מחירי בזק בין לאומי ו NAT כפול

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Slate פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אני כרגע נמצא בבזק בין לאומי, הם הספק היחיד בארץ שלא משתמש ב NAT כפול למיטב ידיעתי, הבעיה שהם מאוד יקרים, לוקחים לי 160 שקל בחודש על 1 ג'יגה סיבים ולא מוכנים להוריד, בזק למשל לוקחים 99 שקל לחודש (אבל NAT כפול)
האם יש דרך לבטל NAT כפול בבזק?
והאם NAT יחיד מצדיק עוד 60 שקל בחודש?

אשמח לדעתם

dvirs12
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

בהוטנט (דרך הוט) אפשר לבטל Nat, ואני גם בפרטנר (תשתית P2P שלהם) שזה בלי NAT, לא יודע אם גם חיבורים חדשים בלי.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #3 

12/05/2025 12:58  
Slate כתב:
אני כרגע נמצא בבזק בין לאומי, הם הספק היחיד בארץ שלא משתמש ב NAT כפול למיטב ידיעתי,
...
זה לא נכון! גם בסלקום וגם בפרטנר אין NAT כפול (השירות בשתי החברות הנ"ל כולל כתובת IP אמיתית לא קבועה, כמו בבזק בינלאומי, וזה לא תלוי בתשתית). גם בשאר החברות (כולל בזק) ניתן לצאת מה-NAT הכפול, אבל ברוב המקרים זה שירות שמשודך לשירות של קבלת כתובת IP קבועה וכרוך בתשלום נוסף (סביב 15 ש"ח בחודש).

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #4 

פאדיחה לשלם 160 ₪ בחודש במבצעים של היום.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #5 

12/05/2025 16:07  
Jabberwock כתב:
...
בעיקר כשאתה מבין ששילמת סתם מסיבה שהיא לא נכונה 😭
לא רק שיש עוד ספקיות שנותנות IP אמיתי, גם באלה שלא נותנות אפשר להוסיף עשרה שקלים ולקבל

Slate פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

12/05/2025 16:47  
hagai147 כתב:
בעיקר כשאתה מבין ששילמת סתם מסיבה שהיא לא נכונה 😭
לא רק שיש עוד ספקיות שנותנות IP אמיתי, גם באלה שלא נותנות אפשר להוסיף עשרה שקלים ולקבל
...
איזה עוד ספקיות נותנות? כי אני בזמנו עברתי מבזק כי הם היו על NAT כפול
וחוץ מזה אם אני משלם על IP אמיתי אז זה רק על מכשיר אחד, לא?
נערך לאחרונה על ידי Slate ב 12/05/2025 18:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

Slate פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

12/05/2025 16:07  
Jabberwock כתב:
...
דווקא ממה שאני רואה זה מחירים שהם כמעט אותו הדבר, בזק מציעים 99 או 120 עם נתב רק ל4 חודשים ואז קופץ ל120\140 ואחרי שנגרמת השנה קופץ ל160\180. יקר אפילו מבזק בין לאומי

פרטנר 50 שקל רק ל3 חודשים ואז קופץ ל140 וזה לא כולל שכירות נתב

זה אותם המבצעים שהיה לי עם בזק בין לאומי זה מחזיק גג לשנה אחת ואז קופץ

Slate פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

12/05/2025 15:08  
itfan כתב:
זה לא נכון! גם בסלקום וגם בפרטנר אין NAT כפול (השירות בשתי החברות הנ"ל כולל כתובת IP אמיתית לא קבועה, כמו בבזק בינלאומי, וזה לא תלוי בתשתית). גם בשאר החברות (כולל בזק) ניתן לצאת מה-NAT הכפול, אבל ברוב המקרים זה שירות שמשודך לשירות של קבלת כתובת IP קבועה וכרוך בתשלום נוסף (סביב 15 ש"ח בחודש).
...
אוקיי, איך אני יכול לדעת בעצמי איזה ספק נותן IP אמיתי ואיזה לא?
ואגב, גם פרטנר וגם סלקום יקרים כמו בזק בין לאומי
סלקום מציאים 120 שקל + 25 שקל לנתב רק ל10 חודשים ראשונים ואז אחרי שנה קופץ ל140 לא כולל הנתב
פרטנר מציאים 50 שקל (+20 שקל לנתב) רק ל3 חודשים הראשונים ואז קופץ ל140 + 20 שקל נתב
אז מה אני עושה בזה שאני עובר אליהם? מה שבנוסף כל העברה כזו כרוכה בתשלום של כמה מאות שקלים על טכנאי שלהם.

עריכה- ואגב, הרגע דיברתי עם סלקום ונאמר לי שהם כן מאחורי NAT.
נערך לאחרונה על ידי Slate ב 12/05/2025 19:13, נערך פעם 1 בסך הכל.

