SVS SB17
-
mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7639
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
לדעתי זה קשור להתאמה לחדר. שטח גדול יותר יצריך כנראה סאב פתוח כי פיזית הוא יצטרך להשפיע על מרחב גדול יותר.12/02/2025 17:38masteraudio כתב: ניסיתי גם סאב פתוח וגם סאב סגור, ספציפית את ה-PB16 מול ה-SB16, וכל אחד מהם נותן חוויה אחרת לגמרי.
ה-PB16, שהוא פתוח, נותן בס עוצמתי שמרגישים ממש בגוף. הוא מתאים במיוחד לסרטים, כי הוא ממלא את החדר ומוסיף דרמה לכל פיצוץ ורעידת אדמה. מצד שני, הוא גדול יותר ותופס יותר מקום.
ה-SB16, שהוא סגור, נותן בס יותר מהודק ומדויק. הוא פחות מתפשט בחדר, אבל הצליל מרגיש יותר נשלט, במיוחד במוזיקה. היתרון הוא שהוא עובד טוב גם בסרטים וגם במוזיקה, אבל אם מחפשים את התחושה הפיזית של הבס, הפתוח יהיה יותר מורגש.
בסוף, זה באמת עניין של מה מחפשים – אם רוצים בס חזק ומלא נוכחות לסרטים, הפתוח מנצח. אם מחפשים בס מאוזן ומדויק שגם מתאים למוזיקה, הסגור יהיה הבחירה הנכונה....
אצלנו הסלון לא ענק, כ 25 מ"ר שפתוח לחדרים אחרים, ה SB מורגש מאוד בק"ב יחד עם שליטה מצוינת שלו. בכנות, הוא יספיק לחלוטין לחדרים בגודל דומה ואפילו מעט יותר גדולים. אני לא יודע מה פתוח יכול עוד לתרום במקרה שלי. אבל Ymmv כמו שאומרים
- masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 322 פעמים
אחי, אם ה-SB כבר מטלטל לך את הקירות ושומר על שליטה כמו מנצח תזמורת – למה להתעסק עם פורטד?13/02/2025 21:32mulder כתב: לדעתי זה קשור להתאמה לחדר. שטח גדול יותר יצריך כנראה סאב פתוח כי פיזית הוא יצטרך להשפיע על מרחב גדול יותר.
אצלנו הסלון לא ענק, כ 25 מ"ר שפתוח לחדרים אחרים, ה SB מורגש מאוד בק"ב יחד עם שליטה מצוינת שלו. בכנות, הוא יספיק לחלוטין לחדרים בגודל דומה ואפילו מעט יותר גדולים. אני לא יודע מה פתוח יכול עוד לתרום במקרה שלי. אבל Ymmv כמו שאומרים
...
אתה לגמרי צודק, ההתאמה לחדר זה שם המשחק. בסלון של 25 מ"ר עם פתיחות לחדרים אחרים, הסאב הסגור נותן לך בדיוק את מה שצריך – בס מהודק, נשלט ומדויק בלי לגלוש יותר מדי. הפורטד אולי היה מביא קצת יותר עומק בתחומי התדרים הנמוכים ביותר ומוסיף עוד "בום", אבל זה גם תלוי באקוסטיקה של החדר ובאיזה סגנון אתה אוהב את הבס שלך.
בקיצור, אם זה נשמע טוב, מרגיש טוב וגורם לך לחייך בכל סצנה מפוצצת – אתה מסודר.

TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3718
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 852 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
Mulder
כתבת שכיילת את הסאב דרך האפליקציה של SVS אם הבנתי נכון?!
האם לא כדאי לבצע כיול דרך הרסיבר??
האמת אחרי ששידרגתי מה PB1000 ל PB1000 PRO.
הבנתי שהאפליקציה של SVS דיי מיותרת. כי כולם ממליצים שעדיף להשתמש בכיול של הרסיבר.
הבנתי שהאפליקציה של SVS דיי מיותרת. כי כולם ממליצים שעדיף להשתמש בכיול של הרסיבר.
-
mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

