DENON - יבואן רשמי או מקביל ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #1 

גילויי נאות . אין לי שום קשר לאף אחד מהיבואנים או החנויות אשר מוכרות - DENON בישראל .
אבל כן יש לי קשרים עם היצרן .

רוצה להבהיר פתחתי את השרשור הזה היות ונשאלתי כבר מספר פעמים באופן פרטי מה דעתי ומה כדאי
יותר לרכוש . ובכן סיקרן אותי ורציתי להבין בעצמי .
הבנתי שיבואנים / חנויות מקבילים מוכרים רסיברים [ דגמים שונים ] של - DENON במחירים זולים יותר לעומת
מחירי היבואן הרשמי ואני לא מדבר על מחירי אילת [ ללא מע'מ ]. אבל זה נעשה עם כמה מגבלות [ אם אני טועה תקנו אותי ]
1. מספר זהוי המכשיר מחוק או לא קיים . מהיכן מגיעם המכשירים והאם ניתן לתקשר עם הספק .
2. אחריות לשנה אחת לעומת 3 שנות אחריות יבואן רשמי .
3. שרותי מעבדה וחלקים לא ברור ומובן של מי ומה רמת הידע ומהיכן מגיעים חלקים .
4. חוסר אפשרות לתקשר עם היצרן .
ובכן רציתי לשאול את כל אחד שמסוגל לענות לי תשובה אמיתית ולהוכיח לי [ כולל יבואנים חניות וחברי אתר ]
ספקו לי בבקשה הוכחה שהמכשירים אשר נמכרים ומומלצים כאן הם מכשירים ''מקוריים חדשים'' ולא מוחדשים
משומשים . [ מארז וניילונים לא נחשבים הוכחה ]
ממתין להוכחות .

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5141
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 695 פעמים

שליחה #2 

פערי מחירי הרסיברים של דנון בחול אל מול המחיר של היבואן מקביל בארץ מאז ומתמיד היו חשודים, למה שיהיו פערי מחיר כאלו גדולים בין שתי מכשירים של אותו היצרן, המחיר שדנון יבואן מקביל נמכר בארץ הוא משמעותית הרבה יותר נמוך מהמחיר בחול משמעותית, זה תמיד הדליק אצלי נורה אדומה, מעניין....
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 671
נתן תודות: 450 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #3 

יש לי X4700 מייבוא מקביל, אומנם המדבקה עם המספר הסידורי איננה, אבל המספר הסידורי מופיע באפליקצית HEOS.
אין לי דרך לדעת מאיפה הרסיבר הגיע, אני כן יכול להגיד שהוא הגיע עם אפס סימני שימוש ובלי הבאג של HDMI (בדקתי באתר היצרן).

אני כן אגיד שבמחיר שקניתי אותו הייתי מוכן לרכוש גם מחודש "רשמי", כי הוא עלה בערך 55% מהמחיר שרצו על יבואן רשמי
(שילוב של KSP אילת וקופון של איזה 600-700 שקל שכבר לא ראיתי שוב).
טפו טפו טפו, הוא אצלי כמעט שנתיים ועובד כל יום היטב.

פערי המחיר לא כל כך חשודים שכשמסתכלים על מחירי היבואן הרשמי לעומת חו"ל.
ה-3800 הושק ב-1700$ וביקשו עליו 8000. היום הוא נמכר באזור ה-1300$ בחו"ל ועדיין הייבוא הרשמי הוא סביב 8000 שקל
(לפני משחקי קומבינה ו"מחיר לאחים").

