האם כדאי להשקיע ברסיבר יקר אם את השירים אני שומע דרך אפליקציות כמו טידאל/דיזר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #21 

24/07/2024 19:03  
בור_ועם_הספר כתב:
חומר למחשבה לכל מי שקובע בפסקנות שאם יחליף מספוטיפיי לשירות אחר הוא ירגיש הבדל.

בשנת 2002, עשו מבחן עיוור בין מקור (WAV), mp3 בתדר 128 kbps ו-mp3 בתדר 256.
המשתתפים היו אנשים שעסקו בסאונד, מוסיקה והפקה, המבחן נעשה באולפן הקלטות עם אקוסטיקה טובה וציוד אודיו היי אנד.

באופן מובהק הצליחו לזהות ש128 היה פחות טוב מהשניים האחרים הבודקים לא הצליחו לזהות הבדל בין 256 ומקור.

עכשיו התקדמנו מאז ימי ה-mp3. הפורמט של ספוטיפי מתקדם יותר מאשר mp3 ובתדר גבוה יותר (320kbps לעומת 256 במבחן ההוא) אז קל וחומר שאי אפשר יהיה להבדיל במבחן עיוור בין זה ובין מקור.
זה שהאלגוריתם הוא lossy זה לא משנה כ"כ.

יש היום פורמטים שקופים (שאי אפשר לזהות הבדל לעומת המקור) כבר בסביבות 100-128 kbps למשל opus או aac
...
אין לי צורך ללכת אחורה 22 שנים ,ביצעתי בנוכחות חברים את הבדיקה הזאת וקיים הבדל מורגש בין השירותים השונים ,זה לא תמיד מורגש בכל שיר ובטח שחובה שהציוד יהיה איכותי כדי להרגיש את ההבדל,חלק מהשוני הוא לא בגלל הפורמט לדעתי וזה יותר מהמיקס שיוצא מהשרות,השוני יורגש כאשר שומעים אחד אחרי השני עם אותו שיר בדרך כלל

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2449
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1025 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #22 

24/07/2024 18:16  
Moshe9090 כתב:
אני מכוון לרמקולים לדגם של b&w 802 d2
והרסיבר שאני רוצה זה marantz cinema 40
הוא לא יחזיק את הרמקול הזה ?
...
תשמע
באתי להיקרע מצחוק,ולא מזלזול בך חס וחלילה.

איך הגעת ל802d2???

אתה בתחילת הדרך וקופץ לרמקול אחד הכי הכי שיש...
זה רמקול על,שום רסיבר לא מתאים לו.
יש מצב שאם תשתמש ברסיבר- תדפוק את הטוויטר!

יש מספר מגברים יחסית זולים שיתנו תוצאה סבירה יחסית כמו מיוזיקל פידלטי ועם מקור סביר ועוד נניח בפחות מ50 אלף תסגור.- אני אישית לא יכול לסבול את התוצאה הזאת לשניה אחת- מבחינתי זה נורא.

בפועל,לתוצאה טובה באמת,כמו שהרמקול הזה בנוי לעבוד- תכין לפחות 200 אלף להגברה,מקור,כבילה ועוד...לפחות!!
כיף חיים.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5140
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 695 פעמים

שליחה #23 

802d2 מפונקים, העצה שלי שאם אתה בוחר רמקול, תשתדל שהוא יהיה כמה שיותר נציל
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

עדוש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 435
שם מלא: עדיאל מנחם
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #24 

לא חושב שיש לך סיבה להחליף את ה683 , לי גם יש 683 והם רמקולים ברמה ! מקסימום תחליף לסדרה 7 אבל כמו שאמרו החברים המלומדים , תצטרך הגברה יקרה מאוד.
אני במקומך הייתי משדרג את הרסיבר ואת הכבילה לפני שהייתי מחליף את ה683

Moshe9090 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #25 

[quote=royla post_id=3341434 time=1721841593 user_id=41991]
תשמע
באתי להיקרע מצחוק,ולא מזלזול בך חס וחלילה.

איך הגעת ל802d2???

אתה בתחילת הדרך וקופץ לרמקול אחד הכי הכי שיש...
זה רמקול על,שום רסיבר לא מתאים לו.
יש מצב שאם תשתמש ברסיבר- תדפוק את הטוויטר!

יש מספר מגברים יחסית זולים שיתנו תוצאה סבירה יחסית כמו מיוזיקל פידלטי ועם מקור סביר ועוד נניח בפחות מ50 אלף תסגור.- אני אישית לא יכול לסבול את התוצאה הזאת לשניה אחת- מבחינתי זה נורא.

