עזרה - מתאם סיבים לפרטנר (תשתית פרטנר ולא בזק)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #21 

24/11/2024 17:03  
oris74 כתב:
תודה - אשמח אם תעדכן מה הפרוצדורה בסוף.
...
מעדכן שהחזרתי היום את ממיר המדיה לפרטנר.
נראה בחיוב הבא אם התשלום עבורו יעלם.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #22 

12/12/2024 16:54  
UriM כתב:
מעדכן שהחזרתי היום את ממיר המדיה לפרטנר.
נראה בחיוב הבא אם התשלום עבורו יעלם.
...
תודה. לא היה צורך לתאם את זה מראש איתם? פשוט הגעת למרכז שירות והחזרת?

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #23 

בדיוק כך. הגעתי ומסרתי את המכשיר.
שלחו לי טופס אלקטרוני לחתימה ודקה אחרי הגיע למייל אישור על החזרת הציוד.

FeDotCom
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #24 

25/11/2024 16:17  
E&H כתב:
זה נכון שהממיר מדיה הוא סוג של מוצר "אוניברסלי" שמצריך SFP
הבעיה היא שפרטנר לא יאפשרו להשתמש בו למי שמחובר בתצורת GPON אלא ירצו שתשלם שכירות 5₪ על אותו מתאם בדיוק שאתה יכול לרכוש לבד.
הרשימה של פרטנר מתמקדת בציוד פרטי שאפשר להשתמש בו למי שמחובר בתצורת GPON בלבד ובלי הצורך בחיבור של SFP ניפרד

shayzil אם אתה מחובר עם הממיר מדיה הזה אז סביר להניח שאתה מחובר לפרטנר בתצורת P2P שזה עדיף על תצורת GPON
אתה גם לא יכול לבחור לאיזה תצורה להתחבר כי זה תלוי בתשתית שיש לפרטנר באיזור שלך
...
לפני מעבר דירה.
איך אפשר לדעת מראש מהו סוג התשתית של פרטנר - GPON או P2P בשביל להתארגן על ציוד מתאים?

FeDotCom
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #25 

25/11/2024 21:57  
sys_admin כתב:
מן הסתם שפרטנר לא יכול לאפשר או לא לאפשר להשתמש בממיר מדיה שנרכש בצורה פרטית, וזה לא משנה, אם מדובר על חיבור GPON או לא. ברגע שפרטנר מספקים מודול SFP, לקוח יכול לחבר אותו לכל התקן שיש לו חריץ SFP שמסוגל לזהות את המודול זה. כמובן, אם לקוח רוכש לבד את ONU מתאים שהוא כבר BRIDGE ולא את מודול SFP, אז הוא גם לא צריך את ממיר מדיה בכלל.

ובכל מקרה, אם הלקוח רוכש את הציוד קצה נדרש זה בצורה פרטית או מפרטנר, אז הוא כבר לא צריך לשלם לפרטנר שום השכרה על כך.
כך שחבל לנסות לבלבל את הפותח הדיון, במיוחד, אם הוא מצליח להתבלבל לגמרי לבד. :lol:
...
בהנחה ואני רוכש נתב mesh עם כניסת SFP כדוגמת DECO BE85 במטרה להתחבר לפרטנר, האם ה-SFP שאני מקבל מהם ומחבר לנתב הנ"ל "סוגר לי את הפינה" או שזה לא רלוונטי בכלל?
בנוסף איך סוג התשתית שלהם (P2P או GPON) משפיע על התשובה לשאלה הקודמת?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4306
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 901 פעמים

שליחה #26 

13/02/2025 16:31  
FeDotCom כתב:
בהנחה ואני רוכש נתב mesh עם כניסת SFP כדוגמת DECO BE85 במטרה להתחבר לפרטנר, האם ה-SFP שאני מקבל מהם ומחבר לנתב הנ"ל "סוגר לי את הפינה" או שזה לא רלוונטי בכלל?
בנוסף איך סוג התשתית שלהם (P2P או GPON) משפיע על התשובה לשאלה הקודמת?
...
בהתחלה אתה צריך לענות על שאלה הפשוטה, מה הוא אותו "ה-SFP שאתה מקבל מהם"? זה מה שיקבע את כל התשובות האחרות לכל השאלות שלך.

