח).
קוראים לזה 9CH STEREO.
😆

תענוג, יואב ידידי - כיף שאתה לא קופא על השמרים ועדיין נהנה (לפחות מנסה).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

DANDI127
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 63
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #15 

תודה יואב על השיתוף.

פיצ'ר חדש ומאוד מעניין שאני כל הזמן משתמש בו הוא ה CENTER SHIFT שהם הציגו.
בפועל זה הוצג כפתרון למסכי מיקרו לד גדולים שבהם אין אופציה לתקין סנטר מאחורי המסך.

אלא רק מעל או מתחת - ואין ספק שסנטר מלמעלה או למעטה רחוק מאוד מלשכנע ב YOU ARE THERE EXPERINCE. זה תמיד או למעטה או למעלה - לא מתפלא שיש אנשים שבחרו לעבוד ללא סנטר.

הפונקציה החדשה מאפשר לעשות שיפט לסיגנל של הסנטר - לאחר הכיול ובצורה של צעדים של פלוס מינוס ( להעלות את האותו למעלה או להוריד למטה - ברמת המיקום שלה ) כמו בן שזה הרבה מעבר ל DB ונדרש פה DSP רציני למניעת COMB FILTERING וכו.

המון תצורות אפשריות - למשל שני סנטרים- סנטר מעל ומתחת למסך - שמוגדר עוד לפני הדירק .
במידה ויש סנטר אחד - ניתן להתשתמש בעזרה ברמקולים הקידמיים כדי לנתב את הגובה אל מרכז המסך.

עבורי פותר בעיה שקיימת בכל המערכות למעט כאלו עם מסך שקוף אקוסטית וסנטר מאחוריו.

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #16 

18/07/2025 11:41  
DANDI127 כתב:
תודה יואב על השיתוף.

פיצ'ר חדש ומאוד מעניין שאני כל הזמן משתמש בו הוא ה CENTER SHIFT שהם הציגו.
בפועל זה הוצג כפתרון למסכי מיקרו לד גדולים שבהם אין אופציה לתקין סנטר מאחורי המסך.

אלא רק מעל או מתחת - ואין ספק שסנטר מלמעלה או למעטה רחוק מאוד מלשכנע ב YOU ARE THERE EXPERINCE. זה תמיד או למעטה או למעלה - לא מתפלא שיש אנשים שבחרו לעבוד ללא סנטר.

הפונקציה החדשה מאפשר לעשות שיפט לסיגנל של הסנטר - לאחר הכיול ובצורה של צעדים של פלוס מינוס ( להעלות את האותו למעלה או להוריד למטה - ברמת המיקום שלה ) כמו בן שזה הרבה מעבר ל DB ונדרש פה DSP רציני למניעת COMB FILTERING וכו.

המון תצורות אפשריות - למשל שני סנטרים- סנטר מעל ומתחת למסך - שמוגדר עוד לפני הדירק .
במידה ויש סנטר אחד - ניתן להתשתמש בעזרה ברמקולים הקידמיים כדי לנתב את הגובה אל מרכז המסך.

עבורי פותר בעיה שקיימת בכל המערכות למעט כאלו עם מסך שקוף אקוסטית וסנטר מאחוריו.
...
היי דן

לגבי הסנטר שיפט פתחתי בזמנו פוסט מפורט
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3362804+

היישום אצלי, בגלל תנאי מיקום בעייתים של הסנטר הנוסף, קצת שונה מהמקובל אבל עושה אחלה עבודה.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #17 

17/07/2025 9:45  
istarmini כתב:
... כאמור אצלי יש SETUP צנוע של 7.4.4 ועשיתי שימוש קל ב Routing הזה וזה נשמע אחלה.
...
קשה להגיד שיש אצלך SETUP צנוע :lol:

בכל מקרה נשמע מעניין וכיף לראות חברות שדוחפות ומחדשות בתחום.

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #18 

18/07/2025 15:19  
ariel-ro כתב:
קשה להגיד שיש אצלך SETUP צנוע :lol:

בכל מקרה נשמע מעניין וכיף לראות חברות שדוחפות ומחדשות בתחום.
...
הכל יחסי בחיים😂😂
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4996
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 412 פעמים

שליחה #19 

יואב !
אחלה פוסט ... מביא עוד חשיבה יצירתית ...

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7393
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #20 

אצל יואב לא צנוע בכלל . משוגע על כול הראש במה שקשור למערכות
Sony 1040
Monitor mass

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”