01/06/2024 15:41
קרמל_מלוח כתב:
היי, אני מתכוון לרכוש NAS מדגם +DS224 לצורך בעיקר גיבוי שוטף של קבצים של כל משתמשי הבית (כ-4 אנשים) ויש לי כמה שאלות:
1. איזה חברה מומלצת לכוננים? ראיתי סרטון ביוטיוב על זה שלא מומלץ כוונים של WD ממספר סיבות, יש למישהו ניסיון עם כוונים כאלה?
2. אני מתכוון לשים 8TB בNAS, עדיף קונפיגורציה של 2 כוננים של 4TB או 1 של 8TB כי שמעתי שלשתי כוננים יש יותר היתרונות (נגיד RAID)?
3. האם יש יבוא רשמי של כוננים של Synology?
אני מתכוון לרכוש ממש בקרוב כך שאשמח למענה
תודה רבה
...
1. יש הרבה ממליצים ולא ממליצים מטעם עצמם. החברות המובילות בשוק הן Seagate ו-WD. במקרה של NAS צריך לבחור בדיסקים שמיועדים לזה ספציפית - Seagate IronWolf או WD Red. האמינות שלהם דומה, אז תבחר לפי מחיר.
2. כל אחת מהאפשרויות שהצעת היא מתכון לאסון, כי אין לך שום יתירות ולכן מספיקה קריסה של דיסק בודד בשביל שכל המידע יילך. אכן שני כוננים של 4TB בתצורת RAID0 יותר מהירים מכונן בודד של 8T - אבל אם אחד מתקלקל
הכל הלך. מה שיש על דיסק בודד חסר ערך בלי הדיסק השני. מה שאתה באמת רוצה זה או שני דיסקים של 8TB בתצורת RAID1 (כלומר שהם העתקים זהים אחד של השני) או, אם ה-NAS שלך הוא בעל יותר משני כוננים, אז שלושה כוננים של 4TB בתצורת RAID5. בשני המקרים זה מאפשר התאוששות מקריסה של דיסק אחד. מה שכן קח בחשבון שזה לא תחליף לגיבוי של מה שבאמת חשוב לך (לענן ו/או לגיבוי קר).
3. Synology היא חברה שמייצרת מכשירי NAS, היא לא מייצרת כוננים בעצמה. כמו שאמרתי השחקנים הגדולים בתחום הכוננים הקשיחים הם Seagate ו-Synology. לשתיהן יש יבואנים רשמיים, אבל אני לא בטוח שזה משנה יותר מידי, כי אם דיסק קשיח מתקלקל, השווי של הדיסק עצמו זניח לעומת השווי של מה שהיה עליו.