SVS SB17

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
testtest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #21 

מטורף תתחדש!!

mulder פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7639
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #22 

12/02/2025 17:38  
masteraudio כתב:
ניסיתי גם סאב פתוח וגם סאב סגור, ספציפית את ה-PB16 מול ה-SB16, וכל אחד מהם נותן חוויה אחרת לגמרי.

ה-PB16, שהוא פתוח, נותן בס עוצמתי שמרגישים ממש בגוף. הוא מתאים במיוחד לסרטים, כי הוא ממלא את החדר ומוסיף דרמה לכל פיצוץ ורעידת אדמה. מצד שני, הוא גדול יותר ותופס יותר מקום.

ה-SB16, שהוא סגור, נותן בס יותר מהודק ומדויק. הוא פחות מתפשט בחדר, אבל הצליל מרגיש יותר נשלט, במיוחד במוזיקה. היתרון הוא שהוא עובד טוב גם בסרטים וגם במוזיקה, אבל אם מחפשים את התחושה הפיזית של הבס, הפתוח יהיה יותר מורגש.

בסוף, זה באמת עניין של מה מחפשים – אם רוצים בס חזק ומלא נוכחות לסרטים, הפתוח מנצח. אם מחפשים בס מאוזן ומדויק שגם מתאים למוזיקה, הסגור יהיה הבחירה הנכונה.
...
לדעתי זה קשור להתאמה לחדר. שטח גדול יותר יצריך כנראה סאב פתוח כי פיזית הוא יצטרך להשפיע על מרחב גדול יותר.
אצלנו הסלון לא ענק, כ 25 מ"ר שפתוח לחדרים אחרים, ה SB מורגש מאוד בק"ב יחד עם שליטה מצוינת שלו. בכנות, הוא יספיק לחלוטין לחדרים בגודל דומה ואפילו מעט יותר גדולים. אני לא יודע מה פתוח יכול עוד לתרום במקרה שלי. אבל Ymmv כמו שאומרים :)

matrix23
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 266
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #23 

תתחדש ותהנה!
אני בטוח שהוא מרשים בביצועים, לדעתי הוא גם הסאב הכי חתיך בשוק 😀

mulder פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #24 

13/02/2025 22:57  
matrix23 כתב:
תתחדש ותהנה!
אני בטוח שהוא מרשים בביצועים, לדעתי הוא גם הסאב הכי חתיך בשוק 😀
...
תודה
לא יודע לגבי המראה, רוב הסאבים בסופו של דבר הם קופסאות בצבע שחור :)

masteraudio
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1471
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 322 פעמים

שליחה #25 

13/02/2025 21:32  
mulder כתב:
לדעתי זה קשור להתאמה לחדר. שטח גדול יותר יצריך כנראה סאב פתוח כי פיזית הוא יצטרך להשפיע על מרחב גדול יותר.
אצלנו הסלון לא ענק, כ 25 מ"ר שפתוח לחדרים אחרים, ה SB מורגש מאוד בק"ב יחד עם שליטה מצוינת שלו. בכנות, הוא יספיק לחלוטין לחדרים בגודל דומה ואפילו מעט יותר גדולים. אני לא יודע מה פתוח יכול עוד לתרום במקרה שלי. אבל Ymmv כמו שאומרים :)
...
אחי, אם ה-SB כבר מטלטל לך את הקירות ושומר על שליטה כמו מנצח תזמורת – למה להתעסק עם פורטד? 😆

אתה לגמרי צודק, ההתאמה לחדר זה שם המשחק. בסלון של 25 מ"ר עם פתיחות לחדרים אחרים, הסאב הסגור נותן לך בדיוק את מה שצריך – בס מהודק, נשלט ומדויק בלי לגלוש יותר מדי. הפורטד אולי היה מביא קצת יותר עומק בתחומי התדרים הנמוכים ביותר ומוסיף עוד "בום", אבל זה גם תלוי באקוסטיקה של החדר ובאיזה סגנון אתה אוהב את הבס שלך.