Slate פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

12/05/2025 14:47  
dvirs12 כתב:
בהוטנט (דרך הוט) אפשר לבטל Nat, ואני גם בפרטנר (תשתית P2P שלהם) שזה בלי NAT, לא יודע אם גם חיבורים חדשים בלי.
...
איך אפשר לדעת מי משתמש ב NAT ומי לא? מניסיון שלי לנציגים אין מושג כשאני שואל אותם, לא הייתי רוצה לעבור לספק ואז לגלות שאני בNAT כפול

royik
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #10 

12/05/2025 18:56  
Slate כתב:
איך אפשר לדעת מי משתמש ב NAT ומי לא? מניסיון שלי לנציגים אין מושג כשאני שואל אותם, לא הייתי רוצה לעבור לספק ואז לגלות שאני בNAT כפול
...
שאלה טובה, אני מציע שכל אחד יכתוב כאן מניסיונו...
אני עברתי כמה חברות, אז יכול להגיד מי נמצא תחת NAT ומי לא -
סלקום, פרטנר, HOT (צריך לבקש ומסירים ללא עלות) - אין NAT.
בזק, גילת - יש NAT. אפשר לצאת מה-NAT בתוספת תשלום. (לכן רשמתי את HOT בשורה הראשונה, כי בפועל ניתן להסיר NAT ללא עלות וזה מה שקובע).

Slate פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

12/05/2025 20:55  
royik כתב:
שאלה טובה, אני מציע שכל אחד יכתוב כאן מניסיונו...
אני עברתי כמה חברות, אז יכול להגיד מי נמצא תחת NAT ומי לא -
סלקום, פרטנר, HOT (צריך לבקש ומסירים ללא עלות) - אין NAT.
בזק, גילת - יש NAT. אפשר לצאת מה-NAT בתוספת תשלום. (לכן רשמתי את HOT בשורה הראשונה, כי בפועל ניתן להסיר NAT ללא עלות וזה מה שקובע).
...
דיברתי עם פרטנר וסלקום היום, יש NAT ואין להסיר ללא עלות- צריך לשלם על IP קבוע, 15 שקל לחודש.
והמבצעי הצטרפות שלהם בקושי זולים ממה שאני משלם כרגע, ועם תשלום ל IP זה אף עולה יותר.

סלקום רוצים 119 לחודש לא כולל נתב (עוד 25 לחודש), ואחרי שנה זה קופץ ל139 לא כולל הנתב, תוסיף לזה עוד 15 שקל לאייפי קבוע וזה כבר יותר יקר מבזק בין לאומי, כנ"ל לגבי פרטנר, הם רוצים 49 ש"ח לשלושה חודשים בלבד + 20 לנתב ואז זה קופץ ל139 שקל מהחודש הרביעי לא כולל הנתב ולא כולל אייפי קבוע.

כבר התחלתי לחשוב שעושקים אותי בבזק בין לאומי לפי התגובות פה אבל מתברר שזה ממש לא ככה, במיוחד כשאני צריך לשלם על IP קבוע אצל ספקיות אחרות, ואז מה אני חוסך? גג 10 שקל לחודש למשך שנה אחת בלבד?

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #12 

יש סיכוי טוב שהם פשוט לא הבינו מה אתה שואל, בטח אם מדובר באנשי מכירות
מהנסיון שלי אין בסלקום ופרטנר NAT

ziv67
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
שם מלא: ziv
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #13 

בדקתי כרגע, אני בסלקום, ואני לא מאחורי NAT. חשוב לציין לא ביקשתי שום דבר בצורה חריגה לא ביקשתי להוציא אותי מ NAT בעבר. פשוט התחברות רגילה לסלקום.
רשימת הציוד: MikroTik CRS317-1G-16S+RM | OpnSense 26.1

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

תקשיב, נכון שהאינטרנט מלא בשטויות שאנשים כותבים מחוסר ידע, אבל אתה לא חושב שהגישה של לשאול פה שאלה ולא להאמין לתשובות שאתה מקבל מכמה אנשים שלא נמצאים פה מאתמול היא בזבוז של זמן לכולנו?

