DENON - יבואן רשמי או מקביל ?
כי יש הרבה דברים חוץ ממחיר. הוא ימכור במחיר יותר גבוה ליבואן חדש, שהוא לא מכיר ולפיכך הוא מהווה סיכון מוגדל. גם אין לו סיבה להשוות מחיר ליבואן חדש אם היבואן הוותיק מוכר הרבה יותר (לפחות בהתחלה), או משקיע בשיווק המוצר, וכו'.
לגבי הבלעדיות: בהרבה מדינות הסכמי הפצה בלעדיים נתונים לפיקוח של רשויות על תחרות כדי למנוע מונופוליזם. גם בארץ היבואנים הגדולים של מזון, קוסמטיקה וכו' נמצאים על הכוונת של רשות התחרות - ויש שם לצערי הרבה מאוד מקום לשיפור. ישראל היא מדינה קטנה, ובהרבה מקרים צרכני הקצה נדפקים כי אין להם אופציות חוץ מהיבואן הרשמי/בלעדי שקובע מחירים כמעט בלי שמפריעים לו.
כשמי שמביא ציוד בייבוא מקביל מרגיש שעליו למחוק את המספר הסידורי מציוד שמחירו אלפי שקלים, זה אומר שמשהו פה מעוות. הרי המחיקה הזו עולה לו כסף, והיא לא לטובת הצרכן (למשל, כשיש ריקול או עדכוני תוכנה לפעמים זה ממספר סידורי X עד Y - וכיוון שמחקו לו את המספר, הוא לא יודע אם הוא כלול בזה). הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה למחיקה הזו היא שאם לא יסירו את המספר, היבואן הבלעדי יקנה מוצר בייבוא המקביל, יעביר את המספר הסידורי ליצרן, וזה יוכל לדעת מי מכר את הסטוק ליבואן המקביל, וימנע מכירה חוזרת. כלומר, זה באמת צעד אנטי-תחרותי, קרי מונופוליסטי.
לגבי הבלעדיות: בהרבה מדינות הסכמי הפצה בלעדיים נתונים לפיקוח של רשויות על תחרות כדי למנוע מונופוליזם. גם בארץ היבואנים הגדולים של מזון, קוסמטיקה וכו' נמצאים על הכוונת של רשות התחרות - ויש שם לצערי הרבה מאוד מקום לשיפור. ישראל היא מדינה קטנה, ובהרבה מקרים צרכני הקצה נדפקים כי אין להם אופציות חוץ מהיבואן הרשמי/בלעדי שקובע מחירים כמעט בלי שמפריעים לו.
כשמי שמביא ציוד בייבוא מקביל מרגיש שעליו למחוק את המספר הסידורי מציוד שמחירו אלפי שקלים, זה אומר שמשהו פה מעוות. הרי המחיקה הזו עולה לו כסף, והיא לא לטובת הצרכן (למשל, כשיש ריקול או עדכוני תוכנה לפעמים זה ממספר סידורי X עד Y - וכיוון שמחקו לו את המספר, הוא לא יודע אם הוא כלול בזה). הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה למחיקה הזו היא שאם לא יסירו את המספר, היבואן הבלעדי יקנה מוצר בייבוא המקביל, יעביר את המספר הסידורי ליצרן, וזה יוכל לדעת מי מכר את הסטוק ליבואן המקביל, וימנע מכירה חוזרת. כלומר, זה באמת צעד אנטי-תחרותי, קרי מונופוליסטי.
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
קשה לי להאמין שזו סתם הודעה תמימה ולא איזה שירות לבקשת גורם כזה או אחר, שכנראה מאבד שנות שינה מהיבוא המקבילי של הסדרה החדשה ובפער מחיר משמעותי, אבל שיהיה.02/06/2024 2:35mbd כתב:
הבנתי שיבואנים / חנויות מקבילים מוכרים רסיברים [ דגמים שונים ] של - DENON במחירים זולים יותר לעומת
מחירי היבואן הרשמי ואני לא מדבר על מחירי אילת [ ללא מע'מ ]. אבל זה נעשה עם כמה מגבלות [ אם אני טועה תקנו אותי ]
1. מספר זהוי המכשיר מחוק או לא קיים . מהיכן מגיעם המכשירים והאם ניתן לתקשר עם הספק .
2. אחריות לשנה אחת לעומת 3 שנות אחריות יבואן רשמי .
3. שרותי מעבדה וחלקים לא ברור ומובן של מי ומה רמת הידע ומהיכן מגיעים חלקים .
4. חוסר אפשרות לתקשר עם היצרן .
ובכן רציתי לשאול את כל אחד שמסוגל לענות לי תשובה אמיתית ולהוכיח לי [ כולל יבואנים חניות וחברי אתר ]
...