בקיצור, אם זה נשמע טוב, מרגיש טוב וגורם לך לחייך בכל סצנה מפוצצת – אתה מסודר. 😎
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3718
שם מלא: חיים
נתן תודות: 852 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #26 

Mulder
כתבת שכיילת את הסאב דרך האפליקציה של SVS אם הבנתי נכון?!
האם לא כדאי לבצע כיול דרך הרסיבר??
האמת אחרי ששידרגתי מה PB1000 ל PB1000 PRO.
הבנתי שהאפליקציה של SVS דיי מיותרת. כי כולם ממליצים שעדיף להשתמש בכיול של הרסיבר.
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

mulder פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #27 

14/02/2025 17:01  
big007 כתב:
Mulder
כתבת שכיילת את הסאב דרך האפליקציה של SVS אם הבנתי נכון?!
האם לא כדאי לבצע כיול דרך הרסיבר??
האמת אחרי ששידרגתי מה PB1000 ל PB1000 PRO.
הבנתי שהאפליקציה של SVS דיי מיותרת. כי כולם ממליצים שעדיף להשתמש בכיול של הרסיבר.
...
היתה קודם שאלה אם הגרפים בכיול דומים לכיול הקודם, זה לגבי האפליקציית כיול של אודיסי, אולי בגלל זה הבלבול.
אין כרגע כיול דרך האפליקציה של svs , צפוי להיות עדכון בזמן הקרוב שיאפשר את זה.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7037
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #28 

תתחדש על הסאב החדש

זה החלום הרטוב שלי ואני ככול הנראה אעשה את המעבר אחרי שאסדר את חדר ההקרנה שלי

היום יש לי את האולטרה PB16 ו 17 נשמע יותר טוב

אז תתחדש ותהנה מזל טוב על הבחירה ותודה על הביקורת מעוררת התיאבון

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17915
נתן תודות: 1145 פעמים
קיבל תודות: 2487 פעמים

שליחה #29 

14/02/2025 11:27  
masteraudio כתב:
אחי, אם ה-SB כבר מטלטל לך את הקירות ושומר על שליטה כמו מנצח תזמורת – למה להתעסק עם פורטד? 😆

אתה לגמרי צודק, ההתאמה לחדר זה שם המשחק. בסלון של 25 מ"ר עם פתיחות לחדרים אחרים, הסאב הסגור נותן לך בדיוק את מה שצריך – בס מהודק, נשלט ומדויק בלי לגלוש יותר מדי. הפורטד אולי היה מביא קצת יותר עומק בתחומי התדרים הנמוכים ביותר ומוסיף עוד "בום", אבל זה גם תלוי באקוסטיקה של החדר ובאיזה סגנון אתה אוהב את הבס שלך.

בקיצור, אם זה נשמע טוב, מרגיש טוב וגורם לך לחייך בכל סצנה מפוצצת – אתה מסודר. 😎
...
סאב פתוח מוגבל בהתאם לתכנון הפורטים שלו עד לאיזה תדר הוא יכול לרדת, מבלי לגרום לו נזק.
סאב סגור, שמתוכנן נכון, שכולל אלמנט עם מהלך גדול יותר + מגבר חזק יותר יוכל לרדת לתדרים נמוכים יותר מהסאב הפתוח, כי אין לו מגבלה של הפורט.
אפשר לראות את זה באין ספור גרפים ברשת .

רוצה לומר שזה לא מדויק לחשוב שסאב פתוח ירד לתדרים נמוכים יותר מסאב סגור.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mulder פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #30 

14/02/2025 23:20  
molvy כתב:
תתחדש על הסאב החדש

זה החלום הרטוב שלי ואני ככול הנראה אעשה את המעבר אחרי שאסדר את חדר ההקרנה שלי

היום יש לי את האולטרה PB16 ו 17 נשמע יותר טוב

אז תתחדש ותהנה מזל טוב על הבחירה ותודה על הביקורת מעוררת התיאבון
...
תודה
אני בטוח שתגשים את החלום (Y)
מה אתה רוצה לסדר בחדר ק"ב?