היתה קודם שאלה אם הגרפים בכיול דומים לכיול הקודם, זה לגבי האפליקציית כיול של אודיסי, אולי בגלל זה הבלבול.14/02/2025 17:01big007 כתב: Mulder
הבנתי שהאפליקציה של SVS דיי מיותרת. כי כולם ממליצים שעדיף להשתמש בכיול של הרסיבר....
אין כרגע כיול דרך האפליקציה של svs , צפוי להיות עדכון בזמן הקרוב שיאפשר את זה.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7037
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
תתחדש על הסאב החדש
זה החלום הרטוב שלי ואני ככול הנראה אעשה את המעבר אחרי שאסדר את חדר ההקרנה שלי
היום יש לי את האולטרה PB16 ו 17 נשמע יותר טוב
אז תתחדש ותהנה מזל טוב על הבחירה ותודה על הביקורת מעוררת התיאבון
אז תתחדש ותהנה מזל טוב על הבחירה ותודה על הביקורת מעוררת התיאבון
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17915
- נתן תודות: 1145 פעמים
- קיבל תודות: 2487 פעמים
סאב פתוח מוגבל בהתאם לתכנון הפורטים שלו עד לאיזה תדר הוא יכול לרדת, מבלי לגרום לו נזק.14/02/2025 11:27masteraudio כתב: אחי, אם ה-SB כבר מטלטל לך את הקירות ושומר על שליטה כמו מנצח תזמורת – למה להתעסק עם פורטד?![]()
אתה לגמרי צודק, ההתאמה לחדר זה שם המשחק. בסלון של 25 מ"ר עם פתיחות לחדרים אחרים, הסאב הסגור נותן לך בדיוק את מה שצריך – בס מהודק, נשלט ומדויק בלי לגלוש יותר מדי. הפורטד אולי היה מביא קצת יותר עומק בתחומי התדרים הנמוכים ביותר ומוסיף עוד "בום", אבל זה גם תלוי באקוסטיקה של החדר ובאיזה סגנון אתה אוהב את הבס שלך.
בקיצור, אם זה נשמע טוב, מרגיש טוב וגורם לך לחייך בכל סצנה מפוצצת – אתה מסודר.
...
סאב סגור, שמתוכנן נכון, שכולל אלמנט עם מהלך גדול יותר + מגבר חזק יותר יוכל לרדת לתדרים נמוכים יותר מהסאב הפתוח, כי אין לו מגבלה של הפורט.
אפשר לראות את זה באין ספור גרפים ברשת .
רוצה לומר שזה לא מדויק לחשוב שסאב פתוח ירד לתדרים נמוכים יותר מסאב סגור.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה14/02/2025 23:20molvy כתב: תתחדש על הסאב החדש
אז תתחדש ותהנה מזל טוב על הבחירה ותודה על הביקורת מעוררת התיאבון...
אני בטוח שתגשים את החלום
מה אתה רוצה לסדר בחדר ק"ב?
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5136
- נתן תודות: 1061 פעמים
- קיבל תודות: 695 פעמים
יפה מאוד, שדרוג משמעותי
תתחדש תהנה
תתחדש תהנה
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- masteraudio
- חבר ותיק

יואב, תכלס, אני מסכים שסאב פתוח נותן יותר עוצמה באזור התדרים הנמוכים שלו, ואין ספק שזה מורגש בקולנוע. בוא נגיד שבכל מה שקשור לסרטים—אני איש של פתוח!14/02/2025 23:23istarmini כתב: סאב פתוח מוגבל בהתאם לתכנון הפורטים שלו עד לאיזה תדר הוא יכול לרדת, מבלי לגרום לו נזק.
סאב סגור, שמתוכנן נכון, שכולל אלמנט עם מהלך גדול יותר + מגבר חזק יותר יוכל לרדת לתדרים נמוכים יותר מהסאב הפתוח, כי אין לו מגבלה של הפורט.
אפשר לראות את זה באין ספור גרפים ברשת .
רוצה לומר שזה לא מדויק לחשוב שסאב פתוח ירד לתדרים נמוכים יותר מסאב סגור....
אני אוהב להרגיש את הבומים בבטן ולא רק לשמוע אותם. אבל אני לא מתעלם מזה שסאב סגור גם עושה עבודה מדהימה בקולנוע, במיוחד כשהוא חזק ומדויק. הוא יכול לרדת נמוך יותר ולהיות הדוק יותר, אז אין ספק שגם הוא שחקן רציני.
בגדול, אם הסרט כולל פיצוצים, רעידות אדמה וחייזרים שנוחתים—אני הולך על הפתוח. אבל אם מדובר בסאונד עמוק ומדויק, סגור לגמרי יודע לתת בראש.

TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אני מבין אותך אבל תראה תיקח 2 סאבים עם אלמנט של 18 אחד פתוח ואחד סגור.15/02/2025 19:04masteraudio כתב: יואב, תכלס, אני מסכים שסאב פתוח נותן יותר עוצמה באזור התדרים הנמוכים שלו, ואין ספק שזה מורגש בקולנוע. בוא נגיד שבכל מה שקשור לסרטים—אני איש של פתוח!אני אוהב להרגיש את הבומים בבטן ולא רק לשמוע אותם.
אבל אני לא מתעלם מזה שסאב סגור גם עושה עבודה מדהימה בקולנוע, במיוחד כשהוא חזק ומדויק. הוא יכול לרדת נמוך יותר ולהיות הדוק יותר, אז אין ספק שגם הוא שחקן רציני.
בגדול, אם הסרט כולל פיצוצים, רעידות אדמה וחייזרים שנוחתים—אני הולך על הפתוח. אבל אם מדובר בסאונד עמוק ומדויק, סגור לגמרי יודע לתת בראש.
...
הפתוח יוגבל על ידי הפורט לתדר כזה או אחר, נניח 20HZ
הסגור, במידה וההגברה שלו תהיה חזקה יותר והאלמנט שלו יהיה עם מהלך גדול יותר, יתן לך תוצאה טובה יותר גם בתחום הסרטים במיוחד בתדרים הנמוכים ( 20HZ ומטה.....) , שבהם הפתוח מוגבל בגלל הפורט .
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

