מתכוון להחליף את ה onkyo 696 ל marantz cinema 60 רוצה לשמוע חוות דעת בנושא לפני רכישה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4216
נתן תודות: 1657 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #21 

04/08/2024 8:22  
ron505 כתב:
איך הדנון 4700h במוסיקה נניח?
אה טוב לדעת, לגבי הסקריפט נראה לי שאצטרך עזרה עם זה.
צרעך לרכוש בשביל זה מיקרופון ייעודי? איפה אפשר לשמוע את הדנון?
ובמקומי לדעתך האישית, באיזה רסיבר היית בוחר במקומי?
( למוסיקה)..
ומה עדיף את ה c50 או 4700h?
זה כבר כמעט אותו מחיר..
...
נשמח לעזור לך בסקריפט שתגיע לזה
לכל רסיבר יש חסרונות וההפך....
הדנון זול יותר משמעותית למרות שהם באותה רמה,ה50 דגם חדיש יותר ויש לו כמה שטויות שאולי רלוונטיות לך.בנושא הסאונד זה טעם אישי,אתה שומעה מוסיקה עם רמקולים סטליטים שלדעתי זאת המגבלה הגדולה יותר ולא הרסיבר.אין כיום לדעתי חנויות שמאפשרות לשמוע כאלה רסיברים בתצוגה ,אתה יכול לשמוע אולי בבתים של חברים את הדנון, את ה50 לא יודע למי יש.בכל מקרה מה שתבחר אתה בוחר נכון והצלחה מובטחת ב 100 אחוז לדעתי

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #22 

02/08/2024 13:27  
ron505 כתב:
כאילו הסאונד שיוצא מהרמקול חי ובועט גם בווליום גבוה טיפה לכיוון ה 40 בפיוניר כל הרמקול היה רועד ממש, רואים את כל העיגול של הרמקול זז ומרגישים סאונד אמיתי רק שבווליום גבוה זה היה מתחיל להיות צורם באוזן.
שזה על האמצע ממש שומעים את סאב חזק כרגע הוא אצלי על חמישית בערך, המערכת כיול לא איאיאיא הגדרתי ידנית, בעצם את ה low pass לשים עד הסוף? איפה שרשום lfe? לא הבנתי מה זה עושה חוץ מזה שיש יותר באס.
ה hz מכוונים אצלי על 80thx כולם. ויש מיקום ספציפי לשים את הסאב בחדר? אם הוא מתחת לשולחן זה פחות טוב? או צמוד לקיר? עדיף להרחיק מהקיר? ושלא יהיה מתחת לשולחן? או שאין חשיבות.. תודה על המענה 🙌
...
02/08/2024 11:49  
Amir64 כתב:
רוב הסיכויים שהחלפת רסיבר לא תשפיע על הסאונד כמו שהחלפת רמקולים לרמקולים טובים יותר תשפיע.
...
כפי שכתב Amir64 המגבלה הכי גדולה שלך תישאר בעיקר כנראה הרמקולים הלווייניים, גם אם תקנה את הAVR הכי מתקדם.
ממה שאני מבין, לא ביצעת כיול עם המגבר הנוכחי, אז הייתי מתחיל שם. המערכת כיול בדגם שיש לך כנראה די בסיסית, אבל לנסות אפשר.
Jack of some trades, master of none

ron505 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 239
שם מלא: daniel
נתן תודות: 79 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #23 

