צריבה עדיין במסכי OLED

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1485
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #1 

בשנים האחרונות היו לי סדרות OLED מדגם B6, C7, C8
האחרונה CX מלפני 4 שנים בערך.
כל המסכים עם צריבה.
הייתי בטוח שהדגמים האחרונים בטח דגם CX כבר יהיה יותר חסין. הוא יותר אבל לא לגמריי. יש לי צריבה של המלבן התחתון מצפייה מרובה בערוץ 12.
אין אחריות כמובן.

אני כן שומר על המסך שלא יהיו תמונות סטטיות לאורך זמן אבל בסוף שבני הבית צופים באותו ערוץ דינמי עם תוכן קבוע לאורך זמן אז תהיה צריבה.
אני גם דיי צופה בעוצמת תאורה גבוהה אז בטח תורם לזה.

עד עכשיו הצריבה לא הפריע לי, עכשיו אני רואה רק אותה במיוחד על רקע בהיר.
קיצר באסה.

מקווה שכבר פתרו את הנושא הזה אחת ולתמיד למסך הבא שלי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #2 

כל מה שאתה רואה זה ערוץ 12?

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

מאוד מגוון מנטפליקס, דרך סטרימינג מקומי עם שילד, אקס בוקס ויס בעיקר ערוצים 11-12-13
בסוף הצריבה מערוץ 12 שכנראה צורכים יותר בבית

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 895
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #4 

מסתבר שיש עוד תופעה, חוץ מצריבה, שנפוצה יותר במסכי אולד, לא מימצא סטטיסטי מבוסס, אבל לפחות כאן נתקלתי בה בעוד שניים שלושה ואולי יותר פוסטים מקטרים. ומדובר באותו פס לבן שמופיע פתאום יש מאין, לרוב בקצה המסך העליון. אצלי ב CX זה קרה שלוש שנים וחצי אחרי שהפעלתי את הטלויזיה לראשונה. כמובן שהיבואן מתנער, מבחינתו אולי בצדק, אין אחריות, אבל המסקנה העגומה היא שמדובר בשיטה נהדרת, אבל קיצרת ימים, ודאי יחסית למחירה. כל אחד יסיק את שלו כמובן, אני נגמלתי, מפח הנפש לא שווה את זה. ועוד הערונת, שאלה באימייל לשרות הלקוחות לגבי עלות החלפת מסך, נתקלת באלם טוטאלי בשלב זה, הם כנראה לא מוכנים לוותר על ה 300 ש"ח בשביל הטכנאי שיבוא לספר לי שהלך מסך ולהחליף אותו עולה ככה וככה.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #5 

אין דבר כזה OLED שלא נצרב. כל מסך בסופו של דבר יצרב. OLED זה מסך לשימוש מוגבל של עד 5 שנים לכל היותר.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

אני חושב שהרבה תלוי בהגדרות. אם המסך מוגדר על בהירות גבוהה הוא ייצרב הרבה יותר מהר.
ל-B7 שלי יש כבר 15-16 אלף שעות צפיה, והוא עדיין לא צרוב. לפחות לא בצורה שאפשר לשים לזה לב.
הוא עובד כל יום משהו כמו 10 שעות בממוצע, 90% מהזמן על ערוצים מסחריים (אמנם לא ישראליים בלי הלוגו של ערוץ 12)

roy007
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 452
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #7 

זה לא רק ערוץ 12 שבעייתי אלא גם כל ערוצי הספורט גם שהלוגו של שידור ישיר צבוע באדום ולא זז כל זמן שצופים בערוץ.
לא חושב שמי שצופה בערוצים האלה צריך לקנות oled ושה מבאס כי זה להפסיד מסך טוב

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

עוצמת התאורה אצלי 80 מתוך 100.
זה נחשב גבוה?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #9 

80% זה דיי גבוה, הייתי אומר. אני רוצה רק להבהיר שבהירות גבוהה היא לא הגורם היחיד אלא, רק עוד גורם שמזרז את השחיקה של הפאנל.

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

08/10/2024 21:49  
TheCoolest כתב:
80% זה דיי גבוה, הייתי אומר. אני רוצה רק להבהיר שבהירות גבוהה היא לא הגורם היחיד אלא, רק עוד גורם שמזרז את השחיקה של הפאנל.
...
זה מעניין כי בתכני HDR/DV זה עולה ל 100% והרבה מהתכנים שלי הם כאלה...אז זה מקצר משמעותית את חיי המסך

דיי שומר על המסך מתוכן סטטי אבל להוריד את עוצמת הבהירות רק בשביל לשמור על המסך...זה כבר בשבילי פוגם בחוויה.
שיצרב ואחליף כל 5 שנים או שיפתרו את הבעיה או שתצא טכנולוגיה שתיתן את האיכות של OLED בלי החסורונות ובמחיר שפוי.

