external כתב:
ברור. הבעיה שבבית שלי לא ניתן להכניס סיבים. יש נקודה אחת שזה יכול להיכנס ואין לי איך להעביר את הדאטה לשאר הבית. לעומת זאת כבר יש לי רשת מבוססת מוקה שעובדת טוב בכל הבית...
...
אתה יכול לחבר את המוקה לציוד בנקודת כניסת הסיב.
סיב זה עד הכניסה לבית (ובמקרים מסוימים רק עד חדר המדרגות). משם ממשיכים בטכנולוגיות אחרות כמו כבל רשת, ויפי, מוקה או חשמל.
במציאות בדכ רשת הקואקס של הוט רעועה והשיהוי גבוה לעומת הרשת האופטית. בהחלט יכול להיות הבדל משמעותי עד כדי ניתוקים ביישומי real time, אפילו שרוחב הפס נשמר, אפילו בתוך הארץ.
למעשה ההבדל בגלישה מורגש, כיוון שממילא דרוש רוחב פס מועט ורוב התעבורה מורכבת מריבוי בקשות. מנסיון 300 מגה סיבים מועדפים מ 500 קואקס.
אם מישהו זכה בפיס ויש אצלו חיבור כבלים אופטימלי והוא משיג לייטנסי זהה לסיבים - בכיף. דרך אגב, רשת הסיבים אמינה יותר בפועל בדכ
rafi_d כתב:
שימו לב, שבחיבור של 800M ה- 20M Upload לא יאפשר ניצול כל רוחב הפס בחלק גדול מהישומים (הורדת קבצים למשל).
נדרש בין 5-10% מרוחב הפס בהורדה לטובת העלאה. למעשה, החבילה הזאת לא ממש תיתן את מה שמצפים ממנה..
jtk כתב:
האם הוט מציבים מגבלות כלשהו על תוכנית 800/20 שאין במהירויות האיטיות יותר?
למשל, עדיין אפשר בלי cgNAT?
אגב, להבנתי דורשים הוטבוקס 5.
...
יש לי שני חיבורים כאלה מזה כשנה וחצי, בחודשים באחרונים רק כגיבוי ולא בשימוש פעיל, החיבור הוא הוטבוקס 4 בתצורת ברידג', מקבל את מלוא הקצב פחות או יותר גם באלחוטי. לגבי cgNAT זה כמו כל חיבור דרך הוט. אני דרשתי שיוציאו אותי, כך שמקבל IP אמיתי אך לא קבוע, לא קריטי לי ממילא כי עובד IPV6. מעבר לזה לא ידוע לי על מגבלות אחרות.
יש למישהו דעה אם יש יתרונות כלשהם ב-HB5 בשימוש כ-bridge (אם אפשר להעביר בכלל)?
למשל, מסתדר טוב יותר על קווים באיכות גבולית, או יותר מידע בממשק, או פחות צריכת חשמל...
המהירות הפכה ל-800 ברגע שהמודם התחבר, בלי לדבר עם שירות לקוחות הוט.
אבל נראה לי שיש סיכוי שזה בגלל פעולה אוטומטית מצד הוט אחרי החלפת המודם, ולא מגבלה טכנית של הוטבוקס 4.
מהירות ההעלאה היתה בסדר בבדיקה הראשונית. אחרי שסידרתי את המודם והכבלים והפעלתי מחדש, מהירות ההעלאה איטית ולא אחידה.
או שבעיית מודם (שהגיע "מחודש"), או בעיית סינכרון "לא טוב". חבל שלא השאירו את המודם הקודם כי אז הייתי יכול לפענח את הגורם.
יש אפשרות bridge.
הממשק גרוע מאוד.
מהירות האתחול גרועה, או אולי הסנכרון לקו. עדיין לא גיבשתי מסקנה.