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #4 

היו מקרים בעבר שהיבואן המקביל מכר במחירים זולים יותר מאמזון וכל האתרים בחול ,כאשר לוקחים את מחיר חול שוכחים שקיימות הנחות רבות גם שם מעבר למחיר המקורי.
היבואן בארץ פשוט רוצה להרוויח יותר ,אין שום סיבה אחרת ,כל מי שמכר משהו באמזון יודע שהעלויות מכירה שם יותר גבוהות מכל חנות או דרך מכירה אחרת ועדיין הם זולים משמעותית מיבואן בארץ .
צריך לקנות ולעודד יבוא מקביל כמה שיותר ,בסוף מדובר באותו מוצר בשינוים שוליים ,בטח כאשר הבדלי המחיר הם 10 אחוז ומעלה

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3065
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #5 

לגבי סעיף "4" של MBD .,
יבואן,חנות,ספק, שמוכר מוצר ולא מפרסם בבירור
שהמוצר מוחדש/מחודש/לאחר תיקון/ זו עבירה פלילית.

לא הייתי אפילו מעלה על הדעת מצב כזה.

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

בסוף ברוכים מוכר כמות לא רעה בכלל של רסיברים בייבוא מקביל ואנחנו לא שומעים כמעט על תלונות או תקלות.
אז כנראה שהסחורה אמינה סה"כ וגם השירות סביר, אחרת היינו נתקלים בהרבה תלונות וטענות...

עדוש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 435
שם מלא: עדיאל מנחם
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #7 

אני בהלם ! באמת המספר סריאלי איננו ?🤔🤔
מזכיר לי את גיל17.5 שהתקנתי מערכת באוטו בואדי אל ג׳וז בירושלים , על כל הקופסאות של המגברים והמסך המספר סריאלי היה איננו חתכו אותו עם סכין יפני , עכשיו הדבר הראשון שעולה לראש , שזה גנוב . חצי מחיר ללא מספר סריאלי.
אבל מה הקטע שברסיבר שקונים בחנות מסודרת כמו ksp למשל הסירו את המספר סריאלי , מה זה אומר בעצם?
השאלה אם זה קומבינה פה בארץ שהורידו תמספר ? או שמבחינת דנון העולמית , הם לא מכירים במכשיר הזה ?
מבחינתם המכשיר לא יצא מהמפעל שלהם ?
אז מה הסיפור ? גנוב ? מזוייף ? או סתם קומבינה ?
לגבי מכשירים מוחדשים או משו בסגנון , זה גם משו שמציק לי כשאני בא לקנות , אני לא יודע מי חידש מה חידש איפה ואיך.
אני שואל כי אני מתכוון לרכוש מksp את ה 4800 .
עכשיו אחרי שקראתי מה שרשמתם אני מבולבל , לא אוהב להתפשר רוצה לקנות ולדעת בלב שלם שזה זה .

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #8 

הוכחה שהמכשיר חדש עדיין לא קיבלתי . [ וככל הנראה גם לא אקבל ]
מחיקת מספר רישוי של המכשיר נחשבת לעברה על החוק בכל מקום אחר . חשבתם לרכוש מכונית בהנחה
אבל ללא - VIN [ מספר שילדה ] ורק שליש אחריות . זה אותו הדבר רק בסכומים שונים .
גם ב - US וגם ב - EU / UK / JP יש חנויות לא רשמיות אשר מוכרות את המכשיר במחירים זולים
יותר מאשר חנויות רשמיות . אבל בכולן מקבלים אחריות 3 מלאות ואף אחד לא מעז למחוק את המספר .
לא קיים מכשיר מקורי וחדש של - DENON שנמכר ללא אחריות מלאה של היצרן . המכשירים היחידים
אשר נמכרים עם שנת אחריות אחת הם - REFURBISH [ מוחדש באישור היצרן ]
מתוך סקרנות בדקתי מחירים ב - ZAP וזה מה שמצאתי . [ X3800 ]
5,810 ₪ = tm אחריות שנה
5,834 ₪ = מ ברוכים אחריות שנה
5,890 ₪ = יבואן רשמי 3 שנות אחריות
5,990 ₪ = יבואן רשמי 3 שנות אחריות = לפחות 3 חנויות
עכשיו נשאלת השאלה בהפרש המחירים הזה מי בעצם מספק עסקה טובה יותר .

