SVS PB2000 pro - באס מאכזב
בקצרה - לא מצליח להוציא באס טוב בחדר החדש. הסאב מרעיד את החדר, אבל אין אפקט של רעידה בחזה ויש דיי הרבה רעש מהפורט.
אחרי צפיה בהופעה חיה של Tool לפני שבועיים בפירנצה, הבנתי מה חסר לי - באס שמרגיש כמו מכת חשמל בחזה בכל מכה של התוף. הבאס אצלי בחדר מרגיש כאילו טרקטור עובד בחדר - הכל זז ורועד אבל זה לא ממש נעים לשמיעה בוליום גבוה ואין שום אפקט של מכה בחזה, ממש כלום.
בבית הקודם הסאב מוקם בסלון פתוח בחלל של 100 מ"ר, הוא נשמע טוב יותר, הרגישו את הרעידה בספה אבל לא בחזה.
לפני שמציעים לי להתחיל להזיז את הסאב בחדר - אין לי אפשרות לשנות מיקום, גם לא פרקטי עם סאב כל כך גדול וכבד. הסתובבתי בחדר כדי לבדוק האם הבעיה היא במיקום הישיבה ביחס לסאב, אבל לא הרגשתי שינוי משמעותי.
כיול עם אודיסי לא שינה שום דבר ביחס לסאב והסקריפט OneEvo פשוט הוריד את הווליום של הסאב לחלוטין.
לפני שאני נכנס למדידות ונסיון לתקן - שאלה היא למי שיש סאבוופר דומה - האם אצלכם זה עובד טוב יותר? או ששככה הסאב הזה ואין מה לצפות ליותר?
אחרי צפיה בהופעה חיה של Tool לפני שבועיים בפירנצה, הבנתי מה חסר לי - באס שמרגיש כמו מכת חשמל בחזה בכל מכה של התוף. הבאס אצלי בחדר מרגיש כאילו טרקטור עובד בחדר - הכל זז ורועד אבל זה לא ממש נעים לשמיעה בוליום גבוה ואין שום אפקט של מכה בחזה, ממש כלום.
בבית הקודם הסאב מוקם בסלון פתוח בחלל של 100 מ"ר, הוא נשמע טוב יותר, הרגישו את הרעידה בספה אבל לא בחזה.
לפני שמציעים לי להתחיל להזיז את הסאב בחדר - אין לי אפשרות לשנות מיקום, גם לא פרקטי עם סאב כל כך גדול וכבד. הסתובבתי בחדר כדי לבדוק האם הבעיה היא במיקום הישיבה ביחס לסאב, אבל לא הרגשתי שינוי משמעותי.
כיול עם אודיסי לא שינה שום דבר ביחס לסאב והסקריפט OneEvo פשוט הוריד את הווליום של הסאב לחלוטין.
לפני שאני נכנס למדידות ונסיון לתקן - שאלה היא למי שיש סאבוופר דומה - האם אצלכם זה עובד טוב יותר? או ששככה הסאב הזה ואין מה לצפות ליותר?
- MAY-FUTURE
- עוסק בתחום

- תגובות: 230
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 73 פעמים
- יצירת קשר:
היי שמוליק היקר מה שלומך?
דבר איתי , אקבע איתך וננסה כמה דברים יחד .
אני בטוח שנטפל בזה ונעשה אותך שמח (:
דבר איתי , אקבע איתך וננסה כמה דברים יחד .
אני בטוח שנטפל בזה ונעשה אותך שמח (:
מאי,פיוצ'ר אודיו וידאו, מנהל חנות.
SVS
Steinway & Sons
LYNGDORF
TRINNOV
Dali
RUIPRO
050-4440109
SVS
Steinway & Sons
LYNGDORF
TRINNOV
Dali
RUIPRO
050-4440109
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2489 פעמים
במידה ועכשיו החלל קטן מה שמתבקש הוא הוספת סאב ושימוש במערכת כיול טובה שיודעת להתמודד עם 2 סאבים .27/06/2024 13:33שמוליק_טל כתב: תודה רבה מאי, בהחלט שמח שיש לכם תמיכה כל כך טובה. הסאב נקנה מכם לפני שלוש שנים בערך אם אני זוכר נכון.
אני גר היום בפורטוגל, ככה שאפשרי בוואטסאפ/זום...
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- MAY-FUTURE
- עוסק בתחום

- תגובות: 230
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 73 פעמים
- יצירת קשר:
היי ליאור היקר .27/06/2024 14:25LiorShap כתב: עם כל הכבוד, בעיטה בחזה לא תקבל מ 2000 פרו .