04/08/2024 8:48  
claudia5 כתב:
נשמח לעזור לך בסקריפט שתגיע לזה
לכל רסיבר יש חסרונות וההפך....
הדנון זול יותר משמעותית למרות שהם באותה רמה,ה50 דגם חדיש יותר ויש לו כמה שטויות שאולי רלוונטיות לך.בנושא הסאונד זה טעם אישי,אתה שומעה מוסיקה עם רמקולים סטליטים שלדעתי זאת המגבלה הגדולה יותר ולא הרסיבר.אין כיום לדעתי חנויות שמאפשרות לשמוע כאלה רסיברים בתצוגה ,אתה יכול לשמוע אולי בבתים של חברים את הדנון, את ה50 לא יודע למי יש.בכל מקרה מה שתבחר אתה בוחר נכון והצלחה מובטחת ב 100 אחוז לדעתי
...
בדנון יש את אותה הגברה כמו במראנ'ץ? עם המעגל hdma הזה?
יש הפרש של 1100 שקל שהמארנ'ץ יותר יקר מה 4700h.
איזה דברים נניח יש שאני יאהב במראנ'ץ? כן לגבי הרמקולים זה נוח לי מאד שהם על הקיר וגם מאחורה וגם למעלה כולם תלויים על הקירות ובתקרה ולא תופסים מקום, רציתי כמה פעמים להחליף האמת לרמקולים רצפתיים אבל הם תופסים מקום וצריך להתחיל לסדר לזה כבלים שיהיו על הריצפה כי אין לי תשתית ויש לי שולחן שם אז זה יפריע.
אני מאד אהבתי את הסאונד החם, אגב שחכתי שהיה לי את ה פיוניר lx70 ומכרתי אותו לפני איזה שנתיים. היה אצלי איזה חצי שנה. בכל אופן מבחינת הגברה שניהם יוציאו לי את אותו הסאונד מהרמקולים? ועוד שאלה במראנ'ץ נניח בסרט שאני עובר למצב דולבי אטמוס או כל סאונד אחר dts וכדומה יהיה לי מופיע בצג ברסיבר? או שמצוין שם רק הווליום? אתמול הורדתי אלבום של abba ב 192khz על 24bit והבחנתי' היו המון צלילים שהסאטליטיים לא הצליחו להוציא מניח ברמה של רמקול רצפתי, אז נכנסתי לקרוסאובר ושיניתי מ 80thx ל 100hz ושמעתי הרבה יותר טוב...

ron505 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #24 

04/08/2024 9:03  
Avi_Dagan כתב:
כפי שכתב Amir64 המגבלה הכי גדולה שלך תישאר בעיקר כנראה הרמקולים הלווייניים, גם אם תקנה את הAVR הכי מתקדם.
ממה שאני מבין, לא ביצעת כיול עם המגבר הנוכחי, אז הייתי מתחיל שם. המערכת כיול בדגם שיש לך כנראה די בסיסית, אבל לנסות אפשר.
...
עשיתי כיול שקניתי את הרסיבר בסוף 2019. אבל לא יודע עד כמה הכיול יעזור...
בדקתי לגבי הרמקולים שלי ואני צריך לשים אותם על 110hz אצלי אין 110hz יש או 120 או 100 ששמתי על 120 שמעתי פחות טוב, על 100 hz זה היה האופטימלי לפי דעתי והצלחתי להבחין בזה רק כששמעתי שיר איכותי ממש עם המון צלילים בשיר רגיל לא הייתי מבחין בין 120 ל 100 פשוט שמעתי את אותו השיר על 100 ו 120 ו 100 היה דווקא ממש טוב.
לגבי הסאב שאני שם אותו על all streo אז שומעים אותו יותר חזק ופחות נעים בשירים מאשר נניח אני שם על אופציה אחרת של thx music או mix streo וכדומה...
בכל אופן בדנון יש תצוגה יפה ראיתי וגם הוא יותר זול. השאלה איך הדנון בשירים לעומת המראנ'ץ.. כי זה יהיה השימוש המרכזי של הרסיבר...
תודה על המענה:)

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #25 

כפי שציינו לפני,הבעיה שלך זה הסטליטים,זה ממש לא רמקולים שתשים לב לדאקים והגברות שונות,מה שכן תשים לב זה לכיול אודסי שיתן לך שיפור רציני.
בקיצור- תחליף לרמקול אמיתי!
כיף חיים.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

04/08/2024 10:39  
ron505 כתב:
יש הפרש של 1100 שקל שהמארנ'ץ יותר יקר מה 4700h.
איזה דברים נניח יש שאני יאהב במראנ'ץ? כן לגבי הרמקולים זה נוח לי מאד שהם על הקיר וגם מאחורה וגם למעלה כולם תלויים על הקירות ובתקרה ולא תופסים מקום, רציתי כמה פעמים להחליף האמת לרמקולים רצפתיים אבל הם תופסים מקום וצריך להתחיל לסדר לזה כבלים שיהיו על הריצפה כי אין לי תשתית ויש לי שולחן שם אז זה יפריע.
אני מאד אהבתי את הסאונד החם, אגב שחכתי שהיה לי את ה פיוניר lx70 ומכרתי אותו לפני איזה שנתיים. היה אצלי איזה חצי שנה. בכל אופן מבחינת הגברה שניהם יוציאו לי את אותו הסאונד מהרמקולים? ועוד שאלה במראנ'ץ נניח בסרט שאני עובר למצב דולבי אטמוס או כל סאונד אחר dts וכדומה יהיה לי מופיע בצג ברסיבר? או שמצוין שם רק הווליום? אתמול הורדתי אלבום של abba ב 192khz על 24bit והבחנתי' היו המון צלילים שהסאטליטיים לא הצליחו להוציא מניח ברמה של רמקול רצפתי, אז נכנסתי לקרוסאובר ושיניתי מ 80thx ל 100hz ושמעתי הרבה יותר טוב...
...
במרנץ יש יותר כניסות 2.1 ואפשרויות לדיראק בעתיד ,בדנון הצג מרשים יותר .הסאונד יהיה מאוד דומה ומשחקי כיול שתעשה יכלו להתאים יותר לטעמך.
רושמים הרבה על הדאקים השונים בקבוצה אבל לדעתי הם לא רלוונטים בכלל במקרים רבים כולל שלך וזה לא שמיעה ,בכל מקרה הכיול מאפשר לך לעשות יותר משחקים ושינוים מכל דאק.

