צריבה עדיין במסכי (Oled (2

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #61 

אין בעיה, אף פעם לא אמרתי ש-OLED מתאים לכל אחד.
רק אמרתי שבשימוש סביר\ממוצע או איך שלא תקרא לו, הסבירות לקבל צריבה נמוך יחסית. הוא לא אפסי, אבל הוא נמוך.
אנשים לפעמים חושבים שאיך שהם משתמשים בטלוויזיה זה סביר או ממוצע, ואז מתפלאים שהמסך נצרב כשבמציאות השימוש שלהם לא היה ממוצע.
בין אם בגלל הגדרות, אופן שימוש ו\או התכנים שבהם צופים בד"כ.

בגלל זה מפריע לי שכל הזמן מכלילים שהמסך יתקלקל ושהמסכים האלה לא מחזיקים. אולי הם לא מחזיקים אצלם.

sagico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 813
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #62 

לא מסכים, ולא תצליח לשכנע אותי. ומאיפה המסקנה הזו שבשימוש סביר וממוצע זה כן או לא קורה ומתי, ובכלל מה זה סביר וממוצע, אלו הגדרות סובייקטיביות אמורפיות ופשוט לא אומרות כלום.  מדבריך יוצא מהכלל הם הכלל וזה לא נכון. הכלל רוכש מסך לעשות בו שימוש לא מוגבל. לצפות שעות בחדשות או ערוצי ילדים או לשחק או טלנובלה זה לא דבר חריג. זה לא דבר שצריך להמנע ממנו, או להגביל אותו. צרכן כזה עדיף שלא יקנה אולד. צרכן שרוצה להיות זהיר ומדוד שיקנה. (שמעתי על מקרים שגם שם זה קרה)
חוץ מזה כאמור המסכים של סוני הגיע לרמת קונטרסט צבע, שחורים ופירוט כה גבוהים שזה כבר לא פשרה. אפשר להנות מבלי לחשוש מצריבות. ולא סתם זה מסך הדגל שלהם.

זה מפריע לך, אבל כשדיברנו על זה לפני שנים ידענו הרבה פחות, והיום יודעים שמה שמפריע לך נכון.
כמו שהיום יודעים איך הפלזמות החזיקו מעל ומעבר למצופה, יודעים שהדיודות האורגניות באולד רגישות הרבה יותר, ולא הצליחו להתגבר על הבעיה של הצריבות, גם סדרה G נצרבת, שמענו על זה פה.

אז מה שמפריע לי באותו הקשר זה, שכמו שהחוויה של אלו שנצרב להם לא מעידה על הכלל בעינך, גם אלו שלא נצרב להם לא מהווים פרספקטיבה הפוכה!
מיצינו?

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2789
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #63 

02/03/2025 22:10  
TheCoolest כתב:
אין בעיה, אף פעם לא אמרתי ש-OLED מתאים לכל אחד.
רק אמרתי שבשימוש סביר\ממוצע או איך שלא תקרא לו, הסבירות לקבל צריבה נמוך יחסית. הוא לא אפסי, אבל הוא נמוך.
אנשים לפעמים חושבים שאיך שהם משתמשים בטלוויזיה זה סביר או ממוצע, ואז מתפלאים שהמסך נצרב כשבמציאות השימוש שלהם לא היה ממוצע.
בין אם בגלל הגדרות, אופן שימוש ו\או התכנים שבהם צופים בד"כ.

בגלל זה מפריע לי שכל הזמן מכלילים שהמסך יתקלקל ושהמסכים האלה לא מחזיקים. אולי הם לא מחזיקים אצלם.
...
מכיוון שיש לך נסיון עם OLED וכמי שמוביל את תחום המסכים ב- HT, כדאי לדעתי שתשקול לכתוב מדריך שיבהיר כיצד להקטין הסיכוי של צריבה ב- OLED. כך, כל מי ששוקל לרכוש OLED ידע שישנם גבולות גזרה שאם חוצים אותם, הסיכון לצריבה גדל. לדעתי זה יחסוך אי נעימות ויבהיר את היתרונות והסיכונים שכרוכים ב-OLED.
ככה במקום לחפש בפוסט, כולם ידעו שצפיה בערוצים עם לוגו קבוע כדוגמת 11,12,13,14, הוט, ערוץ הילדים וכו', וכן שמירה על בהירות שחוצה %X עלולה להביא לצריבה. מה דעתך?

