House of the Dragon - עונה 2

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #61 

06/08/2024 10:53  
Kondo10 כתב:
בדיוק מה כתבתי על סיום הסדרה, אני רואה עכשיו ביקורת שקולעת לדעתי במדויק.
https://www.ynet.co.il/entertainment/ar ... a#autoplay

סתם דוגמה ששכחתי לציין, אאימונד מחריב עיר שלמה בלהבות, למה רק לדבר על זה בדיעבד ולא להראות פיזית.
...
ראו אותו עף משם ואת הלהבות, לא?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #62 

06/08/2024 11:36  
ramsalemix כתב:
בדיוק, כשהם לא all high and mighty על הדרקון אפשר לנצח אותם עם נשק(חרב/גרזן/אפילו סכין או מזלג/רעל...), וגם את הדרקונים לאט לאט מביסים בעזרת הקדמה.
בבית הדרקון אפשר לראות שהם גם לא חסינים לאש כמו אאיגון הצלוי.
במשחקי הכס לעומת זאת דאינריז והסצנה המפורסמת עם האש והדרקונים שהם אלמנט הקסם ששמר עליה כי היא לא באמת חסינה לאש ע"י גנטיקה בדיוק כמו אלו שקדמו לה, לאלו שעדיין לא צפו במשחקי הכס ובסוף הובסה ע"י הפיגיון של ג'ון סנואו :lol: מתי יצרו לנו ב-AI פרקים מבלי לחכות כ"כ הרבה :wink:

נכון אבל אולי נקבל איזה סצנה בעונה הבאה Flashback מעבר למה שמצופה מהמלחמה והחורף.
...
זה מה שהפך אותה למיוחדת.

ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 568
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 112 פעמים

שליחה #63 

06/08/2024 11:52  
oferlaor כתב:
זה מה שהפך אותה למיוחדת.
...
מה שהפך אותה למיוחדת הן הנסיבות היחודיות המיתוס לעומת המציאות, מעבר לזה יש את המנהיגות והחוסן והמצפן המוסרי החזק והסמליות שלה שהיא סמל של תקווה אבל מנהיגות חוסן וסמליות יכול להיות גם לכאלו שהם לא מהשושלת.

Kondo10
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
תגובות: 11658
נתן תודות: 1233 פעמים
קיבל תודות: 2486 פעמים

שליחה #64 

06/08/2024 11:50  
oferlaor כתב:
ראו אותו עף משם ואת הלהבות, לא?
...
לכמה שניות בודדות. זאת רק דוגמה אחת לסצנות שהייתה יכולה להפוך את הסיום למרשים ולא רק לדבר עליו בדיעבד.
לטעמי פספוס ענק. אבל יש לי הרגשה (לא מבוססת) שאת כל הליקויים האלה נקבל בענק בעונה שלישית (רק למה שנתיים תמימות).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #65 

נראה לי שענית לעצמך... בשביל שזה יהיה מרשים, כנראה שצריך הרבה מאוד זמן וכח מחשוב...

יש לנו כמות פסיכית של דרקונים, שרובם/כולם כנראה ימותו, מה שיסביר טוב את החוסר של דרקונים כמה מאות שנים אח"כ.

יש לנו כנראה מלחמות בים (הזדמנות לנחש הים ולבן שלו להתחבר מחדש) כנגד הפיראטית והלניסטרים. יש לנו את הצבא שדיימון גייס מול אחיה של אליסנט (קול נראה לי שבוז ומדוכדך בשביל להוביל אותם).

בקיצר, יש כאן כמויות CGI שהן דרמטית יותר ממה שראינו עד עכשיו בכל הסדרות של GOT

Adigaforever
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #66 

פרק טוב לא טוב כמו הפרק הקודם שהיה מעולה אבל רק מסיבה אחת אבל כל השאר היה מעולה כמו העונה הזאת.
עונה ממש טובה, לא מקבל את המושג "הכנה לעונה הבאה", מה זה פרקים בסיפור אם לא הכנה לפרקים הבאים? ביטוי מוזר הרי בסוף הכל "הכנה" לקליימקס.
האם כל המטרה בסיפור היא הסוף (המלחמה)?
הרבה התמקדות בפוליטיקה ולא התעצלו וברחו ל"היי יש דרקונים בום שרפנו מלא אנשים למה צריך פוליטיקה קטנה בכלל" (כמו דנייזריס ד"א בסוף משחקי הכס וכולם שנאו את זה)
דמויות שממשיכות להתפתך בצורה ממש טובה, דיימון כל העונה אוכל את עצמו ולא יודע להחליט מה הוא רוצה עד השנייה האחרונה, איימונד שהופך לאט לאט לפסיכופט, ריינירה שמגלה תושיה ודבקות בעקרונות שלנו למרות שהיו לא את כל הסיבות לשרוף את כל העולם וכו'.
הדבר היחיד בפרק שהפריע לי הוא זמן מסך שקיבל הסיפור עם השודדי ים, יותר מדי זמן בפרק האחרון של העונה, היו מחלקים את זה עם הפרק לפני וזה היה יותר לעיס.