בכלל, אתה צריך להבין את הנקודה הפשוטה, שקונספט של שימוש בציוד פרטי בחיבור לאינטרנט נועד בכלל בכדי לקבל שירותים מתקדמים בחיבור זה, כאלה שלא זמינים בציוד שספק אינטרנט מחלק. זו הסיבה, שציוד זה יהיה תמיד יקר יותר. וגם, פתרון זה הגיוני רק, שמי שהולך להשתמש בפתרון זה, הוא או לבד ידע לבחור, להגדיר ולתחזק את הציוד זה או שמתכוון לשלם לאיש מקצוע על כל הפעולות אלה. וגם התשלום של זה יהיה יותר ממה שמשלמים לילדים שעובדים במוקד ISP. בכל מקרה אחר, אם לא מבינים את הנקודות אלה, או שזה לא המקרה שלך, אז זה יהיה רק כאב ראש ללקוח וסיפור שלא נגמר. כי הספק אינטרנט מן הסתם לא הולך לתת שום תמיכה לחיבור מסוג זה ואם אתה לא יודע לבחור, להגדיר ולתחזק את הציוד או לא מודע מראש שיהיה צורך לשלם לאיש מקצוע, אז זה יהיה עוד מקרה אחד מן הרבים שאנו עדים להם כאן, שלקוח מאשים את הספק אינטרנט וספק אינטרנט בכלל לא הולך לתת ללקוח שום תמיכה ושום פתרון.

kmvsbemjammmawhezw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #27 

הופתעתי לגלות שפרטנר גם עובדים על תשתית ITC.
ז"א, אפשר להתנייד בין סלקום, הוט, פרטנר על אותה תשתית סיב.
מעניין, האם אפשר לקנות מתאם סיב פרטי ולעבור איתו בין שלושת החברות שהזכרתי.
אם כן, האם יש המלצה למתאם שמאושר על ידי שלושת החברות?
תודה.

FeDotCom
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #28 

14/02/2025 9:16  
sys_admin כתב:
בהתחלה אתה צריך לענות על שאלה הפשוטה, מה הוא אותו "ה-SFP שאתה מקבל מהם"? זה מה שיקבע את כל התשובות האחרות לכל השאלות שלך.

בכלל, אתה צריך להבין את הנקודה הפשוטה, שקונספט של שימוש בציוד פרטי בחיבור לאינטרנט נועד בכלל בכדי לקבל שירותים מתקדמים בחיבור זה, כאלה שלא זמינים בציוד שספק אינטרנט מחלק. זו הסיבה, שציוד זה יהיה תמיד יקר יותר. וגם, פתרון זה הגיוני רק, שמי שהולך להשתמש בפתרון זה, הוא או לבד ידע לבחור, להגדיר ולתחזק את הציוד זה או שמתכוון לשלם לאיש מקצוע על כל הפעולות אלה. וגם התשלום של זה יהיה יותר ממה שמשלמים לילדים שעובדים במוקד ISP. בכל מקרה אחר, אם לא מבינים את הנקודות אלה, או שזה לא המקרה שלך, אז זה יהיה רק כאב ראש ללקוח וסיפור שלא נגמר. כי הספק אינטרנט מן הסתם לא הולך לתת שום תמיכה לחיבור מסוג זה ואם אתה לא יודע לבחור, להגדיר ולתחזק את הציוד או לא מודע מראש שיהיה צורך לשלם לאיש מקצוע, אז זה יהיה עוד מקרה אחד מן הרבים שאנו עדים להם כאן, שלקוח מאשים את הספק אינטרנט וספק אינטרנט בכלל לא הולך לתת ללקוח שום תמיכה ושום פתרון.
...
אז מה התשובה לשאלה של ה-SFP? הכוונה שלי הייתה בדיוק להבין ממישהו שכבר התנסה מה בדיוק מקבלים ולמה זה מתאים. הרי הספקיות לא יגידו לך מראש את הדגם ולמה הוא מתאים או לא.
ולא, אני לא צריך את התמיכה של הספקית.

avinin1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 210
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #29 

סליחה שאני נדחף ובהצלחה בחיפושים אבל רציתי לדעת, איך אתה יודע שאתה על תשתית פרטנר סיבים ולא על בזק? פשוט אצלי התקינו היום והיה לי הצעות גם בפרטנר וגם מבזק

FeDotCom
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #30 

לגבי התשתית כנראה שיגידו לך מה מחובר, אבל אפשר לראות בארון התקשורת של הבית מי מחובר שם.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

