צריבה עדיין במסכי (Oled (2
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אין בעיה, אף פעם לא אמרתי ש-OLED מתאים לכל אחד.
רק אמרתי שבשימוש סביר\ממוצע או איך שלא תקרא לו, הסבירות לקבל צריבה נמוך יחסית. הוא לא אפסי, אבל הוא נמוך.
אנשים לפעמים חושבים שאיך שהם משתמשים בטלוויזיה זה סביר או ממוצע, ואז מתפלאים שהמסך נצרב כשבמציאות השימוש שלהם לא היה ממוצע.
בין אם בגלל הגדרות, אופן שימוש ו\או התכנים שבהם צופים בד"כ.
בגלל זה מפריע לי שכל הזמן מכלילים שהמסך יתקלקל ושהמסכים האלה לא מחזיקים. אולי הם לא מחזיקים אצלם.
רק אמרתי שבשימוש סביר\ממוצע או איך שלא תקרא לו, הסבירות לקבל צריבה נמוך יחסית. הוא לא אפסי, אבל הוא נמוך.
אנשים לפעמים חושבים שאיך שהם משתמשים בטלוויזיה זה סביר או ממוצע, ואז מתפלאים שהמסך נצרב כשבמציאות השימוש שלהם לא היה ממוצע.
בגלל זה מפריע לי שכל הזמן מכלילים שהמסך יתקלקל ושהמסכים האלה לא מחזיקים. אולי הם לא מחזיקים אצלם.
לא מסכים, ולא תצליח לשכנע אותי. ומאיפה המסקנה הזו שבשימוש סביר וממוצע זה כן או לא קורה ומתי, ובכלל מה זה סביר וממוצע, אלו הגדרות סובייקטיביות אמורפיות ופשוט לא אומרות כלום. מדבריך יוצא מהכלל הם הכלל וזה לא נכון. הכלל רוכש מסך לעשות בו שימוש לא מוגבל. לצפות שעות בחדשות או ערוצי ילדים או לשחק או טלנובלה זה לא דבר חריג. זה לא דבר שצריך להמנע ממנו, או להגביל אותו. צרכן כזה עדיף שלא יקנה אולד. צרכן שרוצה להיות זהיר ומדוד שיקנה. (שמעתי על מקרים שגם שם זה קרה)
חוץ מזה כאמור המסכים של סוני הגיע לרמת קונטרסט צבע, שחורים ופירוט כה גבוהים שזה כבר לא פשרה. אפשר להנות מבלי לחשוש מצריבות. ולא סתם זה מסך הדגל שלהם.
זה מפריע לך, אבל כשדיברנו על זה לפני שנים ידענו הרבה פחות, והיום יודעים שמה שמפריע לך נכון.
כמו שהיום יודעים איך הפלזמות החזיקו מעל ומעבר למצופה, יודעים שהדיודות האורגניות באולד רגישות הרבה יותר, ולא הצליחו להתגבר על הבעיה של הצריבות, גם סדרה G נצרבת, שמענו על זה פה.
אז מה שמפריע לי באותו הקשר זה, שכמו שהחוויה של אלו שנצרב להם לא מעידה על הכלל בעינך, גם אלו שלא נצרב להם לא מהווים פרספקטיבה הפוכה!
מיצינו?
חוץ מזה כאמור המסכים של סוני הגיע לרמת קונטרסט צבע, שחורים ופירוט כה גבוהים שזה כבר לא פשרה. אפשר להנות מבלי לחשוש מצריבות. ולא סתם זה מסך הדגל שלהם.
זה מפריע לך, אבל כשדיברנו על זה לפני שנים ידענו הרבה פחות, והיום יודעים שמה שמפריע לך נכון.
כמו שהיום יודעים איך הפלזמות החזיקו מעל ומעבר למצופה, יודעים שהדיודות האורגניות באולד רגישות הרבה יותר, ולא הצליחו להתגבר על הבעיה של הצריבות, גם סדרה G נצרבת, שמענו על זה פה.
אז מה שמפריע לי באותו הקשר זה, שכמו שהחוויה של אלו שנצרב להם לא מעידה על הכלל בעינך, גם אלו שלא נצרב להם לא מהווים פרספקטיבה הפוכה!
מיצינו?
מכיוון שיש לך נסיון עם OLED וכמי שמוביל את תחום המסכים ב- HT, כדאי לדעתי שתשקול לכתוב מדריך שיבהיר כיצד להקטין הסיכוי של צריבה ב- OLED. כך, כל מי ששוקל לרכוש OLED ידע שישנם גבולות גזרה שאם חוצים אותם, הסיכון לצריבה גדל. לדעתי זה יחסוך אי נעימות ויבהיר את היתרונות והסיכונים שכרוכים ב-OLED.02/03/2025 22:10TheCoolest כתב: אין בעיה, אף פעם לא אמרתי ש-OLED מתאים לכל אחד.
