אני סקרן לדעת מה הרוחב פס של חבילת 5 גיגה מול שרתים בחו"ל
- leoxt
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 16
- שם מלא: לאונל
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
לא שמתי לב, אני תמיד מחובר לNord אבל אתה צודק, יש משהו לא בסדר עם הניתוב של סלקום. traffic shaping ?06/08/2024 23:32DanielGR כתב: בוצע עם NORDVPN? לא כל כך אינדיקטיבי כי צוואר הבקבוק הוא לא בהכרח החיבור
image.png...

- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1471
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 282 פעמים
נראה לי שפתחנו פה תיבת פנדורה... אני עם בזק והתוצאות גרועות מאד, די קרובות לתוצאות שלך ללא NORDVPN. המשמעות היא שכנראה מבוצע Traffic shaping. יש לי גם NORDVPN והתוצאות יותר טובות מאשר בלי VPN, אבל אני צריך לבדוק עם מחשב חזק יותר.07/08/2024 0:01leoxt כתב: לא שמתי לב, אני תמיד מחובר לNord אבל אתה צודק, יש משהו לא בסדר עם הניתוב של סלקום. traffic shaping ?
...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לא פתחתם שום תיבת פנדורה,ברור שיש שיוף תעבורה לחול מה נראה לכם
שבישביל 100-200 שח בחודש תקבלו מלוא רוחב פס לחול ועוד בשעות היום?
לקוחות עסקיים שמשלמים אלפי שקלים בחודש לא זוכים לכזאת פריוילגיה,
אוניברסיטאות בין היחידים בארץ שיש להם מלוא רוחב פס לחול בכל שעות היום
וגופי ביטחון,אני יכול להגיד לכם שאחד האוניברסיטאות שבקרתי אצלהם במסגרת עבודה שלי
בתחום it וישבתי אם מחשב מחובר לרשת,יש להם חיבור של ג׳יגה סימטרי ופינג לאירופה סביב 35-38 מיל׳
וזה עוד היה לפני שגוגל וכל השאר חברות פרסו פה חוות שרתים.
וזה משאני טוען פה כל הזמן שכל חבילות גלישה שמוכרים של ג׳יגה ומעלה זה נטו אחיזת עיניים והדרך היחידה
לנצל אותם זה אם אתה מוריד משהו משרת בארץ שיושב על אותה מהירות,
לחול רוחב פס ללקוחות פרטיים בממוצע 300-500 מגה לא יותר מזה,
לכן אם חיבור nordvpn תוצאות גבוהות כי דרך ה vpn המערכות שלהם לא רואות את התעבורה,
אבל בנינו כמה אנשים יודעים מה זה ואיך משתמשים בזה שלא נדבר שזה עולה עוד 40 שח בחודש בערך.
וכל הבדיקות מהירות לחול הן לא אמינות מאחר ויש תיעדוף לשרתים של ספיידטסט כדי שלא יבואו בתלונות לספקי אינטרנט,
הבדיקה הכי נכונה זה לעשות אם iperf על שרתים בחול וקליינט במחשב מחובר בכבל רשת ללא שאר הצרכים בבית.
שבישביל 100-200 שח בחודש תקבלו מלוא רוחב פס לחול ועוד בשעות היום?
לקוחות עסקיים שמשלמים אלפי שקלים בחודש לא זוכים לכזאת פריוילגיה,
אוניברסיטאות בין היחידים בארץ שיש להם מלוא רוחב פס לחול בכל שעות היום
וגופי ביטחון,אני יכול להגיד לכם שאחד האוניברסיטאות שבקרתי אצלהם במסגרת עבודה שלי
בתחום it וישבתי אם מחשב מחובר לרשת,יש להם חיבור של ג׳יגה סימטרי ופינג לאירופה סביב 35-38 מיל׳
וזה עוד היה לפני שגוגל וכל השאר חברות פרסו פה חוות שרתים.
וזה משאני טוען פה כל הזמן שכל חבילות גלישה שמוכרים של ג׳יגה ומעלה זה נטו אחיזת עיניים והדרך היחידה
לנצל אותם זה אם אתה מוריד משהו משרת בארץ שיושב על אותה מהירות,
לחול רוחב פס ללקוחות פרטיים בממוצע 300-500 מגה לא יותר מזה,
לכן אם חיבור nordvpn תוצאות גבוהות כי דרך ה vpn המערכות שלהם לא רואות את התעבורה,
אבל בנינו כמה אנשים יודעים מה זה ואיך משתמשים בזה שלא נדבר שזה עולה עוד 40 שח בחודש בערך.
וכל הבדיקות מהירות לחול הן לא אמינות מאחר ויש תיעדוף לשרתים של ספיידטסט כדי שלא יבואו בתלונות לספקי אינטרנט,
הבדיקה הכי נכונה זה לעשות אם iperf על שרתים בחול וקליינט במחשב מחובר בכבל רשת ללא שאר הצרכים בבית.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אבל ספידטסט לארץ כן עובד?
מה עם טכנולוגיות אחרות? ספידטסט בודק משהו די ספציפי
מה עם טכנולוגיות אחרות? ספידטסט בודק משהו די ספציפי
- DanielGR
- גורו רשתות

