JVC NZ800 - התחדשתי

מקרנים קידמיים - Front Projector.
Balance פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2620
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #1 

לפני מספר שנים עברתי לדירה חדשה בה התאפשר לי להקצות חדר שישמש כקולנוע ביתי, זו הייתה נקודה בה התחלתי להתעניין במקרנים.

המקרן הראשון שלי היה סוני, אך כמי שהגיע ממסכי טלוויזיה של פיוניר קורו בהם היה השחור המוחלט של דאז, משהו בו לא נראה לי.
השחור היה אפור, התמונה הייתה חלבית ושטוחה. זה ממש הציק לי.

מהר מאד הבנתי שמי ששולט בתחום זו חברת JVC.
יש למקרנים שלהם יתרון עצום וזה הקונטרסט הטבעי המשמעותי.
לטעמי קונטרס גבוה עם צבע שחור אמיתי הוא הבסיס לתמונה טובה. רק כך ניתן לקבל תמונה עמוקה, תלת ממדית.

משם התחיל מסע שכלל עד עכשיו 5 מקרני JVC, כל פעם התקדמתי לדור שבו נוספה טכנולוגיה כזו או אחרת מה ששם את JVC בפער עצום למול המתחרות.

לאחרונה רכשתי את המקרן החדש ביותר שלהם מדגם NZ800, זהו מקרן עם מקור אור לייזר.
לפני שנפרט לגביו, כדאי לציין מספר תכונות ששמות את JVC בחזית התחום.

JVC מציעה כבר מספר שנים רזולוציה טבעית של 4K מה שמאפשר להציג תוכן זה ללא צורך בעיבוד כזה או אחר. זה מוביל לתמונה חדה ועם פחות רעשים.

JVC החברה הראשונה שהציעה HDMI 2.1 ברוחב פס המלא - 48Gbps.
HDMI 2.1 מאד חשוב לגיימרים, שימוש בקלט 4K120p יחד עם מצב השהייה נמוכה משפר עוד יותר את התגובה מה שהופך אותו ליעיל להצגת תוכן משחקים בקצב פריימים גבוה על מסכים גדולים.

מעל הכל, JVC היא החברה היחידה שהטמיעה במקרנים שלה מנגנון Dynamic Tone Mapping (DTM). זו תכונה שהיא בגדר חובה לצפייה בסרטי HDR.

מה זה DTM?

זהו מנגנון המשמש למיטוב האיכות הוויזואלית של תוכן עם טווח דינמי גבוה (HDR), תוך התאמה ספציפית של הפלט ליכולות של מכשיר התצוגה.
שלא כמו מיפוי גוונים סטטי, המחיל עקומה קבועה מראש, DTM מתאים את מיפוי הגוונים של תוכן HDR על בסיס סצנה-אחר-סצנה או פריים-אחר-פריים כדי לקחת בחשבון באופן דינמי שינויים בבהירות, ניגודיות וצבע. כן כן, מתבצע בזמן אמת.
מי שצפה בתכני HDR ללא מנגנון זה, קיבל תמונה חשוכה מאד, חסרת פרטים בצורה קיצונית ולדעתי ללא יכולת זו, לא באמת ניתן לצפות בתכנים עם HDR שכידוע היום הם הרוב.

מדוע זה קריטי במקרנים?

למקרנים יש בדרך כלל יכולות בהירות נמוכות בהרבה בהשוואה לטלוויזיות HDR, שיכולות להגיע בקלות ל-1000-4000 ניטים.
תוכן HDR יכול להיראות עמום כאשר מוצג במקרנים ללא מיפוי גוונים מתאים. DTM מתאים את התוכן באופן דינמי כך שהוא מתאים יותר לתפוקת האור הנמוכה יותר של המקרן, ומבטיח שגם הדגשים בהירים וגם פרטי צל מוצגים בצורה נאותה.
מיפוי גוונים סטטי לרוב לא מצליח לאזן כראוי אזורים בהירים וכהים, מה שמוביל ללבנים לא מציאותיים (בוהקים יתר על המידה) ושחורים שבורים.

DTM מנתח באופן רציף את התוכן הנכנס ומתאים את מיפוי הגוונים בזמן אמת כדי לשמור על פרטים באזורים בהירים וחשוכים כאחד, תוך שיפור הטווח הדינמי הכללי.
על ידי התאמה דינמית, DTM יכול לנצל טוב יותר את טווח הבהירות והניגודיות הזמינים של המקרן. זה מוביל לתמונה חיה ומלאה יותר, מה שהופך את חוויית ה-HDR למשכנעת יותר אפילו במסכים עם יכולת בהירות נמוכה יותר.