עדוש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אם ההפרש הוא אפילו 1000₪ אז אין מה להסתבך וכמובן שעדיף יבואן רשמי כי אין מצב במדינה הזו שלקוח ירוויח מתישהו ממשהו , תמיד חייב להיות קאץ׳ , לצערי אני לא מופתע מכלום במדינה הכי מושחתת בעולם .
כשההפרש הוא 5k זה קצת אחרת אבל עדיין לא יודע אם הייתי קונה כשאני מגלה על קומבינות שכאלו שזה ממש מבאס .
כאילו מישהו אמר לעצמו : למה שלקוח יקנה את אותו מוצר בפחות כסף ? משלם פחות ? גם מקבל פחות .
הזיה .

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #10 

02/06/2024 16:29  
עדוש כתב:
אני בהלם ! באמת המספר סריאלי איננו ?🤔🤔
מזכיר לי את גיל17.5 שהתקנתי מערכת באוטו בואדי אל ג׳וז בירושלים , על כל הקופסאות של המגברים והמסך המספר סריאלי היה איננו חתכו אותו עם סכין יפני , עכשיו הדבר הראשון שעולה לראש , שזה גנוב . חצי מחיר ללא מספר סריאלי.
אבל מה הקטע שברסיבר שקונים בחנות מסודרת כמו ksp למשל הסירו את המספר סריאלי , מה זה אומר בעצם?
השאלה אם זה קומבינה פה בארץ שהורידו תמספר ? או שמבחינת דנון העולמית , הם לא מכירים במכשיר הזה ?
מבחינתם המכשיר לא יצא מהמפעל שלהם ?
אז מה הסיפור ? גנוב ? מזוייף ? או סתם קומבינה ?
...
אני לא מומחה בתחום, אבל בעבר קראתי - וזה הגיוני - שהעלמת המספר הסידורי מטרתה למנוע מהיבואן הרשמי ומהיצרן לדעת מאין הגיעו המכשירים המיובאים באופן מקביל לישראל (כלומר מאיזו מדינה ו/או סוכנות הפצה וגו'). כי אם ידעו הם יוכלו לפעול נגד מי שמכר ליבואן המקביל. כלומר קומבינה ישראלית, אם זה אכן כך, אבל לא הייתי מרחיק למחוזות כמו גנוב או מזויף.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

תלתל
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 703
נתן תודות: 509 פעמים
קיבל תודות: 227 פעמים

שליחה #11 

02/06/2024 19:17  
עדוש כתב:
אם ההפרש הוא אפילו 1000₪ אז אין מה להסתבך וכמובן שעדיף יבואן רשמי כי אין מצב במדינה הזו שלקוח ירוויח מתישהו ממשהו , תמיד חייב להיות קאץ׳ , לצערי אני לא מופתע מכלום במדינה הכי מושחתת בעולם .
כשההפרש הוא 5k זה קצת אחרת אבל עדיין לא יודע אם הייתי קונה כשאני מגלה על קומבינות שכאלו שזה ממש מבאס .
כאילו מישהו אמר לעצמו : למה שלקוח יקנה את אותו מוצר בפחות כסף ? משלם פחות ? גם מקבל פחות .
הזיה .
...
ההזיה היא בהפרש הלא סביר בין יבוא רישמי ומקבילי.
ובחישוב באחוזים כבר הגעתי ל40 אחוז!
(Ksp אילת+מבצעי הנחה נקודתיים לעומת רישמי).

מחיקת המספר הסריאלי,לא מונעת מלהתקין ברסיבר את הדייראק על נגזרותיו.
המספר מופיע בהגדרות וגם באפליקציית ה HOES.

לא מובנת לי סיבת המחיקה אבל זה בהחלט מריח מסריח. גם השאלה לגבי המחיקה שהפניתי לברוכים במייל, לא זיכתה אותי ביחס ותשובה בכלל.