לגבי החזיון של דיימון, האם זה לא מוכר לכם? ממש נראה דומה לעלילה של משחקי הכס
המצב דומה, החורף מתחיל והממלכה במצב של מלחמה כאשר אויב יותר משמעותי מגיע מצפון
האם זה חזיון הוא למה שיקרה בתקופת משחקי הכס? אני לא חושב, אני חושב שזה איזשהו מעגל שקורה כל תקופה.
לדעתי אחרי שריינירה תנצח במלחמה תהיה מלחמה בצפון ואז הרבה דרקונים ימותו.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73386
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #67 

30/07/2024 12:57  
oferlaor כתב:
טוב, קטע מוזר ממש. עשיתי חיפוש מי היא אשתו של איימונד ומתברר שזו אליס (המכשפה שכרגע עסוקה בלשנות את דיימון) לא יודע אם זה עוד לא קרה בסדרה וגם בספרים נראה שזה מרומז ולא מאומת. איזה קטע ומה הקשר...
...
אפא ראית את זה? לא מוזכר את זה בסדרה בכלל ופה הוא טוען משהו אחרי לגמרי:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #68 

אכן, זה לא מוזכר בסדרה בכלל (אם כבר אז נראה שהיא לגמרי בעד דיימון).

עשיתי פשוט חיפוש על מי אשתו של דיימון וזה קפץ לי באחד הוויקי. אני מניח שזה נרמז בספרים (כי זה כנראה לא עובדה סולידית).

Kondo10
סמל אישי של משתמש
תגובות: 11658
נתן תודות: 1233 פעמים
קיבל תודות: 2486 פעמים

שליחה #69 

Ryan Condal אחד מיוצרי הסדרה נשאל מדוע לא היה קרב משמעותי בסיום העונה כמו קרב The Battle או of the Gullet
לטענתו זה עניין של חלוקת משאבים כי סצנות פעולה דורשות הרבה זמן הפקה ותקציבים גדולים, ולנו אין משאבים אין סופיים
וגם צריך ליצור איזון בין לספר סיפור ובין סצנות פעולה. צר לי, אותי זה לא משכנע.
https://deadline.com/2024/08/house-of-t ... 236031608/

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73386
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #70 

:D

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4810
נתן תודות: 347 פעמים
קיבל תודות: 771 פעמים

שליחה #71 

רק עכשיו התפנתי לסיים את העונה. הסדרה פחות טובה ומחדשת ממשחקי הכס זה ברור. גם הסלידה שלה מדם ומין ברורה לכולם.
אני חושב שההפקה כן מושקעת והכתיבה מצליחה לייצר כמעט יש מאין וזה ראוי להערכה. הבעיה הכי גדולה שלי עם שתי העונות היא ליהוק פשוט רע. אף שחקן מוכשר, מעניין או בעל יכולת משכנעת להוביל פרוייקט ענק שכזה. ממש חבל.
אם אני לוקח את הסדרה, עם כל הבעיות שבה as is, ומשבץ בה 3-4 שחקנים כריזמטיים מספיק היא במקום אחר לגמרי.

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1916
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #72 

בשני הפרקים האחרונים כבר השתעממתי.
כל ההזיות של דיימון לא מעניינות, הוא אמור להיות הרפתקן בלי מצפון.
כל הקטע של להביא מיליון פשוטי העם לדרקונים כדי שאחד אולי יצליח נראה לי מטומטם. הם היו אמורים לעשות סלקציה לפני כן, כדי לא לתת צ'אנס לאיזה מחבל. אבל ככה זה גם בספרים, וראיינירה עוד תסבול מזה בעתיד. אין בזה טיפת היגיון פנימי, שאיפיין את משחקי הכס.
גם הדמות של אאמונד מאוד לא אמינה. פעם הוא מתנהג כמו ילד ושורף אנשים כי בא לו. פעם אחרת דקה אחרי הוא מתנהג כמו מנהיג שקול. די, תחליטו כבר מה האופי שלו.
רגשי אשמה של נחש הים כלפי הבסטארד שלו בכלל מצחיקים. יש לו בטח עוד 20 כאלה, ועברו כבר 40 שנה, מה אתה עכשיו מחפש את התשומי שלו?
בפרקים האחרונים גם אין אקשן כדי שאני אהיה מרותק למסך. מצאתי את עצמי מדפדף סצנות שלמות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #73 

אז אסור שהדמויות יתפתחו?!

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1916
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #74 

הן לא התפתחו, אלה עשו דברים שלא מתאימים לאופי שלהם ברוב הסדרה.
נגיד, הדמות של דיינריס התפתחה, או של טיריון. אבל זה לקח כמה עונות, לא 2 דקות בתוך אותו פרק.
וחוץ מזה, היה לי משעמם בסוף.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”