14/02/2025 15:36  
FeDotCom כתב:
אז מה התשובה לשאלה של ה-SFP? הכוונה שלי הייתה בדיוק להבין ממישהו שכבר התנסה מה בדיוק מקבלים ולמה זה מתאים. הרי הספקיות לא יגידו לך מראש את הדגם ולמה הוא מתאים או לא.
ולא, אני לא צריך את התמיכה של הספקית.
...
התשובה לשאלה של ה-SFP, היא שאם לא יודעים לאיזה רשת בכלל אתה הולך להתחבר ולאיזו מהירות, אז מן הסתם שלא ניתן אפילו לנסות לנחש על מה מדובר. האם אתה הולך להתחבר לרשת הישנה של פרטנר? האם לרשת PON החדשה שלהם? האם זה יהיה חיבור לפרטנר על רשת של IBC? האם בכלל זה יהיה על רשת של בזק, שלא קשורה כלל לפרטנר? האם זה יהיה XGS-PON?
בכל אחת מהמקרים אלה מי שמחובר מקבל ציוד קצה אחר וגם מה שאנשים אחרים לפני זמן מה קיבלו, שהתחברו באזור אחר בארץ, ממה שאתה נמצא בו, זה בכלל לא קשור למה שאתה תקבל מפרטנר. ובכלל גם לא בטוח שפרטנר יהיה מוכנים לספק לך מודול SFP כלשהו לחיבור שלהם אצלך. בכלל יכול להיות שמה שהם יהיו מוכנים לספק זה רק למשל ONT BRIDGE. ומה אז? אתה בגלל זה לא תתחבר לאינטרנט?

גם השאלה היא האם בכלל המכשיר שיש לך תומך במודולי SFP שהספק יכול לתת לך?
האם המכשיר זה בכלל תומך במהירות שאתה מתכוון להתחבר עלייה עם צורת חיבור זה. למשל בעבר, רוב המכשירי DECO למיניהם לא יכלו לעבור אפילו את המהירות של 600-700 מגה בחיבור PPPOE. במקרה שלך מדובר על מכשיר יותר חדש עם מעבד יותר חזק מהישנים, שעל פניו אמור לספק מהירות יותר גבוהה. אבל מדובר על מכשיר שלא הרבה כאן מכירים או השתמשו בהקשר זה, למרות שמדובר על מכשיר מלפני כמה שנים טובות. במיוחד גם אחרי הסיפור של TP-LINK שהתפוצץ. האם בדקת בכלל שהמכשיר שיש לך תומך במהירות שאתה מתכוון להתחבר עלייה. וגם הסדרה של מכשירי BE85 כוללת כמה מכשירים. יש למשל את BE19000 העתיק ויש את BE22000 שבשימוש היום. שכל אחד מהם מתנהג שונה זה מזה וכלל חומרה שונה. ויש גם גרסאות חומרה שונות בכל אחד מהמכשירים אלה. למשל, אם מדובר על מכשיר BE22000 עכשווי, אז הוא מגיע עם חומרה מגרסה של V2.60 ובעבר הייתה גם גרסת V2 הישנה ויותר חלשה. כל הפרטים "הקטנים" אלה הם אלה אשר קובעים את הביצועים של המכשיר, כמו למשל את המהירות שהוא מסוגל לאפשר בחיבור של PPPOE.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 732
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #32 

בקיצור חריץ SFP אפשר לנצל או בתשתית GPON בזק או בתשתית "p2p" פרטנר.
בתשתית GPON פרטנר לפי רשמת ציוד אין הרבה משחק.אפשר להשיג בקלות רק GF25C.
ולא מצאתי מידע רלוונטי אם קיים על תשתית פרטנר XGS-PON.

FeDotCom
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #33 

15/02/2025 8:21  
sys_admin כתב:
התשובה לשאלה של ה-SFP, היא שאם לא יודעים לאיזה רשת בכלל אתה הולך להתחבר ולאיזו מהירות, אז מן הסתם שלא ניתן אפילו לנסות לנחש על מה מדובר. האם אתה הולך להתחבר לרשת הישנה של פרטנר? האם לרשת PON החדשה שלהם? האם זה יהיה חיבור לפרטנר על רשת של IBC? האם בכלל זה יהיה על רשת של בזק, שלא קשורה כלל לפרטנר? האם זה יהיה XGS-PON?
בכל אחת מהמקרים אלה מי שמחובר מקבל ציוד קצה אחר וגם מה שאנשים אחרים לפני זמן מה קיבלו, שהתחברו באזור אחר בארץ, ממה שאתה נמצא בו, זה בכלל לא קשור למה שאתה תקבל מפרטנר. ובכלל גם לא בטוח שפרטנר יהיה מוכנים לספק לך מודול SFP כלשהו לחיבור שלהם אצלך. בכלל יכול להיות שמה שהם יהיו מוכנים לספק זה רק למשל ONT BRIDGE. ומה אז? אתה בגלל זה לא תתחבר לאינטרנט?