אז בתור אחד שמכיר מצויין את המבואן המקבילי וגם עבד כטכנאי בעבדה שמספקת שירות ליבוא המקבילי.
1. נכון שהיבואן המקבילי פותח את המארז ומסיר מדבקה עם ה SN ומדביק מדברה משלו אבל זו פעולה חסרת כל משמעות, שכן עי האפלקציה של HEOS אפשר בקלות לראות והעתיק את ה SN .
2. אין שום צורך באחריות ל 3 שנים. אם מכשיר מיבוא מקבילי למשל שנרכש ב KSP, התגלה כתקול אז בחודש הראשון הוא יוחלף בחדש. תקלה שקרתה מאוחר יותר, תתטופל במעבדה מקצועית. במסדרת שנת האחריות, אין כל בעיה להשיג חלקי חילוף מקוריים. גם אם האחריות הסתיימה, היבואן המקבילי ברוב המקרים יגלה נכונות לעזור ולכוון למעבדה הנכונה שתוכל לתת מענה. רסיבר דנון שהגיע תקין לרוב ישאר תקין לשנים רבות (לי יש את ה X4400H מיבוא מקבילי שעובד מצויין כבר 5 שנים ברצף).
3. כמו שרשמתי, המעבדות שנותנות שירות מאד מקצועיות (מכיר אישית את זאת במודיעין למשל). בגלל שהאחריות קצרה לשנה, אין בעיה של זמינות חלקי חילוף. ושוב, תקלות ברסיברים הן די נדירות גם כך.
4. אין שום בעיה לקבל שירות מלא מהתמיכה של דנון בעולם. מקבלים מענה במייל בדיוק כמו עם רסיבר שנרכש מחנות ממכה במחיר כפול כמעט..
אין שום בעיה או חשש לרכוש רסיבר דנון מקבילי, בעיקר אם רוכשים במסגרת מבצעי סופ"ש באילת ומרשת גדולה ומוכרת כמו איבורי או KSP. אני מעולם לא נתקלתי בבעיה. כאשר רכשתי את ה X4400H נקלתי אז בבאג ב HDMI ARC עם טלויזיה דנון, וקבלתי מענה מצויין ויחס אישי בהתכתבות בוואטסאם נטל אחד מבעלי החברה היבואנית. הוא אפילו גילה נכונות להחליף את המכשיר בחדש, אבל בסוף לאחר שיחה עם שירות דנון הבנתי שזה באג של סוני שמטופל וכמובן בסוף תוקן עי דעכוני קושחה של הרסיבר והטלויזיה...
לא רואה שום סיבה לשלם עוד אלפי שקלים על יבוא רשמי..
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
הסיבה היחידה שההפרש במחיר ה-X3800 כיום זניח היא היבוא המקביל. כנראה שהלקוחות הפסיקו לקנות את הרסיבר מהיבואן הרשמי, ולא היתה לו ברירה אלא להוריד את המחיר, כי זה ממש לא היה המצב לפני שנה, וגם כיום זה לא המצב ל-X4800, כנראה בגלל שהיבוא המקביל עדיין חלקי.
היבואנים הרשמיים בארץ מפקיעים מחירים באופן חסר פרופורציה לחלוטין. רואים את זה באופן בולט במיוחד במוצרי חשמל גדולים של חברות יוקרה כמו מילה או ליבהר, עם פערי מחירים של 150% ויותר. העובדה שבקניה דרך חברה כמו BerlinBuy, שקונה מוצרים בגרמניה ושולחת אותם לארץ, תוך תשלום על שינוע, עמילות מכס ומיסים, אפשר לעיתים לחסוך כ-50-60% במחיר היא שערוריה (וזאת כאשר המחיר שמופיע באתר שלהם לא מאוד אטרקטיבי בגרמניה - אפילו בלי להתחשב בכך שהם אינם אמורים לשלם את המע״מ הגרמני). עניין האחריות הוא בכלל בדיחה, כי גם היבואן הרשמי נותן אחריות רק לשנה אחת (כפי שהוא מחויב לפי החוק), ואלה לא מוצרים שמתקלקלים כל כך מהר. הרחבת האחריות ל-3 שנים בכלל מבוצעת ע״י צד ג׳ - כשהגיע אלי מתקין למכונת כביסה (יבואן רשמי, כי במקרה הזה המחיר היה דומה ל-BerlinBuy), הוא הציע את הרחבת האחריות גם למייבש שנרכש דרך BerlinBuy. ממש לא עניין אותו מי היבואן.
אבל הכי הזוי שראיתי זה מחירי אינסטלציה, כדוגמת המחירון של היבואן של hansgrohe - עם מחירים שהם עד פי 4(!!) מהמחיר בגרמניה. כנראה שהם בונים על זה שיש להם קהל שבוי, שחייב לקנות דרך ספק של הקבלן...