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7392
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 501 פעמים

שליחה #31 

נכון מי שעושה את הכיול זה המגבר רק שsvs בכיול הראשוני אומרת לך לשים נגיד ווליום על מינוס 10 או 15 ואת זה אתה יותר קל מהטלפון מאשר ללכת לסאב מאחורה בכפתורים .
Sony 1040
Monitor mass

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5136
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 695 פעמים

שליחה #32 

יפה מאוד, שדרוג משמעותי
תתחדש תהנה
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

masteraudio
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

14/02/2025 23:23  
istarmini כתב:
סאב פתוח מוגבל בהתאם לתכנון הפורטים שלו עד לאיזה תדר הוא יכול לרדת, מבלי לגרום לו נזק.
סאב סגור, שמתוכנן נכון, שכולל אלמנט עם מהלך גדול יותר + מגבר חזק יותר יוכל לרדת לתדרים נמוכים יותר מהסאב הפתוח, כי אין לו מגבלה של הפורט.
אפשר לראות את זה באין ספור גרפים ברשת .

רוצה לומר שזה לא מדויק לחשוב שסאב פתוח ירד לתדרים נמוכים יותר מסאב סגור.
...
יואב, תכלס, אני מסכים שסאב פתוח נותן יותר עוצמה באזור התדרים הנמוכים שלו, ואין ספק שזה מורגש בקולנוע. בוא נגיד שבכל מה שקשור לסרטים—אני איש של פתוח! 😆 אני אוהב להרגיש את הבומים בבטן ולא רק לשמוע אותם.

אבל אני לא מתעלם מזה שסאב סגור גם עושה עבודה מדהימה בקולנוע, במיוחד כשהוא חזק ומדויק. הוא יכול לרדת נמוך יותר ולהיות הדוק יותר, אז אין ספק שגם הוא שחקן רציני.

בגדול, אם הסרט כולל פיצוצים, רעידות אדמה וחייזרים שנוחתים—אני הולך על הפתוח. אבל אם מדובר בסאונד עמוק ומדויק, סגור לגמרי יודע לתת בראש. 😎
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #34 

15/02/2025 19:04  
masteraudio כתב:
יואב, תכלס, אני מסכים שסאב פתוח נותן יותר עוצמה באזור התדרים הנמוכים שלו, ואין ספק שזה מורגש בקולנוע. בוא נגיד שבכל מה שקשור לסרטים—אני איש של פתוח! 😆 אני אוהב להרגיש את הבומים בבטן ולא רק לשמוע אותם.

אבל אני לא מתעלם מזה שסאב סגור גם עושה עבודה מדהימה בקולנוע, במיוחד כשהוא חזק ומדויק. הוא יכול לרדת נמוך יותר ולהיות הדוק יותר, אז אין ספק שגם הוא שחקן רציני.

בגדול, אם הסרט כולל פיצוצים, רעידות אדמה וחייזרים שנוחתים—אני הולך על הפתוח. אבל אם מדובר בסאונד עמוק ומדויק, סגור לגמרי יודע לתת בראש. 😎
...
אני מבין אותך אבל תראה תיקח 2 סאבים עם אלמנט של 18 אחד פתוח ואחד סגור.
הפתוח יוגבל על ידי הפורט לתדר כזה או אחר, נניח 20HZ
הסגור, במידה וההגברה שלו תהיה חזקה יותר והאלמנט שלו יהיה עם מהלך גדול יותר, יתן לך תוצאה טובה יותר גם בתחום הסרטים במיוחד בתדרים הנמוכים ( 20HZ ומטה.....) , שבהם הפתוח מוגבל בגלל הפורט .
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3065
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #35 

בסדר, אבל פורטד מתמודד עם spl גבוה יותר ביתר קלות.
בסוף גם חשוב לא רק לאן הסאב יורד אלא באילו עוצמות.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #36 

15/02/2025 19:59  
LiorShap כתב:
בסדר, אבל פורטד מתמודד עם spl גבוה יותר ביתר קלות.
בסוף גם חשוב לא רק לאן הסאב יורד אלא באילו עוצמות.
...
ברור , לכן רשמתי אלמנט מתאים והגברה מכובדת ואז תתפלא איך מקבלים עוצמה מטורפת עם סאב סגור גם ב 7HZ :)
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8994
נתן תודות: 1565 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #37 