ron505 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #27 

04/08/2024 11:14  
royla כתב:
כפי שציינו לפני,הבעיה שלך זה הסטליטים,זה ממש לא רמקולים שתשים לב לדאקים והגברות שונות,מה שכן תשים לב זה לכיול אודסי שיתן לך שיפור רציני.
בקיצור- תחליף לרמקול אמיתי!
...
אפשר להניח רמקולים ריצפתיים על השולחן? או שפחות מומלץ?
הכיול אודסי זה מה שיש בדנון ובמארנ'ץ נכון?
חחחח אחשוב על זה, יש המלצה לרמקולים ריצפתיים? ואיך לחבר אותם, רגיל לרסיבר פשוט?

ron505 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #28 

04/08/2024 11:16  
claudia5 כתב:
במרנץ יש יותר כניסות 2.1 ואפשרויות לדיראק בעתיד ,בדנון הצג מרשים יותר .הסאונד יהיה מאוד דומה ומשחקי כיול שתעשה יכלו להתאים יותר לטעמך.
רושמים הרבה על הדאקים השונים בקבוצה אבל לדעתי הם לא רלוונטים בכלל במקרים רבים כולל שלך וזה לא שמיעה ,בכל מקרה הכיול מאפשר לך לעשות יותר משחקים ושינוים מכל דאק.
...
ה dac בעצם זה ה khz384 על 32bit?
וכאלו שיש להם dac 192khz על 24bit
החיבורים לא רלוונטים עבורי האמת, מספיק לי חיבור hdmi אחד למחשב וזהו.
הסאונד דומה מאד אוקיי זה טוב, כן בדנון התצוגה מאד מרשימה, השאלה אם יש בדנון את ההגברה הזאת במעגל hdma? ומה זאת ההגברה הזאת? היא כאילו טובה למוסיקה?

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #29 

04/08/2024 10:39  
ron505 כתב:
לגבי הרמקולים זה נוח לי מאד שהם על הקיר וגם מאחורה וגם למעלה כולם תלויים על הקירות ובתקרה ולא תופסים מקום, רציתי כמה פעמים להחליף האמת לרמקולים רצפתיים אבל הם תופסים מקום וצריך להתחיל לסדר לזה כבלים שיהיו על הריצפה כי אין לי תשתית ויש לי שולחן שם אז זה יפריע.
...
אולי תצלם לנו איך נראה הסידור רמקולים בעיקר הקדמיים?
אתה לא חייב לקנות רמקולים רצפתיים ענקיים, יש גם רמקולים מדפיים טובים שבשילוב עם סאב סביר יכסו טוב יותר את טווח התדרים.
Jack of some trades, master of none

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

04/08/2024 16:26  
ron505 כתב:
אפשר להניח רמקולים ריצפתיים על השולחן? או שפחות מומלץ?
הכיול אודסי זה מה שיש בדנון ובמארנ'ץ נכון?
חחחח אחשוב על זה, יש המלצה לרמקולים ריצפתיים? ואיך לחבר אותם, רגיל לרסיבר פשוט?
...
קנה רמקולים מדפיים וזהו,יש מאוד איכותיים.תחבר לרסיבר
כיף חיים.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

04/08/2024 16:30  
ron505 כתב:
ה dac בעצם זה ה khz384 על 32bit?
וכאלו שיש להם dac 192khz על 24bit
החיבורים לא רלוונטים עבורי האמת, מספיק לי חיבור hdmi אחד למחשב וזהו.
הסאונד דומה מאד אוקיי זה טוב, כן בדנון התצוגה מאד מרשימה, השאלה אם יש בדנון את ההגברה הזאת במעגל hdma? ומה זאת ההגברה הזאת? היא כאילו טובה למוסיקה?
...
אין משמעות לדעתי לדאקים במקרה שלך ,לדעתי מדובר במשהו שיווקי שלא משפיע על הסאונד

ron505 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #32 

04/08/2024 17:52  
Avi_Dagan כתב:
אולי תצלם לנו איך נראה הסידור רמקולים בעיקר הקדמיים?
אתה לא חייב לקנות רמקולים רצפתיים ענקיים, יש גם רמקולים מדפיים טובים שבשילוב עם סאב סביר יכסו טוב יותר את טווח התדרים.
...
זה גם רעיון,חשבתי אפילו אולי על מוניטוריים אבל מעדיף מדפיים אם יש משהו איכותי שייתן טווח תדרים נמוך זה גם סבבה.

ron505 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #33 

04/08/2024 18:34  
royla כתב:
קנה רמקולים מדפיים וזהו,יש מאוד איכותיים.תחבר לרסיבר
...
אתה אומר זה יהיה יותר איכותי מאשר להחליף את הרסיבר ?
השאלה איך אסדר אותם כי שאר הרמקולים שלי קטנים ופתאום רמקולים יותר גדולים שלא מאותה חברה יהיה סאונד לא תואם בין הרמקולים לא ?

ron505 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #34 

04/08/2024 18:37  
claudia5 כתב:
אין משמעות לדעתי לדאקים במקרה שלך ,לדעתי מדובר במשהו שיווקי שלא משפיע על הסאונד
...
הבנתי אוקיי,אז לא כזה משנה.
יש עכשיו התלבטות אולי להביא רמקולים מדפיים,או ללכת על הדנון או המראנ'ץ...

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

04/08/2024 19:30  
ron505 כתב:
אתה אומר זה יהיה יותר איכותי מאשר להחליף את הרסיבר ?
השאלה איך אסדר אותם כי שאר הרמקולים שלי קטנים ופתאום רמקולים יותר גדולים שלא מאותה חברה יהיה סאונד לא תואם בין הרמקולים לא ?
...
תשמע,אני הראשון להגיב לאחר שהעלת תמונות....בלי להעליב -זה לא רמקול....זה רמקול מחשב....
כמעט כל רמקול מדפי יביא לך שיפור פי כמה מהחלפת רסיבר -ובינינו -אתה גם תחליף רסיבר :)

יש רמקולים מדפיים בגודל סביר לגמרי שתציב במקום הסטליטים הנוכחים.

בהצלחה
כיף חיים.

ron505 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #36 

04/08/2024 19:34  
royla כתב:
תשמע,אני הראשון להגיב לאחר שהעלת תמונות....בלי להעליב -זה לא רמקול....זה רמקול מחשב....
כמעט כל רמקול מדפי יביא לך שיפור פי כמה מהחלפת רסיבר -ובינינו -אתה גם תחליף רסיבר :)

יש רמקולים מדפיים בגודל סביר לגמרי שתציב במקום הסטליטים הנוכחים.

בהצלחה
...
כן הם קטנים אבל תדע לך הם מאד מפתיעים, השוואתי אותם כמה פעמים ליד רמקולים ריצפתיים גדולים והם נתנו פייט רציני יחסית לגודל שלהם.
יש לך המלצה כלשהי לגבי רמקולים מדפיים?

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

04/08/2024 21:10  
ron505 כתב:
כן הם קטנים אבל תדע לך הם מאד מפתיעים, השוואתי אותם כמה פעמים ליד רמקולים ריצפתיים גדולים והם נתנו פייט רציני יחסית לגודל שלהם.
...
אין לי המלצה ספציפית,
אין לי משהו בעד או נגד קליפש שזה הסטליטים שלך- אבל לך תשמע קליפש מדפי,לדעתי פה כבר תבין שמדפי עדיף,ואז תשווה את הקליפש לחברות ותמחורים שונים.
כיף חיים.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #38 

