כבלים קצרים בקיר ועוד אחד ארוך לאחר התקנת G4. האם כדאי לקנות מפצל כדי למנוע השחלה נוספת?
שלום
רכשתי G4 חדשה וחשבתי שיש לי כבלי HDMI ארוכים יותר. בבוקר ההתקנה מספר דקות לפני הגעת המתקין השחלתי כבלים וגיליתי שהם קצת קצרים. השחלתי אחד ארוך ועוד 2 קצרים (אחד מגיע בקושי למכשיר והשני לא מגיע בכלל). חשבתי לקנות מפצל HDMI שאליו הארוך יתחבר וממנו להוציא כבלים לשאר המכשירים. האם זה כדאי או שיש פה בעיה?
או אם יש רעיונות אחרים גם אשמח לשמוע. תודה רבה
רכשתי G4 חדשה וחשבתי שיש לי כבלי HDMI ארוכים יותר. בבוקר ההתקנה מספר דקות לפני הגעת המתקין השחלתי כבלים וגיליתי שהם קצת קצרים. השחלתי אחד ארוך ועוד 2 קצרים (אחד מגיע בקושי למכשיר והשני לא מגיע בכלל). חשבתי לקנות מפצל HDMI שאליו הארוך יתחבר וממנו להוציא כבלים לשאר המכשירים. האם זה כדאי או שיש פה בעיה?
או אם יש רעיונות אחרים גם אשמח לשמוע. תודה רבה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78764
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
כל חיבור כזה מוריד את האיכות של הכבל. גם ככה מרבית הכבלים על הקצה של היכולת שלהם להעביר את קצבי הנתונים המשוגעים של HDMI ואז שרשור מכניס עוד רעש ובאלגן (יש גם מחברי נקבה לנקבה שזה מטרתם).
זהו זה היה הפחד העיקרי שלי. הבעיה שבניגוד לכל טלוויזיה כאן לא ממש פשוט או נוח להוריד את הטלוויזיה ולהשחיל אחרים. השאלה אם כדאי בכל זאת לנסות השחלה אחרת ואז החזרה של הטלוויזיה29/04/2025 14:58oferlaor כתב: כל חיבור כזה מוריד את האיכות של הכבל. גם ככה מרבית הכבלים על הקצה של היכולת שלהם להעביר את קצבי הנתונים המשוגעים של HDMI ואז שרשור מכניס עוד רעש ובאלגן (יש גם מחברי נקבה לנקבה שזה מטרתם)....
תודה
- HTNavigator
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 33
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
יש כבלים אקטיביים שעשוים מסיב אופטי ואמורים לפתור את הבעיה של אורך הכבל. בדיוק הזמנתי כזה מהדוד עלי באורך 15 מ'.
הבעיה היא שצריך להוריד את הטלוויזיה ולהשחיל כבל חדש. במקרה של G4 זו חתיכת משימה29/04/2025 18:17HTNavigator כתב: יש כבלים אקטיביים שעשוים מסיב אופטי ואמורים לפתור את הבעיה של אורך הכבל. בדיוק הזמנתי כזה מהדוד עלי באורך 15 מ'....
- Moto
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 402
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
אין צורך להוריד את הטלויזיה, מתקן מובנה של סדרה G, מאפשר להרחיק את הטלויזיה מהקיר בכ-10 ס״מ ... הדבר מאפשר לחבר כבל חדש.29/04/2025 18:44bixente כתב: הבעיה היא שצריך להוריד את הטלוויזיה ולהשחיל כבל חדש. במקרה של G4 זו חתיכת משימה...
The following line is true
The previous line is false
האם המחברי נקבה לנקבה גם מורידים איכות?29/04/2025 14:58oferlaor כתב: כל חיבור כזה מוריד את האיכות של הכבל. גם ככה מרבית הכבלים על הקצה של היכולת שלהם להעביר את קצבי הנתונים המשוגעים של HDMI ואז שרשור מכניס עוד רעש ובאלגן (יש גם מחברי נקבה לנקבה שזה מטרתם)....
במידה שכן - איזה כבל (3-4 מטר) כדאי לקנות? אני מניח ש GOLD TOUCH לא הכי איכותיים, מה כן מומלץ? נגיד מהאתר של KSP אני רואה כמה סוגים ולא ממש יודע איך להחליט מה טוב
תודה רבה
- Moto
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 402
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
https://ksp.co.il/web/item/15711407/05/2025 12:58bixente כתב: האם המחברי נקבה לנקבה גם מורידים איכות?
במידה שכן - איזה כבל (3-4 מטר) כדאי לקנות? אני מניח ש GOLD TOUCH לא הכי איכותיים, מה כן מומלץ? נגיד מהאתר של KSP אני רואה כמה סוגים ולא ממש יודע איך להחליט מה טוב
תודה רבה...
The following line is true
מנסיון - שום מחבר לא יעזור לך. האיכות תרד. תשחיל כבל חדש אקטיבי עדיפות לאופטי אקטיבי כמו שמישהו למעלה רשם29/04/2025 14:32bixente כתב: שלום
או אם יש רעיונות אחרים גם אשמח לשמוע. תודה רבה...
בעקרון השחלתי חדשים של club 3d כמו בקישור בתגובה מעליך.17/05/2025 10:12gkatz כתב: מנסיון - שום מחבר לא יעזור לך. האיכות תרד. תשחיל כבל חדש אקטיבי עדיפות לאופטי אקטיבי כמו שמישהו למעלה רשם...
זה טוב מספיק? מה זה בעצם אקטיבי?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
האיכות לא יורדת, עם כבלים שמעבירים סיגנל דיגיטלי יש בעיקר שני מצבים עובד או לא עובד. (לא עובד יכול להיות גם עובד עם מסכים שחורים\ניתוקי אות רגעיים)
לעיתים מאד רחוקות יכולות להופיע תופעות אחרות כגון שלג על התמונה, אבל זה הרבה פעמים יהיה משולב עם מסכים שחורים, אז נכנס תחת הקטגוריה של לא עובד.
כבלים של Club3D מומלצים, כי הם בעלי סרטיפיקציה של HDMI שבה הם נבדקים ואמורים לעמוד ברוחב הפס שהם צריכים להעביר בצורה תקינה כדי להציג תמונה ללא איבודי אות.
לעיתים מאד רחוקות יכולות להופיע תופעות אחרות כגון שלג על התמונה, אבל זה הרבה פעמים יהיה משולב עם מסכים שחורים, אז נכנס תחת הקטגוריה של לא עובד.
כבלים של Club3D מומלצים, כי הם בעלי סרטיפיקציה של HDMI שבה הם נבדקים ואמורים לעמוד ברוחב הפס שהם צריכים להעביר בצורה תקינה כדי להציג תמונה ללא איבודי אות.