היבואנים הרשמיים בארץ מפקיעים מחירים באופן חסר פרופורציה לחלוטין. רואים את זה באופן בולט במיוחד במוצרי חשמל גדולים של חברות יוקרה כמו מילה או ליבהר, עם פערי מחירים של 150% ויותר. העובדה שבקניה דרך חברה כמו BerlinBuy, שקונה מוצרים בגרמניה ושולחת אותם לארץ, תוך תשלום על שינוע, עמילות מכס ומיסים, אפשר לעיתים לחסוך כ-50-60% במחיר היא שערוריה (וזאת כאשר המחיר שמופיע באתר שלהם לא מאוד אטרקטיבי בגרמניה - אפילו בלי להתחשב בכך שהם אינם אמורים לשלם את המע״מ הגרמני). עניין האחריות הוא בכלל בדיחה, כי גם היבואן הרשמי נותן אחריות רק לשנה אחת (כפי שהוא מחויב לפי החוק), ואלה לא מוצרים שמתקלקלים כל כך מהר. הרחבת האחריות ל-3 שנים בכלל מבוצעת ע״י צד ג׳ - כשהגיע אלי מתקין למכונת כביסה (יבואן רשמי, כי במקרה הזה המחיר היה דומה ל-BerlinBuy), הוא הציע את הרחבת האחריות גם למייבש שנרכש דרך BerlinBuy. ממש לא עניין אותו מי היבואן.
אבל הכי הזוי שראיתי זה מחירי אינסטלציה, כדוגמת המחירון של היבואן של hansgrohe - עם מחירים שהם עד פי 4(!!) מהמחיר בגרמניה. כנראה שהם בונים על זה שיש להם קהל שבוי, שחייב לקנות דרך ספק של הקבלן...
הכל נכון, בעיקר המחיר שיוצר תחרות בשוק קטן וקשוח,04/06/2024 0:08יהלי ב כתב: קשה לי להאמין שזו סתם הודעה תמימה ולא איזה שירות לבקשת גורם כזה או אחר, שכנראה מאבד שנות שינה מהיבוא המקבילי של הסדרה החדשה ובפער מחיר משמעותי, אבל שיהיה.
אז בתור אחד שמכיר מצויין את המבואן המקבילי וגם עבד כטכנאי בעבדה שמספקת שירות ליבוא המקבילי.
1. נכון שהיבואן המקבילי פותח את המארז ומסיר מדבקה עם ה SN ומדביק מדברה משלו אבל זו פעולה חסרת כל משמעות, שכן עי האפלקציה של HEOS אפשר בקלות לראות והעתיק את ה SN .
2. אין שום צורך באחריות ל 3 שנים. אם מכשיר מיבוא מקבילי למשל שנרכש ב KSP, התגלה כתקול אז בחודש הראשון הוא יוחלף בחדש. תקלה שקרתה מאוחר יותר, תתטופל במעבדה מקצועית. במסדרת שנת האחריות, אין כל בעיה להשיג חלקי חילוף מקוריים. גם אם האחריות הסתיימה, היבואן המקבילי ברוב המקרים יגלה נכונות לעזור ולכוון למעבדה הנכונה שתוכל לתת מענה. רסיבר דנון שהגיע תקין לרוב ישאר תקין לשנים רבות (לי יש את ה X4400H מיבוא מקבילי שעובד מצויין כבר 5 שנים ברצף).
3. כמו שרשמתי, המעבדות שנותנות שירות מאד מקצועיות (מכיר אישית את זאת במודיעין למשל). בגלל שהאחריות קצרה לשנה, אין בעיה של זמינות חלקי חילוף. ושוב, תקלות ברסיברים הן די נדירות גם כך.
4. אין שום בעיה לקבל שירות מלא מהתמיכה של דנון בעולם. מקבלים מענה במייל בדיוק כמו עם רסיבר שנרכש מחנות ממכה במחיר כפול כמעט..
אין שום בעיה או חשש לרכוש רסיבר דנון מקבילי, בעיקר אם רוכשים במסגרת מבצעי סופ"ש באילת ומרשת גדולה ומוכרת כמו איבורי או KSP. אני מעולם לא נתקלתי בבעיה. כאשר רכשתי את ה X4400H נקלתי אז בבאג ב HDMI ARC עם טלויזיה דנון, וקבלתי מענה מצויין ויחס אישי בהתכתבות בוואטסאם נטל אחד מבעלי החברה היבואנית. הוא אפילו גילה נכונות להחליף את המכשיר בחדש, אבל בסוף לאחר שיחה עם שירות דנון הבנתי שזה באג של סוני שמטופל וכמובן בסוף תוקן עי דעכוני קושחה של הרסיבר והטלויזיה...
לא רואה שום סיבה לשלם עוד אלפי שקלים על יבוא רשמי.....