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #15 

13/05/2025 10:35  
hagai147 כתב:
אתה לא חושב שהגישה של לשאול פה שאלה ולא להאמין לתשובות שאתה מקבל מכמה אנשים שלא נמצאים פה מאתמול היא בזבוז של זמן לכולנו?
...
ומה לגביך? אינך מאמין לו. אני דווקא כן. כי התשובה כשאני שאלתי את סלקום האם אהיה מאחורי NAT, היא תשובה חיובית.
כמובן שזה לא אומר שמה שאחרים אומרים לא נכון, אלא ייתכן שיש כאן דקויות מסוימות.
בסלקום אפשר להתחבר לשתי התשתיות של בזק ו-IBC, ולכן השערה שלי היא שיכול להיות שעל תשתית מסוימת אכן יש NAT ובאחרת אין. אבל זאת רק השערה ולא דבר מאומת.
אפשרות נוספת, שהם שינו את המדיניות שלהם בעניין לאחרונה.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #16 

והאפשרות ההגיונית, שלאנשים מכירות אין מושג מה זה nat

rafib65
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 463
שם מלא: רפי ב
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #17 

סלקום על תשתית בזק אין NAT

hagai147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

13/05/2025 12:52  
Jabberwock כתב:
ומה לגביך? אינך מאמין לו. אני דווקא כן. כי התשובה כשאני שאלתי את סלקום האם אהיה מאחורי NAT, היא תשובה חיובית.
כמובן שזה לא אומר שמה שאחרים אומרים לא נכון, אלא ייתכן שיש כאן דקויות מסוימות.
בסלקום אפשר להתחבר לשתי התשתיות של בזק ו-IBC, ולכן השערה שלי היא שיכול להיות שעל תשתית מסוימת אכן יש NAT ובאחרת אין. אבל זאת רק השערה ולא דבר מאומת.
אפשרות נוספת, שהם שינו את המדיניות שלהם בעניין לאחרונה.
...
אני כן מאמין לו ואם תקרא שוב את מה שכתבתי לא תמצא שם רמיזה לחוסר אמון בפותח השרשור אלא ביקורת על הגישה שלו שמפקפקת בדברים שאחרים כתבו לו ומעדיפה דברים שנאמרו ע"י איש תמיכה או מכירות בחברת התקשורת כשברור לכולם מה רמת הידע שלהם לעומת רמת הידע שיש בפורום הזה ואם זה לא ברור, או כן ברור אבל עדיין לא רוצים להאמין, אז בשביל מה בכלל לשאול ולבזבז את הזמן.
ולגבי ההשערות שהתחלת להעלות בהמשך...

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #19 

אולי אנשים יפסיקו לבלבל את עצמם לדעת אם הם יבינו שהשימוש של ספקי אינטרנט מסויימים ב-NAT כפול, שהמינוח המקצועי היותר נכון עבורו הוא Carrier Grade NAT (ובקיצור CGNAT), הוא לא דבר שרירותי, אלא משהו שנובע מאילוץ מאוד מסויים וקונקרטי שיש לאותם ספקים ואין לאחרים. האילוץ המדובר הוא מחסור בכתובות IPv4. צריך להבין ששימוש ב-CGNAT זה משהו שדורש משאבי חומרה, כלומר, בשביל לספק חיבור אינטרנט מבוסס CGNAT למספר נתון של לקוחות נדרש ציוד יותר יקר שצורך יותר חשמל ממה שנדרש כדי לספק לאותו מספר לקוחות שירות שלא מבוסס על CGNAT. לכן, ספקי אינטרנט שמצויידים בשפע של כתובות IPv4 (כלומר, מספר הכתובות שלהם גדול בהרבה ממספר הלקוחות שלהם) לא משתמשים ב-CGNAT ואין מבחינתם שום סיבה הגיונית לעשות את זה בעתיד הנראה לעין.

אז מי מצוייד בשפע של כתובות IPv4? את המצב העדכני אפשר לראות בקישור הבא:
https://ipinfo.io/countries/il#section-asns
ושם רואים שיש בדיוק שלושה ספקים כאלה: פרטנר (עם 2,146,816 כתובות), סלקום (עם 1,577,728 כתובות) ובזק בינלאומי (עם 1,499,136 כתובות). הפלא ופלא, אלה בדיוק שלושת הספקים שלא משתמשים ב-CGNAT. לשאר ספקי האינטרנט יש מחסור בכתובות ולכן ברירת המחדל אצלם היא שירות מבוסס CGNAT.

Slate פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

13/05/2025 10:35  
hagai147 כתב:
תקשיב, נכון שהאינטרנט מלא בשטויות שאנשים כותבים מחוסר ידע, אבל אתה לא חושב שהגישה של לשאול פה שאלה ולא להאמין לתשובות שאתה מקבל מכמה אנשים שלא נמצאים פה מאתמול היא בזבוז של זמן לכולנו?
...
לא הבנתי, אנשים אומרים לי שלסקום אין NAT וסלקום אומרים לי שיש להם NAT, למי אני אמור להאמין פה?
כנ"ל לגבי המחירים, אנשים פה אומרים שספקים אחרים יותר זולים, אבל כשאני מתקשר ושואל את הספקים עצמם, מחירי ההצעות שהם נותנים לי בקושי זולים ממה שאני משלם כרגע. אז עוד פעם אני שואל, אני אמור להקשיב לספקים עצמם או לאנשים שמגיבים לי פה?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”