ראו אותו עף משם ואת הלהבות, לא?06/08/2024 10:53Kondo10 כתב: בדיוק מה כתבתי על סיום הסדרה, אני רואה עכשיו ביקורת שקולעת לדעתי במדויק.
https://www.ynet.co.il/entertainment/ar ... a#autoplay
סתם דוגמה ששכחתי לציין, אאימונד מחריב עיר שלמה בלהבות, למה רק לדבר על זה בדיעבד ולא להראות פיזית....
House of the Dragon - עונה 2
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
- oferlaor
- מנהל

זה מה שהפך אותה למיוחדת.06/08/2024 11:36ramsalemix כתב: בדיוק, כשהם לא all high and mighty על הדרקון אפשר לנצח אותם עם נשק(חרב/גרזן/אפילו סכין או מזלג/רעל...), וגם את הדרקונים לאט לאט מביסים בעזרת הקדמה.
בבית הדרקון אפשר לראות שהם גם לא חסינים לאש כמו אאיגון הצלוי.
במשחקי הכס לעומת זאת דאינריז והסצנה המפורסמת עם האש והדרקונים שהם אלמנט הקסם ששמר עליה כי היא לא באמת חסינה לאש ע"י גנטיקה בדיוק כמו אלו שקדמו לה, לאלו שעדיין לא צפו במשחקי הכס ובסוף הובסה ע"י הפיגיון של ג'ון סנואומתי יצרו לנו ב-AI פרקים מבלי לחכות כ"כ הרבה
נכון אבל אולי נקבל איזה סצנה בעונה הבאה Flashback מעבר למה שמצופה מהמלחמה והחורף....
- ramsalemix
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 568
- נתן תודות: 134 פעמים
- קיבל תודות: 112 פעמים
מה שהפך אותה למיוחדת הן הנסיבות היחודיות המיתוס לעומת המציאות, מעבר לזה יש את המנהיגות והחוסן והמצפן המוסרי החזק והסמליות שלה שהיא סמל של תקווה אבל מנהיגות חוסן וסמליות יכול להיות גם לכאלו שהם לא מהשושלת....
- Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11658
- נתן תודות: 1233 פעמים
- קיבל תודות: 2486 פעמים
לכמה שניות בודדות. זאת רק דוגמה אחת לסצנות שהייתה יכולה להפוך את הסיום למרשים ולא רק לדבר עליו בדיעבד....
לטעמי פספוס ענק. אבל יש לי הרגשה (לא מבוססת) שאת כל הליקויים האלה נקבל בענק בעונה שלישית (רק למה שנתיים תמימות).
- oferlaor
- מנהל

נראה לי שענית לעצמך... בשביל שזה יהיה מרשים, כנראה שצריך הרבה מאוד זמן וכח מחשוב...
יש לנו כמות פסיכית של דרקונים, שרובם/כולם כנראה ימותו, מה שיסביר טוב את החוסר של דרקונים כמה מאות שנים אח"כ.
יש לנו כנראה מלחמות בים (הזדמנות לנחש הים ולבן שלו להתחבר מחדש) כנגד הפיראטית והלניסטרים. יש לנו את הצבא שדיימון גייס מול אחיה של אליסנט (קול נראה לי שבוז ומדוכדך בשביל להוביל אותם).
בקיצר, יש כאן כמויות CGI שהן דרמטית יותר ממה שראינו עד עכשיו בכל הסדרות של GOT
יש לנו כמות פסיכית של דרקונים, שרובם/כולם כנראה ימותו, מה שיסביר טוב את החוסר של דרקונים כמה מאות שנים אח"כ.
יש לנו כנראה מלחמות בים (הזדמנות לנחש הים ולבן שלו להתחבר מחדש) כנגד הפיראטית והלניסטרים. יש לנו את הצבא שדיימון גייס מול אחיה של אליסנט (קול נראה לי שבוז ומדוכדך בשביל להוביל אותם).
בקיצר, יש כאן כמויות CGI שהן דרמטית יותר ממה שראינו עד עכשיו בכל הסדרות של GOT
- Adigaforever
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 296
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
פרק טוב לא טוב כמו הפרק הקודם שהיה מעולה אבל רק מסיבה אחת אבל כל השאר היה מעולה כמו העונה הזאת.
עונה ממש טובה, לא מקבל את המושג "הכנה לעונה הבאה", מה זה פרקים בסיפור אם לא הכנה לפרקים הבאים? ביטוי מוזר הרי בסוף הכל "הכנה" לקליימקס.
האם כל המטרה בסיפור היא הסוף (המלחמה)?