בפועל,לתוצאה טובה באמת,כמו שהרמקול הזה בנוי לעבוד- תכין לפחות 200 אלף להגברה,מקור,כבילה ועוד...לפחות!!
[/quote]

מה הכוונה בתחילת הדרך ?
אני כבר 12 שנה עם ציוד העכשווי (רמקול של bw 683 s2).
לא ידעתי שצריך לזה הגברה בשווי כפי שציינת - לפחות 50 אלף שקל.
ואיך הגעתי לרמקול הזה ? פשוט ביד 2 אפשר להשיג אותו במחיר סביר והוא רמקול על, שמעתי אותו בכול מיני מקומות והתאהבתי...גם אשמח להמשיך עם bw.
בוודאות לא אוכל להרשות לעצמי מגבר בסכומים שציינת.
חשבתי שמרנץ סינמה 40 יצליח להחזיק אותו שהוא מגבר די מפלצתי.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

25/07/2024 8:13  
Moshe9090 כתב:
מה הכוונה בתחילת הדרך ?
אני כבר 12 שנה עם ציוד העכשווי (רמקול של bw 683 s2).
לא ידעתי שצריך לזה הגברה בשווי כפי שציינת - לפחות 50 אלף שקל.
ואיך הגעתי לרמקול הזה ? פשוט ביד 2 אפשר להשיג אותו במחיר סביר והוא רמקול על, שמעתי אותו בכול מיני מקומות והתאהבתי...גם אשמח להמשיך עם bw.
בוודאות לא אוכל להרשות לעצמי מגבר בסכומים שציינת.
חשבתי שמרנץ סינמה 40 יצליח להחזיק אותו שהוא מגבר די מפלצתי.
...
להיות עם רסיבר ורמקול- סידרת 600- זה נקרא מבחינתי- בתחילת הדרך.
אחרי סידרת ה600 יש את ה700 שהיא מעולה!!! עם תוצאה כפולה מה600.
וסידרת ה800 עם תוצאה יותר מכפולה מה700.

שלא תבין לא נכון, ב20 אלף אפשר לבנות סטאפ 5.1 ומסך עם תוצאה מעולים,אני לא מזלזל.

ואני מעריך ואוהב את ה600 וגם את ה700 ובטח את ה800....
אבל שאתה בא מסידרת 600 ושואל על רסיבר פלוס 802???
מאיפה הבאת את ה802???
כשאני מדבר על 802,יש לי כבוד ענק ופחד! לרמקול הזה.
חייב! הגברה איכותית מאוד וחזקה- דווקא פה אתה יכול ללכת על מיוזיקל פידלטי (מאוד זול יחסית)ועוד מקור איכותי וכבילה איכותית...אני לא רואה שום צורה שבה בסוף לא תסיים ככה:
אם אתה לא אודיופיל- סביב 50- וגג שנה אתה כן תיהיה אודיופיל- עם כזה רמקול....אתה תבין מאוד מהר ...
אם אתה אודיופיל- מינימום 200-סביר 400
כיף חיים.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

Re: האם כדאי להשקיע ברסיבר יקר אם את השירים אני שומע דרך ספוטיפי

שליחה #27 

20/07/2024 15:33  
Moshe9090 כתב:

יש לי סאב אבל אני מעדיף לא לשמוע איתו מוזיקה כדי שיהיה כמה שיותר נקי ונאמן למקור.
...
עם או בלי סאב זה כבר עניין של טעם, אבל אין לזה שום קשר לנקי או למקור.

מה זה אומר "מקור"? אתה יודע איך תוכן כלשהו הוקלט? איך נעשה לו מיקס סופי? כמעט אין סיכוי שלא היה מעורב סאב בתהליך.

בעיקרון אם אתה שומע עם סאב פחות טוב מאשר בלי סאב, אז משהו כנראה לא מכוון טוב/בעיה בחדר/בכיול.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #28 

24/07/2024 19:17  
claudia5 כתב:
אין לי צורך ללכת אחורה 22 שנים ,ביצעתי בנוכחות חברים את הבדיקה הזאת וקיים הבדל מורגש בין השירותים השונים ,זה לא תמיד מורגש בכל שיר ובטח שחובה שהציוד יהיה איכותי כדי להרגיש את ההבדל,חלק מהשוני הוא לא בגלל הפורמט לדעתי וזה יותר מהמיקס שיוצא מהשרות,השוני יורגש כאשר שומעים אחד אחרי השני עם אותו שיר בדרך כלל
...
אני יודע שיש לכל שירות ספסיפיקציות שונות לקבצים שהם דורשים מהאומנים/לייבלים. מניח שזה הרבה סביב הgain וpeak levels שהם דורשים כדי לספק חוויית שמיעה רציפה שתהיה ללא שינויים היסטריים בווליום. כידוע, כל שינוי אפילו קטן בווליום גורם לדברים להשמע אחרת.
Jack of some trades, master of none

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

25/07/2024 10:15  
Avi_Dagan כתב:
אני יודע שיש לכל שירות ספסיפיקציות שונות לקבצים שהם דורשים מהאומנים/לייבלים. מניח שזה הרבה סביב הgain וpeak levels שהם דורשים כדי לספק חוויית שמיעה רציפה שתהיה ללא שינויים היסטריים בווליום. כידוע, כל שינוי אפילו קטן בווליום גורם לדברים להשמע אחרת.
...
אני לא מדבר על שינוי ווליום,אני מדבר על פרוט אחר ,על באסים שונים וכו...

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

25/07/2024 11:15  
claudia5 כתב:
אני לא מדבר על שינוי ווליום,אני מדבר על פרוט אחר ,על באסים שונים וכו...
...
לא חקרתי לעומק מה הדרישות של כל שירות, אבל יש לכל אחד קווים מוגדרים מה צריך לספק להם. השירותים עצמם לא עושות בעצמן את המסטרינג אלא מקבלים אותם על יד ספק התוכן לפי המפרט. טכנאי מסטרינג שמכין קבצים לסטרימינג יכין קובץ אחר לכל שירות.
זו נראית כתבה מעניינת בנושא:
https://www.elysia.com/mastering-for-sp ... -services/
וגם זה נראה שווה קריאה:
https://mastering.com/loudness-streaming-lufs/

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

25/07/2024 11:33  
Avi_Dagan כתב:
לא חקרתי לעומק מה הדרישות של כל שירות, אבל יש לכל אחד קווים מוגדרים מה צריך לספק להם. השירותים עצמם לא עושות בעצמן את המסטרינג אלא מקבלים אותם על יד ספק התוכן לפי המפרט. טכנאי מסטרינג שמכין קבצים לסטרימינג יכין קובץ אחר לכל שירות.
זו נראית כתבה מעניינת בנושא:
https://www.elysia.com/mastering-for-sp ... -services/
וגם זה נראה שווה קריאה:
https://mastering.com/loudness-streaming-lufs/
...
למרות שלא חקרת ,יש לך הסבר למה באותה מערכת ,אותה גרסה של שיר נשמע שונה בין השירותים השונים?

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

25/07/2024 16:08  
claudia5 כתב:
למרות שלא חקרת ,יש לך הסבר למה באותה מערכת ,אותה גרסה של שיר נשמע שונה בין השירותים השונים?
...
לא מתיימר להיות מומחה טכני, ממה שאני מבין ההבדלים נובעים הרבה מהדרישות השונות של כל שירות סטרימינג. הקבצים עוברים התאמות מפי הדרישות שלהם על ידי מי שמכין אותם. כמו כן ממה שקראתי יש לכל אחד יש מנגנון מובנה שיתאים אותם לדרישות במידה ולא הוכנו באופן מקצועי מראש. לא מדובר רק בהנמכה או העלה פשוטה של הווליום.
נסה לקרוא בלינקים שנתתי, יש שם כל מיני הסברים. גם לי הם לא הכי פשוטים להבנה בתור מישהו שלא עוסק בתחום. יתכן שיש כאן מישהו שכן ויסביר בצורה פשוטה יותר.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #33 

25/07/2024 16:21  
Avi_Dagan כתב:
לא מתיימר להיות מומחה טכני, ממה שאני מבין ההבדלים נובעים הרבה מהדרישות השונות של כל שירות סטרימינג. הקבצים עוברים התאמות מפי הדרישות שלהם על ידי מי שמכין אותם. כמו כן ממה שקראתי יש לכל אחד יש מנגנון מובנה שיתאים אותם לדרישות במידה ולא הוכנו באופן מקצועי מראש. לא מדובר רק בהנמכה או העלה פשוטה של הווליום.
נסה לקרוא בלינקים שנתתי, יש שם כל מיני הסברים. גם לי הם לא הכי פשוטים להבנה בתור מישהו שלא עוסק בתחום. יתכן שיש כאן מישהו שכן ויסביר בצורה פשוטה יותר.
...
בשנים האחרונות אני קצת פחות קורא וקודם בודק עם האוזניים שלי לפני שאני מגיע לתובנות ,ואז מסביר אותם.
יש כאן באתר כמה אנשים שכותבים דברים שנשמעים קצת מוזרים אבל מדובר באנשים שבדקו עם הציוד שלהם ,עם האוזניים שלהם ,אנשים שלא מושפעים כל כך ממה שכותבים ,ופשוט בדקו ,בדרך כלל לא לבד ,והגיעו לתובנות...הנושא של בדיקת שירותים שונים היה קל והמסקנות ברורות לגבי השוני
שהוכח לי נושא החיוות בעיקר על ידי חבר באתר היה לי מאוד מוזר ,קראתי לו בהרבה מילי גנאי אבל בסוף הוכיח לאוזניים שלי את הנושא ,וכיום למרות שאני עדיין קורא לו בשמות גנאי אני מקבל את רוב דבריו...לא נחשוף את זהותו כדי לא לפגוע עוד.... :D .
השוני בשירותים הוא ברור אבל רק כאשר הציוד מגיע לרמה מסוימת וחשוב לציין שזה חשוב ומורגש בסגנונות מוסיקה מסוימים ולא בכולם.

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #34 

25/07/2024 8:30  
royla כתב:
להיות עם רסיבר ורמקול- סידרת 600- זה נקרא מבחינתי- בתחילת הדרך.
אחרי סידרת ה600 יש את ה700 שהיא מעולה!!! עם תוצאה כפולה מה600.
וסידרת ה800 עם תוצאה יותר מכפולה מה700.

שלא תבין לא נכון, ב20 אלף אפשר לבנות סטאפ 5.1 ומסך עם תוצאה מעולים,אני לא מזלזל.

ואני מעריך ואוהב את ה600 וגם את ה700 ובטח את ה800....
אבל שאתה בא מסידרת 600 ושואל על רסיבר פלוס 802???
מאיפה הבאת את ה802???
כשאני מדבר על 802,יש לי כבוד ענק ופחד! לרמקול הזה.
חייב! הגברה איכותית מאוד וחזקה- דווקא פה אתה יכול ללכת על מיוזיקל פידלטי (מאוד זול יחסית)ועוד מקור איכותי וכבילה איכותית...אני לא רואה שום צורה שבה בסוף לא תסיים ככה:
אם אתה לא אודיופיל- סביב 50- וגג שנה אתה כן תיהיה אודיופיל- עם כזה רמקול....אתה תבין מאוד מהר ...
אם אתה אודיופיל- מינימום 200-סביר 400
...
בדיוק, עם רמקול כזה מתחילים עם הגברה ב 50 אלף, זה לא מספיק - עוברים ל200 אלף, אבל גם זה לא עובד אז עוברים ל 400 אלף.
כשזה לא עובד, אומרים לך שיש לך הגברה יותר מידי טובה ביחס לרמקולים ואתה צריך לעבור לרמקולים יורתר טובים כמו פוקל אוטופיה או מג'יקו.
אבל גם אז אתה מרגיש שמשהוא חסר, ולכן מתחילים את המעגל מחדש עם החלפת הגברה, מקור וכבלים.
לאחר הוצאה של כמה מליונים, אתה מגלה שהבעיה היא בשמיעה שלך ושסה"כ צריך ניקוי אוזניים.

בקיצור, תקנה מגבר סטיריאו ב 2000 ש"ח, תעבור ניקוי אוזניים וסגרת את הסיפור.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

25/07/2024 18:46  
שמוליק_טל כתב:
בדיוק, עם רמקול כזה מתחילים עם הגברה ב 50 אלף, זה לא מספיק - עוברים ל200 אלף, אבל גם זה לא עובד אז עוברים ל 400 אלף.
כשזה לא עובד, אומרים לך שיש לך הגברה יותר מידי טובה ביחס לרמקולים ואתה צריך לעבור לרמקולים יורתר טובים כמו פוקל אוטופיה או מג'יקו.
אבל גם אז אתה מרגיש שמשהוא חסר, ולכן מתחילים את המעגל מחדש עם החלפת הגברה, מקור וכבלים.
לאחר הוצאה של כמה מליונים, אתה מגלה שהבעיה היא בשמיעה שלך ושסה"כ צריך ניקוי אוזניים.

בקיצור, תקנה מגבר סטיריאו ב 2000 ש"ח, תעבור ניקוי אוזניים וסגרת את הסיפור.
...
אז ממה שאתה מציע- שיקנה את ה802 עם הרסיבר?
את ה802 עם מגבר ב2000 שח?

מה הנקודה שלך? חוץ מלכתוב 200 מילה.
כיף חיים.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

25/07/2024 16:57  
claudia5 כתב:
בשנים האחרונות אני קצת פחות קורא וקודם בודק עם האוזניים שלי לפני שאני מגיע לתובנות ,ואז מסביר אותם.
יש כאן באתר כמה אנשים שכותבים דברים שנשמעים קצת מוזרים אבל מדובר באנשים שבדקו עם הציוד שלהם ,עם האוזניים שלהם ,אנשים שלא מושפעים כל כך ממה שכותבים ,ופשוט בדקו ,בדרך כלל לא לבד ,והגיעו לתובנות...הנושא של בדיקת שירותים שונים היה קל והמסקנות ברורות לגבי השוני
שהוכח לי נושא החיוות בעיקר על ידי חבר באתר היה לי מאוד מוזר ,קראתי לו בהרבה מילי גנאי אבל בסוף הוכיח לאוזניים שלי את הנושא ,וכיום למרות שאני עדיין קורא לו בשמות גנאי אני מקבל את רוב דבריו...לא נחשוף את זהותו כדי לא לפגוע עוד.... :D .
השוני בשירותים הוא ברור אבל רק כאשר הציוד מגיע לרמה מסוימת וחשוב לציין שזה חשוב ומורגש בסגנונות מוסיקה מסוימים ולא בכולם.
...
שאלת אם אני יכול להסביר למה סטרימיגג A נשמע שונה מסטרימינג B. אני לא אומר שכולם זהים ואתה לא הראשון ששומע הבדלים.
הסיבה להבנתי היא במסטרינג שונה שנדרש עבור כל שירות + תיקון אוטומטי שהשירות מכיל אם לא קיבל קובץ שעונה על הדרישות.
הצעתי לינקים שאני חושב שנותנים רקע יותר טכני שמסביר הבדלים כאלו או אחרים. לא מדובר רק על פעולה טריוויאלית של להנמיך או להגביר ווליום (אם כי זה חלק מהעניין).

עדוש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 435
שם מלא: עדיאל מנחם
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #37 

25/07/2024 19:02  
royla כתב:
אז ממה שאתה מציע- שיקנה את ה802 עם הרסיבר?
את ה802 עם מגבר ב2000 שח?

מה הנקודה שלך? חוץ מלכתוב 200 מילה.
...
לדעתי הוא התכוון שישאר עם הרמקולים של עכשיו , רק יוסיף מגבר סטריאו .
@Moshe9090 הרמקולים עכשיו שאצלך מחוברים bi-amp?
אבל אם הוא כבר מתכוון לקנות לא עדיף שיקנה סדרה 7 ואת המרנץ שהוא רצה ? או שסדרה 7 דורשת הגברה יותר מסדרה 6 ברמה שהמרנץ לא יועיל ?

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #38 

25/07/2024 19:24  
עדוש כתב:
אבל אם הוא כבר מתכוון לקנות לא עדיף שיקנה סדרה 7 ואת המרנץ שהוא רצה ? או שסדרה 7 דורשת הגברה יותר מסדרה 6 ברמה שהמרנץ לא יועיל ?
...
אם זה הכוונה- מגבר סטריאו עם ה600 אז צודק...
עזוב ביאמפ- זה שטויות/שולי
סידרת 700- מעולה ,יעבוד נהדר עם המרנץ.אם מדובר ב700 הבכירים-
ה702/3 רצוי (חובה) מגבר כח -אפשר לא יקר...והכל פגז
כיף חיים.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #39 

עדוש כתב:
...
קשה לי לענות ,שמעתי את הסדרה 7 החדשה עם מגבר וינסנט שעולה חדש 11 אלף ונשמע ממש טוב,שווה לבדוק אישית את הנושא ,יש את הרמקולים סדרה 7 במקומות שונים...הקושי הוא למצוא רסיבר מחובר אליהם.
בגדול לרוב הרסיברים קשה להניע רמקול שצורך לפעמים מתחת ל 4 אום ,והסדרה 7 נוגעת גם ב3

Moshe9090 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #40 

עדוש כתב:
...
הכוונה שלי זה כרגע לקנות רסיבר מרנץ סינמה 40 ובהמשך להחליף את הרמקולים של bw 683 s2 ב 802 d2
השאלה אם הרסיבר של מרנץ יתאים לרמקולים האלו.
כרגע הם מחוברים לרסיבר אונקיו 636 המיושן כבר.
המטרה זה להישאר עם מגבר ק"ב אבל שגם יתאים לרמקולים שציינתי.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”