אבל אני פחות סלחן לעניין הורדת המספר הסידורי. לא לגיטימי, ואם זה "חסר משמעות" אז שלא יעשו את זה..
לא עורך דין, אבל תוהה אם זה חוקי.
- dr0r
-
- חבר ותיק

האמת שלא מובן לי בכלל עניין הסרת המס׳ הסידורי. אם סיריוס רוצים ״להלשין״ על ברוכים, זה לא באמת מסובך בשבילם לקנות רסיבר, להפעיל אותו, ולמצוא מה המס׳ הסידורי שלו. אז בשביל מה להתעסק עם זה, זה רק מציק ללקוחות שלהם.
אני לא בטוח שהחוק מתייחס למס' סידורי, סביר שלא. אני כן בטוח שאם מוצר הוא מחודש, חובה על המוכר לכתוב את זה וליידע את הקונה שהמוצר היה בשימוש/הוחזר ע"י לקוח בתקופת האחריות וכו'.
לא אומר שזה המצב של הרסיברים של ברוכים, אבל יהיה נחמד לשמוע את זה כהצהרה מהם.
לא אומר שזה המצב של הרסיברים של ברוכים, אבל יהיה נחמד לשמוע את זה כהצהרה מהם.
- יהלי ב
- חבר ותיק

אין שום יבוא מקבילי מחודש. הם מוכרים יותר יחידות מהיבוא הרשמי. הסתרת הסריאל היא לא מחשש להלשנה של היבואן הרשמי כי לדנון אין מה לעשות עם זה ואין כל אינטרס לחבל בעוד ערוץ מכירות. זה כדי שהלקוח הישראלי שאינו מבדיל בין יבוא רשמי למקבילי, לא ינסה בטעות לבקש שירות מהיבואן הרשמי שיבקש ממנו להקליד מס סיריאלי, ואז הנציג יגיד לו שהמכשיר שרכשת אינו מכשיר "רשמי" או שהוא כנראה מחודש, וש "עבדו עליך"...06/06/2024 8:27dr0r כתב: האמת שלא מובן לי בכלל עניין הסרת המס׳ הסידורי. אם סיריוס רוצים ״להלשין״ על ברוכים, זה לא באמת מסובך בשבילם לקנות רסיבר, להפעיל אותו, ולמצוא מה המס׳ הסידורי שלו. אז בשביל מה להתעסק עם זה, זה רק מציק ללקוחות שלהם....
זו כל המטרה של הסרת המדבקה והדבקה של מדבקה שעליה רשום היבואן המקבילי. כך אם תהיה תקלה, הלקוח יפנה לברוכים שמן הסתם לא יגיד לו שמשהו עבד עליו...
יבוא מקבילי רוכש מוצרים מחברת הפצה באירופה, דרך איש קשר שמוכר לו במחיר אטרקטיבי מבלי לדווח על כך לדנון כאך מכירה לרשת מקומית שם. דנון מודעים מהתופעה וממש לא אכפת להם. בתהקשרות במיל איתם אתה מקבל תמיכה רגילה לכל דבר. רק אם תשאר היכן ניתן לרכוש בישראל, הם יפנו אותך ליבואן הרשמי כי לזה הם מחוייבים לפי הסכם.
תוכנת DIRAC למשל עובדת מצויין עם מכשירים מיבוא מקבילי. אם המכשיר היה עובר חידוש, תהליך ביטול השידוך שלו לרשיון דיראק היה מסבך מאש את החידוש.
אני מכיר משהו עם X4700H מקבילי מדור ראשון שקיבל מדנון את קופסאת תיקון באג ה HDMI בחינם לאחר שאמר להם שהיבואן המקומי מסרב לספק לו את הקופסה...
היבוא המקבילי מאלץ את היבואנים הרשמיים להוריד מחירים באופן משמעותי. זה כשלעצמו כבר מעולה. אני ארכוש יבוא מקבילי גם אם ההפרש יהיה זניח.
- dr0r
-
- חבר ותיק

זה ממש לא המוצר הראשון שמגיע ביבוא מקביל, אבל זו כן פעם ראשונה שאני נתקל בהסרת המדבקה עם המס׳ הסידורי. אני לא טוען שאלה מכשירים מחודשים, אבל זה באמת עניין משונה, מציק ללקוח, ולהיפך, מאפשר ליבואן הרשמי לומר ״זה מוצר מחודש, עובדה שהורידו את המס׳ הסידורי״.06/06/2024 15:57יהלי ב כתב: אין שום יבוא מקבילי מחודש. הם מוכרים יותר יחידות מהיבוא הרשמי. הסתרת הסריאל היא לא מחשש להלשנה של היבואן הרשמי כי לדנון אין מה לעשות עם זה ואין כל אינטרס לחבל בעוד ערוץ מכירות. זה כדי שהלקוח הישראלי שאינו מבדיל בין יבוא רשמי למקבילי, לא ינסה בטעות לבקש שירות מהיבואן הרשמי שיבקש ממנו להקליד מס סיריאלי, ואז הנציג יגיד לו שהמכשיר שרכשת אינו מכשיר "רשמי" או שהוא כנראה מחודש, וש "עבדו עליך"...