היו לי שני 3000 וקבלתי באס מכובד מאוד אבל לא
בעיטה בחזה.
סאב סגור גם לא ממש נותן אפקט כזה.
נסה לבדוק pb3000 ....
ממש לא מדוייק.
כמה בעיטות בחזה לקוחות שלנו קיבלנו מPB-2000 פרו... (;
תלוי בהמון משתנים ופרמטרים, אקוסטיקה, מיקום, גודל חלל.
אגב כנ"ל גם לגבי סאבים סגורים (גם כמובן תלוי דגם, חלל וכו'..)
אני ושמוליק קבענו לשוחח ביום א' ונעדכן בהתפתחויות (:
מאי,פיוצ'ר אודיו וידאו, מנהל חנות.
SVS
Steinway & Sons
LYNGDORF
TRINNOV
Dali
RUIPRO
050-4440109
SVS
Steinway & Sons
LYNGDORF
TRINNOV
Dali
RUIPRO
050-4440109
יש סאב נוסף, ימאהה 10". לא באותה קטגוריה של ה SVS, אבל כן מוסיף קצת באס לחדר. אחכה לשיחה עם מאי ונראה אם יהיה שיפור.27/06/2024 13:52istarmini כתב: במידה ועכשיו החלל קטן מה שמתבקש הוא הוספת סאב ושימוש במערכת כיול טובה שיודעת להתמודד עם 2 סאבים ....
ניסיתי כיול של אודיסי ONE, הייתי מגיע לתוצאה דומה עם סאבוופר כבוי.
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
סאב טוב משעותו מוצר אמין (עמיד לאורך זמן), בעל עוצמה גבוהה, ואחוז עיוותים נמוך בבדיקה בחדר אנאקואי או באוויר הפתוח. את כל התכונות הללו לסאב שלך יש. אבל הם לא מבטיחים כלום לגבי כיצד הסאב ישמע בחדר בו הוא הותקן, כי צוואר הבקבור השני זה מיקום ואקוסטיקה בחדר.
אני אישית נגד סאבים עם פורטים. ב 99.9% מהמקרים, זוג סאבים אטומים לאחר כיול יספקו ביצועים טובים מכל סאב פורט בודד. הפורט הה זה לא יותר מ"רמאות" שמטרתה להפיק יותר עוצמה מצה שהדריבר והתיבה מסוגלים. לסאב שלך מוכרים באמזון ספוגי איטום לפורט שאפשר לנסות (תמדוד את הקוטר ותרכוש אחד עם המלצות מאמזון או אי ביי).
אם הפורט מרעיש, אז בדיקה ראשונה שצריך לעשות זה לבודד את הסאב מהרצפה. תניח אותו על מיטה או מזרן ותפעיל אותות בדיקה בין 10 ל 200 הרץ בעוצה של 90 דציבל. אם הפורט לא מרעיש, אין בעיה בסאב. אם כן, יש לך בעיה מכאנית שקודם כל צריך לתקן אותה במסגרת השירות.
אם הפורט לא מרעיש, צריך קודם כל לשנות מיקום. אין שום חוק שאומר שסאב צריך להיות בקדמת הבמה. לפעמים סאב יכול להשמע מצויין במרחק קרוב מאד כמו צמוד לקורסא (near field).
דבר שני, לא לסמוך על האוזן. צריך לבצע בדיקת היענות עי REW עם מיקרופון USB טוב. זה מגלה בדיוק היכן הבעיה.
כדי להרטיט את החזה, צריך שהסאב יפיק לפחות 75 דציבל בתדרים של 15 עד 20 הרץ. הסאב הזה מסוגל לזה בתנאי התדרים אלו לא נבלעים או מוחזרים בפאזה הפוכה מהקירות.
מה גם שרעד בחזה נדיר שקורה מהאזנה למוסיקה, כי במוסיקה אין כמעט תדרים מתחת ל 30 הרץ גם כך.
במקרה הכי גרוע שכול לא עוזר, הצעג הבא שקצת כואב כלכלית, זה לרכוש לו חבר חדש (סאב נוסף, רצוי מאותו ההדגם אבל אפשר גם SB2000 כם לא ה PRO כי בכל מקרה אין כל שימוש ב DSP שיש בפרו כי הכיול נעשה מהרסיבר).
עם זוג סאבים יש הרבה יותר דרגות חופש לבצע כיול, בעיקר עם הרסיבר תומך בזה ואודיסי אכן תומך (אם כי לא ברמה של MINIDSP עם תוכנה כמו MSO).
