ניקח לדוגמא אולם קולנוע .
מה ישמע הצופה שיושב בשורה האחרונה, כאשר רמקול קידמי שמאלי/ימני עובד ?
יתכן ,שללא השמעת התוכן מאותו רמקול גם ברמקולים אחרים בחלל, אותו צופה היה מאבד חלק כזה או אחר מהאינפורמציה .
רציתי לשתף אתכם באופציה מדהימה שסטורם הכניסו, בעדכון קושחה האחרון ששחררו.
בכלל, אני רוצה לציין שהחברה הזו לא נחה דקה, הם כל הזמן משפרים ומוסיפים אופציות נוספות הן ברמת התוכנה והן ברמת החומרה ( שחררו לאחרונה כרטיס DAC משופר + כרטיס DECODER מאוד מתקדם לעיבוד הקודקים השונים), שבסופו של יום ובשימוש מושכל, מעצימות את חווית הסאונד.
ובכן, בעדכון האחרון ששוחרר לאחרונה הוסיפו, בין היתר, גם אופציה בשם: Flexible Signal Routing
האופציה הזו מאפשרת למעשה לנתב את המיידע, שמגיע לכל אחד מהרמקולים בסט אפ, לכל רמקול אחר שתבחרו , למשל:
אני הגדרתי שהמיידע שמושמע ברמקולים קדמיים ימין/שמאל ינותב לסראונד + בק סרואנד ימין /שמאל, בהתאמה.
בכל ניתוב כזה יש אופציה גם לקבוע את עוצמת הסיגנל המנותב.
כשקיבלתי את הקושחה הזו לבחינה , בטרם שוחררה לציבור המשתמשים, חשבתי לעצמי מה לכל הרוחות הם חושבים שהם עושים ?? הרי טכנאי הסאונד החליט שרמקול ימין צריך לקבל מיידע מסוים בנקודת זמן מסוימת אז מה הקטע להשמיע את המיידע הזה נניח ברמקול בק סראונד ימיני או כל רמקול אחר ???
ובכן, לאחר שניסיתי את האופציה הזו הסתבר לי, שהם יודעים מה הם עושים
שאלתי את סטורם, מה הרעיון שעומד מאחורי הדבר הזה?
הוסבר לי שבאולמות קולנוע / חדרי קולנוע ביתי גדולים, נדרש לפזר את הסאונד הבוקע מהרמקולים למגוון הרמקולים בחלל וזאת על מנת לאפשר לכל צופה לשמוע את מקסימום המיידע ולכן באולמות הקולנוע מפזרים את הסאונד בחלל, בעזרת שימוש בשיטות פסיביות ואקטיביות שונות .
אז נכון, שאצלי אין חלל בגודל של אולם קולנוע ונכון שאצלי הצופים לא יושבים ממש רחוק מכל אחד מהרמקולים אבלללל, מסתבר שגם בחלל כשלי האפקט הוא לא פחות ממדהים.
חברים, העסק פשוט נשמע פגז, חווית סאונד מדהימה הסאונד עוטף מכל הכיוונים מקבלים תחושה שיושבים במרכז ההתרחשות.
האופציה הזו כוללת הגדרות Routing שונות לכל פורמטי הסאונד המוכרים, כמו:
ATMOS
DTS-X
DTS 7.1
DD 5.1
PCM
בקיצור, לאחר שהוסיפו את אופציית הסנטר שיפט ,שסיפרתי לכם עליו, הכניסו עכשיו גם את זה והתוצאה ,פשוט עושה טוב לאוזניים.
מה שנשאר עכשיו זה דבר קטן והוא, שיהיו מספיק תכנים איכותיים, שיצדיקו את כל הטוב הזה שיורד עלינו מחברת סטורם, אחת למספר חודשים
את מי שזה מעניין אני מצרף קטע וידאו שבו נציג סטורם מסביר על האופציה המעניינת הזו .(החל מ 1:38:24)
https://www.facebook.com/watch/?v=1509049210464002