ענף הקולנוע הביתי ''מת'' או לפחות ''גוסס'' ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78760
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5370 פעמים

שליחה #81 

02/03/2025 2:35  
mbd כתב:
ובכן לאחר שעברתי על כל התגובות בשירשור אז כמה מסקנות .
אני מניח ''שכמעט'' אף אחד מהמגיבים לא נכנס לקישור שצירפתי בהתחלה ..
אני כותב ''כמעט'' כיוון שאני מקווה שיש כאלו שכן נכנסו , אבל ע'פ התגובות זה לא נראה כך .
יתכן שאם היו נכנסים מספיק חברים וקוראים את הכתבה ואת התחזיות עד היום ומהיום לעתיד של השנים
הבאות היה מובן שענף הקולנוע הביתי ברמה הגלובלית נמצא בעליה מתמדת גם בהיקף המכירות
וגם ברווחים .
אבל כמעט כל המגיבים כאן מתיחסים למצב הענף בישראל [ לא באמת מוכר לי ] אבל ברמה הגלובלית
של הענף ישראל היא אפילו לא פסיק קטן . [ אולי לא נעים לשמוע אבל זאת המציאות ]
כך שכל מה שנכתב כאן לא באמת קשור למצב הענף [ מת או גוסס ] המציאות היא כמו שנאמר
הפוכה והענף בהחלט ALIVE & KICKING .
בנוסף , הזכירו כאן SOUNDBAR וזה בהחלט לא קולנוע ביתי לא היה ולא יהיה ולא משנה מה מספרים היצרנים או החנוית .
ה SOUNDBAR'S הנחשבים ביותר כיום כבר מגיעים עם תוספות של סאב/ים ורמקולים נוספים בכדי לנסות ולקרב לתוצאות
של מערכת קולנוע ביתית אבל כאן מדובר במערכת שלמה ויקרה ועדיין כל רסיבר כניסה ומערכת SAT-SUB זולה תביא לתוצאות
טובות יותר ויותר גמישות במחיר הרבה יותר זול . וזאת עובדה שכל מי ששמע מערכת קולנוע ביתית אמיתית וגם
SOUNDBAR יודע ומבין . גם אם תחברו את ה SOUNDBAR למקרן של CHRISTIE זה לא יהיה קולנוע ביתי .
הרבה מהדור הצעיר כיום 13/17 מעדיפים להשתמש ב CELL ואוזניות לצפיה בסרטים וזאת למרות
שיש בבית ואפילו באותו חדר מכשיר טלוויזיה , עבורם מדובר בדרך חיים אבל זה בהחלט לא הופך את זה לקולנוע ביתי . כך שכל הסיבות האלו
שהובאו כאן מדוע הענף עומד למות [ עוד לא מת עובדה אנחנו עדיין כאן ודנים בנושא ] לא באמת קשורות למציאות הגלובלית .
לא פתחתי את השירשור בכדי לברר ולעמוד על מצב ענף הקולנוע הביתי בישראל אלא לעדכן בניגוד למה שנכתב
כאן מידי פעם מה המצב האמיתי ברמה הגלובלית שזה בעצם מה שחשוב וקובע לגבי עתיד הענף .
...
איך אתה מגדיר קולנוע ביתי? הרי ההגדרה היא זו שקובעת את הסגמנט ומתוך זה אפשר להגדיר אם זה גדל או קטן (התרגיל הקלאסי של חברות שטוענות שהן לא מונופול זה שהן בוחרות חתך שוק כזה שמוכיח את התזה שלהם).

אם נשפוט לפי כמות המסכים הגדולים, אז הסגמנט גדל באופן קיצוני לאורך השנים. פעם היו מעטים שהיה להם אופציה לראות 100", כי זה דרש מקרני CRT בארקו יקרים ומורכבים לתחזוקה. כיום, מתברר שיש מסכי 100" ב-7000 ש"ח (כך לפחות לפי פרסום בפורום כאן), אז טכנית זה אפשרי כמעט בכל בית. השאלה אם האיכות מספקת.

לגבי אודיו, אתה טוען שגם בנטרול סאונדברים השוק הזה גדל?

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2540
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #82 

עזוב עופר !
אף אחד לא קונה CD.
אף אחד לא קונה DVD.
אף אחד לא קונה BD.
תקליטים קונים בשביל היופי, כדי להניח על המדף את העטיפה (לא מוציאים את התקליט מהניילון,אני רואה את זה אצל הילדים שלי והחברים שלהם).

אז מה בדיוק לעשות עם הקולנוע הביתי ?
לראות עליו חדשות של 12 ?

אבל לדבריו של פותח השרשור, התחום רק גדל.

היתי רוצה לשמוע כאן את בעלי אחת החנויות בתחום, שיספר לכולנו מה היה היקף המכירות שלו בשנות ה-90, בשנות ה- 2000, ב 2010 ולאחרונה בשנות 2020-2025.
לפי התאוריה של פותח השרשור, כמות החנויות היתה אמורה לגדול לפי יחס הגידול שהוא מציג.

niguy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 302
שם מלא: גיא
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #83 

04/03/2025 9:22  
Arie10 כתב:
עזוב עופר !
אף אחד לא קונה CD.
אף אחד לא קונה DVD.
אף אחד לא קונה BD.
תקליטים קונים בשביל היופי, כדי להניח על המדף את העטיפה (לא מוציאים את התקליט מהניילון,אני רואה את זה אצל הילדים שלי והחברים שלהם).