אני אישית נגד סאבים עם פורטים. ב 99.9% מהמקרים, זוג סאבים אטומים לאחר כיול יספקו ביצועים טובים מכל סאב פורט בודד. הפורט הה זה לא יותר מ"רמאות" שמטרתה להפיק יותר עוצמה מצה שהדריבר והתיבה מסוגלים. לסאב שלך מוכרים באמזון ספוגי איטום לפורט שאפשר לנסות (תמדוד את הקוטר ותרכוש אחד עם המלצות מאמזון או אי ביי).
אם הפורט מרעיש, אז בדיקה ראשונה שצריך לעשות זה לבודד את הסאב מהרצפה. תניח אותו על מיטה או מזרן ותפעיל אותות בדיקה בין 10 ל 200 הרץ בעוצה של 90 דציבל. אם הפורט לא מרעיש, אין בעיה בסאב. אם כן, יש לך בעיה מכאנית שקודם כל צריך לתקן אותה במסגרת השירות.
אם הפורט לא מרעיש, צריך קודם כל לשנות מיקום. אין שום חוק שאומר שסאב צריך להיות בקדמת הבמה. לפעמים סאב יכול להשמע מצויין במרחק קרוב מאד כמו צמוד לקורסא (near field).
דבר שני, לא לסמוך על האוזן. צריך לבצע בדיקת היענות עי REW עם מיקרופון USB טוב. זה מגלה בדיוק היכן הבעיה.
כדי להרטיט את החזה, צריך שהסאב יפיק לפחות 75 דציבל בתדרים של 15 עד 20 הרץ. הסאב הזה מסוגל לזה בתנאי התדרים אלו לא נבלעים או מוחזרים בפאזה הפוכה מהקירות.
מה גם שרעד בחזה נדיר שקורה מהאזנה למוסיקה, כי במוסיקה אין כמעט תדרים מתחת ל 30 הרץ גם כך.
במקרה הכי גרוע שכול לא עוזר, הצעג הבא שקצת כואב כלכלית, זה לרכוש לו חבר חדש (סאב נוסף, רצוי מאותו ההדגם אבל אפשר גם SB2000 כם לא ה PRO כי בכל מקרה אין כל שימוש ב DSP שיש בפרו כי הכיול נעשה מהרסיבר).
עם זוג סאבים יש הרבה יותר דרגות חופש לבצע כיול, בעיקר עם הרסיבר תומך בזה ואודיסי אכן תומך (אם כי לא ברמה של MINIDSP עם תוכנה כמו MSO).
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2489 פעמים
לגבי המלצתך לרכישת ספוגים באמזון צריך להזהר.28/06/2024 0:10יהלי ב כתב: סאב טוב משעותו מוצר אמין (עמיד לאורך זמן), בעל עוצמה גבוהה, ואחוז עיוותים נמוך בבדיקה בחדר אנאקואי או באוויר הפתוח. את כל התכונות הללו לסאב שלך יש. אבל הם לא מבטיחים כלום לגבי כיצד הסאב ישמע בחדר בו הוא הותקן, כי צוואר הבקבור השני זה מיקום ואקוסטיקה בחדר.
עם זוג סאבים יש הרבה יותר דרגות חופש לבצע כיול, בעיקר עם הרסיבר תומך בזה ואודיסי אכן תומך (אם כי לא ברמה של MINIDSP עם תוכנה כמו MSO)....
במידה ואין אופציה להגדיר בסאב שהוא סגור במידה ויכניס ספוגים וירים ווליום עלול להגרם נזק לאלמנט.
בסאבים של svs שאצלי ניתן להגדיר עבודה עם פורטים סגורים ומודגש במניואל לשנות את ההגדרות ב DSP של הסאב בהתאם ,כשעוברים למצב כזה.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אין שום קשר בין רעש מהפורט לבין בידוד מהרצפה. הרעש נובע מדחיסה של אוויר בצינור ממנו מורכב הפורט בעיקר28/06/2024 0:10יהלי ב כתב: סאב טוב משעותו מוצר אמין (עמיד לאורך זמן), בעל עוצמה גבוהה, ואחוז עיוותים נמוך בבדיקה בחדר אנאקואי או באוויר הפתוח. את כל התכונות הללו לסאב שלך יש. אבל הם לא מבטיחים כלום לגבי כיצד הסאב ישמע בחדר בו הוא הותקן, כי צוואר הבקבור השני זה מיקום ואקוסטיקה בחדר.
אם הפורט מרעיש, אז בדיקה ראשונה שצריך לעשות זה לבודד את הסאב מהרצפה. תניח אותו על מיטה או מזרן ותפעיל אותות בדיקה בין 10 ל 200 הרץ בעוצה של 90 דציבל. אם הפורט לא מרעיש, אין בעיה בסאב. אם כן, יש לך בעיה מכאנית שקודם כל צריך לתקן אותה במסגרת השירות....