בגלל זה מפריע לי שכל הזמן מכלילים שהמסך יתקלקל ושהמסכים האלה לא מחזיקים. אולי הם לא מחזיקים אצלם....
ככה במקום לחפש בפוסט, כולם ידעו שצפיה בערוצים עם לוגו קבוע כדוגמת 11,12,13,14, הוט, ערוץ הילדים וכו', וכן שמירה על בהירות שחוצה %X עלולה להביא לצריבה. מה דעתך?
ברמת העקרון, לפחות זה שבפנקס העקרונות הפרטי שלי, זה כמעט פתטי ללכת על טלויזיה שמגבילה את אפשרויות הצפיה והכיול. ושוב, אם ההבדל בין אולד לכל טכנולוגיה אחרת, היה באמת מסיבי היה אולי טעם ללכת על מסך מוגבל באפשרויות הצפיה בו. כשישנן טכנולוגיות שמספקות איכות דומה, לטעמי וניסיוני הפרטי, מקבילה, נראה קצת מוזר ללכת על משהו יותר יקר ויותר מוגבל. אבל כאמור זה רק אני.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
זה עניין אישי ותלוי בכל מיני גורמים. אני צופה כמעט תמיד בחדר מוחשך, ותופעות של FALD ומסכי LCD מציקות לי בעין.
לכן אני תמיד אקנה OLED או self-emissive display מסוג אחר כאשר יגיע לשוק.
מאחר והחסרונות של OLED לא ממש באים לידי ביטוי בדרך בה אני צופה בטלוויזיה, זה לא באמת מגביל אותי.
לכן אני תמיד אקנה OLED או self-emissive display מסוג אחר כאשר יגיע לשוק.
מאחר והחסרונות של OLED לא ממש באים לידי ביטוי בדרך בה אני צופה בטלוויזיה, זה לא באמת מגביל אותי.
ברור שבסוף לכל אחד רצון ובחירה חופשית. רק חשוב לשים את הדברים על השולחן.
כמו שכתב ירון, וארתור ואחרים מתאים להם אולד בגלל זוית צפיה או בגלל צפיה בחדר חשוך.
לרבים אחרים שפרמטר ספציפי לא הכרחי ועל מנת להימנע מצריבות ובעיות נלוות לאחר כמה שנים, כן יתאים מסך דוגמת ה Bravia של סוני…
כמו שכתב ירון, וארתור ואחרים מתאים להם אולד בגלל זוית צפיה או בגלל צפיה בחדר חשוך.
לרבים אחרים שפרמטר ספציפי לא הכרחי ועל מנת להימנע מצריבות ובעיות נלוות לאחר כמה שנים, כן יתאים מסך דוגמת ה Bravia של סוני…
נערך לאחרונה על ידי sagico ב 04/03/2025 20:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
מניסיון שלי עם הסמסונג s95c מסך עמיד בצורה יוצאת דופן לצריבה כרגע עם 3500 שעות. המסך על בהירות מלאה. 90 אחוז על ערוצי חדשות כל יום ואפילו לא צל הכי קטן של צריבה אני לא יודע מה סמסונג עשתה עם הפנל הזה אבל פשוט מדהים העניין הזה.
הדגם הקודם ה s95b נצרב אחרי 200 שעות באותם התנאים.
ממש לא דואג מצריבה רואה מה שבא לי ונהנה מאיכות תמונה מדהימה לא מוותר על oled.
ממש לא דואג מצריבה רואה מה שבא לי ונהנה מאיכות תמונה מדהימה לא מוותר על oled.
ספר לנו עוד שנה שנתיים ואו שלוש. לפעמים זה לוקח יותר זמן,כמו בסדרה G של LG גם שם עקב שדרוגי מעבד ומסך, צריבה תקרה מאוחר יותר מאשר בסדרה נמוכה יותר.04/03/2025 20:45orenhazan כתב: מניסיון שלי עם הסמסונג s95c מסך עמיד בצורה יוצאת דופן לצריבה כרגע עם 3500 שעות. המסך על בהירות מלאה. 90 אחוז על ערוצי חדשות כל יום ואפילו לא צל הכי קטן של צריבה אני לא יודע מה סמסונג עשתה עם הפנל הזה אבל פשוט מדהים העניין הזה.
ממש לא דואג מצריבה רואה מה שבא לי ונהנה מאיכות תמונה מדהימה לא מוותר על oled....
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8253
- נתן תודות: 412 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
עד היום מ 2019 לא היו לי או למי ממכרי שקנו בהמלצתי צריבות למרות שאצלי צופים המון ובכל יום. אין מצב שאני מוותר על OLED כרגע מבחינת זווית הצפיה איכות הצבעים ושאר שלל היתרונות שלה. מה עוד שרוב הצפיה היא בתנאים אופטימליים לאולד ומופעל שומר מסך תמיד. גם עם עלתה 10000 שקל (עלו פחות) כולל הארכת אחריות ל 6 שנים ותחיה בדיוק 6 שנים זה אומר פחות מ 5 שקל ליום תמורת התענוג הזה שזה זניח מבחינתי (על קפסולות נספרסו/עלית אני משלם הרבה יותר ליום
). לא אוותר על זה כל עוד אין טכנולוגיה טובה ממנה עם אחריות מורחבת ל 6 שנים במחיר הגיוני באותו סדר גודל של מחיר .