זו כל המטרה של הסרת המדבקה והדבקה של מדבקה שעליה רשום היבואן המקבילי. כך אם תהיה תקלה, הלקוח יפנה לברוכים שמן הסתם לא יגיד לו שמשהו עבד עליו...
יבוא מקבילי רוכש מוצרים מחברת הפצה באירופה, דרך איש קשר שמוכר לו במחיר אטרקטיבי מבלי לדווח על כך לדנון כאך מכירה לרשת מקומית שם. דנון מודעים מהתופעה וממש לא אכפת להם. בתהקשרות במיל איתם אתה מקבל תמיכה רגילה לכל דבר. רק אם תשאר היכן ניתן לרכוש בישראל, הם יפנו אותך ליבואן הרשמי כי לזה הם מחוייבים לפי הסכם.
תוכנת DIRAC למשל עובדת מצויין עם מכשירים מיבוא מקבילי. אם המכשיר היה עובר חידוש, תהליך ביטול השידוך שלו לרשיון דיראק היה מסבך מאש את החידוש.
אני מכיר משהו עם X4700H מקבילי מדור ראשון שקיבל מדנון את קופסאת תיקון באג ה HDMI בחינם לאחר שאמר להם שהיבואן המקומי מסרב לספק לו את הקופסה...
היבוא המקבילי מאלץ את היבואנים הרשמיים להוריד מחירים באופן משמעותי. זה כשלעצמו כבר מעולה. אני ארכוש יבוא מקבילי גם אם ההפרש יהיה זניח....
מעניין לעניין באותו עניין, רכשתי X3800H באילת יבואן מקביל (ברוכים), והוא מגיע עם כבל וספק ללא הארכה - לא רק בכבל אלא בחיבור של הספק יש רק 2 פינים. (וכל מה שרשמתם מספר סריאלי עם מדבקה וכו'.)
האם זה לא בעייתי? לקנות מגן ברקים? אני לא מכיר מוצרים יקרים בהספק גבוה ללא הארכה... אבל אולי אני ממש טועה בהבנה.
האם ביבואן הרשמי יש הארכה?
ועוד שאלה, מה הבעיה שדיברתם עליה בHDMI ואיך אני בודק אותה?
תודה מראש, ערן.
האם זה לא בעייתי? לקנות מגן ברקים? אני לא מכיר מוצרים יקרים בהספק גבוה ללא הארכה... אבל אולי אני ממש טועה בהבנה.
תודה מראש, ערן.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2489 פעמים
הארקה ולא הארכה11/06/2024 4:54eran256 כתב: מעניין לעניין באותו עניין, רכשתי X3800H באילת יבואן מקביל (ברוכים), והוא מגיע עם כבל וספק ללא הארכה - לא רק בכבל אלא בחיבור של הספק יש רק 2 פינים. (וכל מה שרשמתם מספר סריאלי עם מדבקה וכו'.)
תודה מראש, ערן....
ולשאלתך
יש מכשירי חשמל ללא הארקה בתנאי שיש להם בידוד כפול ובמידה וגם במכשיר עצמו יש רק 2 פינים סביר להניח שהוא לא זקוק לחיבור הארקה.
תבדוק שבמכשיר אין פסי הארקה שזה חיבור הארקה בתקן גרמני נדמה לי .
תעלה צילום של היציאה במכשיר ושל הקונקטורים בכבל.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
אשמח לשמוע איך בודקים את הסידורי, איזה אפליקציה (מה מזינים אם אין מס' סידורי להזין?)02/06/2024 21:35emage כתב: וואלה, לא מצאתי שום פגם, ידעתי איך לחפש את המספר הסידורי באפליקציה מראש, בדקתי ישר שאין את הבאג HDMI ולקחתי הביתה...
אולי הוא מחודש, אולי לא, אבל ביחס ליבואן רשמי קניתי בחצי מחיר ואני מבסוט עליו ....
ואיך מוודאים שאין את הבאג HDMI. איזה יציאה מחברים לאיפה ומה צריך לבדוק על המסך. רק שעובד או משהו שקשור ל-120hz?
תודה
מציאת סיריאל:11/06/2024 9:46shac כתב: אשמח לשמוע איך בודקים את הסידורי, איזה אפליקציה (מה מזינים אם אין מס' סידורי להזין?)
ואיך מוודאים שאין את הבאג HDMI. איזה יציאה מחברים לאיפה ומה צריך לבדוק על המסך. רק שעובד או משהו שקשור ל-120hz?