בגלל מערבולות באיזור הפתח. זה נקרא port chiffing.
בנוסף כתבת:
״כדי להרטיט את החזה, צריך שהסאב יפיק לפחות 75 דציבל בתדרים של 15 עד 20 הרץ״
זה בכלל לא התדר של בעיטה בחזה אפילו לא קרוב. הבעיטה בחזה היא סביב 50-60hz.
גם את ה 75db אין לי מושג מאיפה הבאת.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
קראתי קצת על הנושא והבעיה היא בחדר עצמו ולא בסאב. יש כנראה הנחתה באיזור ה 50 הרץ - התדר של תוף באס, שזה התדר שנותן את הבעיטה בחזה. אני צריך לוודא את זה במדידה, יש לי REW מותקן ומיקרופון UMIK1, אבל קרוב לוודאי שזאת הבעיה. אני מנחש שיש גם פיק בתדר נמוך או גל עומד שגורם לזימזום מעצבן בסרטים מסויימים.
לצערי הפתרון של התקנה של 4 סאבים בפינות החדר לא ישים אצלי, פשוט אין מקום ויש דלת בפינת החדר. גם הזזה של הסאב העיקרי לפינת החדר לא אפשרית אצלי.
יכול להיות שיום אחד ישעמם לי מספיק כדי לנסות להזיז את הסאב למיקום בצד החדר ולמדוד שוב, אבל זה מצריך רכישה של כבל ארוך יותר.
מצורף סירטון של שעה וחצי למי שיש זמן ורצון ללמוד את הנושא, למי שממהר הנושא מוסבר בין הדקות 5-20.
לצערי הפתרון של התקנה של 4 סאבים בפינות החדר לא ישים אצלי, פשוט אין מקום ויש דלת בפינת החדר. גם הזזה של הסאב העיקרי לפינת החדר לא אפשרית אצלי.
יכול להיות שיום אחד ישעמם לי מספיק כדי לנסות להזיז את הסאב למיקום בצד החדר ולמדוד שוב, אבל זה מצריך רכישה של כבל ארוך יותר.
מצורף סירטון של שעה וחצי למי שיש זמן ורצון ללמוד את הנושא, למי שממהר הנושא מוסבר בין הדקות 5-20.
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
שום תדר בתחום השמע לא יגרום לרעד בגוף. מה שגורם לרעד זה תדרים סאב הרמוניים שמרעידים את הספה או המיטה שעליה הצופה יושב וזה מרגיש כאילו משהו רועד בגוף. רעד ישיר בחזה יכול לקרות רק בעוצמות מאד גבוהות ומרחק גדול כמו בהופעות חיות. מ 50 הרץ שזה תדר שגם רמקוך מדפי מפיק, אתה לכל היותר מקבל צליל בס נעים לאוזן אבל שלא מרעיד כלום ואם כן, זה יגרום לזמזומים בריהוט בבית...28/06/2024 11:10Lior_M כתב: אין שום קשר בין רעש מהפורט לבין בידוד מהרצפה. הרעש נובע מדחיסה של אוויר בצינור ממנו מורכב הפורט בעיקר
בגלל מערבולות באיזור הפתח. זה נקרא port chiffing.
בנוסף כתבת:
״כדי להרטיט את החזה, צריך שהסאב יפיק לפחות 75 דציבל בתדרים של 15 עד 20 הרץ״
זה בכלל לא התדר של בעיטה בחזה אפילו לא קרוב. הבעיטה בחזה היא סביב 50-60hz.
גם את ה 75db אין לי מושג מאיפה הבאת....
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
להרעיד זה משהו אחד, וזה אכן בתדרים מאוד נמוכים,28/06/2024 13:13יהלי ב כתב: שום תדר בתחום השמע לא יגרום לרעד בגוף. מה שגורם לרעד זה תדרים סאב הרמוניים שמרעידים את הספה או המיטה שעליה הצופה יושב וזה מרגיש כאילו משהו רועד בגוף. רעד ישיר בחזה יכול לקרות רק בעוצמות מאד גבוהות ומרחק גדול כמו בהופעות חיות. מ 50 הרץ שזה תדר שגם רמקוך מדפי מפיק, אתה לכל היותר מקבל צליל בס נעים לאוזן אבל שלא מרעיד כלום ואם כן, זה יגרום לזמזומים בריהוט בבית......
chest kick זה משהו אחר. בהכרח תדר גבוה יותר מכיוון שהוא מגיע מהר ודועך מהר ( ביחס למשל ל 20hz )
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי