House of the Dragon - עונה 2

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #41 

די ברור שהם בשר תותחים

הדרקון של איימונד יאכל אחד או שניים מהם. אם זו היתה סדרה אחרת הייתי מנחש מי ישרוד אבל בעקביות הסדרה מטעה. הייתי בטוח ששני הבנים של נחש הים יהיו רוכבי דרקונים ובסוף האחד הפחות מוכר נבחר.

ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 568
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 112 פעמים

שליחה #42 

@ziv_r מה שיחליטו הכותבים של הסדרה למרות שזה כבר הוחלט לפי הספרים, זה דיון אז דנים...
@oferlaor אגב הדרקון של Hugh Hammer הוא השני הגדול ביותר כפי שהוזכר בפרק, בכל מקרה תקרא את הספוילר במידה ואתה מעוניין לדעת. אחרי ש-Rhaenyra תשתלט על King’s Landing בעזרת Hugh והיא תעניק לו תואר אבירות ואדמות.
הוא יקבל שגעון גדלות שהוא אמור למלוך בגלל נבואה והחיילים שלחמו איתו יתמכו בזה.
Hugh Hammer ו-Ulf White במקום להגן על העיר יערקו לירוקים ב-Battle of Tumbleton ובכך הם יהפכו לבוגדים.
אדם בשם Jon Roxton יישלח להרוג את שניהם ויהרוג רק את Hugh Hammer כשהוא יפנה את גבו.
כש-Ulf White ישמע שהרגו את Hugh Hammer הוא החליט לתבוע את הכס בשמו אבל אדם אחר Ser Hobert Hightower ירעיל את היין שלו.

ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #43 

פרק סיום מאכזב לדעתי, הרגיש קצת כמו קדימון לעונה 3 שבטח תגיע רק בשנת 2026 אני מניח.
The season who never was...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73386
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #44 

לאף אחד לא הציק שבחדר של הנסיך/יורש העצר של המלך לא היו שומרים בכלל? באמת? באיזה עולם אין שמירה על דמות כזו מרכזית בשושלת המלוכה?

בפרק 2 או 3 אומרים שאוטו הייטאוור היה יד המלך של 3 מלכים. איך בדיוק? הבחור בן בערך 60, המלך האחרון שלו מת מזיקנה - הוא היה יד המלך מגיל ארבע?

ובקרב בין התאומים - איך בדיוק הוא משפד אותו עם חרב כשהוא לובש שריון מלא?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #45 

פתאום הבאת את כל החורים בעלילה מאז תחילת העונה?

השומרים - אכן מוזר, אבל הייתי אומר שמקסימום היו מחסלים עוד שומר ורבע, זה ארמון מוגן מאוד, הם שמו את כל השמירה כלפי חוץ. אם כבר, הם היו מנסים להגן על המלך ואח שלו שהם יותר מטרה...

לפי גוגל, השלישי הוא אייגון, להזכירך שהוא היה היד שלו לתקופה קצרה.

לגבי פרק הסיום, דווקא ממש נהנתי. היו שם כמה טוויסטים בעלילה. אהבתי את הקצב. רק כמו שנאמר, הכל זה סטאפ לעונה הבאה שמסומנת כעונת הקרב הגדול...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #46 

05/08/2024 10:48  
oferlaor כתב:
פתאום הבאת את כל החורים בעלילה מאז תחילת העונה?
...
אני תמיד מחכה שישוחררו כל הפרקים בעונה ועושה בינג (סיימנו 4 פרקים עד אתמול), אז זה הסיבה ל"פתאום". ראיתי שאף אחד מהם לא עלה פה בשיח אז...