תודה...
viewtopic.php?f=1&t=375941&p=3258176&hi ... S#p3258176+
viewtopic.php?f=1&t=378225&p=3265411&hi ... S#p3265411+
באג HDMI היה בדגמי X7XX, לא בX8XX.
Jack of some trades, master of none
- יהלי ב
- חבר ותיק

סדרה X700H מיבוא מקבילי שזמינה כעט, אינה מושפעת כלל מבאג ה HDMI. היא מגיעה עם כרטיס HDMI מעודכן ו DAC של TI במקום של AKM. קל לוודא את זה עי המס סידורי שניתן לקרוא עי האפלקציה של מערכת ה HEOS כמו בקישור ששמו בתגובה מעלי. המלאי של ה X700H הוא חדש מתאריך ייצור סוף 2022.11/06/2024 9:46shac כתב: אשמח לשמוע איך בודקים את הסידורי, איזה אפליקציה (מה מזינים אם אין מס' סידורי להזין?)
תודה...
מה השיקולים בין 3800 או 4700? מס' ערוצים בלבד או שיש פער איכות בין הסדרות שמצדיק ללכת על משהו טיפה יותר ישן אבל מסדרה יותר גבוהה?12/06/2024 15:50יהלי ב כתב: סדרה X700H מיבוא מקבילי שזמינה כעט, אינה מושפעת כלל מבאג ה HDMI. היא מגיעה עם כרטיס HDMI מעודכן ו DAC של TI במקום של AKM. קל לוודא את זה עי המס סידורי שניתן לקרוא עי האפלקציה של מערכת ה HEOS כמו בקישור ששמו בתגובה מעלי. המלאי של ה X700H הוא חדש מתאריך ייצור סוף 2022....
- יהלי ב
- חבר ותיק

איכות הבניה, תוצאות המדידה, וההגברה של X4700H הרבה יותר טובה מה X3800H. הנה תגובה של משהו שהיה לו X3800H והוא ארז אותו ורכש X4500H משומש במקום בגלל שאיכות השמע במוסיקה הייתה פשוט נוראית
הנה סקירה של ה X4700H שנמדד טוב יותר גם מהמון מגברי סטריאו יקרים ממנו פי 5:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ted.14493/
והנה סקירה של ה X3800H:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.38574/
יש פער של 10 דציבל במדדי יחס אות לרעש לטובת ה X4700H ויש פערים בהגברה. אין מה לעשות, ה X3 זו סדרה נמוכה יותר מ X4.
תחליף מעולה ל X4700H עם תמיכה ב DIRAC ופער מחיר של 1000 ש"ח בלבד ביבוא מקבילי, זה המרנץ C50. הוא נמדד כמעט טוב כמו ה X4700H אבל עם 4 סאבים ותמיכה ב DIRAC.
ויותר מזה, ברגע שאתה מגדיר אותו ל 11 ערוצים ומבטל את ההגברה של הקדמיים (מחבר מגבר חיצוני לקדמיים), המדידות של ה PRE של הקדמיים משתפרות ביותר מ 10 דציבל. מה שקורה ב C50 זה שההגברה גורמת לנפילת מתח בספק הכוח של ה DAC שגורם ליותר עיותים. אם אתה הופך את ה C50 ל PRE ומבטל את כל ההגברה (ואז צריך להשקיע ב 9 ערוצי הגברה), המדידות שלו הופכות לזהות לאלו של ה AV10 שעולה 7 אלף דולר ונחשב לפרוססור הכי מתקדם שיש...
כמובן שהוספת הגברה חיצונית זה לא עסק זול. לכל היותר אפשר להוסיף לסנטר והקדמיים הגברת CLASS D איכותית ולא יקרה.
לי יש עדיין את ה X4400H ואני שוקל לשדרג או ל X4800H בחודש הבא שיחזור למלאי במחיר יותר זול או ל C50 ואז להוסיף עוד 3 מגברי כוח לסנטר ולסראונד (יש לי כבר לקדמיים).
מה שעוצר אותי מלעבור למרנץ זו העובדה שאאלץ לתכנת מחדש את שלט ה הרמוני HUB שכרגע מתוכנת לעבוד עם רסיבר דנון... בגלל באג בקושחה האחרונה, אי אפשר לבצע בשלט יותר מ 3 שינויים בכל פעם כי אז הם לא תופסים וצריך המון סבלנות לעדכן לאחר כל 3 שינוים שעושים...
אם ארכוש את ה C50 אני כנראה ארכוש גם שלט חכם חדש כמו ה SOFABATON X1.
כרגע ממתין עוד חודש שה X4800H יגיע ואז אחליט...