ערן יקר, תתחדש !!
הפתעת (אותי לפחות) עם המהלך ודווקא עם SVS הפעם. שמח על רכש הקצה של הקצה.
ד"ש לחותית ?! :-)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

masteraudio
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #38 

15/02/2025 19:40  
istarmini כתב:
אני מבין אותך אבל תראה תיקח 2 סאבים עם אלמנט של 18 אחד פתוח ואחד סגור.
הפתוח יוגבל על ידי הפורט לתדר כזה או אחר, נניח 20HZ
הסגור, במידה וההגברה שלו תהיה חזקה יותר והאלמנט שלו יהיה עם מהלך גדול יותר, יתן לך תוצאה טובה יותר גם בתחום הסרטים במיוחד בתדרים הנמוכים ( 20HZ ומטה.....) , שבהם הפתוח מוגבל בגלל הפורט .
...
יואב, היתרון הגדול של סאב פתוח הוא היעילות שלו—הוא מסוגל לתת יותר עוצמה (SPL) בפחות מאמץ, במיוחד בטווח 20–40Hz, שהוא קריטי לסרטים. בזכות הפורט, הוא מפיק בס מודגש ועוצמתי שמורגש פיזית, מה שנותן חוויה קולנועית חזקה יותר.

לעומת זאת, סאב סגור יורד נמוך יותר אבל דורש הרבה יותר כוח כדי להגיע לאותה עוצמה. לכן, אם הדגש הוא על אימפקט עוצמתי בבסים של סרטים, הפתוח עושה עבודה מצוינת.
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #39 

15/02/2025 22:26  
masteraudio כתב:
יואב, היתרון הגדול של סאב פתוח הוא היעילות שלו—הוא מסוגל לתת יותר עוצמה (SPL) בפחות מאמץ, במיוחד בטווח 20–40Hz, שהוא קריטי לסרטים. בזכות הפורט, הוא מפיק בס מודגש ועוצמתי שמורגש פיזית, מה שנותן חוויה קולנועית חזקה יותר.

לעומת זאת, סאב סגור יורד נמוך יותר אבל דורש הרבה יותר כוח כדי להגיע לאותה עוצמה. לכן, אם הדגש הוא על אימפקט עוצמתי בבסים של סרטים, הפתוח עושה עבודה מצוינת.
...
נשמה
הכל נכון
אבל במידה ותיקח סגור עם ״יותר כח״ ואלמנט עם מהלך ארוך יותר תוכל לתת בראש בעוצמה מכובדת גם בתדרים שהפתוח לא מגיע אליהם בגלל מגבלת הפורט.
כל שאני אומר הוא שלא נכון לקבוע עובדתית שפתוח טוב יותר מסגור עבור התדרים שציינת כי זה תלוי מול איזה סגור אתה בוחן אותו.
סגור שמתוכנן כמו שצריך לא יפול בתדרים אלו מפתוח + יתן בראש גם בתדרים נמוכים יותר שאומנם אנחנו לא שומעים אבלללל בהחלט מרגישים.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

masteraudio
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #40 

15/02/2025 23:25  
istarmini כתב:
נשמה
הכל נכון
אבל במידה ותיקח סגור עם ״יותר כח״ ואלמנט עם מהלך ארוך יותר תוכל לתת בראש בעוצמה מכובדת גם בתדרים שהפתוח לא מגיע אליהם בגלל מגבלת הפורט.
כל שאני אומר הוא שלא נכון לקבוע עובדתית שפתוח טוב יותר מסגור עבור התדרים שציינת כי זה תלוי מול איזה סגור אתה בוחן אותו.
סגור שמתוכנן כמו שצריך לא יפול בתדרים אלו מפתוח + יתן בראש גם בתדרים נמוכים יותר שאומנם אנחנו לא שומעים אבלללל בהחלט מרגישים.
...
יואב יא תותח, שכנעת אותי לגמרי! סאב סגור יכול להיות חיה רעה אם הוא מתוכנן נכון… אבל אתה יודע איך זה, יש אנשים של אספרסו קצר ויש כאלה של הפוך גדול – אני כנראה מהסוג שאוהב לשמוע את הבאס נושם דרך הפורט 😉🔥.

אז כן, אני מקבל את מה שאתה אומר, אבל בסוף אני פשוט נהנה מהאופי של סאב פתוח – הווייב, התחושה, והדרך שבה הוא ממלא את החדר. בקיצור, כל אחד והסאונד שהוא אוהב! 😎
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”