היישום של DTM במקרני JVC יחד עם טכנולוגיות Frame Adapt HDR ו-Theater Optimizer שלהם, הוא הוכחה לשיפור המשמעותי שגישה זו יכולה להציע.
על ידי ניתוח כל פריים וביצוע התאמות בזמן אמת, מקרני JVC יכולים לשחזר תוכן HDR בצורה נאמנה יותר, ולספק חווית צפייה עשירה וסוחפת יותר בהשוואה למקרנים המסתמכים על עקומות מיפוי גוונים סטטיות ותיקוני גמא.
ההבדל בין עם ובלי הוא פשוט בלתי נתפס, צריך להשוות על מנת להבין כמה פרטים חסרים וכמה התמונה שבורה.

לדעתי למקרן ללא DTM אין זכות קיום היום, כמובן שניתן לרכוש מקרן של יצרן אחר ולהוסיף לו מעבד תמונה חיצוני כמו ENVY אבל זוהי עלות לא מבוטלת בעוד ש- JVC מספקת יכולת זו ללא תוספת תשלום ועומלת על שיפור האלגוריתם באופן קבוע.

אז חתן השמחה NZ800...

תמונה

תמונה

לפני מספר חודשים JVC הכריזה על 2 דגמים חדשים – NZ800 ו- NZ900 בעלי יכולות זהות, כאשר האחרון עם קונטרסט ולומנס גבוהים יותר.
דגם NZ800 כולל קונטרסט טבעי של 1:100,000 ואני לא מכיר שום חברה שמספקת מספרים קרובים לזה.

למקרן יש מנגנון Laser Dimming שבהשוואה לצמצם מכאני רגיל, דיודת הלייזר המצוידת במקור אור הלייזר מאפשרת שליטה דינמית על הבהירות.
מקור אור לייזר ניתן לכיבוי מלא כאשר אין שום פרט בתמונה מה שמוביל ליחס ניגודיות אינסוף (∞),
כלומר במצב של FTB (Fade to black) המקרן פשוט מכבה את מקור האור וכך ניתן גם לקבל שחור מלא וגם להתגבר על זליגות אור בפינות שהן קיימות לרוב.
למנגנון ה- Laser Dimming יש 4 רמות שונות לבחירה. לכל אחת מהן יש יתרונות וחסרונות למול האחרת.
בנוסף יש למקרן צמצם מכאני שמאפשר לכוון יותר את הקונטרסט, להגדיר גבולות גזרה.

למקרן יש עוצמת הארה של 2700 לומנס. מה שמשפר עוד יותר את היכולת לקבל תמונה בהירה עם המון פרטים גם בסצנות חשוכות וקשות יותר.
קונטרס ולומנס גבוהים מובילים לתמונה מאד תלת ממדית, ברורה וצלולה. פשוט מדהים.

אם בעבר JVC אפשרה בחירה בין 3 מצבי עוצמת אור, נמוך, בינוני וגבוה, היום ישנה אפשרות לבחור בין 0 ל- 100 בקפיצות של 1 מה שמאפשר התאמה הרבה יותר נכונה לפי טעם המשתמש, סביבת הצפייה שלו, סוג התוכן וסוג המסך. זו גמישות אדירה.

כמובן שהמקרן הזה כולל את כל התכונות שהזכרתי קודם, ואלגוריתם ה-DTM שלו הוא הגרסא החדשה ביותר.
ניתן לבחור 6 רמות של DTM מה שמאפשר גמישות גדולה יותר בהתאם לתוכן, לסוג המסך וסביבת הצפייה.
יש במקרן תכונה נוספת - Theater Optimizer, גם פה JVC חלוצה. מה זה בעצם?
על מנת לשפר יותר את ה- DTM ולהתאים אותו בדיוק לסט אפ, יש למשתמש אפשרות להגדיר את סוג המסך (דגם יצרן), הגיין, הגודל, יחס המסך ובאמצעות מידע זה, המקרן מתכוונן באופן אוטומטי ומדויק למיפוי גוונים ובהירות אופטימליים אפילו יותר.

