כבלים קצרים בקיר ועוד אחד ארוך לאחר התקנת G4. האם כדאי לקנות מפצל כדי למנוע השחלה נוספת?

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
bixente פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1618
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #1 

שלום
רכשתי G4 חדשה וחשבתי שיש לי כבלי HDMI ארוכים יותר. בבוקר ההתקנה מספר דקות לפני הגעת המתקין השחלתי כבלים וגיליתי שהם קצת קצרים. השחלתי אחד ארוך ועוד 2 קצרים (אחד מגיע בקושי למכשיר והשני לא מגיע בכלל). חשבתי לקנות מפצל HDMI שאליו הארוך יתחבר וממנו להוציא כבלים לשאר המכשירים. האם זה כדאי או שיש פה בעיה?
או אם יש רעיונות אחרים גם אשמח לשמוע. תודה רבה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #2 

כל חיבור כזה מוריד את האיכות של הכבל. גם ככה מרבית הכבלים על הקצה של היכולת שלהם להעביר את קצבי הנתונים המשוגעים של HDMI ואז שרשור מכניס עוד רעש ובאלגן (יש גם מחברי נקבה לנקבה שזה מטרתם).

bixente פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

29/04/2025 14:58  
oferlaor כתב:
כל חיבור כזה מוריד את האיכות של הכבל. גם ככה מרבית הכבלים על הקצה של היכולת שלהם להעביר את קצבי הנתונים המשוגעים של HDMI ואז שרשור מכניס עוד רעש ובאלגן (יש גם מחברי נקבה לנקבה שזה מטרתם).
...
זהו זה היה הפחד העיקרי שלי. הבעיה שבניגוד לכל טלוויזיה כאן לא ממש פשוט או נוח להוריד את הטלוויזיה ולהשחיל אחרים. השאלה אם כדאי בכל זאת לנסות השחלה אחרת ואז החזרה של הטלוויזיה
תודה

HTNavigator
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

יש כבלים אקטיביים שעשוים מסיב אופטי ואמורים לפתור את הבעיה של אורך הכבל. בדיוק הזמנתי כזה מהדוד עלי באורך 15 מ'.

bixente פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

29/04/2025 18:17  
HTNavigator כתב:
יש כבלים אקטיביים שעשוים מסיב אופטי ואמורים לפתור את הבעיה של אורך הכבל. בדיוק הזמנתי כזה מהדוד עלי באורך 15 מ'.
...
הבעיה היא שצריך להוריד את הטלוויזיה ולהשחיל כבל חדש. במקרה של G4 זו חתיכת משימה

Moto
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 402
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #6 

29/04/2025 18:44  
bixente כתב:
הבעיה היא שצריך להוריד את הטלוויזיה ולהשחיל כבל חדש. במקרה של G4 זו חתיכת משימה
...
אין צורך להוריד את הטלויזיה, מתקן מובנה של סדרה G, מאפשר להרחיק את הטלויזיה מהקיר בכ-10 ס״מ ... הדבר מאפשר לחבר כבל חדש.
The following line is true
The previous line is false
רשימת הציוד: LG G5 83|LG G2 77|Anthem MRX 1140|Kef Meta R7, R6, R3|SVS 2000 Pro*2|Nvidia Shield PRO 2019|Synology 920+|AC infinity AIRCOM T8|Morel PMC 600*4

bixente פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

29/04/2025 14:58  
oferlaor כתב:
...
האם המחברי נקבה לנקבה גם מורידים איכות?
במידה שכן - איזה כבל (3-4 מטר) כדאי לקנות? אני מניח ש GOLD TOUCH לא הכי איכותיים, מה כן מומלץ? נגיד מהאתר של KSP אני רואה כמה סוגים ולא ממש יודע איך להחליט מה טוב
תודה רבה

Moto
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 402
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #8 

07/05/2025 12:58  
bixente כתב:
האם המחברי נקבה לנקבה גם מורידים איכות?
במידה שכן - איזה כבל (3-4 מטר) כדאי לקנות? אני מניח ש GOLD TOUCH לא הכי איכותיים, מה כן מומלץ? נגיד מהאתר של KSP אני רואה כמה סוגים ולא ממש יודע איך להחליט מה טוב
תודה רבה
...
https://ksp.co.il/web/item/157114
The following line is true
The previous line is false
רשימת הציוד: LG G5 83|LG G2 77|Anthem MRX 1140|Kef Meta R7, R6, R3|SVS 2000 Pro*2|Nvidia Shield PRO 2019|Synology 920+|AC infinity AIRCOM T8|Morel PMC 600*4

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1607
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #9 

29/04/2025 14:32  
bixente כתב:
שלום
רכשתי G4 חדשה וחשבתי שיש לי כבלי HDMI ארוכים יותר. בבוקר ההתקנה מספר דקות לפני הגעת המתקין השחלתי כבלים וגיליתי שהם קצת קצרים. השחלתי אחד ארוך ועוד 2 קצרים (אחד מגיע בקושי למכשיר והשני לא מגיע בכלל). חשבתי לקנות מפצל HDMI שאליו הארוך יתחבר וממנו להוציא כבלים לשאר המכשירים. האם זה כדאי או שיש פה בעיה?
או אם יש רעיונות אחרים גם אשמח לשמוע. תודה רבה
...
מנסיון - שום מחבר לא יעזור לך. האיכות תרד. תשחיל כבל חדש אקטיבי עדיפות לאופטי אקטיבי כמו שמישהו למעלה רשם

bixente פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

17/05/2025 10:12  
gkatz כתב:
מנסיון - שום מחבר לא יעזור לך. האיכות תרד. תשחיל כבל חדש אקטיבי עדיפות לאופטי אקטיבי כמו שמישהו למעלה רשם
...
בעקרון השחלתי חדשים של club 3d כמו בקישור בתגובה מעליך.
זה טוב מספיק? מה זה בעצם אקטיבי?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

האיכות לא יורדת, עם כבלים שמעבירים סיגנל דיגיטלי יש בעיקר שני מצבים עובד או לא עובד. (לא עובד יכול להיות גם עובד עם מסכים שחורים\ניתוקי אות רגעיים)
לעיתים מאד רחוקות יכולות להופיע תופעות אחרות כגון שלג על התמונה, אבל זה הרבה פעמים יהיה משולב עם מסכים שחורים, אז נכנס תחת הקטגוריה של לא עובד.

כבלים של Club3D מומלצים, כי הם בעלי סרטיפיקציה של HDMI שבה הם נבדקים ואמורים לעמוד ברוחב הפס שהם צריכים להעביר בצורה תקינה כדי להציג תמונה ללא איבודי אות.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”