נכון, שלכאורה, זה לא נראה טוב אבל מבירור עם 2 רוכשים שונים, הכל נראה ומריח חדש. יש כאלה שזה מספיק להם.

דנון 3800 (אילת+מבצע) +דיראק מלא+ניהול בס מלא (כשדיראק במבצע) בקצת יותר מ 6300 שח?

שכל אחד יעשה את החושבים והכדאיות .

ליאור

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #12 

02/06/2024 19:59  
תלתל כתב:

לא מובנת לי סיבת המחיקה אבל זה בהחלט מריח מסריח. גם השאלה לגבי המחיקה שהפניתי לברוכים במייל, לא זיכתה אותי ביחס ותשובה בכלל.

נכון, שלכאורה, זה לא נראה טוב אבל מבירור עם 2 רוכשים שונים, הכל נראה ומריח חדש. יש כאלה שזה מספיק להם.

דנון 3800 (אילת+מבצע) +דיראק מלא+ניהול בס מלא (כשדיראק במבצע) בקצת יותר מ 6300 שח?

ליאור
...
מה שmbd כתב זה שיש כמה חנויות שמוכרות את ה3800 בכמעט אותו מחיר של המקבילי וזה עוד לפני הקומבינות המקובלות בחנויות מתמחות. במצב כזה אין ממש סיבה לקנות מקבילי.
אני מניח שהיבואן עשה את השיקולים שלו במקרה של הדגם הזה כי הוא פופולארי מאוד, ומנסה להלחם בברוכים.
Jack of some trades, master of none

עדוש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

02/06/2024 19:41  
dragon כתב:
אני לא מומחה בתחום, אבל בעבר קראתי - וזה הגיוני - שהעלמת המספר הסידורי מטרתה למנוע מהיבואן הרשמי ומהיצרן לדעת מאין הגיעו המכשירים המיובאים באופן מקביל לישראל (כלומר מאיזו מדינה ו/או סוכנות הפצה וגו'). כי אם ידעו הם יוכלו לפעול נגד מי שמכר ליבואן המקביל. כלומר קומבינה ישראלית, אם זה אכן כך, אבל לא הייתי מרחיק למחוזות כמו גנוב או מזויף.
...
כמו שאמר חברינו mbd
קח דוגמה את תחום המכוניות , יש רכבים בישראל שנקנו דרך יבוא מקביל ולא מעט , ובאף אחד מהם לא מחקו את המספר שלדה , כי זה לא חוקי ויש את משרד הרישוי , איך יתנו רשיון לרכב שאין לו מספר שלדה ? וכו׳….. במקרה של מוצרי חשמל כמו רסיבר אין צורך בהחזקת רשיון בשביל להתשמש ברסיבר ואין מישהו שיעצור את מי שמוריד את המספר סידורי מהרסיבר .
אז אתה אומר בעצם שברוכים לא רוצה שיהבואן רשמי ישים לו רגליים אז הוא מעדיף לצמצם סיכונים או משו כזה , או שיש רווח כלשהו מזה , ככה זה נראה .
בשבילי לא משנה מה הסיבה , זה עדיין לא בסדר .
נערך לאחרונה על ידי עדוש ב 02/06/2024 21:07, נערך 2 פעמים בסך הכל.