מזה שנים JVC מספקת חינם תכנת כיול מלאה למקרנים שלהם, המשתמש צריך רק לקנות סנסור מתאים. תכנת הכיול היא אוטומטית ומאד קלה לביצוע.
למקרן יש אחת לזמן מסוים שינוי בגאמה, שינוי בצבעים, שינוי בבהירות ולכן נדרש לבצע כיול על מנת להחזירו לנקודה אופטימלית.
היכולת לבצע כיול עצמי בכל זמן נתון ללא צורך בתשלום לאנשי מקצוע זה יתרון משמעותי.

בדור הזה JVC ישמה מנגנון 8K/e-shiftX.
מזה שנים יש במקרני JVC טכנולוגיית e-shift– זוהי טכנולוגיית תצוגה ברזולוציה גבוהה המכפילה את הרזולוציה על ידי הזזת פיקסל ב-0.5 פיקסלים לכיוונים שונים מה שמוביל לרזולוציה גבוהה יותר.

תמונה

עכשיו ישנה התקדמות משמעותית שנקראת Gen2 של e-shift.
בדור זה הזזת הפיקסל הנו בארבעה כיוונים למעלה, למטה, שמאלה וימין מה שמכפיל רזולוציה.

הגרסה הזו כוללת תמיכה ברזולוציית 8K מה שמשפר באופן דרסטי את החדות והפרטים של המקרן על פני מגוון רחב של תוכן, כולל מקורות 8K (8192 x 4320 פיקסלים).
אמנם זוהי לא רזולוציה טבעית של 8K אבל זה מאפשר להזרים למקרן תוכן שכזה ועל ידי e-shift ניתן לקבל רזולוציה גבוהה יותר מ- 4K.
מקרן שיכול לקבל תוכן של 8K יכול לשמש אותנו שנים קדימה.

למקרן יש אפשרות להגדרת מצבי התקנה שונים.
ישנם 10 זיכרונות כאלה, כאשר בכל אחד מהם ניתן להגדיר יחס מסך, פוקוס ועוד שלל אופציות ובכך להתאים לדרישות השונות.
המעבר בין הזיכרונות מבוצע בלחיצת כפתור והמקרן יודע לשנות את הכל באופן אוטומטי ומהיר.

כמובן שיש עוד המון אופציות והגדרות עליהן ניתן לקרוא באתר היצרן.

הודות לכל היכולות האלה, יחד עם הנתונים הטבעיים שלו, ה- NZ800 אמור להציג את התמונה הטובה ביותר.

חוויה
לפני כשבועיים קיבלתי את המקרן, המארז שלו זהה למקרן הקודם שלי ולכן ההתקנה הייתה פשוטה ומהירה.
התפריט מאד ברור וקל להגדרה, הכל הלך מאד מהר.
כיוונתי תחילה 2 זיכרונות ליחסי מסך שונים ומיד התחלתי בצפייה של תכנים אותם אני מכיר מצוין.

במילה אחת – וואו!

הקונטרסט של המקרן הזה מדהים, ציפיתי לזה כמובן, אבל לא שיערתי עד כמה הוא טוב בדגם הזה.

להלן תמונות שימחישו את הקונטרסט שמייצר תמונה מאד עמוקה ועם זאת מלאת פרטים.

תמונה

תמונה

עוצמת ההארה מעולה, גיליתי פרטים בתמונה שאני מניח שקיימים גם במקרן אחר אבל פה הדברים ממש קפצו לעין, כלומר ההבחנה בהם היא בצורה מיידית בלי להתעמק, המקרן הזה פשוט זורק הכל החוצה והכל יותר מובחן.

דוגמא לתמונה עם פחות מחצי העוצמת ההארה-

תמונה

סדרת בית הדרקון מצולמת לרוב די כהה ובכל זאת המקרן מציג תמונה מדהימה ועמוקה, אף על פי שבאופן יחסי זהו קובץ קטן.

תמונה

תמונה

אני מאד אוהב את כיבוי הלייזר המוחלט מה שנותן שחור אינסופי ב- FTB.
כמובן שמנגנון זה לא מושלם לחלוטין ונדרש שיפור של JVC על מנת שזה יעבוד מעט יותר מהר וקצת יותר מעודן אבל בסה"כ זה עובד בסדר גמור.

באופן אישי לא נתקלתי באיכות תמונה כזו שכוללת את כל הדברים שווידאופיל רוצה – קונטרסט גבוה, תמונה בהירה, תלת ממדית ופאנצ'ית.

חייב להודות שתמיד כשאני רואה סרט במקרן צצה בי המחשבה האם זה מספיק טוב כמו OLED (מניח שגם לכם זה קורה).
ובכן, אני יכול לומר שבחוויה האישית שלי זה הכי קרוב לשם ממה שחוויתי עד היום.