). לא אוותר על זה כל עוד אין טכנולוגיה טובה ממנה עם אחריות מורחבת ל 6 שנים במחיר הגיוני באותו סדר גודל של מחיר .גם אם תצרב אין לי בעיה עם זה אני גם ככה מחליף מסכים כל הזמן. מחכה עכשו שסדרת ה f של סמסונג תגיע לארץ.04/03/2025 20:56sagico כתב: ספר לנו עוד שנה שנתיים ואו שלוש. לפעמים זה לוקח יותר זמן,כמו בסדרה G של LG גם שם עקב שדרוגי מעבד ומסך, צריבה תקרה מאוחר יותר מאשר בסדרה נמוכה יותר....
אבל מה שבטוח כרגע לא מוותר על oled גם עם עניין הצריבה.
אורן זו החלטה מושכלת שלך ואתה מודע לה לפחות.
Integral, נכון, לסוני אין יתרון בזוית הצפייה ואת השחור המוחלט, אז בשבילך זה לא. היא גם יקרה יותר. (הסוני)
לאחר שיושב מול המסך בטח בחדר עם תאורה מעומעמת שלא רוצה להחליף מסך כל x שנים ובכלל להשתחרר מעניין הזה של הצריבות (כן יקרה לא יקרה) זו אלטרנטיבה מצויינת.
Integral, נכון, לסוני אין יתרון בזוית הצפייה ואת השחור המוחלט, אז בשבילך זה לא. היא גם יקרה יותר. (הסוני)
לאחר שיושב מול המסך בטח בחדר עם תאורה מעומעמת שלא רוצה להחליף מסך כל x שנים ובכלל להשתחרר מעניין הזה של הצריבות (כן יקרה לא יקרה) זו אלטרנטיבה מצויינת.
יודעים בהחלט. הטכנולוגיה בשימוש LG (יצרנית הפאנל) שנקראת Oled מבוססת על פליטת אור על ידי חומר אורגני. ההסתברות לתקלה/צריבה מוכחת, על ידי עשרות מחקרים ובדיקות ובעלת Data רב.
(הדיודה האורגנית פולטת אור ונחלשת עם הזמן ואז פולטת יותר חום כתוצאה מכך).
קרא קצת באינטרנט במקום להעיר הערות מופרכות.
קרא קצת באינטרנט במקום להעיר הערות מופרכות.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
גם ל-LED יש אורך חיים מוגבל. פשוט בד"כ מדובר על פרק זמן יותר ארוך.
הטענה שלך שלבסוף OLED נצרב אולי נכונה, אבל לבסוף גם לדים משנים גוון, מאבדים מהבהירות שלהם ולבסוף מפסיקים לעבוד לגמרי.
אני מבין את מה שאתה מנסה להגיד, אני פשוט לא חושב שאתה מבין שלמי שמודע למה הוא קונה ומה החסרונות של מסכים בטכנולוגיה הזו ה"מגבלה" הזו לא תבוא לידי ביטוי בתקופת השימוש שלהם במסך.
הטענה שלך שלבסוף OLED נצרב אולי נכונה, אבל לבסוף גם לדים משנים גוון, מאבדים מהבהירות שלהם ולבסוף מפסיקים לעבוד לגמרי.
אני מבין את מה שאתה מנסה להגיד, אני פשוט לא חושב שאתה מבין שלמי שמודע למה הוא קונה ומה החסרונות של מסכים בטכנולוגיה הזו ה"מגבלה" הזו לא תבוא לידי ביטוי בתקופת השימוש שלהם במסך.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8253
- נתן תודות: 412 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
אשמח לראות את "המחקרים" האלו.... אשמח גם לראות מחקרים על אורך חיי טלוויזיות לד...05/03/2025 19:05sagico כתב: יודעים בהחלט. הטכנולוגיה בשימוש LG (יצרנית הפאנל) שנקראת Oled מבוססת על פליטת אור על ידי חומר אורגני. ההסתברות לתקלה/צריבה מוכחת, על ידי עשרות מחקרים ובדיקות ובעלת Data רב.
קרא קצת באינטרנט במקום להעיר הערות מופרכות....
שוב אתה מבלבל מושגים. ההסתברות קיימת, ברור, רואים פה ושם בפורום, השאלה מה הגודל שלה. ומה הגודל שלה בטלוויזיות לד.
דרך אגב, אצלי בבית טלוויזית לד של סמסונג מתה אחרי 3 שנים טיפה אחרי תום האחריות ולטלוויזית לד של LG אחרי שנתיים החליפו כרטיס אחרי שנתיים בזמן שה C9 חיה בינתיים הרבה יותר משתיהן ללא שום תקלה.