האם כדאי להשקיע ברסיבר יקר אם את השירים אני שומע דרך אפליקציות כמו טידאל/דיזר
שלום לכולם.
אשמח לעזרה.
יש לי כרגע רסיבר ישן של אונקיו 636 ואני רוצה להתחדש בקרוב, יש לי בסלון מערכת קולנוע בייתית עם רמקולים של bw
כשהקדמיים שאיתם אני שומע את המוזיקה זה 683 s2.
את המוזיקה אני שומע עם ספוטיפי (בתשלום).
אני רוצה להשקיע ברסיבר חדש לקולנוע בייתי עם דגש על המוזיקה, האם שווה להשקיע סכומים של כ - 10 אלף שקל אם אני שומע רק דרך ספוטיפי ? מאוד חשובה לי האיכות כשאני שומע מוזיקה השאלה אם בגלל שזה רק מספוטיפי יש מה להשקיע כול כך הרבה כסף ואני באמת ירגיש את ההבדל באיכות.
אני לא מעוניין להשקיע ברסיבר סטריאו בנוסף לקולנוע בייתי.
אני יודע שזה הכי אופטימלי למוזיקה אבל אאלץ כרגע להסתפק ברסיבר קולנוע בייתי.
אשמח לעזרה.
יש לי כרגע רסיבר ישן של אונקיו 636 ואני רוצה להתחדש בקרוב, יש לי בסלון מערכת קולנוע בייתית עם רמקולים של bw
אני רוצה להשקיע ברסיבר חדש לקולנוע בייתי עם דגש על המוזיקה, האם שווה להשקיע סכומים של כ - 10 אלף שקל אם אני שומע רק דרך ספוטיפי ? מאוד חשובה לי האיכות כשאני שומע מוזיקה השאלה אם בגלל שזה רק מספוטיפי יש מה להשקיע כול כך הרבה כסף ואני באמת ירגיש את ההבדל באיכות.
נערך לאחרונה על ידי Moshe9090 ב 23/07/2024 0:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2449
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1025 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
Re: האם כדאי להשקיע ברסיבר יקר אם את השירים אני שומע דרך ספוטיפי
המערכת כיול שבאונקיו 636 שלך היא בסיסית, תעלה לרסיבר (מרנץ לדעתי כי הןא יותר מוזיקלי),עם מערכת כיול אודסי 32,רק זה אמור להיות שיפור.
בנוסף יש לך אפליקציה בדנון/מרנץ בשם heos שמזרימה מוזיקה מהרשת כגון ספוטיפי טידל ועוד...
אפליקציה מעולה.
אז לדעתי האישית התשובה היא כן.
בנוסף יש לך אפליקציה בדנון/מרנץ בשם heos שמזרימה מוזיקה מהרשת כגון ספוטיפי טידל ועוד...
אפליקציה מעולה.
אז לדעתי האישית התשובה היא כן.
כיף חיים.
תשקיע בזוג רמקולים מגברים לא ברסיבר
תעבור לדיזר או אפל. תקבל איכות טובה יותר גם בסט הקיים שלך
- royla
-
- חבר ותיק

ובכלל,תוסיף סאב ,זה ישפר עוד...
כיף חיים.
[quote=royla post_id=3340938 time=1721478207 user_id=41991]
[/quote]
יש לי סאב אבל אני מעדיף לא לשמוע איתו מוזיקה כדי שיהיה כמה שיותר נקי ונאמן למקור.
[/quote]
יש לי סאב אבל אני מעדיף לא לשמוע איתו מוזיקה כדי שיהיה כמה שיותר נקי ונאמן למקור.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2488 פעמים
אין קשר בין נאמנות למקור לבין סאב.20/07/2024 15:33Moshe9090 כתב: יש לי סאב אבל אני מעדיף לא לשמוע איתו מוזיקה כדי שיהיה כמה שיותר נקי ונאמן למקור....
סאב מיועד לתת תמיכה עבור תדרים נמוכים שהרמקולים שלך לא מסוגלים להתמודד איתם כהלכה.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
קודם כל אתה בפורום רב ערוצי.
אתה צריך להחליט האם אתה רוצה להאזין למוסיקה רק בסטריאו, אם כך עדיף להשקיע במגבר סטריאו ולא ברסיבר רב ערוצי. איכות הסאונד בספוטיפי לא גבוהה, אפל מיוזיק יאפשר לך איכות לוסלס.
אם אתה רוצה לראות סרטים ולשמוע בסראונד או לשמוע מוסיקה בפורמט רב ערוצי, אתה צריך רסיבר, עוד רמקולים ושירות הזרמת מוסיקה שיש לו סאונד רב ערוצי. ככל הידוע לי רק אפל מספקים את זה כרגע.
אתה צריך להחליט האם אתה רוצה להאזין למוסיקה רק בסטריאו, אם כך עדיף להשקיע במגבר סטריאו ולא ברסיבר רב ערוצי. איכות הסאונד בספוטיפי לא גבוהה, אפל מיוזיק יאפשר לך איכות לוסלס.