לגבי היד - זה המלכים, לראשון ולאחרון זה אכן היה זמן מאוד קצר אז זה פשוט נשמע מרשים "3 מלכים" אבל בפועל זה שנתיים לראשון ותקופה רצינית רק לשני (עם הפסקה באמצע למיטב זכרוני):
In the TV series “House of the Dragon”, Ser Otto Hightower served as Hand of the King to three kings12:

King Jaehaerys I Targaryen: Ser Otto Hightower was called upon to be his new Hand after the death of Prince Baelon Targaryen1. He effectively ruled the Seven Kingdoms as Hand in the final two years of Jaehaerys’s reign1.
King Viserys I Targaryen: Otto continued as Hand to Viserys I Targaryen, who succeeded to the throne in 103 AC1. He served as Hand for the first thirteen years of his reign3. He was again made Hand to Viserys I for the final six years of his reign3.
King Aegon II Targaryen: Otto briefly served as Hand to King Aegon II Targaryen3.

לגבי השומרים, שמירה לא נעשית בפועל רק על הכניסה לארמון. עובדה שלמלכה האם היה שומר אישי, וגם למלך, אין שום הגיון שלא יהיה שומר על הילדים של המלך, יורשי העצר. חור עצום בפרק הזה לדעתי וכתיבה עצלנית. כנ"ל הקרב בין התאומים - אי אפשר "לשפד" ככה אביר עם שריון מלא - יכלו להרוד אותו בדרך יותר הגיונית, סתם משהו שהציק לי.

Kondo10
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
תגובות: 11658
נתן תודות: 1233 פעמים
קיבל תודות: 2486 פעמים

שליחה #47 

חיכינו עונה שלמה לראות את הקרב הגדול, בסוף קיבלנו הכנה לעונה הבאה שתגיע רק בעוד שנתיים.
אומנם פרק עשוי טוב, אך בסיכומו של דבר מאכזב.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46430
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #48 

05/08/2024 11:06  
Huber כתב:
לגבי השומרים, שמירה לא נעשית בפועל רק על הכניסה לארמון. עובדה שלמלכה האם היה שומר אישי, וגם למלך, אין שום הגיון שלא יהיה שומר על הילדים של המלך, יורשי העצר. חור עצום בפרק הזה לדעתי וכתיבה עצלנית. כנ"ל הקרב בין התאומים - אי אפשר "לשפד" ככה אביר עם שריון מלא - יכלו להרוד אותו בדרך יותר הגיונית, סתם משהו שהציק לי.
...
איזה הגיון אתה מחפש בסדרה בידיונית עם דרקונים מעופפים? :D

עונה שלמה של Forplay. מי יזכור עוד שנתיים מי נגד מי?
6/10

הסדרה תסתיים אחרי העונה ה- 4.
https://variety.com/2024/tv/news/house- ... 236095543/

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #49 

הגיון לא, כתיבה לא עצלנית - למה לא?

למשל הרוכבים החדשים, יותר מידי Deus ex machina לטעמי. מילא העובדה שפתאום הדרקונים בוחרים רוכבים באופן עצמאי, זה קורה בדיוק בשבוע שהיא צריכה עוד רוכבים? לפני זה הדרקונים הבודדים לא חשבו לבחור ככה? ממש נוח לא?

בקיצור, הכתיבה בעונה הזו הרבה פחות הדוקה והרבה יותר "עצלנית" מהעונה הקודמת או מהעונות הראשונות של סידרת האם וחבל.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #50 

05/08/2024 19:45  
Kondo10 כתב:
חיכינו עונה שלמה לראות את הקרב הגדול, בסוף קיבלנו הכנה לעונה הבאה שתגיע רק בעוד שנתיים.
אומנם פרק עשוי טוב, אך בסיכומו של דבר מאכזב.
...
מסכים. כבר בתחילת הפרק האחרון הבנתי שלא נראה סגירת סיפור, אין מצב שבפרק אחד היו מספיקים הכל. העונה הזו כולה היא הכנה לעונה הבאה, כפי שהקודמת הייתה הכנה לעונה הזו. בדיעבד הייתי אוגר את כל שלושת העונות וצופה בהן ברצף - המלצה למי שעדיין לא צפה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #51 

יש הסבר הגיוני לכל הדברים האלו, לא ברור איך אתה לא רואה את זה.
לפני זה הדרקון פשוט לא נתקל באותו אדם. גם הרבה מהדרקונים שמורים במערה, רק חלק קטן מאוד מסתובב חופשי.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #52 

29/07/2024 22:46  
oferlaor כתב:
אז כמה דרקונים יש לריינרה עכשיו?

