האם כדאי להשקיע ברסיבר יקר אם את השירים אני שומע דרך אפליקציות כמו טידאל/דיזר
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
כנראה שלא מתאים ,לא יודע להגיד אבל אם תרגיש את זה או לא.לפי הגרף של ה802 עד כ600 הרץ הוא יורד מ 4 אום וזה קשוח לרסיברים
אתה יכול לקנות כרגע Cinema 40 אם אתה מתכנן להשאר עם הרמקולים הקיימים בשלב ראשון. במידה ותחליט יום אחד לקנות 802D, אתה יכול להוסיף מגבר כוח מתאים לרמקולים ולהגדיר את הרסיבר כך ששני הרמקולים הקדמיים מוגברים על ידי מגבר חיצוני. ככה אני עובד עם ה Cinema 50 שלי. זה מאפשר לי לנצל את כל 11 ערוצי העיבוד של ה 50.26/07/2024 12:35Moshe9090 כתב: הכוונה שלי זה כרגע לקנות רסיבר מרנץ סינמה 40 ובהמשך להחליף את הרמקולים של bw 683 s2 ב 802 d2
השאלה אם הרסיבר של מרנץ יתאים לרמקולים האלו.
כרגע הם מחוברים לרסיבר אונקיו 636 המיושן כבר.
המטרה זה להישאר עם מגבר ק"ב אבל שגם יתאים לרמקולים שציינתי....
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2449
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1025 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
משה,אתה גר בארץ?26/07/2024 12:35Moshe9090 כתב: הכוונה שלי זה כרגע לקנות רסיבר מרנץ סינמה 40 ובהמשך להחליף את הרמקולים של bw 683 s2 ב 802 d2
השאלה אם הרסיבר של מרנץ יתאים לרמקולים האלו.
כרגע הם מחוברים לרסיבר אונקיו 636 המיושן כבר.
המטרה זה להישאר עם מגבר ק"ב אבל שגם יתאים לרמקולים שציינתי....
מעניין אותי שתתיעץ עם זה שיש לו 802,מה ההגברה שלו וכו...וגם תשאל את דעתו על הגברה באמצעות רסיבר,והאם זה יכול בווליום גבוה לגרום לנזק לטוויטר.
על הדרך גם תשאל מה המקור הכבילה...ובנימוס אתה גם יכול לשאול כמה עולה הציוד בסהכ...זה יהיה ממש נחמד
אשמח שתשתף בתשובות...
כיף חיים.
תודה, אשמח לדעת מה ההגברה שלך והאם הגברה באמצעות רסיבר יכולה לגרום נזק לרמקול ? מה מקור הכבילה ?26/07/2024 19:20שמוליק_טל כתב: אתה יכול לקנות כרגע Cinema 40 אם אתה מתכנן להשאר עם הרמקולים הקיימים בשלב ראשון. במידה ותחליט יום אחד לקנות 802D, אתה יכול להוסיף מגבר כוח מתאים לרמקולים ולהגדיר את הרסיבר כך ששני הרמקולים הקדמיים מוגברים על ידי מגבר חיצוני. ככה אני עובד עם ה Cinema 50 שלי. זה מאפשר לי לנצל את כל 11 ערוצי העיבוד של ה 50....
וכמה עלה לך כול הציוד כדי להנות מהרמקולים ולמקסם אותם ?
כן אני גר בארץ, שאלתי אותו..27/07/2024 18:52royla כתב: משה,אתה גר בארץ?
מעניין אותי שתתיעץ עם זה שיש לו 802,מה ההגברה שלו וכו...וגם תשאל את דעתו על הגברה באמצעות רסיבר,והאם זה יכול בווליום גבוה לגרום לנזק לטוויטר.
על הדרך גם תשאל מה המקור הכבילה...ובנימוס אתה גם יכול לשאול כמה עולה הציוד בסהכ...זה יהיה ממש נחמד![]()
אשמח שתשתף בתשובות......
- royla
-
- חבר ותיק

והתשובות היו?
כיף חיים.
הרמקולים הקדמיים מחוברים למגבר Emotiva BassX A2, אבל הרמקולים שלי נצילים - 94DB עם אימפידנס של 8 אום, ככה שאפשר להפעיל אותם גם עם מגבר מנורות ולכן ההגברה של ה Cinema 50 מספיקה בהחלט. הסיבה שהוספתי עוד מגבר היא כדי לנצל את כל ערוצי העיבוד, יש לרסיבר 11 ערוצי עיבוד אבל רק 9 מגברים, כך שאם אתה רוצה 11 ערוצים, צריך להוסיף עוד מגבר סטיריאו. לפני כן הפעלתי רק 9 ערוצים, ללא מגבר חיצוני ואני לא יכול לומר ששמעתי איזהשהוא הבדל כשהוספתי את המגבר לקדמיים. כן אני יכול לומר לך שהאקוסטיקה בחדר שלך תשפיע על הסאונד פי 1000 יותר מכל מגבר.28/07/2024 9:52Moshe9090 כתב: תודה, אשמח לדעת מה ההגברה שלך והאם הגברה באמצעות רסיבר יכולה לגרום נזק לרמקול ? מה מקור הכבילה ?
וכמה עלה לך כול הציוד כדי להנות מהרמקולים ולמקסם אותם ?...
אני לא שייך לכת מאמיני הכבלים, ככה שאני משתמש בכבלים שקונים בגליל.
יחד עם זאת, B&W802D הוא רמקול מאוד בעייתי מהבחינה שהוא דורש הגברה מאוד חזקה שיכולה לעבוד באימפידנס נמוך, גם אם זה לא יעשה נזק לטוויטרים, הרמקול הזה כנראה לא ישמע במיטבו כשהוא מוגבר עם רסיבר. אין טעם לקנות כאלה רמקולים יקרים אם אתה מתכנן לשדך אותם לרסיבר שלא יכול להפעיל אותם. זה כמו להתקין מנוע של מכסחת דשא על פרארי.
תודה רבה על התשובה המפורטת28/07/2024 15:33שמוליק_טל כתב: הרמקולים הקדמיים מחוברים למגבר Emotiva BassX A2, אבל הרמקולים שלי נצילים - 94DB עם אימפידנס של 8 אום, ככה שאפשר להפעיל אותם גם עם מגבר מנורות ולכן ההגברה של ה Cinema 50 מספיקה בהחלט. הסיבה שהוספתי עוד מגבר היא כדי לנצל את כל ערוצי העיבוד, יש לרסיבר 11 ערוצי עיבוד אבל רק 9 מגברים, כך שאם אתה רוצה 11 ערוצים, צריך להוסיף עוד מגבר סטיריאו. לפני כן הפעלתי רק 9 ערוצים, ללא מגבר חיצוני ואני לא יכול לומר ששמעתי איזהשהוא הבדל כשהוספתי את המגבר לקדמיים. כן אני יכול לומר לך שהאקוסטיקה בחדר שלך תשפיע על הסאונד פי 1000 יותר מכל מגבר.
אני לא שייך לכת מאמיני הכבלים, ככה שאני משתמש בכבלים שקונים בגליל.
יחד עם זאת, B&W802D הוא רמקול מאוד בעייתי מהבחינה שהוא דורש הגברה מאוד חזקה שיכולה לעבוד באימפידנס נמוך, גם אם זה לא יעשה נזק לטוויטרים, הרמקול הזה כנראה לא ישמע במיטבו כשהוא מוגבר עם רסיבר. אין טעם לקנות כאלה רמקולים יקרים אם אתה מתכנן לשדך אותם לרסיבר שלא יכול להפעיל אותם. זה כמו להתקין מנוע של מכסחת דשא על פרארי....
אני גם בסיטאוציה דומה וגם הסתכלתי על הרסיבר הזה. יש לי סטאפ 5.1 שעשיתי לפני עשור של מגבר Marantz SR7007 ורמקולים B&W CM8 עם סנטר מאותה סדרה, סאב ASW610 וצדדים של Monitor Audio BXFX. יש לי בעיה עם הרסיבר שלט לא עובד אני משתמש עם אפליקציה בנייד להפעיל אותו או לשנות מקור שמע.
יש לי מנוי ב-Tidal ורציתי להגדיר אותו כמקור לשמוע Stereo. אני מאוד אוהב את השילוב של מגבר והרמקולים ולא רציתי להחליף את החברה של הרסיבר רק לחדש.
הבנתי שברסיברים החדשים ניתן להזרים מדיה דרך אפליקציה של HEOS לאחר בדיקה הבנתי שהרסיבר שלי לא נתמך בה לצערי. אני חשבתי על cinema 40 כי הוא הכי קרוב מבחינת הגברה למגבר שלי. אולי עדיף בכלל ללכת על סדרה 50 ולהוסיף הגברה יעודית לסטראו.
יש לי מנוי ב-Tidal ורציתי להגדיר אותו כמקור לשמוע Stereo. אני מאוד אוהב את השילוב של מגבר והרמקולים ולא רציתי להחליף את החברה של הרסיבר רק לחדש.
הבנתי שברסיברים החדשים ניתן להזרים מדיה דרך אפליקציה של HEOS לאחר בדיקה הבנתי שהרסיבר שלי לא נתמך בה לצערי. אני חשבתי על cinema 40 כי הוא הכי קרוב מבחינת הגברה למגבר שלי. אולי עדיף בכלל ללכת על סדרה 50 ולהוסיף הגברה יעודית לסטראו.
- royla
-
- חבר ותיק

הרמקולים שלך מעולים,הגברה חיצונית רק תשפר את התוצאה ,לטעמי האישי תנסה מיוזיקל פידלטי או m3si או m5si.02/08/2024 23:53Johnik כתב: אני גם בסיטאוציה דומה וגם הסתכלתי על הרסיבר הזה. יש לי סטאפ 5.1 שעשיתי לפני עשור של מגבר Marantz SR7007 ורמקולים B&W CM8 עם סנטר מאותה סדרה, סאב ASW610 וצדדים של Monitor Audio BXFX. יש לי בעיה עם הרסיבר שלט לא עובד אני משתמש עם אפליקציה בנייד להפעיל אותו או לשנות מקור שמע.
הבנתי שברסיברים החדשים ניתן להזרים מדיה דרך אפליקציה של HEOS לאחר בדיקה הבנתי שהרסיבר שלי לא נתמך בה לצערי. אני חשבתי על cinema 40 כי הוא הכי קרוב מבחינת הגברה למגבר שלי. אולי עדיף בכלל ללכת על סדרה 50 ולהוסיף הגברה יעודית לסטראו....
היה לי את הcm9 עם סאב כמו שלך עם רסיבר 7015, אבל עם מגבר מיוזיקל פידלטי m5si - היה לי גם את הm3si- שניהם מעולים ומשפרים את התוצאה.
בנוגע לסינמה 40- זה התחליף לסדרת ה7000.יש יתרון ענק נוסף -יש אפשרות לטידל קונקט! דרך הטלפון ישירות- התוצאה יותר טובה מאשר HROS.
בהצלחה
כיף חיים.
תודה רבה על המלצות זה גם היה השיקול שלי בהחלפת רסיבר לסדרה חדשה.03/08/2024 20:04royla כתב: הרמקולים שלך מעולים,הגברה חיצונית רק תשפר את התוצאה ,לטעמי האישי תנסה מיוזיקל פידלטי או m3si או m5si.
היה לי את הcm9 עם סאב כמו שלך עם רסיבר 7015, אבל עם מגבר מיוזיקל פידלטי m5si - היה לי גם את הm3si- שניהם מעולים ומשפרים את התוצאה.
בנוגע לסינמה 40- זה התחליף לסדרת ה7000.יש יתרון ענק נוסף -יש אפשרות לטידל קונקט! דרך הטלפון ישירות- התוצאה יותר טובה מאשר HROS.
בהצלחה...
שאלה לגבי מגבר m5si אם בעתיד ירצה לשדרג את הרמקולים לסדרה 7 (703 או 702) האם הגברת סטריאו תהיה מספקת או עדיף משהו יותר רציני?
- royla
-
- חבר ותיק

לצערי ה702/3 חייבים את הm6si.04/08/2024 1:12Johnik כתב: תודה רבה על המלצות זה גם היה השיקול שלי בהחלפת רסיבר לסדרה חדשה.
שאלה לגבי מגבר m5si אם בעתיד ירצה לשדרג את הרמקולים לסדרה 7 (703 או 702) האם הגברת סטריאו תהיה מספקת או עדיף משהו יותר רציני?...
ה 704 או הcm8/9 מאוד לא מתאימים לm6si.
כיף חיים.
אתה יכול גם לקנות הגברה CLASS D של פיוריפי או הייפקס ברבע-חצי מחיר, x2-3 הספק, יעיל יותר, מתחמם פחות ושמינית מהמשקל.04/08/2024 1:12Johnik כתב: תודה רבה על המלצות זה גם היה השיקול שלי בהחלפת רסיבר לסדרה חדשה.
שאלה לגבי מגבר m5si אם בעתיד ירצה לשדרג את הרמקולים לסדרה 7 (703 או 702) האם הגברת סטריאו תהיה מספקת או עדיף משהו יותר רציני?...
למשל משהו כזה:
https://www.audiophonics.fr/en/power-am ... 18566.html
יתכן שמכאן אפילו תוכל למצוא במחיר עוד יותר טוב אם המובטח יתממש:
viewtopic.php?t=393064#p3342145+
Jack of some trades, master of none
- royla
-
- חבר ותיק

אתה שמעת את השילובים של ההגברה הזאת עם הרמקולים הספציפיים האלו שאתה ממליץ?04/08/2024 15:02Avi_Dagan כתב: אתה יכול גם לקנות הגברה CLASS D של פיוריפי או הייפקס ברבע-חצי מחיר, x2-3 הספק, יעיל יותר, מתחמם פחות ושמינית מהמשקל.
למשל משהו כזה:
https://www.audiophonics.fr/en/power-am ... 18566.html
יתכן שמכאן אפילו תוכל למצוא במחיר עוד יותר טוב אם המובטח יתממש:
viewtopic.php?t=393064#p3342145+...
השוואת למיוזיקל פידלטי? לhegel?
ניסיתי עשרות שילובים של מגברים שונים עם הרמקולים האלו!!!
המגבר היחיד שלוקח את המיוזיקל פידלטי זה הhegel 390,שמחירו יותר מכפול....
כיף חיים.
לא שמעתי.04/08/2024 15:21royla כתב: אתה שמעת את השילובים של ההגברה הזאת עם הרמקולים הספציפיים האלו שאתה ממליץ?
השוואת למיוזיקל פידלטי? לhegel?
ניסיתי עשרות שילובים של מגברים שונים עם הרמקולים האלו!!!
המגבר היחיד שלוקח את המיוזיקל פידלטי זה הhegel 390,שמחירו יותר מכפול.......
אני יודע שיש לך חיבה מיוחדת למגברים וזה אחלה. לטעמי, במידה ומדובר ברמקולים שמגבר AVR צנוע לא יכול לתת (כמו שאתה טוען), מגבר הכח בא כדי לפתור את עניין תוספת הכח ולא לצבוע את הסאונד בגוון רותח, חם, פושר, קר או קרחון. CLASS D שנעשה נכון אמור לתת לך את השקיפות הנדרשת בעלות נמוכה יותר, בצורה יעילה יותר, ובפחות כסף, מקום ומשקל.
- royla
-
- חבר ותיק

ענית בצורה כנה, מכבד מאוד.04/08/2024 17:57Avi_Dagan כתב: לא שמעתי.
אני יודע שיש לך חיבה מיוחדת למגברים וזה אחלה. לטעמי, במידה ומדובר ברמקולים שמגבר AVR צנוע לא יכול לתת (כמו שאתה טוען), מגבר הכח בא כדי לפתור את עניין תוספת הכח ולא לצבוע את הסאונד בגוון רותח, חם, פושר, קר או קרחון. CLASS D שנעשה נכון אמור לתת לך את השקיפות הנדרשת בעלות נמוכה יותר, בצורה יעילה יותר, ובפחות כסף, מקום ומשקל....
אז קצת פוסטים מהעבר שיעזרו :
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=350737
ועוד אחד לקינוח
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=257882
חוץ מזה שהעלתי פה בפוסטים כמה דברים שבדקתי בעצמי, המסקנה ברורה כשמש, יש מגברי כח שפשוט עדיף אפילו לא לחבר, לכל חברה יש את חתימת הצליל שלה, לכל חברה יש את הטכנולוגיות הגברה שלה ואת האיכות שלה.
לשם הגילוי הנאות - היום אני עם רמקולים אחרים והגברה אחרת. הגברה שמשלבת טכנולוגיה של הגברה דיגיטלית עם הגברת AB.
כיף חיים.
מכיר את הפוסטים שלך היטב, ונהנתי לקרוא אותם. לכן גם אמרתי שאני יודע שיש לך חיבה לנושא ההגברה04/08/2024 19:26royla כתב: ענית בצורה כנה, מכבד מאוד.
אז קצת פוסטים מהעבר שיעזרו :
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=350737
ועוד אחד לקינוח
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=257882
חוץ מזה שהעלתי פה בפוסטים כמה דברים שבדקתי בעצמי, המסקנה ברורה כשמש, יש מגברי כח שפשוט עדיף אפילו לא לחבר, לכל חברה יש את חתימת הצליל שלה, לכל חברה יש את הטכנולוגיות הגברה שלה ואת האיכות שלה.
לשם הגילוי הנאות - היום אני עם רמקולים אחרים והגברה אחרת. הגברה שמשלבת טכנולוגיה של הגברה דיגיטלית עם הגברת AB....
אני מקבל שיש חותמת צליל לחברות כאלו ואחרות גם בלי להתעמק בזה בעצמי. אבל מדובר במגבר לא ברמקול, אם אתה רוצה סאונד מסויים, תקנה רמקולים שעונים על ההגדרה או תעשה שינויים לפי הטעם דרך הPEQ של מערכת הכיול.
מה מפרט המערכת שלך היום?
שאלה אולי של חדשים בתחום03/08/2024 20:04royla כתב: הרמקולים שלך מעולים,הגברה חיצונית רק תשפר את התוצאה ,לטעמי האישי תנסה מיוזיקל פידלטי או m3si או m5si.
בהצלחה...
- royla
-
- חבר ותיק

כי פשוט אין מבחר לניסיון ובדיקה של מגברי כח בלבד ברמות מחיר סבירות- אצלי בבית.12/09/2024 23:17Johnik כתב: שאלה אולי של חדשים בתחוםהמלצה שלך היא לחבר לרסיבר מגבר אינטרגלי ולא מגבר כוח, אם המטרה היא להגביר סיגנל בסטריאו במקום הגברה פנימית של הרסיבר למה צריך אינטגרלי?
...
להזמין אפשר כמה שתרצה...
לכל חנות שתלך יש מגבר סטריאו! רק צריך שגם יהיה לו htbp- אינטגרלי עם אפשרות לכניסת קולנוע בייתי.
בנוסף הוואט שיש במגבר כח בדרך כלל חזק וזה לא בהכרח נותן תוצאה שלטעמי
כיף חיים.