עזרה - מתאם סיבים לפרטנר (תשתית פרטנר ולא בזק)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
shayzil פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 538
נתן תודות: 111 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #1 

היי לכולם, אני צריך לקנות מתאם חדש לסיבים שלהם (עד היום היה לי את המתאם שלהם בחינם ובשביל תוכנית מוזלת לא בא לי לשלם 5 שקלים כל הזמן ומעדיף לקנות בסכום חד פעמי ולא לממן אותם.

ב - KSP מצאתי מתאם זהה למה שסופק לי (D-Link DMC-G01LC) במחיר - 85 ש"ח.
(https://ksp.co.il/web/item/152600)

בנוסף באתר שלהם יש מתאם נוסף - TP-Link Gigabit Ethernet MC220L V4 במבצע ל BLACK FRIDAY במחיר - 68 ש"ח.
(https://ksp.co.il/web/item/141236)
רק יש להם הערה בעמוד מוצר שלא ברורה לי כי אני לא הכי מבין ברשתות:
* TP-Link אינה מתחזקת רשימת תאימות של מודולי SFP של צד שלישי ואינם מתחייבים שכל מודולי SFP יעבדו עם מוצר זה.
* נא לוודא תאימות מול ספק האינטרנט לפני הרכישה.

מה אתם ממליצים?
או שאם יש לכם המלצה אחרת בטווח מחיר הזה בארץ / אמזון וכו'.

וכותב שוב - אני בתשתית פרטנר של פרטנר (לא על תשתית של בזק).

תודה רבה!!

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4785
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #2 

אל תנחש, יש פה רשימה די ברורה:

https://u.partner.co.il/media/ztskuckw/list-gpon.pdf

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 746
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #3 

אנחנו על תשתית של פרטנר ולפני כשבוע החלפתי את המתאם שלהם למתאם זהה שרכשתי מ-KSP, בדיוק זה שבקישור הראשון שלך (D-Link).
עובד בלי שום בעיה.

shayzil פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

24/11/2024 12:40  
UriM כתב:
אנחנו על תשתית של פרטנר ולפני כשבוע החלפתי את המתאם שלהם למתאם זהה שרכשתי מ-KSP, בדיוק זה שבקישור הראשון שלך (D-Link).
עובד בלי שום בעיה.
...
תודה רבה!!

shayzil פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

24/11/2024 12:00  
ChinggisKhan כתב:
אל תנחש, יש פה רשימה די ברורה:

https://u.partner.co.il/media/ztskuckw/list-gpon.pdf
...
תודה רבה!! מוזר שדווקא מה שפרטנר נתנו לי ונמכר ב - KSP (מה שיש בקישור הראשון) לא ברשימה 8O

shayzil פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

אם כבר אני קונה, יש אולי המלצה למתאם אחר שיתאים למהירות מעל 1000?

ראיתי ב - KSP אבל במחיר - 499 ש"ח!!! מחיר משוגע

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #7 

24/11/2024 12:40  
UriM כתב:
עובד בלי שום בעיה.
...
צודק - זה מה שהטכנאי שלהם אמר לי לקנות.

רק שאלה - האם צריך מהם איזה אישור להחלפת המתאם באחד פרטי כדי להפסיק את החיוב על ההשכרה? או שפשוט מחזירים להם את הקיים?

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 746
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #8 

אני לא יודע מה הם דורשים בשביל להפסיק את החיוב בגלל שעדיין לא יצא לי להגיע למרכז שירות שלהם ולהחזיר את שלהם (5 ש"ח הם לא יוצרי מוטיבציה גבוהים).

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

24/11/2024 16:54  
UriM כתב:
אני לא יודע מה הם דורשים בשביל להפסיק את החיוב בגלל שעדיין לא יצא לי להגיע למרכז שירות שלהם ולהחזיר את שלהם (5 ש"ח הם לא יוצרי מוטיבציה גבוהים).
...
תודה - אשמח אם תעדכן מה הפרוצדורה בסוף.

E&H
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 287
שם מלא: Eliran
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #10 

24/11/2024 16:20  
shayzil כתב:
תודה רבה!! מוזר שדווקא מה שפרטנר נתנו לי ונמכר ב - KSP (מה שיש בקישור הראשון) לא ברשימה 8O
...
כי הרשימה הזו מיועדת למי שמחובר לפרטנר בתצורת GPON אתה כנראה מחובר ב P2P לכן המתאם הזה לא מופיע ברשימה.

shayzil פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

25/11/2024 13:31  
E&H כתב:
כי הרשימה הזו מיועדת למי שמחובר לפרטנר בתצורת GPON אתה כנראה מחובר ב P2P לכן המתאם הזה לא מופיע ברשימה.
...
לאחד שלא מבין, זה לא טוב שאני ב - P2P? לבקש תצורת GPON?
מה זה אומר :D