הרבה התמקדות בפוליטיקה ולא התעצלו וברחו ל"היי יש דרקונים בום שרפנו מלא אנשים למה צריך פוליטיקה קטנה בכלל" (כמו דנייזריס ד"א בסוף משחקי הכס וכולם שנאו את זה)
דמויות שממשיכות להתפתך בצורה ממש טובה, דיימון כל העונה אוכל את עצמו ולא יודע להחליט מה הוא רוצה עד השנייה האחרונה, איימונד שהופך לאט לאט לפסיכופט, ריינירה שמגלה תושיה ודבקות בעקרונות שלנו למרות שהיו לא את כל הסיבות לשרוף את כל העולם וכו'.
הדבר היחיד בפרק שהפריע לי הוא זמן מסך שקיבל הסיפור עם השודדי ים, יותר מדי זמן בפרק האחרון של העונה, היו מחלקים את זה עם הפרק לפני וזה היה יותר לעיס.
לגבי החזיון של דיימון, האם זה לא מוכר לכם? ממש נראה דומה לעלילה של משחקי הכס
המצב דומה, החורף מתחיל והממלכה במצב של מלחמה כאשר אויב יותר משמעותי מגיע מצפון
האם זה חזיון הוא למה שיקרה בתקופת משחקי הכס? אני לא חושב, אני חושב שזה איזשהו מעגל שקורה כל תקופה.
לדעתי אחרי שריינירה תנצח במלחמה תהיה מלחמה בצפון ואז הרבה דרקונים ימותו.
עונה ממש טובה, לא מקבל את המושג "הכנה לעונה הבאה", מה זה פרקים בסיפור אם לא הכנה לפרקים הבאים? ביטוי מוזר הרי בסוף הכל "הכנה" לקליימקס.
האם כל המטרה בסיפור היא הסוף (המלחמה)?
הרבה התמקדות בפוליטיקה ולא התעצלו וברחו ל"היי יש דרקונים בום שרפנו מלא אנשים למה צריך פוליטיקה קטנה בכלל" (כמו דנייזריס ד"א בסוף משחקי הכס וכולם שנאו את זה)
דמויות שממשיכות להתפתך בצורה ממש טובה, דיימון כל העונה אוכל את עצמו ולא יודע להחליט מה הוא רוצה עד השנייה האחרונה, איימונד שהופך לאט לאט לפסיכופט, ריינירה שמגלה תושיה ודבקות בעקרונות שלנו למרות שהיו לא את כל הסיבות לשרוף את כל העולם וכו'.
הדבר היחיד בפרק שהפריע לי הוא זמן מסך שקיבל הסיפור עם השודדי ים, יותר מדי זמן בפרק האחרון של העונה, היו מחלקים את זה עם הפרק לפני וזה היה יותר לעיס.
לגבי החזיון של דיימון, האם זה לא מוכר לכם? ממש נראה דומה לעלילה של משחקי הכס
המצב דומה, החורף מתחיל והממלכה במצב של מלחמה כאשר אויב יותר משמעותי מגיע מצפון
האם זה חזיון הוא למה שיקרה בתקופת משחקי הכס? אני לא חושב, אני חושב שזה איזשהו מעגל שקורה כל תקופה.
לדעתי אחרי שריינירה תנצח במלחמה תהיה מלחמה בצפון ואז הרבה דרקונים ימותו.
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73386
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
אפא ראית את זה? לא מוזכר את זה בסדרה בכלל ופה הוא טוען משהו אחרי לגמרי:30/07/2024 12:57oferlaor כתב: טוב, קטע מוזר ממש. עשיתי חיפוש מי היא אשתו של איימונד ומתברר שזו אליס (המכשפה שכרגע עסוקה בלשנות את דיימון) לא יודע אם זה עוד לא קרה בסדרה וגם בספרים נראה שזה מרומז ולא מאומת. איזה קטע ומה הקשר...
...
- oferlaor
- מנהל

אכן, זה לא מוזכר בסדרה בכלל (אם כבר אז נראה שהיא לגמרי בעד דיימון).
עשיתי פשוט חיפוש על מי אשתו של דיימון וזה קפץ לי באחד הוויקי. אני מניח שזה נרמז בספרים (כי זה כנראה לא עובדה סולידית).
עשיתי פשוט חיפוש על מי אשתו של דיימון וזה קפץ לי באחד הוויקי. אני מניח שזה נרמז בספרים (כי זה כנראה לא עובדה סולידית).
- Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11658
- נתן תודות: 1233 פעמים
- קיבל תודות: 2486 פעמים
Ryan Condal אחד מיוצרי הסדרה נשאל מדוע לא היה קרב משמעותי בסיום העונה כמו קרב The Battle או of the Gullet
לטענתו זה עניין של חלוקת משאבים כי סצנות פעולה דורשות הרבה זמן הפקה ותקציבים גדולים, ולנו אין משאבים אין סופיים
וגם צריך ליצור איזון בין לספר סיפור ובין סצנות פעולה. צר לי, אותי זה לא משכנע.
https://deadline.com/2024/08/house-of-t ... 236031608/
לטענתו זה עניין של חלוקת משאבים כי סצנות פעולה דורשות הרבה זמן הפקה ותקציבים גדולים, ולנו אין משאבים אין סופיים
וגם צריך ליצור איזון בין לספר סיפור ובין סצנות פעולה. צר לי, אותי זה לא משכנע.
https://deadline.com/2024/08/house-of-t ... 236031608/
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73386
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4810
- נתן תודות: 347 פעמים
- קיבל תודות: 771 פעמים
רק עכשיו התפנתי לסיים את העונה. הסדרה פחות טובה ומחדשת ממשחקי הכס זה ברור. גם הסלידה שלה מדם ומין ברורה לכולם.
אני חושב שההפקה כן מושקעת והכתיבה מצליחה לייצר כמעט יש מאין וזה ראוי להערכה. הבעיה הכי גדולה שלי עם שתי העונות היא ליהוק פשוט רע. אף שחקן מוכשר, מעניין או בעל יכולת משכנעת להוביל פרוייקט ענק שכזה. ממש חבל.
אם אני לוקח את הסדרה, עם כל הבעיות שבה as is, ומשבץ בה 3-4 שחקנים כריזמטיים מספיק היא במקום אחר לגמרי.
אני חושב שההפקה כן מושקעת והכתיבה מצליחה לייצר כמעט יש מאין וזה ראוי להערכה. הבעיה הכי גדולה שלי עם שתי העונות היא ליהוק פשוט רע. אף שחקן מוכשר, מעניין או בעל יכולת משכנעת להוביל פרוייקט ענק שכזה. ממש חבל.
אם אני לוקח את הסדרה, עם כל הבעיות שבה as is, ומשבץ בה 3-4 שחקנים כריזמטיים מספיק היא במקום אחר לגמרי.
בשני הפרקים האחרונים כבר השתעממתי.
כל ההזיות של דיימון לא מעניינות, הוא אמור להיות הרפתקן בלי מצפון.
כל הקטע של להביא מיליון פשוטי העם לדרקונים כדי שאחד אולי יצליח נראה לי מטומטם. הם היו אמורים לעשות סלקציה לפני כן, כדי לא לתת צ'אנס לאיזה מחבל. אבל ככה זה גם בספרים, וראיינירה עוד תסבול מזה בעתיד. אין בזה טיפת היגיון פנימי, שאיפיין את משחקי הכס.
גם הדמות של אאמונד מאוד לא אמינה. פעם הוא מתנהג כמו ילד ושורף אנשים כי בא לו. פעם אחרת דקה אחרי הוא מתנהג כמו מנהיג שקול. די, תחליטו כבר מה האופי שלו.
רגשי אשמה של נחש הים כלפי הבסטארד שלו בכלל מצחיקים. יש לו בטח עוד 20 כאלה, ועברו כבר 40 שנה, מה אתה עכשיו מחפש את התשומי שלו?
בפרקים האחרונים גם אין אקשן כדי שאני אהיה מרותק למסך. מצאתי את עצמי מדפדף סצנות שלמות.
כל ההזיות של דיימון לא מעניינות, הוא אמור להיות הרפתקן בלי מצפון.
כל הקטע של להביא מיליון פשוטי העם לדרקונים כדי שאחד אולי יצליח נראה לי מטומטם. הם היו אמורים לעשות סלקציה לפני כן, כדי לא לתת צ'אנס לאיזה מחבל. אבל ככה זה גם בספרים, וראיינירה עוד תסבול מזה בעתיד. אין בזה טיפת היגיון פנימי, שאיפיין את משחקי הכס.
גם הדמות של אאמונד מאוד לא אמינה. פעם הוא מתנהג כמו ילד ושורף אנשים כי בא לו. פעם אחרת דקה אחרי הוא מתנהג כמו מנהיג שקול. די, תחליטו כבר מה האופי שלו.
רגשי אשמה של נחש הים כלפי הבסטארד שלו בכלל מצחיקים. יש לו בטח עוד 20 כאלה, ועברו כבר 40 שנה, מה אתה עכשיו מחפש את התשומי שלו?
בפרקים האחרונים גם אין אקשן כדי שאני אהיה מרותק למסך. מצאתי את עצמי מדפדף סצנות שלמות.
- oferlaor
- מנהל