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 895
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #64 

ברמת העקרון, לפחות זה שבפנקס העקרונות הפרטי שלי, זה כמעט פתטי ללכת על טלויזיה שמגבילה את אפשרויות הצפיה והכיול. ושוב, אם ההבדל בין אולד לכל טכנולוגיה אחרת, היה באמת מסיבי היה אולי טעם ללכת על מסך מוגבל באפשרויות הצפיה בו. כשישנן טכנולוגיות שמספקות איכות דומה, לטעמי וניסיוני הפרטי, מקבילה, נראה קצת מוזר ללכת על משהו יותר יקר ויותר מוגבל. אבל כאמור זה רק אני.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #65 

זה עניין אישי ותלוי בכל מיני גורמים. אני צופה כמעט תמיד בחדר מוחשך, ותופעות של FALD ומסכי LCD מציקות לי בעין.
לכן אני תמיד אקנה OLED או self-emissive display מסוג אחר כאשר יגיע לשוק.
מאחר והחסרונות של OLED לא ממש באים לידי ביטוי בדרך בה אני צופה בטלוויזיה, זה לא באמת מגביל אותי.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5344
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #66 

אני מסכים עם TheCoolest שזה עניין אישי.

אצלי בבית יש אי במטבח המאפשר ישיבה וצפייה בזווית של כ 45 מעלות. ה Bravia7 או כל מסך MVA לא רלוונטי.

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 895
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #67 

כפי שכתבתי במקום אחר, לטעמי היתרון המרכזי של האולד הוא זוית הצפיה הבלתי מוגבלת, ממש כמו בקולנוע או עם מקרן משובח. כל שאר הטכנולוגיות, חלקן יותר, חלק פחות, לא מצליחות ליישר קו עם האולד מבחינה זו.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1487
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #68 

כל מסך OLED שהיה לי נצרב וכנראה המסך הבא שלי יהיה עדיין OLED

sagico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #69 

ברור שבסוף לכל אחד רצון ובחירה חופשית. רק חשוב לשים את הדברים על השולחן.
כמו שכתב ירון, וארתור ואחרים מתאים להם אולד בגלל זוית צפיה או בגלל צפיה בחדר חשוך.
לרבים אחרים שפרמטר ספציפי לא הכרחי ועל מנת להימנע מצריבות ובעיות נלוות לאחר כמה שנים, כן יתאים מסך דוגמת ה Bravia של סוני…
נערך לאחרונה על ידי sagico ב 04/03/2025 20:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #70 

מניסיון שלי עם הסמסונג s95c מסך עמיד בצורה יוצאת דופן לצריבה כרגע עם 3500 שעות. המסך על בהירות מלאה. 90 אחוז על ערוצי חדשות כל יום ואפילו לא צל הכי קטן של צריבה אני לא יודע מה סמסונג עשתה עם הפנל הזה אבל פשוט מדהים העניין הזה.
הדגם הקודם ה s95b נצרב אחרי 200 שעות באותם התנאים.
ממש לא דואג מצריבה רואה מה שבא לי ונהנה מאיכות תמונה מדהימה לא מוותר על oled.

sagico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #71 

04/03/2025 20:45  
orenhazan כתב:
מניסיון שלי עם הסמסונג s95c מסך עמיד בצורה יוצאת דופן לצריבה כרגע עם 3500 שעות. המסך על בהירות מלאה. 90 אחוז על ערוצי חדשות כל יום ואפילו לא צל הכי קטן של צריבה אני לא יודע מה סמסונג עשתה עם הפנל הזה אבל פשוט מדהים העניין הזה.
הדגם הקודם ה s95b נצרב אחרי 200 שעות באותם התנאים.
ממש לא דואג מצריבה רואה מה שבא לי ונהנה מאיכות תמונה מדהימה לא מוותר על oled.
...
ספר לנו עוד שנה שנתיים ואו שלוש. לפעמים זה לוקח יותר זמן,כמו בסדרה G של LG גם שם עקב שדרוגי מעבד ומסך, צריבה תקרה מאוחר יותר מאשר בסדרה נמוכה יותר.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8253
נתן תודות: 412 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #72 

עד היום מ 2019 לא היו לי או למי ממכרי שקנו בהמלצתי צריבות למרות שאצלי צופים המון ובכל יום. אין מצב שאני מוותר על OLED כרגע מבחינת זווית הצפיה איכות הצבעים ושאר שלל היתרונות שלה. מה עוד שרוב הצפיה היא בתנאים אופטימליים לאולד ומופעל שומר מסך תמיד. גם עם עלתה 10000 שקל (עלו פחות) כולל הארכת אחריות ל 6 שנים ותחיה בדיוק 6 שנים זה אומר פחות מ 5 שקל ליום תמורת התענוג הזה שזה זניח מבחינתי (על קפסולות נספרסו/עלית אני משלם הרבה יותר ליום 🙂). לא אוותר על זה כל עוד אין טכנולוגיה טובה ממנה עם אחריות מורחבת ל 6 שנים במחיר הגיוני באותו סדר גודל של מחיר .

