אני סקרן לדעת מה הרוחב פס של חבילת 5 גיגה מול שרתים בחו"ל

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1172
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #1 

אתם מוזמנים לפרסם תמונות מסך של בדיקות מהירות מול שרתי ספידטס ואתרי בדיקה אחרים.
כנ"ל גם לגבי הורדות טורנטים.

תודה

leoxt
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
שם מלא: לאונל
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

סלקום 5000/1000 (IBC)

צרפת:

תמונה

איטליה:

תמונה

גרמניה:

תמונה

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1471
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 225 פעמים
קיבל תודות: 282 פעמים

שליחה #3 

בוצע עם NORDVPN? לא כל כך אינדיקטיבי כי צוואר הבקבוק הוא לא בהכרח החיבור
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

leoxt
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
שם מלא: לאונל
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

06/08/2024 23:32  
DanielGR כתב:
image.png
...
לא שמתי לב, אני תמיד מחובר לNord אבל אתה צודק, יש משהו לא בסדר עם הניתוב של סלקום. traffic shaping ?

תמונה
תמונה

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #5 

07/08/2024 0:01  
leoxt כתב:
לא שמתי לב, אני תמיד מחובר לNord אבל אתה צודק, יש משהו לא בסדר עם הניתוב של סלקום. traffic shaping ?

תמונה
תמונה
...
נראה לי שפתחנו פה תיבת פנדורה... אני עם בזק והתוצאות גרועות מאד, די קרובות לתוצאות שלך ללא NORDVPN. המשמעות היא שכנראה מבוצע Traffic shaping. יש לי גם NORDVPN והתוצאות יותר טובות מאשר בלי VPN, אבל אני צריך לבדוק עם מחשב חזק יותר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78904
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #6 

מוזר. אתם מקבלים תוצאות פחות ממה ש1G מקבל.

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #7 

06/08/2024 23:32  
DanielGR כתב:
image.png
...
נכון. זה בעיקר עניין של ניתובים לשרתים.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #8 

לא פתחתם שום תיבת פנדורה,ברור שיש שיוף תעבורה לחול מה נראה לכם
שבישביל 100-200 שח בחודש תקבלו מלוא רוחב פס לחול ועוד בשעות היום?
לקוחות עסקיים שמשלמים אלפי שקלים בחודש לא זוכים לכזאת פריוילגיה,
אוניברסיטאות בין היחידים בארץ שיש להם מלוא רוחב פס לחול בכל שעות היום
וגופי ביטחון,אני יכול להגיד לכם שאחד האוניברסיטאות שבקרתי אצלהם במסגרת עבודה שלי
בתחום it וישבתי אם מחשב מחובר לרשת,יש להם חיבור של ג׳יגה סימטרי ופינג לאירופה סביב 35-38 מיל׳
וזה עוד היה לפני שגוגל וכל השאר חברות פרסו פה חוות שרתים.

וזה משאני טוען פה כל הזמן שכל חבילות גלישה שמוכרים של ג׳יגה ומעלה זה נטו אחיזת עיניים והדרך היחידה
לנצל אותם זה אם אתה מוריד משהו משרת בארץ שיושב על אותה מהירות,
לחול רוחב פס ללקוחות פרטיים בממוצע 300-500 מגה לא יותר מזה,
לכן אם חיבור nordvpn תוצאות גבוהות כי דרך ה vpn המערכות שלהם לא רואות את התעבורה,
אבל בנינו כמה אנשים יודעים מה זה ואיך משתמשים בזה שלא נדבר שזה עולה עוד 40 שח בחודש בערך.

וכל הבדיקות מהירות לחול הן לא אמינות מאחר ויש תיעדוף לשרתים של ספיידטסט כדי שלא יבואו בתלונות לספקי אינטרנט,
הבדיקה הכי נכונה זה לעשות אם iperf על שרתים בחול וקליינט במחשב מחובר בכבל רשת ללא שאר הצרכים בבית.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78904
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #9 

אבל ספידטסט לארץ כן עובד?