הנה סקירה של ה X4700H שנמדד טוב יותר גם מהמון מגברי סטריאו יקרים ממנו פי 5:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ted.14493/
והנה סקירה של ה X3800H:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.38574/
יש פער של 10 דציבל במדדי יחס אות לרעש לטובת ה X4700H ויש פערים בהגברה. אין מה לעשות, ה X3 זו סדרה נמוכה יותר מ X4.
תחליף מעולה ל X4700H עם תמיכה ב DIRAC ופער מחיר של 1000 ש"ח בלבד ביבוא מקבילי, זה המרנץ C50. הוא נמדד כמעט טוב כמו ה X4700H אבל עם 4 סאבים ותמיכה ב DIRAC.
ויותר מזה, ברגע שאתה מגדיר אותו ל 11 ערוצים ומבטל את ההגברה של הקדמיים (מחבר מגבר חיצוני לקדמיים), המדידות של ה PRE של הקדמיים משתפרות ביותר מ 10 דציבל. מה שקורה ב C50 זה שההגברה גורמת לנפילת מתח בספק הכוח של ה DAC שגורם ליותר עיותים. אם אתה הופך את ה C50 ל PRE ומבטל את כל ההגברה (ואז צריך להשקיע ב 9 ערוצי הגברה), המדידות שלו הופכות לזהות לאלו של ה AV10 שעולה 7 אלף דולר ונחשב לפרוססור הכי מתקדם שיש...
כמובן שהוספת הגברה חיצונית זה לא עסק זול. לכל היותר אפשר להוסיף לסנטר והקדמיים הגברת CLASS D איכותית ולא יקרה.
לי יש עדיין את ה X4400H ואני שוקל לשדרג או ל X4800H בחודש הבא שיחזור למלאי במחיר יותר זול או ל C50 ואז להוסיף עוד 3 מגברי כוח לסנטר ולסראונד (יש לי כבר לקדמיים).
מה שעוצר אותי מלעבור למרנץ זו העובדה שאאלץ לתכנת מחדש את שלט ה הרמוני HUB שכרגע מתוכנת לעבוד עם רסיבר דנון... בגלל באג בקושחה האחרונה, אי אפשר לבצע בשלט יותר מ 3 שינויים בכל פעם כי אז הם לא תופסים וצריך המון סבלנות לעדכן לאחר כל 3 שינוים שעושים...
אם ארכוש את ה C50 אני כנראה ארכוש גם שלט חכם חדש כמו ה SOFABATON X1.
כרגע ממתין עוד חודש שה X4800H יגיע ואז אחליט...
זו סקירה שכבר אחרי שהחליפו הDAC לTI? כמדומני זו היתה הסיבה המרכזית בירידה בבנצ'מרקס.13/06/2024 11:30יהלי ב כתב: הנה סקירה של ה X4700H שנמדד טוב יותר גם מהמון מגברי סטריאו יקרים ממנו פי 5:...
- יהלי ב
- חבר ותיק

ה DACים החדשים שיש בגרסאות המעודכנות של סדרה X700H זהים לאלו שיש בסדרה X800H שגם שם הביצועים של ה X4800H מעולים. הסקירה הזאת היא מ יולי 2022 שזה לפני העדכון DACים. ז"א התוצאות המעולות של SINAD 97 הם עבור ה DAC הישם של AKM. אבל בסקירה של ה X4800H התוצאות ירדו רק ב 3 דציבל ל 95, אז צפוי שה X4700H שיש עכשיו ב KSP יהיה עם ביצועים דומים. 95 זה מעל ומעבר למה שצריך לאיכות CD מעשית שהיא 93 לכל היותר (96 תיאורטית). החלפת ה DAC היא בגלל שתי סיבות: אי זמינות ויכולת הספקה של חברת AKM מאז השריפה במפעל ומעבר לייצור במפעלים של יצרנים אחרים, והגדלת רווחים, שכן הם בקלות יכלו להחליף את AKM ב ESS אבל בחרו לעשות עסקה עם TI כדי לחסוך בעלויות הציפים.13/06/2024 14:15Avi_Dagan כתב: זו סקירה שכבר אחרי שהחליפו הDAC לTI? כמדומני זו היתה הסיבה המרכזית בירידה בבנצ'מרקס....
כעקרון גם אונקיו\פיוניר החדשים עושים שימוש באותם DACים סופר זולים של TI ולא מחברה מתמחה ב DACים כמו AKM או ESS כפי שאתה מוצא בפרוססורים יותר יקרים של אנטם (ימהה משתמשת עדיים ב ESS אבל הם כבר עם רגל אחת בקבר וסביר להניח שלא יציעו סדרות חדשות של רסיברים יותר).
הציפים של TI מוקבלים ל SINAD של 98 תיאורטי ויש כמה DACים סיניים שמגיעים איתם גם ל 97 דציבל לפי בדיקות של ASR. ברסיבר קולנוע זה כמעט בלי אפשרי בגלל חוסר יציבות בספק הכוח שנאלץ לספק זרם גם למעגלי הגברה ווידאו.
