איך אתה מגדיר קולנוע ביתי? הרי ההגדרה היא זו שקובעת את הסגמנט ומתוך זה אפשר להגדיר אם זה גדל או קטן (התרגיל הקלאסי של חברות שטוענות שהן לא מונופול זה שהן בוחרות חתך שוק כזה שמוכיח את התזה שלהם).02/03/2025 2:35mbd כתב: ובכן לאחר שעברתי על כל התגובות בשירשור אז כמה מסקנות .
אני מניח ''שכמעט'' אף אחד מהמגיבים לא נכנס לקישור שצירפתי בהתחלה ..
אני כותב ''כמעט'' כיוון שאני מקווה שיש כאלו שכן נכנסו , אבל ע'פ התגובות זה לא נראה כך .
יתכן שאם היו נכנסים מספיק חברים וקוראים את הכתבה ואת התחזיות עד היום ומהיום לעתיד של השנים
הבאות היה מובן שענף הקולנוע הביתי ברמה הגלובלית נמצא בעליה מתמדת גם בהיקף המכירות
וגם ברווחים .
אבל כמעט כל המגיבים כאן מתיחסים למצב הענף בישראל [ לא באמת מוכר לי ] אבל ברמה הגלובלית
של הענף ישראל היא אפילו לא פסיק קטן . [ אולי לא נעים לשמוע אבל זאת המציאות ]
כך שכל מה שנכתב כאן לא באמת קשור למצב הענף [ מת או גוסס ] המציאות היא כמו שנאמר
הפוכה והענף בהחלט ALIVE & KICKING .
בנוסף , הזכירו כאן SOUNDBAR וזה בהחלט לא קולנוע ביתי לא היה ולא יהיה ולא משנה מה מספרים היצרנים או החנוית .
ה SOUNDBAR'S הנחשבים ביותר כיום כבר מגיעים עם תוספות של סאב/ים ורמקולים נוספים בכדי לנסות ולקרב לתוצאות
של מערכת קולנוע ביתית אבל כאן מדובר במערכת שלמה ויקרה ועדיין כל רסיבר כניסה ומערכת SAT-SUB זולה תביא לתוצאות
טובות יותר ויותר גמישות במחיר הרבה יותר זול . וזאת עובדה שכל מי ששמע מערכת קולנוע ביתית אמיתית וגם
SOUNDBAR יודע ומבין . גם אם תחברו את ה SOUNDBAR למקרן של CHRISTIE זה לא יהיה קולנוע ביתי .
הרבה מהדור הצעיר כיום 13/17 מעדיפים להשתמש ב CELL ואוזניות לצפיה בסרטים וזאת למרות
שיש בבית ואפילו באותו חדר מכשיר טלוויזיה , עבורם מדובר בדרך חיים אבל זה בהחלט לא הופך את זה לקולנוע ביתי . כך שכל הסיבות האלו
שהובאו כאן מדוע הענף עומד למות [ עוד לא מת עובדה אנחנו עדיין כאן ודנים בנושא ] לא באמת קשורות למציאות הגלובלית .
לא פתחתי את השירשור בכדי לברר ולעמוד על מצב ענף הקולנוע הביתי בישראל אלא לעדכן בניגוד למה שנכתב
כאן מידי פעם מה המצב האמיתי ברמה הגלובלית שזה בעצם מה שחשוב וקובע לגבי עתיד הענף ....
אם נשפוט לפי כמות המסכים הגדולים, אז הסגמנט גדל באופן קיצוני לאורך השנים. פעם היו מעטים שהיה להם אופציה לראות 100", כי זה דרש מקרני CRT בארקו יקרים ומורכבים לתחזוקה. כיום, מתברר שיש מסכי 100" ב-7000 ש"ח (כך לפחות לפי פרסום בפורום כאן), אז טכנית זה אפשרי כמעט בכל בית. השאלה אם האיכות מספקת.
לגבי אודיו, אתה טוען שגם בנטרול סאונדברים השוק הזה גדל?