לא....
ובניגוד לטכנאי שאתה מזמין הביתה, אם אין לך אפשרות לחכות בבית לחבילה, תמיד יש לך אפשרות שהיא תגיע לנקודת איסוף, ותוכל לאסוף אותה בשעה המתאימה לך.

לא....

למה הוא לא חל עליהם?15/12/2022 23:59Amir64 כתב: לא.
ובניגוד לטכנאי שאתה מזמין הביתה, אם אין לך אפשרות לחכות בבית לחבילה, תמיד יש לך אפשרות שהיא תגיע לנקודת איסוף, ותוכל לאסוף אותה בשעה המתאימה לך....

איך בדיוק DHL קשורים לאחד מהסעיפים שציינת? ובמיוחד לסעיף שהדגשת?16/12/2022 18:47magshield כתב: נכון, החוק מגדיר על מה חל. בין היתר על:
בנוסף, החל מיום 1.2.19 נכנסו לתוקף תיקונים נוספים והחוק יחול גם במקרה של:
1. בדיקות תקופתיות של מתקני גז
2. הובלה של מוצרים שהעוסק מכר (לאו דווקא מוצרי חשמל).
מקור:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
אז נשאלת השאלה, האם יש משהו מיוחד ב-DHL שמחריג אותם?...
מה זאת אומרת איך היא קשורה? היא מובילה מוצרים....
אז תתבע אותם במקום לחפור עוד ועוד ולא לקבל את זה שגם בארה"ב (!) זה ככה. העוסק לא ממוקם בארץ וחוק הגנת הצרכן והתוספות לא חלות עליו בכלל.16/12/2022 18:47magshield כתב: נכון, החוק מגדיר על מה חל. בין היתר על:
בנוסף, החל מיום 1.2.19 נכנסו לתוקף תיקונים נוספים והחוק יחול גם במקרה של:
1. בדיקות תקופתיות של מתקני גז
2. הובלה של מוצרים שהעוסק מכר (לאו דווקא מוצרי חשמל).
מקור:
https://www.consumers.org.il/category/technical_issue
אז נשאלת השאלה, האם יש משהו מיוחד ב-DHL שמחריג אותם?...

אתה הדגשת לבד מה ההבדל:...
אתה צריך להבדיל בין משלוח דבר דואר ובין אספקה של מוצר שקנית.הובלה של מוצרים שהעוסק מכר...
מה יש לי לתבוע אותם? אין לי בעיה איתם. אני לא מי שפתח את הטופיק.16/12/2022 22:42shaked כתב: אז תתבע אותם במקום לחפור עוד ועוד ולא לקבל את זה שגם בארה"ב (!) זה ככה. העוסק לא ממוקם בארץ וחוק הגנת הצרכן והתוספות לא חלות עליו בכלל....
איפה רשום רשם שהיה מדובר במכתב? הוא רשם שמדובר בחבילה.16/12/2022 23:34Amir64 כתב: אתה הדגשת לבד מה ההבדל:
אתה צריך להבדיל בין משלוח דבר דואר ובין אספקה של מוצר שקנית.
יש הבדל גדול, והחוק לא מתייחס לשליחת דבר דואר כמו לאספקת מוצר שקנית.
DHL היא בסה"כ חברה מתחרה לדואר ישראל, היא חברת בלדרות, ולא מוכרת את המוצרים.
או שאתה רוצה שגם דואר ישראל יהיו כפופים לחוק הזה, והדוור יצטרך להודיע לך באיזו שעה הוא יגיע.
ביום שבו יכפיפו רכישות באינטרנט לחוק הזה, ייפסק מיידית נוהג אספקת החבילה עד הבית ותיאלץ ללכת לדואר או לנקודת איסוף כדי לקחת את החבילות שלך.
זה מה שאתה רוצה?
אף אחד לא חייב לך משלוח עד הבית....

דואר ישראל מעביר גם חבילות...17/12/2022 0:23magshield כתב: איפה רשום רשם שהיה מדובר במכתב? הוא רשם שמדובר בחבילה.
אף אחד לא חייב משלוח עד הבית? נכון. מצד שני אל תשכח שהמשלוח הזה מגולם במחיר המוצר. אף אחד לא עושה לך טובה וטוב עשה המחוקק שדאג שלא יצטרכו להפסיד יום עבודה בשביל לחכות למוצר....

שעת פיזור מסויימת זה להגיד לי בין 12 ל 15, לא עד סוף היום.11/12/2022 11:42soilentgreen כתב: הנקודה היא שDHL ישראל לא מוכנה לקבוע שעות ספציפיות. במקרה שלי אמרו לי עד 18 והחבילה הגיעה בסביבות 20.
יותר גרוע שאחרי שהמתנתי כל היום, אומרים לי בשירות לקוחות שאין התחייבות שהחבילה תגיע ולמה כי אולי הנהג יעשה תאונה. זה אחד התירוצים הכי מגוכחים ששמעתי מנותן שירות.
בעיני זה זלזול שאין אפשרות לקבוע שעות ספציפיות ומעניין אותי אם בארהב, DHL מתנהלת ככה.
ואם אני לא עובד באותו היום? ואם יש איחור עד אחרי שעות העבודה? הבעיה בכלל נעוצה שאין בכלל צפי מתי החבילה תגיע. עד סוף היום זה ממש מוגזם.
...