04/08/2024 21:10  
ron505 כתב:
...
אם השוות לרמקולים רצפתיים באותו סדר גודל מחיר, אז יש סיכוי שאולי אתה צודק.
אבל תשווה רמקולים בלי סאב. הסאב מטעה אותך לחשוב שהרמקולים כמערכת שלמה טובים, כמו רצפתיים, אבל אם לדוגמה היית שומע את הרצפתיים ביחד עם אותו סאב היית מגלה שהרצפתיים נותנים כמעט בוודאות תוצאה טובה יותר.
כמה שרמקולים לוויניים יכולים להיות "מפתיעים", הם בחיים לא יכולים להתחרות עם רמקול מדפי טוב, ובטח שלא עם רצפתי טוב.

ron505 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #39 

04/08/2024 21:32  
royla כתב:
אין לי המלצה ספציפית,
אין לי משהו בעד או נגד קליפש שזה הסטליטים שלך- אבל לך תשמע קליפש מדפי,לדעתי פה כבר תבין שמדפי עדיף,ואז תשווה את הקליפש לחברות ותמחורים שונים.
...
שמעתי רמקולים ריצפתיים של קליפש במוסיקה הם טיפה עם צליל מתכתי כזה.
מה שמאד התחברתי אלו רמקולים של goldear נראה לי משהו כזה אלו רמקולים שממש אהבתי ושמעתי כל פרט ופרט.
לא היה לי איך להשוות אותם כי לא לקחתי איתי את הרמקולים הסאטליטיים אבל בהחלט שמעו טוב יותר בריצפתיים אין מה להשוות.
עשיתי לפני חצי שעה כיול והכל השתנה לטובה,אני שמתי כמו דפוק את כולם על 0 ולא שיחקתי בזה והשארתי את כולם על 120hz ועכשיו אני שומע סוף סוף כמו שצריך .תמיד שמעתי את הסנטר חזק יותר מאשר את שני הצדדיים ולא אהבתי את זה.עכשיו אחרי הכיול הוא הוריד לי את ה db של הסנטר והרים את ה db של ה הצדדים וגם העליונים הרים אותם ושם לי את הסאב על 4db ושינה לי את ה hz ברמקולים ואני שומע ממש טוב.כבר חצי שעה מאזין לשירים ורואה תכנים של דולבי אטמוס ומרגיש אהבל שלא עשיתי את זה קודם לכן כמו שצריך ושיניתי על דעת עצמי את הכיול.גם במרחקיים הוא שינה לי את המרחק.חשבתי שזה סתם שטויות הכיול הזה אבל זה באמת עושה פלאים.מרגיש שינוי אדיר כאילו כל הרמקולים מסונכרנים ושומעים בכולם את אותו הרעש ולא כמו שהיה ששמעתי את הסנטר חזק מידי וכל הרמקולים האחרים היו כמו ניצבנים שבקושי שמעתי. איזה יופי איך אני מבסוט !! :)

ron505 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #40 

04/08/2024 22:24  
Amir64 כתב:
אם השוות לרמקולים רצפתיים באותו סדר גודל מחיר, אז יש סיכוי שאולי אתה צודק.
אבל תשווה רמקולים בלי סאב. הסאב מטעה אותך לחשוב שהרמקולים כמערכת שלמה טובים, כמו רצפתיים, אבל אם לדוגמה היית שומע את הרצפתיים ביחד עם אותו סאב היית מגלה שהרצפתיים נותנים כמעט בוודאות תוצאה טובה יותר.
כמה שרמקולים לוויניים יכולים להיות "מפתיעים", הם בחיים לא יכולים להתחרות עם רמקול מדפי טוב, ובטח שלא עם רצפתי טוב.
...
שמעתי אותם מול ה b&w ריצפתיים לפני איזה שנתיים אצל בן אדם אחד ובסאטליטיים שמעתי יותר טוב למרות שזה נשמע הזוי וגם הבן אדם לא האמין ואמר אין לך מה להשוות עד ששמענו פעם אחר פעם בשני הרמקולים והוא היה המום.
כן מסכים איתך בוודאות הם נותנים איכות ללא פשרות בכל טווח התדרים.
תקרא את התגובה שכתבתי מקודם,עשיתי כיול ואני מרגיש הבדל שמיים וארץ עכשיו שכל הרמקולים מסונכרנים ושומעים אחיד בכולם.
אני מתחיל לאהוב את העיניין של הסאונד וכל מה שקשור.
בכל אופן אני ארד מלהחליף רמקולים,כרגע מבסוט אחרי הכיול.ההתלבטות היחידה כרגע היא האם שווה להחליף לרסיבר של דנון או מראנ'ץ או שלהישאר עם האונקיו בינתיים וזהו...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”