זה מצריך שינוי/ביקור פיזי בבית מצדם?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #12 

25/11/2024 13:31  
E&H כתב:
...
יש לכך הסבר פשוט לגמרי ובטח שהוא לא: "כי הרשימה הזו מיועדת למי שמחובר לפרטנר בתצורת GPON אתה כנראה מחובר ב P2P לכן המתאם הזה לא מופיע ברשימה", :lol:
אלה ששני המוצרים שמקושרים בתחילת הדיון מאתר של KSP על ידי פותח הדיון, הם... בכלל לא "מתאם סיבים לפרטנר" ולא מתאם סיבים בכלל, אלה כפי שגם רשום בפירוש באתר של KSP ליד המוצרים אלה וכפי שגם ניתן לראות מהצילום מוצר,
זה ממירי מדיה. וחוץ מהם נדרש גם מודול SFP שמתחבר לרשת סיבים מתאימה. ואת אותו מודול SFP, הוא כבר יקבע לאיזו רשת סיבים זה יהיה מחובר. אם זה לרשת PON, אז זה יהיה ONU, ואם זה לרשת ETHERNET העתיקה של פרטנר, אז יידרש מודול ETHERNET מתאים עם אורכי גל מתאימים לה.

E&H
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

זה נכון שהממיר מדיה הוא סוג של מוצר "אוניברסלי" שמצריך SFP
הבעיה היא שפרטנר לא יאפשרו להשתמש בו למי שמחובר בתצורת GPON אלא ירצו שתשלם שכירות 5₪ על אותו מתאם בדיוק שאתה יכול לרכוש לבד.
הרשימה של פרטנר מתמקדת בציוד פרטי שאפשר להשתמש בו למי שמחובר בתצורת GPON בלבד ובלי הצורך בחיבור של SFP ניפרד

shayzil אם אתה מחובר עם הממיר מדיה הזה אז סביר להניח שאתה מחובר לפרטנר בתצורת P2P שזה עדיף על תצורת GPON
אתה גם לא יכול לבחור לאיזה תצורה להתחבר כי זה תלוי בתשתית שיש לפרטנר באיזור שלך

shayzil פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

תודה על כל התשובות והמידע שהוספתם פה, עזרתם מאוד גם לי בתור אחד שלא מבין כל כך.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

25/11/2024 16:17  
E&H כתב:
זה נכון שהממיר מדיה הוא סוג של מוצר "אוניברסלי" שמצריך SFP
הבעיה היא שפרטנר לא יאפשרו להשתמש בו למי שמחובר בתצורת GPON אלא ירצו שתשלם שכירות 5₪ על אותו מתאם בדיוק שאתה יכול לרכוש לבד.
הרשימה של פרטנר מתמקדת בציוד פרטי שאפשר להשתמש בו למי שמחובר בתצורת GPON בלבד ובלי הצורך בחיבור של SFP ניפרד

shayzil אם אתה מחובר עם הממיר מדיה הזה אז סביר להניח שאתה מחובר לפרטנר בתצורת P2P שזה עדיף על תצורת GPON
אתה גם לא יכול לבחור לאיזה תצורה להתחבר כי זה תלוי בתשתית שיש לפרטנר באיזור שלך
...
מן הסתם שפרטנר לא יכול לאפשר או לא לאפשר להשתמש בממיר מדיה שנרכש בצורה פרטית, וזה לא משנה, אם מדובר על חיבור GPON או לא. ברגע שפרטנר מספקים מודול SFP, לקוח יכול לחבר אותו לכל התקן שיש לו חריץ SFP שמסוגל לזהות את המודול זה. כמובן, אם לקוח רוכש לבד את ONU מתאים שהוא כבר BRIDGE ולא את מודול SFP, אז הוא גם לא צריך את ממיר מדיה בכלל.

ובכל מקרה, אם הלקוח רוכש את הציוד קצה נדרש זה בצורה פרטית או מפרטנר, אז הוא כבר לא צריך לשלם לפרטנר שום השכרה על כך.
כך שחבל לנסות לבלבל את הפותח הדיון, במיוחד, אם הוא מצליח להתבלבל לגמרי לבד. :lol:

E&H
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

:lol: אתה זה שמבלבל
נכון שאפשר לקחת את המודול SFP שפרטנר מספקים ולחבר אותו לממיר מדיה פרטי. העניין הוא שפרטנר לא נותנים רק את המודול SFP אם אתה מחובר בתצורת GPON אלא מאלצים להשכיר ממיר מדיה אופטי דרכם (לכן רכישת ממיר מדיה פרטי יהיה לחינם)
אופציה שניה תהיה לרכוש ציוד מותאם מהרשימה שלהם, שמין הסתם גם יהיה בצורך לאקטב מולם.
(כדי לשייך ללקוח את החיבור, כי ב GPON הסיב "שיתופי") מה שלא שייך כשהחיבור הוא P2P שם החיבור לסיב הוא "פרטי" (וידוע מי בצד השני של הסיב) ואז אפשרי (אין 100% ודאות) את הSFP שאותו גם מקבלים מהם בחינם כשמחוברים בתצורת P2P, לחבר לכול מכשיר שיודע לזהות את המודול SFP של פרטנר

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

26/11/2024 4:52  
E&H כתב:
:lol: אתה זה שמבלבל
נכון שאפשר לקחת את המודול SFP שפרטנר מספקים ולחבר אותו לממיר מדיה פרטי. העניין הוא שפרטנר לא נותנים רק את המודול SFP אם אתה מחובר בתצורת GPON אלא מאלצים להשכיר ממיר מדיה אופטי דרכם (לכן רכישת ממיר מדיה פרטי יהיה לחינם)
אופציה שניה תהיה לרכוש ציוד מותאם מהרשימה שלהם, שמין הסתם גם יהיה בצורך לאקטב מולם.
(כדי לשייך ללקוח את החיבור, כי ב GPON הסיב "שיתופי") מה שלא שייך כשהחיבור הוא P2P שם החיבור לסיב הוא "פרטי" (וידוע מי בצד השני של הסיב) ואז אפשרי (אין 100% ודאות) את הSFP שאותו גם מקבלים מהם בחינם כשמחוברים בתצורת P2P, לחבר לכול מכשיר שיודע לזהות את המודול SFP של פרטנר
...
פעם שלישית גלידה.
אין שום בעיה לרכוש או מפרטנר או לא ממנה רק את המודול SFP ואת הממיר מדיה מתאים או את יחידת BRIDGE ולא לשלם לפרטנר על כך שום שכירות בהמשך. והסברתי את זה פעמיים כבר לפני זה בצורה די פשוטה ביותר.
זה כולל גם את רשת GPON של פרטנר, גם רשת פרטנר הישנה וגם חיבור לפרטנר על רשת בזק. אין בזה שום דבר מיוחד ושום חידוש.
ואין מה לטחון מים סתם בהקשר זה. וזה שפרטנר לא ממליצים על כך וגם לא מעודדים את זה, זה מסיבה מאוד פשוטה, והיא שאם לקוח רוכש ציוד קצה לתשתית ומחבר עליו נתב פרטי, אז אין לו תמיכה טכנית יותר לציוד זה מצד הספק ויש לקוחות שלא יודעים איך בהמשך להגדיר את הציוד או לזהות תקלה בהמשך, אם משהוא לא מתפקד. אבל, אם לקוח יודע מה הוא עושה ויודע לטפל בהגדרות ותקלות לבד, אז אין עם זה שום בעיה.

E&H
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

בתשתית של פרטנר GPON אין SFP ONT שמופיע ברשימת ציוד, לכן גם אם תקנה אחד תואם לא יאקטבו לך אותו. רק בפרטנר על תשתית של בזק זה אפשרי.
בתשתית פרטנר P2P יש לך יותר אופציות למשחק עם הציוד.

vivia
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #19 

למען הסר ספק גם TP-Link Gigabit Ethernet MC220L עובד בפרטנר p2p. ואני מקבל איתו אותם ביצועים כמו שקיבלתי עם המתאם D-Link שפרטנר סיפקו. אז אין חשש לקנות אותו.

ב-ivory מוכרים גם מתאם של חברת HDV (https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=68138) ב-57 ש"ח. מעניין אם הוא מתאים ויחזיק מעמד טוב.

ואגב, אם כבר מדברים על מתאמי סיבים, מעניין שאף חנות לא מציעה מתאם (ONT) PON באופן פרטי. במיוחד מאכזבת הרשימה המצומצמת של המתאמים של פרטנר ברשת ה-PON שלה. מאכזב שהם, לפי הדיווחים, לא מספקים sfp תואם במצב כזה, וגם בחיבור לשאר התשתיות. כדי שאפשר יהיה להשתמש באותו מתאם שאפשר להשתמש בו ברשת ה-p2p שלה. וזו נקודת טורפה למי שעובר דירה ובמקרה בכתובת החדשה שלו הוא יאלץ להתחבר לתשתית PON.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #20 

אני ממליץ לפני שאתה קונה מתאם פרטי שתבדוק עם פרטנר שאכן אפשר להחזיר את המתאם שלהם ולהפסיק את השכירות

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”