מה עם טכנולוגיות אחרות? ספידטסט בודק משהו די ספציפי

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #10 

@MrYair

לחדד את עמדתי:
התיסכול לא נובע מעצם קיום traffic shaping. בסופו של דבר מדובר במשאב מוגבל שיש לו עלויות תיפעול וחייבים לנהל אותו. הבעיה היא במספרים, ובשקיפות. לקבל פחות מעשירית רוחב הפס באופן עיקבי (כלומר זו לא תופעה מבודדת) לאיזורים מסויימים - לדעתי זה לא סביר. ובנוסף יש גם את בעיית השקיפות, כאשר מקבלים מוצר שהביצועים שלו לא ברורים מספיק. (והייתי מצפה שה-CAP על התעבורה בחבילות יקרות יותר - יהיה יותר גבוה. לא בטוח שזה המצב)

תמצית הטענה היא שישנו סף מסויים שמעבר לו התנהלות לגיטימית (ואפילו מתבקשת) הופכת להיות הטעייה. ניתן להתווכח מהו הסף הזה.

עשיתי די הרבה בדיקות, והתוצאות לא עקביות, יש תלות במיקום של השרת, ברוחב הפס המקומי של היעד והעומס שם, שעה ביום (המשפיעה על רוחב הפס האפקטיבי) העומס המקומי, הגבלות תעבורה ועוד.
וכל הבדיקות מהירות לחול הן לא אמינות מאחר ויש תיעדוף לשרתים של ספיידטסט כדי שלא יבואו בתלונות לספקי אינטרנט
...
מזכיר את שערוריית ה- "דיזל גייט" בארה"ב. לא נגמר טוב.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #11 

08/08/2024 7:59  
oferlaor כתב:
אבל ספידטסט לארץ כן עובד?

מה עם טכנולוגיות אחרות? ספידטסט בודק משהו די ספציפי
...
ישנה רשימה של שרתי iPerf3 לצורכי בדיקה. ראו כאן:
https://github.com/R0GGER/public-iperf3 ... me-ov-file

דוגמא לבדיקה מול שרת בצרפת, 10 חיבורים בו זמנית:
די קרוב לתוצאות Speedtest

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4794
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 768 פעמים

שליחה #12 

08/08/2024 9:30  
DanielGR כתב:
@MrYair

לחדד את עמדתי:
התיסכול לא נובע מעצם קיום traffic shaping. בסופו של דבר מדובר במשאב מוגבל שיש לו עלויות תיפעול וחייבים לנהל אותו. הבעיה היא במספרים, ובשקיפות. לקבל פחות מעשירית רוחב הפס באופן עיקבי (כלומר זו לא תופעה מבודדת) לאיזורים מסויימים - לדעתי זה לא סביר. ובנוסף יש גם את בעיית השקיפות, כאשר מקבלים מוצר שהביצועים שלו לא ברורים מספיק. (והייתי מצפה שה-CAP על התעבורה בחבילות יקרות יותר - יהיה יותר גבוה. לא בטוח שזה המצב)

תמצית הטענה היא שישנו סף מסויים שמעבר לו התנהלות לגיטימית (ואפילו מתבקשת) הופכת להיות הטעייה. ניתן להתווכח מהו הסף הזה.

עשיתי די הרבה בדיקות, והתוצאות לא עקביות, יש תלות במיקום של השרת, ברוחב הפס המקומי של היעד והעומס שם, שעה ביום (המשפיעה על רוחב הפס האפקטיבי) העומס המקומי, הגבלות תעבורה ועוד.

...
אני מניח שבסופו של דבר זה משהו שהרגולטור יצטרך להתערב בו ולקבוע באופן חד משמעי שאין לשווק יותר חבילות ״עד״ אלא חבילות ״החל מ...״

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #13 

ולהשלים את התמונה - בארץ: התוצאות בחו"ל מעורבות ולא עקביות. ישנם שרתים שניתן לקבל רוחב פס של 2Gbps+ עם חיבורים מרובים

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4310
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 904 פעמים

שליחה #14 

אם כבר בדיקות כאלה, אז דוגמה מהקו בזק בחיבור ביתי שלי בחבילה של 5GB, לאותו השרת בצורפת לצורך ההשוואה:

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #15 

08/08/2024 11:16  
sys_admin כתב:
אם כבר בדיקות כאלה, אז דוגמה מהקו בזק בחיבור ביתי שלי בחבילה של 5GB, לאותו השרת בצורפת לצורך ההשוואה:
...
גם נראה טוב. תנסה להוריד קובץ ISO משרת "אמיתי" ולא שרת בדיקה.

yuckfou
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 279
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #16 

מישהו יכול לבנות רשימה לאיזה שרת ואיזה קובץ ומאיפה להוריד בשביל שהבדיקות יהיו עקביות?
אני כרגע אין לי מושג לאיזה שרת בצרפת\גרמניה לעשות בדיקת מהירות ומאיפה להוריד קובץ ISO לשתף את התוצאות פה.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #17 