אם אתה רוצה לראות סרטים ולשמוע בסראונד או לשמוע מוסיקה בפורמט רב ערוצי, אתה צריך רסיבר, עוד רמקולים ושירות הזרמת מוסיקה שיש לו סאונד רב ערוצי. ככל הידוע לי רק אפל מספקים את זה כרגע.
- royla
-
- חבר ותיק

טידל עדיף על ספוטיפי...תנסה...
כיף חיים.
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7392
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 501 פעמים
אתה רוצה להשקיע כמו שאמרת לטובת מוזיקה . קח את המרנץ ואפילו דגמי 7010 ומעלה .
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
מה הסיבה שאתה רוצה להחליף רסיבר?
מבחינת תמיכה בפורמטים, נראה שמה שיש לך אמור להתאים לצורך שלך.
אולי אין לו מע' כיול מהמשוכללות, אבל בשביל האזנה בסטריאו זה נראה לי מספיק טוב.
לא חושב שתחווה שינוי מהותי רק מהחלפה למכשיר חדש.
לא חושב שתחווה שינוי מהותי רק מהחלפה למכשיר חדש.
תודה על התשובה, כפי שרשמתי אני רוצה רסיבר ק"ב אבל שגם יהיה אפשר לשמוע בו מוזיקה במצב סטריאו באיכות גבוהה.20/07/2024 17:48שמוליק_טל כתב: קודם כל אתה בפורום רב ערוצי.
אם אתה רוצה לראות סרטים ולשמוע בסראונד או לשמוע מוסיקה בפורמט רב ערוצי, אתה צריך רסיבר, עוד רמקולים ושירות הזרמת מוסיקה שיש לו סאונד רב ערוצי. ככל הידוע לי רק אפל מספקים את זה כרגע....
חשבתי על cinema 4020/07/2024 20:47עופרפולק כתב: אתה רוצה להשקיע כמו שאמרת לטובת מוזיקה . קח את המרנץ ואפילו דגמי 7010 ומעלה ....
במיוחד בשביל לשפר את איכות השמע במוזיקה.20/07/2024 21:07עידו12 כתב: מה הסיבה שאתה רוצה להחליף רסיבר?
לא חושב שתחווה שינוי מהותי רק מהחלפה למכשיר חדש....
חשבתי על cinema 40.
אני מניח שאעבור מספוטיפי לטידאל
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
ככל שעולים ברמה של הרסיבר, איכות האודיו שהוא מפיק עולה - גם בשל איכות התכנון והבנייה, וגם רמת הסיוע של מערכת הכיול שבו.20/07/2024 13:48Moshe9090 כתב: אני רוצה להשקיע ברסיבר חדש לקולנוע בייתי עם דגש על המוזיקה, האם שווה להשקיע סכומים של כ - 10 אלף שקל אם אני שומע רק דרך ספוטיפי ? מאוד חשובה לי האיכות כשאני שומע מוזיקה השאלה אם בגלל שזה רק מספוטיפי יש מה להשקיע כול כך הרבה כסף ואני באמת ירגיש את ההבדל באיכות....
ככל שהרמקולים טובים יותר, איכות האודיו עולה.
לרוב, אם מחפשים שיפור בסטריאו, קודם כל משפרים את הרמקולים, כי הם בעלי ההשפעה הגדולה ביותר על האודיו המתקבל.
האם שווה להשקיע סכומים של כ - 10 אלף שקל על רסיבר?
לא חושב שמישהו יכול להגיד לך אם כן או לא, כי אף אחד לא יכול לדעת מה ההגדרה שלך לאיכות האודיו, והאם שינוי כל שהוא יהווה שיפור כזה שיצדיק את ההשקעה.
אתה יודע להגיד מה חסר לך עכשיו באודיו, והאם אתה בטוח שהחוליה החלשה אצלך היא הרסיבר, ולא מהמקור של האודיו או מהרמקולים?
יש לי כרגע רמקולים לא רעים, b&w 683 s2
בעתיד אני מתכוון גם לשדרג אותם אבל זאת כבר הרפתקאה יותר יקרה, אני מכוון לדגמים של 20 אלף פלוס.
אני כבר 12 שנה עם הרסיבר והוא התחיל קצת לעשות בעיות אז זה זמן טוב להחליף ואם כבר להחליף אז שיהיה רסיבר ק"ב שגם יתן לי מענה למוזיקה באיכות הכי גבוהה שאפשר בתקציב שלי.
בעתיד אני מתכוון גם לשדרג אותם אבל זאת כבר הרפתקאה יותר יקרה, אני מכוון לדגמים של 20 אלף פלוס.