כמו לקנות טסלה פרפומנס ולנהוג רק במצב צ'יל :)

idonavon1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #11 

צפייה מרובה בערוץ 12 לא בריאה לטלויזיה וגם לא לצופים... בכל מקרה הדבר היחיד שאפשר לעשות זה לרכוש דרך ח.י. ולהרחיב אחריות ככה שתוכל להליף פאנל במקרה של בעיה

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #12 

@ambar

לא הייתי נוגע בהגדרות בהירות עבור תכני HDR כי שם זה פועל בצורה שונה מ-SDR.
ב-SDR כשמעלים בהירות, אז כל המסך נהיה בהיר יותר, וכך גם לוגואים וכו'.
ב-HDR, אתה רק מאפשר למסך להגיע לרמות בהירות גבוהה יותר במקומות הדרושים. וגם לרוב מדובר בתכנים כמו סדרות\סרטים, איפה שאין אלמנטים קבועים על המסך. (אלא אם כן מדובר ב-HUD במשחקים או משהו כזה)

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

09/10/2024 10:49  
TheCoolest כתב:
@ambar

לא הייתי נוגע בהגדרות בהירות עבור תכני HDR כי שם זה פועל בצורה שונה מ-SDR.
ב-SDR כשמעלים בהירות, אז כל המסך נהיה בהיר יותר, וכך גם לוגואים וכו'.
ב-HDR, אתה רק מאפשר למסך להגיע לרמות בהירות גבוהה יותר במקומות הדרושים. וגם לרוב מדובר בתכנים כמו סדרות\סרטים, איפה שאין אלמנטים קבועים על המסך. (אלא אם כן מדובר ב-HUD במשחקים או משהו כזה)
...
תודה, לא ידעתי לגבי ה HDR, הייתי בטוח שכל המסך עובד במקסימום בהירות

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

09/10/2024 9:49  
idonavon1 כתב:
צפייה מרובה בערוץ 12 לא בריאה לטלויזיה וגם לא לצופים... בכל מקרה הדבר היחיד שאפשר לעשות זה לרכוש דרך ח.י. ולהרחיב אחריות ככה שתוכל להליף פאנל במקרה של בעיה
...
בטח עדיף על ערוץ התעמולה 14 :)
לגבי הרחבת אחריות, לא חסיד של לבטח את עצמי לדעת אבל כנראה שאעשה זאת במסך הבא (במידה וכנראה עדיין יהיה OLED) ואז בכלל אפנק את עצמי ב 100% בהירות כל הזמן :wink:

idonavon1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #15 

09/10/2024 18:40  
integral כתב:
לא מפתיע שערוץ צריבת התודעה צורב טלוויזיות 😃
...
בדיוק... אבל אם כבר Oled וחוששים מצריבות רק LG(ח.י)

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8252
נתן תודות: 412 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #16 

09/10/2024 21:27  
idonavon1 כתב:
בדיוק... אבל אם כבר Oled וחוששים מצריבות רק LG(ח.י)
...
האמת שאצלי המנהלת רואה את ערוץ הצריבות על ה C9 שעוד לא נצרבה, עוד סיבה מצויינת להוריד אותה מהערוץ הזה :D

magshield
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #17 

08/10/2024 21:49  
TheCoolest כתב:
...
הבעיה עם זה שהטלויזיית OLED גם ככה מגיעה עם בהירות נמוכה (פלוס תוספת השתקפויות מאוד מאוד מעצבנת שהתוכן במסך יחסית שחור ויש תאורה מסביב) אז זה פחות נוח להוריד את הבהירות.

שאלה כללית לכולם - יש כאן בעיקר דיבורים על LG וסמסונג. יש כאן כאלה שיכולים לשתף מה מדיניות האחריות של סוני?

magshield
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #18 

08/10/2024 9:42  
רועי51 כתב:
מסתבר שיש עוד תופעה, חוץ מצריבה, שנפוצה יותר במסכי אולד, לא מימצא סטטיסטי מבוסס, אבל לפחות כאן נתקלתי בה בעוד שניים שלושה ואולי יותר פוסטים מקטרים. ומדובר באותו פס לבן שמופיע פתאום יש מאין, לרוב בקצה המסך העליון. אצלי ב CX זה קרה שלוש שנים וחצי אחרי שהפעלתי את הטלויזיה לראשונה. כמובן שהיבואן מתנער, מבחינתו אולי בצדק, אין אחריות, אבל המסקנה העגומה היא שמדובר בשיטה נהדרת, אבל קיצרת ימים, ודאי יחסית למחירה. כל אחד יסיק את שלו כמובן, אני נגמלתי, מפח הנפש לא שווה את זה. ועוד הערונת, שאלה באימייל לשרות הלקוחות לגבי עלות החלפת מסך, נתקלת באלם טוטאלי בשלב זה, הם כנראה לא מוכנים לוותר על ה 300 ש"ח בשביל הטכנאי שיבוא לספר לי שהלך מסך ולהחליף אותו עולה ככה וככה.
...
זה סיפור שהמחוקק צריך לתת עליו את הדעת במיוחד על מוצרים שהינם באחריות. אומרים לך שישלחו טכנאי ואם אין תקלה אז תשלם (ואני מדבר על מוצר שבאחריות ושהוא לא טלויזיה). אם אתם לא יכולים להחליט דרך הטלפון האם מדובר בתקלה, אז תשלחו טכנאי על חשבונכם כשהמוצר נמצא באחריות.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7392
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 501 פעמים

שליחה #19 

ואם כבר אנחנו על זה ..... על מה הייתם או יותר נכון קונים 85 או 6 ? קיו לד או קיו נד ? של איזה חברה כדאי לקנות
Sony 1040
Monitor mass

roy007
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 452
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #20 

אפשר לדעת אחת ולתמיד האם משתמשים שרואים ערוצים לינאריים וערוצי ספורט צריכים לקנות oled?
או שהם לעולם לא יוכלו להינות מזה.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”