עדוש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

02/06/2024 19:59  
תלתל כתב:

ליאור
...
מסכים איתך לגמרי שהפרש של 40% זה מטורף .
אם החברים שקנו יבוא מקביל אומרים שהכל בסדר אני מאמין להם , אני בעצמי חושב על זה .

odedee
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 325 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #15 

שורש הבעיה הוא בכך שבתחומים מסוימים השתרשה הגישה כאילו צריך להיות יבואן בלעדי. באיזה חוק זה כתוב? ברוב המקרים ריבוי יבואנים יהיה רק לטובת הצרכנים,

חבל שמשרד הכלכלה והתעשייה כלל לא מטפל בעניין הזה, מזה עשרות שנים. הדוגמה הקלאסית היא שוק הרכב, ובפרט החלפים לרכב, אבל שוק האודיו-וידאו במצב דומה מאוד. החוק צריך היה כברירת מחדל לאסור על יבואנים להתקשר עם יצרנים בחו"ל בחוזה שמבטיח בלעדיות, ולהתיר התקשרות כזו רק לאחר אישור ממשלתי - המצב היום הוא בדיוק הפוך. הלא אם יצרן רסיברים היה מקבל פנייה מיבואן שני או שלישי שהיו מסתפקים ברווח נמוך, משלמים יותר ליצרן וגובים פחות מהצרכן, כולנו היינו מרוצים (למעט מי שהם כיום יבואנים בלעדיים).

נחכה לממשלה שתרים את הכפפה. מהממשלה הנוכחית הביזיונית אין לי שום ציפיות.

תלתל
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 703
נתן תודות: 509 פעמים
קיבל תודות: 227 פעמים

שליחה #16 

02/06/2024 20:21  
Avi_Dagan כתב:
מה שmbd כתב זה שיש כמה חנויות שמוכרות את ה3800 בכמעט אותו מחיר של המקבילי וזה עוד לפני הקומבינות המקובלות בחנויות מתמחות. במצב כזה אין ממש סיבה לקנות מקבילי.
אני מניח שהיבואן עשה את השיקולים שלו במקרה של הדגם הזה כי הוא פופולארי מאוד, ומנסה להלחם בברוכים.
...
אני מחדד-דובר על רכישה באילת.

וכשמצב המחירים כפי ש MBD הציג, אין בכלל ויכוח.
3 שנות אחריות +חנות מתמחה מנצחים בגדול.

ליאור

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #17 

02/06/2024 21:05  
תלתל כתב:
אני מחדד-דובר על רכישה באילת.

וכשמצב המחירים כפי ש MBD הציג, אין בכלל ויכוח.
3 שנות אחריות +חנות מתמחה מנצחים בגדול.

ליאור
...
השתמשתי בהודעה שלך בעיקר לחדד נקודה שהעלה mbd שהיא חלק מהטיעו כנגד יבוא מקבילי. זה טיעון טוב, רק שלרוב זה לא המצב, לכן אנשים פונים ליבוא מקביל. אני רק יכול לשער שהיבואן החריג מוצרים מסויימים בשל הפופולאריות שלהם, כי לרוב הפערים גדולים מאוד.
נערך לאחרונה על ידי Avi_Dagan ב 02/06/2024 21:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
Jack of some trades, master of none

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

*כרגע* לפי סקירת השוק ש-MBD הציג ברור שאין בכלל בכלל מה לשקול לקנות ייבוא מקביל.
כשאני רכשתי את ה-4700 זה היה שניה אחרי שהכריזו על ה-3800.
בפיוצ'ר רצו על ה-3800 ברשימת המתנה 8000 ועל ה-4700 רצו מעל 10,000.
קניתי ב-KSP אילת עם קופון עם עודף מ-4600.

אם לעומת זאת נסתכל על ה-X4800 בזאפ נראה שהמחיר ליבואן רשמי מתחיל ב-10,890.
ב-KSP באילת (יבואן מקביל) היו לא מזמן כמה יחידות ב-6800 לפני קופון (כלומר בערך 6500 עם הקופון).
שכל אחד יעשה את החשבון שלו אם שווה לו לשים עוד 4000 שקל לכיס של היבואן הרשמי או לציוד אחר.

