השפעת חיבור HDMI על איכות תמונה.

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
רועי51 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 895
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #1 

LG CX, משתמש במקביל גם באנבידיה שילד פרו וגם במערכת המובנית. למרבה ההפתעה איכות התמונה עדיפה ב webos מאשר בשילד ואני תמה האם יש טעם בהשקעה בכבל HDMI יקר ואיכותי בכדי להגיע לאיכות שאני מקבל במערכת המובנית. מכוון ברשותכם בעיקר לבעלי נסיון, אבל כל עצה או תובנה תתקבל בברכה.

adeeb_m
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

ה- LG CX תומך ב- 4K 120HZ וגם HDMI 2.1 עם רוחב פס של 40Gb/s (תלוי ביציאת ה- HDMI). ה- nVidia Shield ממה שראיתי תומך ב- HDMI 2.0b ויכול לתת מקסימום 60 frame/sec ב- 4K, רוחב הפס שלו 10-18 Gb/s. כלומר לפחות צריך כבל איכות שיכול לתת 18Gb/s. לדעתי המחיר קרוב, אז תשקיע בכבל HDMI 2.1 48Gb/s לא יזיק.

הכבל יכול לשפר את האיכות בהנחה שהיום הכבל שלך עם רוחב פס נמוך -- למשל שמתאים ל- 1080p.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #3 

דבר ראשון זה אפשרי שבגלל כבל או הגדרות לא נכונות, אתה תקבל תמונה לא אופטימלית

עוד אופציה זה שגם אם זו אותה אפליקציה, קידדו מעט שונה בין סוגי המכשירים השונים. יש כל מני סיבות שעושים את זה, כולל כל מני שגעונות של מסכים/מכשירים שונים.

יעזור אם תכתוב טיפה יותר על מה השוואת.

yossi_s1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 439
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 63 פעמים

שליחה #4 

בכל הנוגע לאיכות גם אני נוטה להעדיף את הנגן המובנה בטלויזיה.
ההגיון פשוט, ככל שיהיו פחות גורמים המשפיעים על איכות התמונה בדרך, ככה יפחת הסיכוי לאיבוד באיכות.
כל מכשיר בדרך מבצע עיבוד כלשהו משל עצמו עם פוטנציאל לאיבוד איכות.
זו התיאוריה לפחות. במציאות, לא אמור להיות הבדל איכות.

למכשירים חיצוניים יש יתרונות אחרים.
במקרה של השילד להבנתי יש AI Upscaler שהטענה היא שהוא יודע לשפר את איכות התמונה טוב יותר מאשר המעבד המובנה בטלויזיה.
המכשירים החיצוניים נותנים יותר חופש, יותר מבחר. אתה יכול לבחור מכשיר, שלט, מערכת הפעלה, אפליקציות צד שלישי ועוד.
ממשק המשתמש נשאר אחיד.
עדכונים כל הזמן. לאחר 3 שנים כל מכשיר מפסיק לקבל עדכונים, כולל טלויזיות. במקרה של מכשיר חיצוני אפשר בקלות להחליף. טלויזיה לא מחליפים. אותו דבר לגבי מהירות. עם השנים המעבדים מתחזקים, בטלויזיה לא תוכל להחליף.

דוגמה ממש טובה הייתה לי כשהייתי מנוי בפרטנר טיוי. האפליקציה שלהם באנדרואיד נתנה איכות משמעותית נמוכה יותר מאשר המובנת בWEBOS. מצד שני באנדרואיד המעבר בין ערוצים היה משמעותית מהיר יותר. זה היה משהו ייחודי לפרטנר, מקווה שהם פתרו את זה מאז.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #5 

חשוב לציין שהמעבד וידאו ב nvidia היה די מתקדם לזמנו... אבל....

מי שתמיד הצליח לתת תמונה טובה יותר היה האפל tv כנראה דווקא בעולמות פיענוח הוידאו (אפל מעולם לא דיברו על ה scaler שלהם).

לפני דור או שניים התחילו מעבדי הוידאו במסכים לתמוך ב AI. מדובר על שדרוג די מטורף שעדיין לא מיצה את עצמו (כנראה שעקומת השיפור עדיין משמעותית) ושעוקף את nvidia

זה די פרוייקט ״תחביב״ של החברה אז קשה לדעת כמה הם ישקיעו בזה, הלאה.

adeeb_m
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

05/05/2024 12:21  
oferlaor כתב:
מי שתמיד הצליח לתת תמונה טובה יותר היה האפל tv כנראה דווקא בעולמות פיענוח הוידאו (אפל מעולם לא דיברו על ה scaler שלהם).
...
זאת הסיבה שאני תמיד סומך על האפל TV גם לנטפליקס ורכישת סרטים הוא תמיד מעודכן.
כרגע יש לי את הגרסה האחרונה 2022 והוא זריז ביותר ומהנה, גם סלקום טיוי משתמש משם.

ובכל זאת צריך כבל HDMI איכותי, אצלי בין הרסיבר לטלויזיה ומהאפל טיוי לרסיבר (ושאר המכשירים).

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2449
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1025 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #7 

1- מבחינתי התשובה - כן,כבל איכותי משפר.
2- מה זה יקר מבחינתך? על איזה כבל חשבת?
כיף חיים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

צריך כבל שמסוגל להעביר את רוחב הפס הדרוש עבור הרזולוציה וקצב הריענון המבוקש, לא יותר מזה ולא פחות מזה.
אחרת יהיו בעיות כמו איבודי אות, או הפרעות כגון שלג על התמונה.
מעבר לזה את ימי הכבלים האנלוגיים שמשפיעים באופן ישיר על איכות התמונה השארנו הרחק מאחור. אם הכבל עובד ומתפקד כמו שצריך, לא תהיה לכבל "איכותי" ו\או יקר יותר השפעה על איכות התמונה שתקבל.
מצד שני, בהחלט יכולים להיות הבדלים בתמונה שמתקבלת בין נגן פנימי במסך לבין נגן חיצוני בגלל הגדרות, קידוד ואיכות התמונה שמפיק הנגן חיצוני.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”