צריבה עדיין במסכי OLED
-
ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1485
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
בשנים האחרונות היו לי סדרות OLED מדגם B6, C7, C8
האחרונה CX מלפני 4 שנים בערך.
כל המסכים עם צריבה.
הייתי בטוח שהדגמים האחרונים בטח דגם CX כבר יהיה יותר חסין. הוא יותר אבל לא לגמריי. יש לי צריבה של המלבן התחתון מצפייה מרובה בערוץ 12.
אין אחריות כמובן.
אני כן שומר על המסך שלא יהיו תמונות סטטיות לאורך זמן אבל בסוף שבני הבית צופים באותו ערוץ דינמי עם תוכן קבוע לאורך זמן אז תהיה צריבה.
אני גם דיי צופה בעוצמת תאורה גבוהה אז בטח תורם לזה.
עד עכשיו הצריבה לא הפריע לי, עכשיו אני רואה רק אותה במיוחד על רקע בהיר.
קיצר באסה.
מקווה שכבר פתרו את הנושא הזה אחת ולתמיד למסך הבא שלי
האחרונה CX מלפני 4 שנים בערך.
כל המסכים עם צריבה.
הייתי בטוח שהדגמים האחרונים בטח דגם CX כבר יהיה יותר חסין. הוא יותר אבל לא לגמריי. יש לי צריבה של המלבן התחתון מצפייה מרובה בערוץ 12.
אין אחריות כמובן.
אני כן שומר על המסך שלא יהיו תמונות סטטיות לאורך זמן אבל בסוף שבני הבית צופים באותו ערוץ דינמי עם תוכן קבוע לאורך זמן אז תהיה צריבה.
אני גם דיי צופה בעוצמת תאורה גבוהה אז בטח תורם לזה.
עד עכשיו הצריבה לא הפריע לי, עכשיו אני רואה רק אותה במיוחד על רקע בהיר.
קיצר באסה.
מקווה שכבר פתרו את הנושא הזה אחת ולתמיד למסך הבא שלי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78764
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
מסתבר שיש עוד תופעה, חוץ מצריבה, שנפוצה יותר במסכי אולד, לא מימצא סטטיסטי מבוסס, אבל לפחות כאן נתקלתי בה בעוד שניים שלושה ואולי יותר פוסטים מקטרים. ומדובר באותו פס לבן שמופיע פתאום יש מאין, לרוב בקצה המסך העליון. אצלי ב CX זה קרה שלוש שנים וחצי אחרי שהפעלתי את הטלויזיה לראשונה. כמובן שהיבואן מתנער, מבחינתו אולי בצדק, אין אחריות, אבל המסקנה העגומה היא שמדובר בשיטה נהדרת, אבל קיצרת ימים, ודאי יחסית למחירה. כל אחד יסיק את שלו כמובן, אני נגמלתי, מפח הנפש לא שווה את זה. ועוד הערונת, שאלה באימייל לשרות הלקוחות לגבי עלות החלפת מסך, נתקלת באלם טוטאלי בשלב זה, הם כנראה לא מוכנים לוותר על ה 300 ש"ח בשביל הטכנאי שיבוא לספר לי שהלך מסך ולהחליף אותו עולה ככה וככה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אני חושב שהרבה תלוי בהגדרות. אם המסך מוגדר על בהירות גבוהה הוא ייצרב הרבה יותר מהר.
ל-B7 שלי יש כבר 15-16 אלף שעות צפיה, והוא עדיין לא צרוב. לפחות לא בצורה שאפשר לשים לזה לב.
הוא עובד כל יום משהו כמו 10 שעות בממוצע, 90% מהזמן על ערוצים מסחריים (אמנם לא ישראליים בלי הלוגו של ערוץ 12)
ל-B7 שלי יש כבר 15-16 אלף שעות צפיה, והוא עדיין לא צרוב. לפחות לא בצורה שאפשר לשים לזה לב.
הוא עובד כל יום משהו כמו 10 שעות בממוצע, 90% מהזמן על ערוצים מסחריים (אמנם לא ישראליים בלי הלוגו של ערוץ 12)
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
80% זה דיי גבוה, הייתי אומר. אני רוצה רק להבהיר שבהירות גבוהה היא לא הגורם היחיד אלא, רק עוד גורם שמזרז את השחיקה של הפאנל.
-
ambar
- חבר ותיק

זה מעניין כי בתכני HDR/DV זה עולה ל 100% והרבה מהתכנים שלי הם כאלה...אז זה מקצר משמעותית את חיי המסך08/10/2024 21:49TheCoolest כתב: 80% זה דיי גבוה, הייתי אומר. אני רוצה רק להבהיר שבהירות גבוהה היא לא הגורם היחיד אלא, רק עוד גורם שמזרז את השחיקה של הפאנל....
דיי שומר על המסך מתוכן סטטי אבל להוריד את עוצמת הבהירות רק בשביל לשמור על המסך...זה כבר בשבילי פוגם בחוויה.
שיצרב ואחליף כל 5 שנים או שיפתרו את הבעיה או שתצא טכנולוגיה שתיתן את האיכות של OLED בלי החסורונות ובמחיר שפוי.
כמו לקנות טסלה פרפומנס ולנהוג רק במצב צ'יל
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@ambar
לא הייתי נוגע בהגדרות בהירות עבור תכני HDR כי שם זה פועל בצורה שונה מ-SDR.
ב-SDR כשמעלים בהירות, אז כל המסך נהיה בהיר יותר, וכך גם לוגואים וכו'.
ב-HDR, אתה רק מאפשר למסך להגיע לרמות בהירות גבוהה יותר במקומות הדרושים. וגם לרוב מדובר בתכנים כמו סדרות\סרטים, איפה שאין אלמנטים קבועים על המסך. (אלא אם כן מדובר ב-HUD במשחקים או משהו כזה)
ב-HDR, אתה רק מאפשר למסך להגיע לרמות בהירות גבוהה יותר במקומות הדרושים. וגם לרוב מדובר בתכנים כמו סדרות\סרטים, איפה שאין אלמנטים קבועים על המסך. (אלא אם כן מדובר ב-HUD במשחקים או משהו כזה)
-
ambar
- חבר ותיק

תודה, לא ידעתי לגבי ה HDR, הייתי בטוח שכל המסך עובד במקסימום בהירות09/10/2024 10:49TheCoolest כתב: @ambar
ב-HDR, אתה רק מאפשר למסך להגיע לרמות בהירות גבוהה יותר במקומות הדרושים. וגם לרוב מדובר בתכנים כמו סדרות\סרטים, איפה שאין אלמנטים קבועים על המסך. (אלא אם כן מדובר ב-HUD במשחקים או משהו כזה)...
-
ambar
- חבר ותיק

בטח עדיף על ערוץ התעמולה 1409/10/2024 9:49idonavon1 כתב: צפייה מרובה בערוץ 12 לא בריאה לטלויזיה וגם לא לצופים... בכל מקרה הדבר היחיד שאפשר לעשות זה לרכוש דרך ח.י. ולהרחיב אחריות ככה שתוכל להליף פאנל במקרה של בעיה...
לגבי הרחבת אחריות, לא חסיד של לבטח את עצמי לדעת אבל כנראה שאעשה זאת במסך הבא (במידה וכנראה עדיין יהיה OLED) ואז בכלל אפנק את עצמי ב 100% בהירות כל הזמן
הבעיה עם זה שהטלויזיית OLED גם ככה מגיעה עם בהירות נמוכה (פלוס תוספת השתקפויות מאוד מאוד מעצבנת שהתוכן במסך יחסית שחור ויש תאורה מסביב) אז זה פחות נוח להוריד את הבהירות.08/10/2024 21:49TheCoolest כתב: 80% זה דיי גבוה, הייתי אומר. אני רוצה רק להבהיר שבהירות גבוהה היא לא הגורם היחיד אלא, רק עוד גורם שמזרז את השחיקה של הפאנל....
שאלה כללית לכולם - יש כאן בעיקר דיבורים על LG וסמסונג. יש כאן כאלה שיכולים לשתף מה מדיניות האחריות של סוני?
זה סיפור שהמחוקק צריך לתת עליו את הדעת במיוחד על מוצרים שהינם באחריות. אומרים לך שישלחו טכנאי ואם אין תקלה אז תשלם (ואני מדבר על מוצר שבאחריות ושהוא לא טלויזיה). אם אתם לא יכולים להחליט דרך הטלפון האם מדובר בתקלה, אז תשלחו טכנאי על חשבונכם כשהמוצר נמצא באחריות.08/10/2024 9:42רועי51 כתב: מסתבר שיש עוד תופעה, חוץ מצריבה, שנפוצה יותר במסכי אולד, לא מימצא סטטיסטי מבוסס, אבל לפחות כאן נתקלתי בה בעוד שניים שלושה ואולי יותר פוסטים מקטרים. ומדובר באותו פס לבן שמופיע פתאום יש מאין, לרוב בקצה המסך העליון. אצלי ב CX זה קרה שלוש שנים וחצי אחרי שהפעלתי את הטלויזיה לראשונה. כמובן שהיבואן מתנער, מבחינתו אולי בצדק, אין אחריות, אבל המסקנה העגומה היא שמדובר בשיטה נהדרת, אבל קיצרת ימים, ודאי יחסית למחירה. כל אחד יסיק את שלו כמובן, אני נגמלתי, מפח הנפש לא שווה את זה. ועוד הערונת, שאלה באימייל לשרות הלקוחות לגבי עלות החלפת מסך, נתקלת באלם טוטאלי בשלב זה, הם כנראה לא מוכנים לוותר על ה 300 ש"ח בשביל הטכנאי שיבוא לספר לי שהלך מסך ולהחליף אותו עולה ככה וככה....