אז מה בדיוק לעשות עם הקולנוע הביתי ?
לראות עליו חדשות של 12 ?

אבל לדבריו של פותח השרשור, התחום רק גדל.

היתי רוצה לשמוע כאן את בעלי אחת החנויות בתחום, שיספר לכולנו מה היה היקף המכירות שלו בשנות ה-90, בשנות ה- 2000, ב 2010 ולאחרונה בשנות 2020-2025.
לפי התאוריה של פותח השרשור, כמות החנויות היתה אמורה לגדול לפי יחס הגידול שהוא מציג.
...
אם כל מה שאתה רואה זה ערוצי חדשות אז אתה צודק.
אני בכוונה מתעלם מנושא הורדות וטורנטים כי זה לא קהל היעד, אבל דווקא היום עם כל שירותי ההזרמה שמעבירים הכל בפורמט רב ערוצי (על אף שהוא דחוס) יש יותר הצדקה למערכת 5.1 לפחות.
שלא כמו פעם, נחסך מהאנשים הצורך לעשות מנוי בספריית DVD, או לקנות מדיה פיזית. הכל נגיש בלחיצת כפתור.
אז חוסר במדיה לדעתי זו לא הסיבה ל"מוות" של הענף. אני עדיין חושב שחוסר בחשיפה הוא הגורם העיקרי לזה. תעשה סקר בין המנויים בארץ לנטפליקס, דיסני, אפל טי וי ואמזון באיזה פורמט סאונד משדרים את הסרטים ונראה כמה יידעו לענות לך. מבין אלו שיידעו תשאל איך הם יכולים להנות מהפורמט הזה, ותקבל אחוזים בודדים שיידעו לענות לך.
הכל מתחיל ונגמר בשיווק וחשיפה.
רשימת הציוד: yamaha rx-a6a|svs ultra evolution pinnacle|svs ultra center|svs ultra elavation|monitor audio rx-fx bronze|svs pb-2000 pro|dune hd homatics|marantz cd5000

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7639
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #84 

יש פה כתבה מאוד מעניינת בדיוק על זה, עם נתונים.

https://www.tomsguide.com/tvs/4k-blu-ra ... -still-can

רשתות חנויות (הכוונה אמיתיות, לא אינטרנט) מתעלמות מהפורמט הפיזי והפסיקו עם הזמן למכור בחנויות, חלקן כמעט לגמרי, מתוך כניעה לסטרימינג.
במדיה הפיזית אתה לא תלוי בשירות זה או אחר שיסיר את התוכן או ייסגר וכו' . אז ברור שאם לא יחזיקו מדיה, יהיו פחות קונים. זה כמו שעכשיו יחליטו שיש רק מדיה דיגיטלית לספרים ואז כל רשתות הספרים יחליטו לא למכור יותר מדפוס, ואז יגידו שמת עידן הספר המודפס. לא חוכמה גדולה.

מצד שני עדיין יש הרבה רוכשים, אם לשפוט מדוגמא רק לפי הנתונים של אמזון:

https://www.amazon.com/gp/bestsellers/movies-tv

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #85 

04/03/2025 9:57  
niguy כתב:
אם כל מה שאתה רואה זה ערוצי חדשות אז אתה צודק.
אני בכוונה מתעלם מנושא הורדות וטורנטים כי זה לא קהל היעד, אבל דווקא היום עם כל שירותי ההזרמה שמעבירים הכל בפורמט רב ערוצי (על אף שהוא דחוס) יש יותר הצדקה למערכת 5.1 לפחות.
שלא כמו פעם, נחסך מהאנשים הצורך לעשות מנוי בספריית DVD, או לקנות מדיה פיזית. הכל נגיש בלחיצת כפתור.
אז חוסר במדיה לדעתי זו לא הסיבה ל"מוות" של הענף. אני עדיין חושב שחוסר בחשיפה הוא הגורם העיקרי לזה. תעשה סקר בין המנויים בארץ לנטפליקס, דיסני, אפל טי וי ואמזון באיזה פורמט סאונד משדרים את הסרטים ונראה כמה יידעו לענות לך. מבין אלו שיידעו תשאל איך הם יכולים להנות מהפורמט הזה, ותקבל אחוזים בודדים שיידעו לענות לך.
הכל מתחיל ונגמר בשיווק וחשיפה.
...
אתה מחזק את מה שאני אומר !
אם אף אחד לא יודע מה הפורמט שיש לו- אני גוזר מזה שאף אחד לא משתמש במערכות קולנוע ביתי.