המקרן הזה הוא הנאה צרופה, לא פחות. מדהים!

לפני מספר חודשים התחלף יבוא מקרני JVC והיום בעלת הזיכיון הנה חברת גלובל סאונד.
ראוי לציין שישנן היום שנתיים אחריות ושירות.
מודה להם על שירות מהיר ויעיל בהבאת המקרן לארץ ושיהיה בהצלחה.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4961
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 450 פעמים

שליחה #2 

וואו מקרן חלום,

תתחדש ותהנה, יש ממה ...😎
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6602
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 500 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

ואו, איזה כיף לך ! פשוט חלום של מקרן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78796
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5381 פעמים

שליחה #4 

מקנא ממש. איזה מגניב!!

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #5 

וואו,
אכן נראה ונשמע מהתאור שלך שמדובר במקרן מדהים ( וגם מהביקורות שכולנו קוראים ).
מאחל לך שעות רבות של הנאה.

יש לי רק שאלה אחת שמטרידה אותי כבר הרבה זמן שקשורה ל DTM ( לא באופן ספציפי למקרן הזה ) והשינוי על בסיס פריים או סצנה.
נתרכז בפריים כי שינוי לפי סצנה הוא ככל הנראה פחות בעייתי.
אני לא מצליח להבין איך באותה סצנה לכל פריים נקבעת עוצמת הארה מקסימלית שונה.
באנלוגיה לסאונד, זה כמו שמישהו ישב על הכפתור של הווליום , יגביר ויחליש לפי הצורך כדיי להגיע לעוצמה מקסימלית זהה.
ברור לי שמנגנון ה DTM עובד ועובד נפלא, רק שאני לא מצליח להבין איך פתרו את בעיית הקונסיסטנטיות כי תאורה בצילום זה משהו בסיסי,
זה לא משהו שאתה יכול לשנות בלי לפגוע בתוצאה שאליה כיוון האמן.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

masteraudio
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1471
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 322 פעמים

שליחה #6 

וואו...תתחדש ותהנה המון מהרכישה הנפלאה.
נהנתי מאוד לקרוא את התרשמותך מהמקרן המדהים שרכשת.
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14350
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #7 

תתחדש ותהנה ושאפו על הסקירה המפורטת.
מה גודל ההקרנה/המסך ומרחק הצפייה אצלך?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

01/09/2024 15:26  
Lior_M כתב:
וואו,
אכן נראה ונשמע מהתאור שלך שמדובר במקרן מדהים ( וגם מהביקורות שכולנו קוראים ).
מאחל לך שעות רבות של הנאה.

יש לי רק שאלה אחת שמטרידה אותי כבר הרבה זמן שקשורה ל DTM ( לא באופן ספציפי למקרן הזה ) והשינוי על בסיס פריים או סצנה.
נתרכז בפריים כי שינוי לפי סצנה הוא ככל הנראה פחות בעייתי.
אני לא מצליח להבין איך באותה סצנה לכל פריים נקבעת עוצמת הארה מקסימלית שונה.
באנלוגיה לסאונד, זה כמו שמישהו ישב על הכפתור של הווליום , יגביר ויחליש לפי הצורך כדיי להגיע לעוצמה מקסימלית זהה.
ברור לי שמנגנון ה DTM עובד ועובד נפלא, רק שאני לא מצליח להבין איך פתרו את בעיית הקונסיסטנטיות כי תאורה בצילום זה משהו בסיסי,
זה לא משהו שאתה יכול לשנות בלי לפגוע בתוצאה שאליה כיוון האמן.
...
פר סצינה אומר שהוא באופן אקטיבי מחפש scene cuts. זה שהוא מסוגל למדוד כל פריים אומר שנניח סצינות שיש בהן הבהוב יקבלו התייחסות (לא יקבלו את האור המקסימלי כי הפריים הבא כנראה יהיה כהה). DTM לא רק מטפל בעוצמות אור (כמובן שזה חלק משמעותי) אלא גם עושה התאמות לגוונים בכדי להתאים בין הרצוי (שמיוצג על ידי מי שעשה את ה-mastering) לבין המצוי (יכולות המקרן). זה כמובן פחות ופחות רלוונטי ככל שהמקרנים והמסכים יותר תואמים לתקן, ובאמת בשנים האחרונות ראינו שזה כבר פחות דרמטי משזה היה כשהיכולות של התצוגות היו עדיין רחוקות מהתקן.