אגב, אני הייתי ממש חשדן לגבי המחיר והמוצר, ואפילו התעקשתי עם המוכר ב-KSP לפתוח אותו בחנות כשאני מצלם את הכל.
וואלה, לא מצאתי שום פגם, ידעתי איך לחפש את המספר הסידורי באפליקציה מראש, בדקתי ישר שאין את הבאג HDMI ולקחתי הביתה...
אולי הוא מחודש, אולי לא, אבל ביחס ליבואן רשמי קניתי בחצי מחיר ואני מבסוט עליו .

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

02/06/2024 20:51  
עדוש כתב:
כמו שאמר חברינו mbd
קח דוגמה את תחום המכוניות , יש רכבים בישראל שנקנו דרך יבוא מקביל ולא מעט , ובאף אחד מהם לא מחקו את המספר שלדה , כי זה לא חוקי ויש את משרד הרישוי , איך יתנו רשיון לרכב שאין לו מספר שלדה ? וכו׳….. במקרה של מוצרי חשמל כמו רסיבר אין צורך בהחזקת רשיון בשביל להתשמש ברסיבר ואין מישהו שיעצור את מי שמוריד את המספר סידורי מהרסיבר .
אז אתה אומר בעצם שברוכים לא רוצה שיהבואן רשמי ישים לו רגליים אז הוא מעדיף לצמצם סיכונים או משו כזה , או שיש רווח כלשהו מזה , ככה זה נראה .
בשבילי לא משנה מה הסיבה , זה עדיין לא בסדר .
...
אין מה להשוות בין מספר סידורי של מוצר סטריאו למספר שילדה של מכונית.
לגבי הסיפא: יתכן שזה "לא בסדר" כלפי היצרן, או היבואן הרשמי, אבל זה כן בסדר כלפי הצרכן אם זה מאפשר לו לרכוש את אותו מוצר במחיר נמוך יותר.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

02/06/2024 21:01  
odedee כתב:
שורש הבעיה הוא בכך שבתחומים מסוימים השתרשה הגישה כאילו צריך להיות יבואן בלעדי. באיזה חוק זה כתוב? ברוב המקרים ריבוי יבואנים יהיה רק לטובת הצרכנים,

חבל שמשרד הכלכלה והתעשייה כלל לא מטפל בעניין הזה, מזה עשרות שנים. הדוגמה הקלאסית היא שוק הרכב, ובפרט החלפים לרכב, אבל שוק האודיו-וידאו במצב דומה מאוד. החוק צריך היה כברירת מחדל לאסור על יבואנים להתקשר עם יצרנים בחו"ל בחוזה שמבטיח בלעדיות, ולהתיר התקשרות כזו רק לאחר אישור ממשלתי - המצב היום הוא בדיוק הפוך. הלא אם יצרן רסיברים היה מקבל פנייה מיבואן שני או שלישי שהיו מסתפקים ברווח נמוך, משלמים יותר ליצרן וגובים פחות מהצרכן, כולנו היינו מרוצים (למעט מי שהם כיום יבואנים בלעדיים).

נחכה לממשלה שתרים את הכפפה. מהממשלה הנוכחית הביזיונית אין לי שום ציפיות.
...
יבואן "בלעדי" - או ליתר דיוק רשמי - זה דבר שקיים בכל מדינה שאני מכיר, ואני מכיר הרבה. בוודאי בתחום הסטריאו הקולנוע הביתי וכיו"ב. כנס לאתר של כל יצרן ותראה שברשימת המפיצים שלו בכל מדינה יש רק אחד. היצרנים מעדיפים להתנהל מול יבואן או מפיץ אחד בכל מדינה כדי לחסוך כאב ראש. לכן ההשערה שלך לא נכונה. גם אם יצרן היה מקבל פניה רצינית מגוף אחר שהיה מציע לשלם לו יותר, והיה מתרשם שהגוף הזה יכול לייצגו ברמה שהוא רוצה, הוא (היצרן) היה מתקשר אך ורק איתו ומפסיק לעבוד עם הקודם. למה לו לעבוד עם שניים שלאחד הוא צריך למכור יותר בזול..

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”