@MrYair
לחדד את עמדתי:
התיסכול לא נובע מעצם קיום traffic shaping. בסופו של דבר מדובר במשאב מוגבל שיש לו עלויות תיפעול וחייבים לנהל אותו. הבעיה היא במספרים, ובשקיפות. לקבל פחות מעשירית רוחב הפס באופן עיקבי (כלומר זו לא תופעה מבודדת) לאיזורים מסויימים - לדעתי זה לא סביר. ובנוסף יש גם את בעיית השקיפות, כאשר מקבלים מוצר שהביצועים שלו לא ברורים מספיק. (והייתי מצפה שה-CAP על התעבורה בחבילות יקרות יותר - יהיה יותר גבוה. לא בטוח שזה המצב)
תמצית הטענה היא שישנו סף מסויים שמעבר לו התנהלות לגיטימית (ואפילו מתבקשת) הופכת להיות הטעייה. ניתן להתווכח מהו הסף הזה.
עשיתי די הרבה בדיקות, והתוצאות לא עקביות, יש תלות במיקום של השרת, ברוחב הפס המקומי של היעד והעומס שם, שעה ביום (המשפיעה על רוחב הפס האפקטיבי) העומס המקומי, הגבלות תעבורה ועוד.
לחדד את עמדתי:
התיסכול לא נובע מעצם קיום traffic shaping. בסופו של דבר מדובר במשאב מוגבל שיש לו עלויות תיפעול וחייבים לנהל אותו. הבעיה היא במספרים, ובשקיפות. לקבל פחות מעשירית רוחב הפס באופן עיקבי (כלומר זו לא תופעה מבודדת) לאיזורים מסויימים - לדעתי זה לא סביר. ובנוסף יש גם את בעיית השקיפות, כאשר מקבלים מוצר שהביצועים שלו לא ברורים מספיק. (והייתי מצפה שה-CAP על התעבורה בחבילות יקרות יותר - יהיה יותר גבוה. לא בטוח שזה המצב)
תמצית הטענה היא שישנו סף מסויים שמעבר לו התנהלות לגיטימית (ואפילו מתבקשת) הופכת להיות הטעייה. ניתן להתווכח מהו הסף הזה.
עשיתי די הרבה בדיקות, והתוצאות לא עקביות, יש תלות במיקום של השרת, ברוחב הפס המקומי של היעד והעומס שם, שעה ביום (המשפיעה על רוחב הפס האפקטיבי) העומס המקומי, הגבלות תעבורה ועוד.
מזכיר את שערוריית ה- "דיזל גייט" בארה"ב. לא נגמר טוב.וכל הבדיקות מהירות לחול הן לא אמינות מאחר ויש תיעדוף לשרתים של ספיידטסט כדי שלא יבואו בתלונות לספקי אינטרנט...
- DanielGR
- גורו רשתות

ישנה רשימה של שרתי iPerf3 לצורכי בדיקה. ראו כאן:08/08/2024 7:59oferlaor כתב: אבל ספידטסט לארץ כן עובד?
מה עם טכנולוגיות אחרות? ספידטסט בודק משהו די ספציפי...
https://github.com/R0GGER/public-iperf3 ... me-ov-file
דוגמא לבדיקה מול שרת בצרפת, 10 חיבורים בו זמנית:
די קרוב לתוצאות Speedtest
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4794
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 768 פעמים
אני מניח שבסופו של דבר זה משהו שהרגולטור יצטרך להתערב בו ולקבוע באופן חד משמעי שאין לשווק יותר חבילות ״עד״ אלא חבילות ״החל מ...״08/08/2024 9:30DanielGR כתב: @MrYair
לחדד את עמדתי:
מזכיר את שערוריית ה- "דיזל גייט" בארה"ב. לא נגמר טוב....
- DanielGR
- גורו רשתות

ולהשלים את התמונה - בארץ:
התוצאות בחו"ל מעורבות ולא עקביות. ישנם שרתים שניתן לקבל רוחב פס של 2Gbps+ עם חיבורים מרובים
זה משאני תמיד טענתי שכל החבילות שאנשים רוכשים זה סתם להגיד הנה יש לי 2.5 ג׳יגה יש לי 5 ג׳יגה בפועל התוצאה 400-500 מגה,08/08/2024 9:30DanielGR כתב: @MrYair
לחדד את עמדתי:
מזכיר את שערוריית ה- "דיזל גייט" בארה"ב. לא נגמר טוב....
הכל עניין של כסף כי כל הספקיות משלמות על קישוריות לחול פר נפח תחשוב רבע עשרה לקוחות אם 5 ג׳יגה קורעים בהורדות מחול זה 50 ג׳יגה ברגע נתון זה המון כסף פר שניה,אז משעושים זה מגבילים את הרוחב פס לחול לכלל הלקוחות פרטיים לחול ומשרוצה רוחב פס מובטח לחול צריך לשלם הר של כסף בישביל התענוג הזה,לכן החבילה האופטלית לבית ממוצע זה חבילות של 600 מגה מעל ומעבר הרי לא כל בני הבית קורעים את כל הרוחב פס ברגע נתון כדי לחנוק את כל ה 600 מגה,אני אישית אם חבילה של אלף אבל רק בגלל שקבלתי מחיר טוב של 130 שח כולל נתב שלהם ובגלל האפלאוד של 100 לטובת עבודה,אם לא ה 100 אפלאוד ומחיר טוב חבילה של 200 על 20 מספיק לי.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4310
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 904 פעמים
שלא נדע.08/08/2024 16:42MrYair כתב: זה משאני תמיד טענתי שכל החבילות שאנשים רוכשים זה סתם להגיד הנה יש לי 2.5 ג׳יגה יש לי 5 ג׳יגה בפועל התוצאה 400-500 מגה,
הכל עניין של כסף כי כל הספקיות משלמות על קישוריות לחול פר נפח תחשוב רבע עשרה לקוחות אם 5 ג׳יגה קורעים בהורדות מחול זה 50 ג׳יגה ברגע נתון זה המון כסף פר שניה,אז משעושים זה מגבילים את הרוחב פס לחול לכלל הלקוחות פרטיים לחול ומשרוצה רוחב פס מובטח לחול צריך לשלם הר של כסף בישביל התענוג הזה,לכן החבילה האופטלית לבית ממוצע זה חבילות של 600 מגה מעל ומעבר הרי לא כל בני הבית קורעים את כל הרוחב פס ברגע נתון כדי לחנוק את כל ה 600 מגה,אני אישית אם חבילה של אלף אבל רק בגלל שקבלתי מחיר טוב של 130 שח כולל נתב שלהם ובגלל האפלאוד של 100 לטובת עבודה,אם לא ה 100 אפלאוד ומחיר טוב חבילה של 200 על 20 מספיק לי....
וזה עוד ממש מיד אחרי שהצגתי בפירוש שאין שום בעיה לקבל לחו''ל את הרוחב פס המלא של חבילת 5GB. לפחות בחיבור הביתי של בזק. ואפילו לשרת בדיקות ציבורי מוגבל, על המשאבים אחרים השמורים לחו''ל אני אפילו כבר לא מדבר.
קצת בעייתי. רוב החברות מגבילות רוחב פס. אבל תנסה עם הקישור הבא:08/08/2024 12:07yuckfou כתב: מישהו יכול לבנות רשימה לאיזה שרת ואיזה קובץ ומאיפה להוריד בשביל שהבדיקות יהיו עקביות?
אני כרגע אין לי מושג לאיזה שרת בצרפת\גרמניה לעשות בדיקת מהירות ומאיפה להוריד קובץ ISO לשתף את התוצאות פה....
https://releases.ubuntu.com/24.04/ubunt ... -amd64.iso
רצוי עם מנהל ההורדות Internet Download Manager
- DanielGR
- גורו רשתות

בעיה... מדובר בגודל מדגם של אחדוזה עוד ממש מיד אחרי שהצגתי בפירוש שאין שום בעיה לקבל לחו''ל את הרוחב פס המלא של חבילת 5GB...
אם הטיעון היה "אפשרי לקבל לחו"ל את רוחב הפס המלא של חבילת 5GB" אז הטיעון נכון ומספיק ניסוי אחד כדי להוכיח אותו
על מנת להוכיח את הטיעון "שאין שום בעיה לקבל לחו''ל את הרוחב פס המלא של חבילת 5GB" צריך להחליט מה המשתנים ולבצע תכנון ניסויים, זה מספר די גדול של קומבינציות