תוך פרק אחד ויש לה טייסת שלמה...

לא הבנתי איך איימונד קלט שזה מלכודת??
...
כן - בדיוק מה שאמרתי - Deus ex machina.

הוא לא דביל, לשם שינוי הוא לא נתן לרגשות שלו להוביל אותו למצב ממנו הוא לא היה יוצא, אפילו אני כשראיתי שהדרקון מעופף מסביב לעיר ונסוג חזרה לטירה השניה הבנתי שהוא מנסה למשוך אותו למלכודת. גם אם הוא לא ידע שיש שם עוד דרקונים, הוא כבר ידע שיש את הדרקון של המלכה, של הבן שלה ועכשיו החדש ואני בספק אם הוא יכל לנצח 3 לבד.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #53 

06/08/2024 9:22  
ziv_r כתב:
לפני זה הדרקון פשוט לא נתקל באותו אדם. גם הרבה מהדרקונים שמורים במערה, רק חלק קטן מאוד מסתובב חופשי.
...
ולמה לא? הבן החורג שלו לא היה סגור במערה ולא הדרקון הנ"ל - שניהם היו בחוץ זמן רב. בדיוק בשבוע שצריך עוד דרקונים הם נפגשים... במקרה...

נו....

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #54 

אבל העולם מאוד גדול, הסיכוי שהם יתקלו מאוד קטן. הם היו צריכים להפגש מתישהו.
ומי אמר שזה באותו שבוע? אולי באותו חודש או רבעון? אין לך התייחסות לזמן בסדרה.

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #55 

06/08/2024 9:20  
Huber כתב:
מסכים. כבר בתחילת הפרק האחרון הבנתי שלא נראה סגירת סיפור, אין מצב שבפרק אחד היו מספיקים הכל. העונה הזו כולה היא הכנה לעונה הבאה, כפי שהקודמת הייתה הכנה לעונה הזו. בדיעבד הייתי אוגר את כל שלושת העונות וצופה בהן ברצף - המלצה למי שעדיין לא צפה.
...
בפרק אחד לא יכולים להעביר מלחמה כל כך רחבה זה נכון, אבל אפשר היה לתת קמצוץ (20 דקות לפחות) מתחילת הקרב (כמובן קרב ראווה מרשים)
עם פצועים והרוגים שהיו משאירים את הצופה במתח לעונה הבאה לדעת מי חי או מת. כאמור, הכתיבה לא מלוטשת וזה מאכזב בכלים שעמדו
לרשותם. שלא נדבר על פיתוח הדמויות שלא היה מספיק עמוק (והיו הרבה דמויות שהיה אפשר לפתח אותן). חוץ מזה סדרה מרשימה שנופלת על תסריט מעט מרושל.

מעטות הן הסדרות שאני רואה פרק שבועי, ככה היה עם "משחקי הכס" בעונה האחרונה ואולי עוד אחת בודדה כגון הסדרה הנוכחית. הסיבות הן רבות מעבר לסקרנות ולהיות מעודכן עם שאר העולם, כי לא משנה מה אני עושה להתעלם מספוילרים (קורא קולנוע כל היום) הן תמיד יצוצו בכותרות
מה שהורס לי את הסדרה בפרט בפרק האחרון - לכן אני מעדיף לראות פרק שבועי בסדרות כאלה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #56 