כדי למקסם את ה SINAD ברסיבר קולנוע ביתי, צריך להגדיר אותו כ PRE עם כיבוי מלא של ההגברה ולבחור במצב PURE DIRECT שגם מכבה מעגלי וידאו. שם אמיר ראה שיפור בין 3 ל 10 דציבל ברסיברים שונים.
אפשר להניח, אבל אין נתונים חד משמעיים.13/06/2024 16:33יהלי ב כתב: ה DACים החדשים שיש בגרסאות המעודכנות של סדרה X700H זהים לאלו שיש בסדרה X800H שגם שם הביצועים של ה X4800H מעולים. הסקירה הזאת היא מ יולי 2022 שזה לפני העדכון DACים. ז"א התוצאות המעולות של SINAD 97 הם עבור ה DAC הישם של AKM. אבל בסקירה של ה X4800H התוצאות ירדו רק ב 3 דציבל ל 95, אז צפוי שה X4700H שיש עכשיו ב KSP יהיה עם ביצועים דומים. 95...
- ohaddi
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 46
- שם מלא: אוהד רוזנטל
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
אני רכשתי דנון 4800 מיבוא מקביל מksp.
יש לי מדבקה עם מספר סיראלי על הרסיבר וגם מספר סידורי על הקרטון.
אין להשוות בין רכבים למגברים, מספר שילדה חייב להופיע וגם מוודאים את זה בטסט ומופיע ברשיון רכב.
לרסיבר אין הרבה מה לעשות עם המספר הסידורי, ראו, המון מוצרי חשמל אין להם מספר סידורי.
מניח שאם הוסרו המספרים זה כדי לא לאתר את המקור שמוכר ליבואן המקביל.
הרסיבר הגיע ארוז יפה ועם כל המדבקות, לפי הסרט מסקינטייפ נראה שכן נפתח, עדכון: בבדיקה ברוכים הכניס הוראות הפעלה ואחריות פנימה.
גם אותי ערער מאוד שכבל הזינה לא מכיל הארקה, אבל גם בשקע שלו ברסיבר אין הארקה שזה די מפתיע, מוצרי חשמל שמגיעים עם מארז מתכתי מחויבים בהארקה.
חשבתי על דגם נמוך יותר ובזכות הפרללי רכשתי דגם מסדרה גבוהה יותר.
עד כה אני מרוצה מאוד
יש לי מדבקה עם מספר סיראלי על הרסיבר וגם מספר סידורי על הקרטון.
אין להשוות בין רכבים למגברים, מספר שילדה חייב להופיע וגם מוודאים את זה בטסט ומופיע ברשיון רכב.
לרסיבר אין הרבה מה לעשות עם המספר הסידורי, ראו, המון מוצרי חשמל אין להם מספר סידורי.
מניח שאם הוסרו המספרים זה כדי לא לאתר את המקור שמוכר ליבואן המקביל.
הרסיבר הגיע ארוז יפה ועם כל המדבקות, לפי הסרט מסקינטייפ נראה שכן נפתח, עדכון: בבדיקה ברוכים הכניס הוראות הפעלה ואחריות פנימה.
גם אותי ערער מאוד שכבל הזינה לא מכיל הארקה, אבל גם בשקע שלו ברסיבר אין הארקה שזה די מפתיע, מוצרי חשמל שמגיעים עם מארז מתכתי מחויבים בהארקה.
עד כה אני מרוצה מאוד
- יהלי ב
- חבר ותיק

האידיוטים היחידים שכוללים חיבור להארקה במוצרי אודיו הם חברות שמן נחשים שמוכרים ציוד לקהילה האודיפילית שאם לא תראה חיבור להארקה מיותר, לא תרכוש את המוצר. אין שום צורך בחיבור להארקה של ציוד אודיו. הרסיברים של דנון ומרנץ מוגנים עי בידוד כפול שלא מחייב הארקה.14/06/2024 20:29ohaddi כתב:
עד כה אני מרוצה מאוד...
למעשה, כל הבעיות של לולאת אדמה ורעשים נובעות מציוד עם חיבור לאדמה. כדי להתגבר על זה, הם עבור למחברי BALANCED וכמובן העלו את המחיר למרות שאין כל יתרון למחברי XLR בציוד ביתי שבו הכבילה בין מכשירים היא עד מטר אחד...
תתחדש ותהנה (הרסיבר נפתח עי ברוכים רק כדי להכניס הוראות הפעלה בעברית ואת המדבקה על הסריאל. ראיתי איך זה נעשה עי בעלי מוגבליות שהם מעסיקים ועובדים עם כפפות ומשקיעים הרבה זמן על כל קופסא כדי שהלקוח יקבל מוצר שנראה כאילו נארז רק עי היצרן...)