אני כבר 12 שנה עם הרסיבר והוא התחיל קצת לעשות בעיות אז זה זמן טוב להחליף ואם כבר להחליף אז שיהיה רסיבר ק"ב שגם יתן לי מענה למוזיקה באיכות הכי גבוהה שאפשר בתקציב שלי.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
הרמקול שלך הוא מהסדרות הטובות והמוצלחות של b&w ,אם תעלה ברמת הרמקולים מאותה חברה אז תיהיה חייב הגברה נפרדת אבל בסדרה שלך מדובר ברמקולים שנשמעים טוב גם ברסיברים ולא מצריכים מגבר סטראו.בסדרות הגבוהות של החברה הזאת צריך לשלם הרבה על הגברה כדי לממש פוטנציאל של הרמקולים ,אצלך זה לא המקרה
כבר עכשיו אם תשנה מספוטיפיי לשרות אחר כמו טידאל או דיזר תרגיש הבדל בתנאי שהרסיבר שלך לא מגביל את האיכות.
החלפת הרסיבר לא ממש תקפיץ בהרבה את הרמה אבל כן יתכן שתקבל גוון אחר שיותר תאוהב.
אפשרות נוספת לשידרוג היא רכישת סטרימר של מוסיקה שיתן סטרימינג טוב משל אונקיו ואז תקבל הרבה יותר דיוקים שקרובים למקור.
כבר עכשיו אם תשנה מספוטיפיי לשרות אחר כמו טידאל או דיזר תרגיש הבדל בתנאי שהרסיבר שלך לא מגביל את האיכות.
החלפת הרסיבר לא ממש תקפיץ בהרבה את הרמה אבל כן יתכן שתקבל גוון אחר שיותר תאוהב.
אפשרות נוספת לשידרוג היא רכישת סטרימר של מוסיקה שיתן סטרימינג טוב משל אונקיו ואז תקבל הרבה יותר דיוקים שקרובים למקור.
[quote=Moshe9090 post_id=3340933 time=1721472492 user_id=48764]
שלום לכולם.
אשמח לעזרה.
[/quote]
אני מכוון לרמקולים לדגם של b&w 802 d2
והרסיבר שאני רוצה זה marantz cinema 40
הוא לא יחזיק את הרמקול הזה ?
שלום לכולם.
אשמח לעזרה.
[/quote]
אני מכוון לרמקולים לדגם של b&w 802 d2
הוא לא יחזיק את הרמקול הזה ?
- בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 331
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
חומר למחשבה לכל מי שקובע בפסקנות שאם יחליף מספוטיפיי לשירות אחר הוא ירגיש הבדל.
בשנת 2002, עשו מבחן עיוור בין מקור (WAV), mp3 בתדר 128 kbps ו-mp3 בתדר 256.
המשתתפים היו אנשים שעסקו בסאונד, מוסיקה והפקה, המבחן נעשה באולפן הקלטות עם אקוסטיקה טובה וציוד אודיו היי אנד.
באופן מובהק הצליחו לזהות ש128 היה פחות טוב מהשניים האחרים הבודקים לא הצליחו לזהות הבדל בין 256 ומקור.
עכשיו התקדמנו מאז ימי ה-mp3. הפורמט של ספוטיפי מתקדם יותר מאשר mp3 ובתדר גבוה יותר (320kbps לעומת 256 במבחן ההוא) אז קל וחומר שאי אפשר יהיה להבדיל במבחן עיוור בין זה ובין מקור.
זה שהאלגוריתם הוא lossy זה לא משנה כ"כ.
יש היום פורמטים שקופים (שאי אפשר לזהות הבדל לעומת המקור) כבר בסביבות 100-128 kbps למשל opus או aac
בשנת 2002, עשו מבחן עיוור בין מקור (WAV), mp3 בתדר 128 kbps ו-mp3 בתדר 256.
המשתתפים היו אנשים שעסקו בסאונד, מוסיקה והפקה, המבחן נעשה באולפן הקלטות עם אקוסטיקה טובה וציוד אודיו היי אנד.
באופן מובהק הצליחו לזהות ש128 היה פחות טוב מהשניים האחרים הבודקים לא הצליחו לזהות הבדל בין 256 ומקור.
עכשיו התקדמנו מאז ימי ה-mp3. הפורמט של ספוטיפי מתקדם יותר מאשר mp3 ובתדר גבוה יותר (320kbps לעומת 256 במבחן ההוא) אז קל וחומר שאי אפשר יהיה להבדיל במבחן עיוור בין זה ובין מקור.
זה שהאלגוריתם הוא lossy זה לא משנה כ"כ.
יש היום פורמטים שקופים (שאי אפשר לזהות הבדל לעומת המקור) כבר בסביבות 100-128 kbps למשל opus או aac
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
כנראה שתשמע פחות טוב מהיום. זה רמקול שמצריך הגברות יקרות כדי לממש את הפוטנציאל שלו ,תשאל אנשים שיש להם רמקולים מהסדרה 8.24/07/2024 18:16Moshe9090 כתב: אני מכוון לרמקולים לדגם של b&w 802 d2
הוא לא יחזיק את הרמקול הזה ?...