היי,קצת באיחור אבל אני יענה לך בכל זאת,08/08/2024 7:59oferlaor כתב: אבל ספידטסט לארץ כן עובד?
מה עם טכנולוגיות אחרות? ספידטסט בודק משהו די ספציפי...
ספיד טסט משהוא עושה זה בודק העלאה והורדה במספר סאשנים מול שרת שהוא נטו לטובת בדיקת מהירויות.
לכל המותג הזה ספידטסט יש רשימת שרתים כל שרת וכתובת הבדיקה שלו ופורט 8080,
ספקיות אינטרנט נותנות את מלוא עדיפות רוחב פס רק לכתובות שרתים של ספיד טסט לכן לא משנה באיזה שעה תעשה
בדיקה אתה תקבל לרוב את מלוא רוחב פס שאתה משלם אליו זה כדי שלא תבוא בתלונות לספקית אינטרנט זה גם למה נציגים
אומרים ללקוחות לכנס לאתר הבית של הספקית ולבצע בדיקת מהירות אם זה תקין אז הכל תקין,זאת ההנחיה שמקבלים הנציגי תמיכה
בכל תדריך בוקר ( עבדתי שלוש שנים במוקד הטכני של אחד ספקיות אינטרנט ) בתאחלס הכל עבודה בעיניים העיקר שלקוח ישתוק ולא יתקשר לתלונן,
בחזרה לנושא,
אם אתה רוצה לדעת באמת מה רוחס פס שלך לחול זה לעשות בדיקה אם iperf ציבורי כל שעה למשך 48 שעות ואתה תראה שבסאשן אחד ההורדה
שלך לא תהיה יותר מסביב 500 מגה למרות שיש לך חבילה של ג׳יגה,חוץ מזה הספקיות אינטרנט משתמשות במערכות די דומות ל packet fance מסתלכות לסוג התעבורה ולפי חוקים שהגדירו משייפות את הרוחב פס לדוגמה אם יש פתאום פיק של צריכת רוחב פס המערכות מאיטות בכוונה ויש מקרים שסוגרות חיבור כדי שצרכן כזה או אחר לא יחנוק להם את הרוחב פס לחול כי הרי ספקיות צריכות לשלם על רוחב לחול לספקי קישוריות בין לאומית כל החברות שמחברות את ישראל לאירופה ואסיה.
זאת הסיבה גם שאם אתה תבצע את אותה בדיקה אם חיבור דרך vpn כמו nordvpn proton vpn אלה שיש להם שרתים בארץ אתה תראה מהירויות הרבה יותר גבוהות מבדיקות ללא חיבור vpn כי בחיבור מוצפן המערכות לא רואות את התעבורה.
כל החבילות ג׳יגה 2.5 ג׳יגה 5 ג׳יגה זה נטו בתוך ישראל,אם אני ישב על 5 ג׳יגה הורדה אם 1 ג׳יגה העלאה ואתה על אותה חבילה ותוריד ממני משהו
אתה תנצל את מלוא רוחב פס העלאה שלי כי זה בתוך ישראל אבל אם אני ישב בחול על אותה חבילה הסיכוי שלך להוריד ממני באותה מהירות שואף אפס אתה תתחיל להוריד על 112 מגה בשניה אבל כמה שניות אתה תראה איך המהירות צונחת לכמה מגות בודדות,
אפשר להראות הכי טוב את המגבלות העלאה הורדת טורנים,
בהתחלה זה מוריד על פול אחרי כמה שניות צונח וגם אתה לא תצליח לעלות כדי לשמור על הרטיו,
תשכיר סידבוקס מכל ספק באירופה אתה תראה איזה יופי אתה מעלה ב 112 מגה בשניה על חיבור של 1ג׳יגה סימטרי
ולרוב שרתי סידבוקס זה שרתי קומבינה כאלה ואחרים כי לרוב חוות שרתים מכובדות לא מאפשרות להשכיר מהם שרתים לטובת
טורנטים כי זה הפצת זכויות יוצרים.