08/08/2024 9:30  
DanielGR כתב:
@MrYair

לחדד את עמדתי:

...
זה משאני תמיד טענתי שכל החבילות שאנשים רוכשים זה סתם להגיד הנה יש לי 2.5 ג׳יגה יש לי 5 ג׳יגה בפועל התוצאה 400-500 מגה,
הכל עניין של כסף כי כל הספקיות משלמות על קישוריות לחול פר נפח תחשוב רבע עשרה לקוחות אם 5 ג׳יגה קורעים בהורדות מחול זה 50 ג׳יגה ברגע נתון זה המון כסף פר שניה,אז משעושים זה מגבילים את הרוחב פס לחול לכלל הלקוחות פרטיים לחול ומשרוצה רוחב פס מובטח לחול צריך לשלם הר של כסף בישביל התענוג הזה,לכן החבילה האופטלית לבית ממוצע זה חבילות של 600 מגה מעל ומעבר הרי לא כל בני הבית קורעים את כל הרוחב פס ברגע נתון כדי לחנוק את כל ה 600 מגה,אני אישית אם חבילה של אלף אבל רק בגלל שקבלתי מחיר טוב של 130 שח כולל נתב שלהם ובגלל האפלאוד של 100 לטובת עבודה,אם לא ה 100 אפלאוד ומחיר טוב חבילה של 200 על 20 מספיק לי.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4310
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 904 פעמים

שליחה #18 

08/08/2024 16:42  
MrYair כתב:
זה משאני תמיד טענתי שכל החבילות שאנשים רוכשים זה סתם להגיד הנה יש לי 2.5 ג׳יגה יש לי 5 ג׳יגה בפועל התוצאה 400-500 מגה,
הכל עניין של כסף כי כל הספקיות משלמות על קישוריות לחול פר נפח תחשוב רבע עשרה לקוחות אם 5 ג׳יגה קורעים בהורדות מחול זה 50 ג׳יגה ברגע נתון זה המון כסף פר שניה,אז משעושים זה מגבילים את הרוחב פס לחול לכלל הלקוחות פרטיים לחול ומשרוצה רוחב פס מובטח לחול צריך לשלם הר של כסף בישביל התענוג הזה,לכן החבילה האופטלית לבית ממוצע זה חבילות של 600 מגה מעל ומעבר הרי לא כל בני הבית קורעים את כל הרוחב פס ברגע נתון כדי לחנוק את כל ה 600 מגה,אני אישית אם חבילה של אלף אבל רק בגלל שקבלתי מחיר טוב של 130 שח כולל נתב שלהם ובגלל האפלאוד של 100 לטובת עבודה,אם לא ה 100 אפלאוד ומחיר טוב חבילה של 200 על 20 מספיק לי.
...
שלא נדע. :lol:
וזה עוד ממש מיד אחרי שהצגתי בפירוש שאין שום בעיה לקבל לחו''ל את הרוחב פס המלא של חבילת 5GB. לפחות בחיבור הביתי של בזק. ואפילו לשרת בדיקות ציבורי מוגבל, על המשאבים אחרים השמורים לחו''ל אני אפילו כבר לא מדבר.

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #19 

08/08/2024 12:07  
yuckfou כתב:
מישהו יכול לבנות רשימה לאיזה שרת ואיזה קובץ ומאיפה להוריד בשביל שהבדיקות יהיו עקביות?
אני כרגע אין לי מושג לאיזה שרת בצרפת\גרמניה לעשות בדיקת מהירות ומאיפה להוריד קובץ ISO לשתף את התוצאות פה.
...
קצת בעייתי. רוב החברות מגבילות רוחב פס. אבל תנסה עם הקישור הבא:
https://releases.ubuntu.com/24.04/ubunt ... -amd64.iso
רצוי עם מנהל ההורדות Internet Download Manager

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #20 

וזה עוד ממש מיד אחרי שהצגתי בפירוש שאין שום בעיה לקבל לחו''ל את הרוחב פס המלא של חבילת 5GB
...
בעיה... מדובר בגודל מדגם של אחד

אם הטיעון היה "אפשרי לקבל לחו"ל את רוחב הפס המלא של חבילת 5GB" אז הטיעון נכון ומספיק ניסוי אחד כדי להוכיח אותו

על מנת להוכיח את הטיעון "שאין שום בעיה לקבל לחו''ל את הרוחב פס המלא של חבילת 5GB" צריך להחליט מה המשתנים ולבצע תכנון ניסויים, זה מספר די גדול של קומבינציות

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”