Balance פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

01/09/2024 16:16  
טלHD כתב:
תתחדש ותהנה ושאפו על הסקירה המפורטת.
מה גודל ההקרנה/המסך ומרחק הצפייה אצלך?
...
תודה
מסך בגודל "133 בפורמט 1:2.35
מרחק נוכחי כ- 4 מטרים

Balance פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

האלגוריתם של ה- DTM הנוכחי מאד מתוחכם ומאד מאפשר.
התוצאה מאד מלהיבה.
יש כמה רמות אותן ניתן לבחור מהרשימה על מנת להתאים לתנאים והדרישות השונות.
כמו כן, יש עוד אופציות עזר אישיות יותר כמו הגדרת פרטי המסך (סוג, פורמט, גודל, גיין...) שתומכות בתוצאה הכללית

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35087
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #11 

תתחדש

בהחלט חלום!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

נשמך לעוד פרטים על ה dtm. מה ההגדרות?

כמה זמן לוקח למקרן לעלות ? זה מיידי? כמה הוא יותר בהיר לך מהמקרן הנוכחי?

Balance פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

ישנה בחירה בין 3 מצבי Frame Adapt שנקראים HDR1, HDR2, HDR3, ולכל אחר מהם ניתן לבחור עוצמת פעולה מתוך 5 (בין 2+ ל- 2-)

ב- DTM עצמו יש שני מצבים - נורמלי ורחב, האחרון בהיר יותר אבל אני מעדיף את מצב נורמל. גם כאן, לכל אחד מהם ניתן לבחור אחת מ- 5 רמות ביצוע.

ישנה אופציה שנקראת Theater Optimizer שעובדת לא רק עם DTM, שם ניתן להגדיר קוד יצרן מסך, גודל וגיין על מנת שהמקרן יתאים הארה וגוונים בצורה מיטבית.

אם רוצים להבין טוב יותר מה עושה כל אופציה, יש פירוט באתר ובמניואל.

המקרן לא עולה מיד, אמנם לייזר אבל לוקח זמן, כנראה להגיע לטמפ' רצויה וגם לטעון את התפריט, הוא כן מהיר יותר ממקרן נורה.

הוא בהיר יותר בכ- 50%

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7039
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #14 

תודה על סקירה מעניינת ומלמדת על המקרן הספציפי (שנראה פגז) ועל הטכנולוגיות החדשות שמשפרות את איכות הצפייה

תתחדש ותהנה

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #15 

תתחדש ותהנה נראה פגז
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3066
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #16 

וואו.
נהניתי לקרוא ולהעשיר ידע בתחום.
תתחדש ותהנה המון !

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7648
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #17 

נראה מעולה
תתחדש, תודה על השיתוף והסקירה (Y)

vania_bt
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #18 

בשעה טובה!!!

כמי שליווה קצת את תהליך החלפת המקרן (ורכש ממך את המקרן הקודם NX7) אני שמח שהגעת אל המנוחה והנחלה.

מאחל לך הנאה מלאה ומקווה לראות בקרוב את הפלא...

נשאר רק לקוות שהדור הבא יגיע במהרה :)

תהנה
L/R - Perlisten R5i, C - None
Sur: Polk 65RT, SUB: JLAudio E112
Anthem MRX1140, JVC NX7, ATV4K

Balance פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

02/09/2024 15:42  
vania_bt כתב:
נשאר רק לקוות שהדור הבא יגיע במהרה :)

תהנה
...
תודה רבה וניה

:) :) :)

rocco
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #20 

זכיתי לראות את הפלא החדש לאחרונה ומה שאני יכול להגיד זה שזה נפלא.
קודם כל אציין שאני מכיר את חדר הקולנוע הנ"ל בגלגולו הקודם, הפעם הוא קיבל שדרוג רציני גם באודיו וגם בוידאו.
באופן כללי אומר שזה חדר הקולנוע אחד הטובים בארץ ,בטח שאני נכחתי בהם והוא ברמה שרגילים לראות בחו"ל ולא בארץ.
ברמת התמונה לעומת המקרן הקודם זה זינוק קדימה , פשוט עושה חשק לשבת ולצפות בסרטים גם כאלה שראית כי פתאום אתה מגלה רבדים וצלילות חזותית שלא הייתה שם קודם. חוויה.
תתחדש ושתזכה לדברים טובים כאלה בהמשך הדרך.🙏

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”