1. לא היה צורך בעוד רוכבים, כבר המון שנים לא היו מלחמות משמעותיות.
2. מכיוון שזה המצב, הדרקונים נשארו במערה (זה גם הסיבה שהם לא גדלו)
3. הציגו להם פה ושם רק את הילדים שרצו לקדם אותם. הצליח, יופי - השניים עושים בונדינג, לא הצליח, הדרקון חוזר לנוח.
4. עכשיו פתאום יש פאניקה, עוד שניה הירוקים מחסלים את השחורים. עכשיו זה הזמן לעשות נסיונות.
5. יש כאן איזו תזה לא בדוקה. הטענה היא שרק high born valerians יכולים לרכב. זו תזה שכנראה קודמה הרבה מאוד שנים על ידי משפחת טרגריאנן. בבירור הבן הממזר של ה-sea snake הוא כבר די בקושי כזה, אבל האחרים זה כבר יותר קלוש. אז אנחנו מבינים שמספיק מעט DNA טרגריאן בשביל הדרקון. יש מספיק DNA כזה שמסתובב שבכלל לא בטוח שזה לא אומר שכל אחד היה תאורטית יכול להיות רוכב-דרקון. אם כבר, יש סיכוי לא רע שזה הכל קשקוש, פשוט לא מציגים לדרקונים מישהו לא מתאים אז האופציה בכלל לא עולה.

אני חושב שזה מה ש-RR Martin מנסה להגיד ברמז. שזה סתם מתוס שהמשפחה הזו טפחה כדי להצדיק את השלטון שלהם, הם בכלל לא מיוחדים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #57 

אני דווקא חושב שהסדרה לא כתובה בכלל מרושל. הם לוקחים את הזמן, אם היה מתחיל הקרב ואז הפרק היה מסתיים כולם היו מתלוננים שזה תסריט מרושל שמתוכנן למתוח אותנו לעונה הבאה. כנראה שזה נכון שלהראות טיפה היה מכניס יותר מתח, אבל אני חושב שגם מה שהם עשו כאן הכניס לא מעט מתח.

ממש מבאס שזה שנתיים של המתנה.

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #58 

הם לוקחים את הזמן זה בסדר, אך הצופים מבקשים מעט דם באופן טבעי. זאת הסיבה אגב שפרק הסיום קיבל ציון נמוך כל כך
וגם הביקורות לא מלהיבות. כמובן שאישית אוהב את הסדרה למרות כמה מגרעות כמו בכל סדרה.

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #59 

בדיוק מה כתבתי על סיום הסדרה, אני רואה עכשיו ביקורת שקולעת לדעתי במדויק.
https://www.ynet.co.il/entertainment/ar ... a#autoplay

סתם דוגמה ששכחתי לציין, אאימונד מחריב עיר שלמה בלהבות, למה רק לדבר על זה בדיעבד ולא להראות פיזית.

ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #60 

06/08/2024 9:59  
oferlaor כתב:
הם בכלל לא מיוחדים.
...
בדיוק, כשהם לא all high and mighty על הדרקון אפשר לנצח אותם עם נשק(חרב/גרזן/אפילו סכין או מזלג/רעל...), וגם את הדרקונים לאט לאט מביסים בעזרת הקדמה.
בבית הדרקון אפשר לראות שהם גם לא חסינים לאש כמו אאיגון הצלוי.
במשחקי הכס לעומת זאת דאינריז והסצנה המפורסמת עם האש והדרקונים שהם אלמנט הקסם ששמר עליה כי היא לא באמת חסינה לאש ע"י גנטיקה בדיוק כמו אלו שקדמו לה, לאלו שעדיין לא צפו במשחקי הכס ובסוף הובסה ע"י הפיגיון של ג'ון סנואו :lol:
06/08/2024 10:01  
oferlaor כתב:
ממש מבאס שזה שנתיים של המתנה.
...
מתי יצרו לנו ב-AI פרקים מבלי לחכות כ"כ הרבה :wink:
06/08/2024 10:53  
Kondo10 כתב:
סתם דוגמה ששכחתי לציין, אאימונד מחריב עיר שלמה בלהבות, למה רק לדבר על זה בדיעבד ולא להראות פיזית.
...
נכון אבל אולי נקבל איזה סצנה בעונה הבאה Flashback מעבר למה שמצופה מהמלחמה והחורף.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”