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #73 

04/03/2025 20:56  
sagico כתב:
ספר לנו עוד שנה שנתיים ואו שלוש. לפעמים זה לוקח יותר זמן,כמו בסדרה G של LG גם שם עקב שדרוגי מעבד ומסך, צריבה תקרה מאוחר יותר מאשר בסדרה נמוכה יותר.
...
גם אם תצרב אין לי בעיה עם זה אני גם ככה מחליף מסכים כל הזמן. מחכה עכשו שסדרת ה f של סמסונג תגיע לארץ.
אבל מה שבטוח כרגע לא מוותר על oled גם עם עניין הצריבה.

sagico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #74 

אורן זו החלטה מושכלת שלך ואתה מודע לה לפחות.
Integral, נכון, לסוני אין יתרון בזוית הצפייה ואת השחור המוחלט, אז בשבילך זה לא. היא גם יקרה יותר. (הסוני) 
לאחר שיושב מול המסך בטח בחדר עם תאורה מעומעמת שלא רוצה להחליף מסך כל x שנים ובכלל להשתחרר מעניין הזה של הצריבות (כן יקרה לא יקרה) זו אלטרנטיבה מצויינת.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #75 

אם לסוני אין אופציה להרחבה לשש שנים לא מעניין אותי. ראיתי גם מסכים שלהם שהלכו לפח אחרי 3 שנים.

sagico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #76 

אנשים שקונים סוני פחות ישקיעו באחריות כי למרות שכל מוצר יכול להתקלקל, רק באולד יש סיכון ודאי. זו לא המצאה שלי.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #77 

אני מבין שתורת הסיכונים אינה המומחיות שלך. בכל טלוויזיה יש סיכון והסתברות שיתממש. שנינו לא יודעים את ההסתברות בסוני או LG או כל חברה אחרת כי אין לנו ממש DATA לעניין.

sagico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #78 

יודעים בהחלט. הטכנולוגיה בשימוש LG (יצרנית הפאנל) שנקראת Oled מבוססת על פליטת אור על ידי חומר אורגני. ההסתברות לתקלה/צריבה מוכחת, על ידי עשרות מחקרים ובדיקות ובעלת Data רב.

(הדיודה האורגנית פולטת אור ונחלשת עם הזמן ואז פולטת יותר חום כתוצאה מכך).

קרא קצת באינטרנט במקום להעיר הערות מופרכות.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #79 

גם ל-LED יש אורך חיים מוגבל. פשוט בד"כ מדובר על פרק זמן יותר ארוך.
הטענה שלך שלבסוף OLED נצרב אולי נכונה, אבל לבסוף גם לדים משנים גוון, מאבדים מהבהירות שלהם ולבסוף מפסיקים לעבוד לגמרי.
אני מבין את מה שאתה מנסה להגיד, אני פשוט לא חושב שאתה מבין שלמי שמודע למה הוא קונה ומה החסרונות של מסכים בטכנולוגיה הזו ה"מגבלה" הזו לא תבוא לידי ביטוי בתקופת השימוש שלהם במסך.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #80 

05/03/2025 19:05  
sagico כתב:
יודעים בהחלט. הטכנולוגיה בשימוש LG (יצרנית הפאנל) שנקראת Oled מבוססת על פליטת אור על ידי חומר אורגני. ההסתברות לתקלה/צריבה מוכחת, על ידי עשרות מחקרים ובדיקות ובעלת Data רב.

(הדיודה האורגנית פולטת אור ונחלשת עם הזמן ואז פולטת יותר חום כתוצאה מכך).

קרא קצת באינטרנט במקום להעיר הערות מופרכות.
...
אשמח לראות את "המחקרים" האלו.... אשמח גם לראות מחקרים על אורך חיי טלוויזיות לד...

שוב אתה מבלבל מושגים. ההסתברות קיימת, ברור, רואים פה ושם בפורום, השאלה מה הגודל שלה. ומה הגודל שלה בטלוויזיות לד.

דרך אגב, אצלי בבית טלוויזית לד של סמסונג מתה אחרי 3 שנים טיפה אחרי תום האחריות ולטלוויזית לד של LG אחרי שנתיים החליפו כרטיס אחרי שנתיים בזמן שה C9 חיה בינתיים הרבה יותר משתיהן ללא שום תקלה.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”