גם השאלה היא האם בכלל המכשיר שיש לך תומך במודולי SFP שהספק יכול לתת לך?
האם המכשיר זה בכלל תומך במהירות שאתה מתכוון להתחבר עלייה עם צורת חיבור זה. למשל בעבר, רוב המכשירי DECO למיניהם לא יכלו לעבור אפילו את המהירות של 600-700 מגה בחיבור PPPOE. במקרה שלך מדובר על מכשיר יותר חדש עם מעבד יותר חזק מהישנים, שעל פניו אמור לספק מהירות יותר גבוהה. אבל מדובר על מכשיר שלא הרבה כאן מכירים או השתמשו בהקשר זה, למרות שמדובר על מכשיר מלפני כמה שנים טובות. במיוחד גם אחרי הסיפור של TP-LINK שהתפוצץ. האם בדקת בכלל שהמכשיר שיש לך תומך במהירות שאתה מתכוון להתחבר עלייה. וגם הסדרה של מכשירי BE85 כוללת כמה מכשירים. יש למשל את BE19000 העתיק ויש את BE22000 שבשימוש היום. שכל אחד מהם מתנהג שונה זה מזה וכלל חומרה שונה. ויש גם גרסאות חומרה שונות בכל אחד מהמכשירים אלה. למשל, אם מדובר על מכשיר BE22000 עכשווי, אז הוא מגיע עם חומרה מגרסה של V2.60 ובעבר הייתה גם גרסת V2 הישנה ויותר חלשה. כל הפרטים "הקטנים" אלה הם אלה אשר קובעים את הביצועים של המכשיר, כמו למשל את המהירות שהוא מסוגל לאפשר בחיבור של PPPOE.
...
אז אם הבנתי נכון, אתה מציע בעצם להתחבר עם הציוד של הספקית ואחרי שיהיה ברור מה יש לי ביד להתחיל להביא את הציוד הפרטי?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #34 

15/02/2025 13:55  
FeDotCom כתב:
אז אם הבנתי נכון, אתה מציע בעצם להתחבר עם הציוד של הספקית ואחרי שיהיה ברור מה יש לי ביד להתחיל להביא את הציוד הפרטי?
...
מה שאני מציע, זה לבדוק מה הספקית מוכנה לספק לך כציוד קצה בכדי שתוכל לחבר את הציוד פרטי שלך עליו. למשל, אם זה יהיה ONT BRIDGE ולאו דווקא SFP או +SFP, אז גם טוב. וגם אני מציע לבחור את הנתב הפרטי שלך כך, שהוא יהיה מתאים בוודאות למהירות וסוג חיבור שאתה הולך להזמין ולקבל מהספק.

מצד שני, אם בהתחלה תתחבר גם עם הנתב של הספק, רק בכדי לוודא שהכל עובד תקין ואחרי זה בהדרגה תעבור לציוד פרטי, זה גם יכול להיות פתרון אפשרי.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #35 

רק קח בחשבון שאם תתחיל עם ציוד מהספק ותרצה לעבור לציוד פרטי הספק יכול לבקש ביקור טכנאי בתשלום שיבדוק את "התעמת הציוד הפרטי" ויעביר לספק את המספר הסידורי של הציוד החדש.
עוד תוספת של כ 125-150ש"ח כי אפשר.

kmvsbemjammmawhezw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #36 

14/02/2025 17:56  
avinin1 כתב:
סליחה שאני נדחף ובהצלחה בחיפושים אבל רציתי לדעת, איך אתה יודע שאתה על תשתית פרטנר סיבים ולא על בזק? פשוט אצלי התקינו היום והיה לי הצעות גם בפרטנר וגם מבזק
...
לפי מה שהבנתי, יש כמה חברות שעובדים במשותף על אותה תשתית:
סלקום
הוט
ופרטנר.
שם התשתית - ITC.
איך אני יודע שיש לי את זה, בודקים לפי כתובת או שואלים נציג של אחת החברות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”