אתה מדבר על חיזוק השיווק על מנת לחשוף את כולם למה קיים בשוק...אין לי על זה שום ויכוח איתך.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #86 

04/03/2025 10:49  
mulder כתב:
יש פה כתבה מאוד מעניינת בדיוק על זה, עם נתונים.

https://www.tomsguide.com/tvs/4k-blu-ra ... -still-can

רשתות חנויות (הכוונה אמיתיות, לא אינטרנט) מתעלמות מהפורמט הפיזי והפסיקו עם הזמן למכור בחנויות, חלקן כמעט לגמרי, מתוך כניעה לסטרימינג.
במדיה הפיזית אתה לא תלוי בשירות זה או אחר שיסיר את התוכן או ייסגר וכו' . אז ברור שאם לא יחזיקו מדיה, יהיו פחות קונים. זה כמו שעכשיו יחליטו שיש רק מדיה דיגיטלית לספרים ואז כל רשתות הספרים יחליטו לא למכור יותר מדפוס, ואז יגידו שמת עידן הספר המודפס. לא חוכמה גדולה.

מצד שני עדיין יש הרבה רוכשים, אם לשפוט מדוגמא רק לפי הנתונים של אמזון:

https://www.amazon.com/gp/bestsellers/movies-tv
...
לא הבנתי איזה נתונים אתה בדיוק רוצה להציג, ע"י מתן הלינק שבהודעה שלך.
הבאת לינק למכירת סרטים וסדרות. מה אני אמור לגזור מזה ? שיש עליה במכירות ?

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #87 

04/03/2025 12:47  
Arie10 כתב:
לא הבנתי איזה נתונים אתה בדיוק רוצה להציג, ע"י מתן הלינק שבהודעה שלך.
הבאת לינק למכירת סרטים וסדרות. מה אני אמור לגזור מזה ? שיש עליה במכירות ?
...
שמתי לב שכמעט כל תשובה שלך מתחילה ב"לא הבנתי" ..
אתה לא מביא שום נתונים לגבות את מה שאתה כותב אבל כל הודעה שלך אתה טוען שהתחום מת. לפי מה? כי אתה אמרת...
אמרת שאין מכירות של מדיה, נכנסת לקישורים? קראת ? כנראה שלא.

הנה ציטוט מהכתבה שלא קראת:

According to that same report from DEG mentioned earlier, spending across digital and physical home entertainment formats in 2024 was more than $57 billion, a 21% increase from the previous year.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #88 

שאלת את עצמך מה זה בדיוק: digital and physical home entertainment formats ?
מספיק שזה כולל למשל מסכים ו/או סאונדברים ואז אין בינינו שום ויכוח !

אתה מביא כל מיני סיסמאות ורוצה שאני אתייחס אליהן ברצינות ?

אתה מכיר הרבה אנשים שפתאום OUT OF NOWHERE התחילו לרכוש בשנה שעברה מדיה פיזית כגון CD, DVD, LD, BD.
אשכרה עד 2024 הם לא ידעו מה זה ופתאום הם גילו את הפורמטים המתים הללו והתחילו לרכוש אותם ?
אתה באמת רציני ?

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #89 

04/03/2025 13:19  
Arie10 כתב:
שאלת את עצמך מה זה בדיוק: digital and physical home entertainment formats ?
מספיק שזה כולל למשל מסכים ו/או סאונדברים ואז אין בינינו שום ויכוח !

אתה מביא כל מיני סיסמאות ורוצה שאני אתייחס אליהן ברצינות ?

אתה מכיר הרבה אנשים שפתאום OUT OF NOWHERE התחילו לרכוש בשנה שעברה מדיה פיזית כגון CD, DVD, LD, BD.
אשכרה עד 2024 הם לא ידעו מה זה ופתאום הם גילו את הפורמטים המתים הללו והתחילו לרכוש אותם ?
אתה באמת רציני ?
...
אני לא "מביא כל מיני סיסמאות" ולא מחפש את היחס שלך, ציטטתי מאחד האתרים הרציניים בתחום, בטח גם על זה תתווכח ותגיד שהם המציאו את המידע :roll:
אני לא מכיר אנשים, אני מכיר נתונים. אתה רוצה/לא רוצה להאמין למידע הזה ? שיקולך.
ואם אתה חושב שהתחום מת מזמן אז מה אתה עושה כאן ?

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #90 

04/03/2025 13:31  
mulder כתב:
אני לא "מביא כל מיני סיסמאות" ולא מחפש את היחס שלך, ציטטתי מאחד האתרים הרציניים בתחום, בטח גם על זה תתווכח ותגיד שהם המציאו את המידע :roll:
אני לא מכיר אנשים, אני מכיר נתונים. אתה רוצה/לא רוצה להאמין למידע הזה ? שיקולך.
ואם אתה חושב שהתחום מת מזמן אז מה אתה עושה כאן ?
...
אני גם כותב הרבה בפורומים בחו"ל בנושא של רולס-רוייסים ובנטלי...ומצד שני אני יכול להבטיח לך שכנראה עד סוף ימי לא יהיה לי לא בנטלי ולא רולס-רויס.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7392
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 501 פעמים

שליחה #91 

ואתה מחזק עוד יותר מה שאמרתי
Sony 1040
Monitor mass

ADICT
סמל אישי של משתמש