ברור , לכן רשמתי אלמנט מתאים והגברה מכובדת ואז תתפלא איך מקבלים עוצמה מטורפת עם סאב סגור גם ב 7HZ15/02/2025 19:59LiorShap כתב: בסדר, אבל פורטד מתמודד עם spl גבוה יותר ביתר קלות.
בסוף גם חשוב לא רק לאן הסאב יורד אלא באילו עוצמות....
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8994
- נתן תודות: 1565 פעמים
- קיבל תודות: 1347 פעמים
ערן יקר, תתחדש !!
הפתעת (אותי לפחות) עם המהלך ודווקא עם SVS הפעם. שמח על רכש הקצה של הקצה.
ד"ש לחותית ?!
הפתעת (אותי לפחות) עם המהלך ודווקא עם SVS הפעם. שמח על רכש הקצה של הקצה.
ד"ש לחותית ?!
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- masteraudio
- חבר ותיק

יואב, היתרון הגדול של סאב פתוח הוא היעילות שלו—הוא מסוגל לתת יותר עוצמה (SPL) בפחות מאמץ, במיוחד בטווח 20–40Hz, שהוא קריטי לסרטים. בזכות הפורט, הוא מפיק בס מודגש ועוצמתי שמורגש פיזית, מה שנותן חוויה קולנועית חזקה יותר.15/02/2025 19:40istarmini כתב: אני מבין אותך אבל תראה תיקח 2 סאבים עם אלמנט של 18 אחד פתוח ואחד סגור.
הפתוח יוגבל על ידי הפורט לתדר כזה או אחר, נניח 20HZ
הסגור, במידה וההגברה שלו תהיה חזקה יותר והאלמנט שלו יהיה עם מהלך גדול יותר, יתן לך תוצאה טובה יותר גם בתחום הסרטים במיוחד בתדרים הנמוכים ( 20HZ ומטה.....) , שבהם הפתוח מוגבל בגלל הפורט ....
לעומת זאת, סאב סגור יורד נמוך יותר אבל דורש הרבה יותר כוח כדי להגיע לאותה עוצמה. לכן, אם הדגש הוא על אימפקט עוצמתי בבסים של סרטים, הפתוח עושה עבודה מצוינת.
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

נשמה15/02/2025 22:26masteraudio כתב: יואב, היתרון הגדול של סאב פתוח הוא היעילות שלו—הוא מסוגל לתת יותר עוצמה (SPL) בפחות מאמץ, במיוחד בטווח 20–40Hz, שהוא קריטי לסרטים. בזכות הפורט, הוא מפיק בס מודגש ועוצמתי שמורגש פיזית, מה שנותן חוויה קולנועית חזקה יותר.
לעומת זאת, סאב סגור יורד נמוך יותר אבל דורש הרבה יותר כוח כדי להגיע לאותה עוצמה. לכן, אם הדגש הוא על אימפקט עוצמתי בבסים של סרטים, הפתוח עושה עבודה מצוינת....
הכל נכון
אבל במידה ותיקח סגור עם ״יותר כח״ ואלמנט עם מהלך ארוך יותר תוכל לתת בראש בעוצמה מכובדת גם בתדרים שהפתוח לא מגיע אליהם בגלל מגבלת הפורט.
כל שאני אומר הוא שלא נכון לקבוע עובדתית שפתוח טוב יותר מסגור עבור התדרים שציינת כי זה תלוי מול איזה סגור אתה בוחן אותו.
סגור שמתוכנן כמו שצריך לא יפול בתדרים אלו מפתוח + יתן בראש גם בתדרים נמוכים יותר שאומנם אנחנו לא שומעים אבלללל בהחלט מרגישים.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- masteraudio
- חבר ותיק

יואב יא תותח, שכנעת אותי לגמרי! סאב סגור יכול להיות חיה רעה אם הוא מתוכנן נכון… אבל אתה יודע איך זה, יש אנשים של אספרסו קצר ויש כאלה של הפוך גדול – אני כנראה מהסוג שאוהב לשמוע את הבאס נושם דרך הפורט15/02/2025 23:25istarmini כתב: נשמה
הכל נכון
אבל במידה ותיקח סגור עם ״יותר כח״ ואלמנט עם מהלך ארוך יותר תוכל לתת בראש בעוצמה מכובדת גם בתדרים שהפתוח לא מגיע אליהם בגלל מגבלת הפורט.
כל שאני אומר הוא שלא נכון לקבוע עובדתית שפתוח טוב יותר מסגור עבור התדרים שציינת כי זה תלוי מול איזה סגור אתה בוחן אותו.
סגור שמתוכנן כמו שצריך לא יפול בתדרים אלו מפתוח + יתן בראש גם בתדרים נמוכים יותר שאומנם אנחנו לא שומעים אבלללל בהחלט מרגישים....

. אז כן, אני מקבל את מה שאתה אומר, אבל בסוף אני פשוט נהנה מהאופי של סאב פתוח – הווייב, התחושה, והדרך שבה הוא ממלא את החדר. בקיצור, כל אחד והסאונד שהוא אוהב!

TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000