שליטה על משתמשים ברשת WIFI בחניון בית משותף

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3630
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 482 פעמים

שליחה #61 

24/02/2024 19:37  
ilanb0 כתב:
חברים, אם המשמעות היא שהפתרון ברמת MAC הוא אפשרי אבל מסורבל (אבל זול יותר) כי מצריך הגדרה ספציפית של כל אחד בטלפון - אין בעיה בכלל!! אני לא מתכוון לרוץ ולהפגש עם כל דייר - אחד אחד. הם יגיעו לאב הבית שלנו והוא יגדיר להם מה שצריך. מתי שימצאו לנכון להגיע אליו ושיעשה להם את ההגדרה (למי שלא יציח לבד לפי הנחיות שניתן) - אז הם גם יצליחו להתחבר.
...

אל תשכח שצריך לשנות את ההגדרות מחדש בכל פעם שדייר מחליף טלפון או יתכן אפילו משדרג את מערכת ההפעלה... בהצלחה עם זה 8)

לא רואה איך זה ישים בלי פתרון הזדהות.

Batnun

.
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED

IsportaR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #62 

הוא כבר מעל שנה מחפש פתרון ולא מממש שום דבר ממה שאומרים לו בשרשור. לא יזוז פה כלום.
נתראה שנה הבאה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4313
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #63 

15/04/2024 7:38  
ilanb0 כתב:
באיזה מערכת משתמשים בבתי מלון שבהם החיבור למערכת הוא רק לאחר שהמלון (האדמיניסטרטור) הגדיר את האורח במערכת, והאורח מצידו בוחר ברשת המלון ורושם את מס' חדר ושם משפחה.

לדבר כזה אני שואף.

אם המלון לא הגדיר, לא יעזור לאורח - לא יוכל להשתמש ברשת.
...
משום מה לתומי חשבתי, שאם, שלפני יותר משנה נתתי כבר את שני סוגי פתרונות היחידים האפשריים, הגיוניים, פשוטים ותקניים, כאלה שלא תלויים לא בסוג ציוד ולא ביצרן מסוים, וגם הסברתי אותן בפרטי פרטים, גם שהסוגי פתרונות אלה הם קיימים ובשימוש בכל העולם כבר יותר מעשרים שנה בדיוק גם למשימה שאתה שואל עלייה, וגם הסברתי על שיטות אחרות שלא עובדות, מסורבלות, לא ישימות... תשלים את החסר, כולל גם אחרי שהסברתי את הסיבות לכך למה הן לא עובדות, אז אחרי שנה לא יהיה סביר ולא תהיה שום סיבה שכל השאלות יתחילו ממש מההתחלה.

ואפילו משום מה חשבתי, שלכל היותר תחזור לעדכן אותנו עם החוויות על הרשת שעובדת ומתפקדת לשביעות רצונם של המשתמשים בה. :lol:

ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 703
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #64 

חברים, לא לכעוס...
ידיי מלאות בעבודה של ניהול הבניין שלי והעניין הזה נדחק ועלה כעת שוב, בשל המצב הבטחוני. אני מחפש כעת את אותו אחד שיוכל לממש את הרעיונות האלו, ומסתבר שלא קל למצוא..
דרך אגב, sys_admin, שאלה כללית - האם הפתרונות שהצעת מייקרים (מעט/הרבה?) את ההתקנה?
כלומר, יש לך הערכה על עלויות הציוד הנוסף?
שאלה נוספת - האם הפתרון המוצע נדרש ליישום כבר בשלב הראשוני של פריסת הציוד, או שאפשר להוסיף אותו כשלב ב' (להחליט בהמשך אם ליצור את האדמיניסטרציה הזו או לא)?

ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #65 

אין עם זה כל בעיה. החלפת טלפון היא לא עניין של יום יום והדייר יצטרך ליידע- אחרת לא יוכל לפעול.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 747
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #66 

קראתי שוב את ההודעות הראשונות ואלא אם משהו השתנה הסיבה היחידה להגבלת המשתמשים היא "רק מי ששילם ישתמש". התוצאה של הדרישה הזאת היא שעברה שנה ואין וויפיי לאף אחד.
לעניות דעתי, אם הוויפיי חשוב לכם, פשוט להקים רשת וויפיי פתוחה לכולם ולסגור את הפארסה. נכון, יש מי שעלול לצאת "פראייר" מהדרך הזאת, אבל היי, הוא לפחות יהיה פראייר עם וויפיי בחניון.

ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #67 

טוב שיש גם פסיכולוג במשיבים.
תודה.

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #68 

שירבטטי תרשים פשוט לגבי מה ש-SYS_ADMIN מכוון אליו

שרת PFSENSE - תוכנת FW חינמי מעולה עם המון אפשרויות כאשר אחת מהאפשרויות היא להפעיל שירות RADIUS לטובת הזדהות משתמשים. השרת עצמו יכול לשבת על מחשב סטנדרטי בין כמה שנים (לי יש בבית כזה, דור 6). ההתקנה יחסית קלה ויש המון סרטוני הדרכה קלילים ביו-טיוב.

מתג - אתה יכול לרכוש מתג יחסית פשוט עם POE (פורטים שמספקים חשמל לנקודות הגישה) או אם אתה רוצה להוזיל, אתה יכול לקנות מתג סטנדרטי ולהשתמש ב-POWER INJECTORS על כל נקודת גישה (תצטרך נקודת חשמל לכל נקודת גישה).

מודם - היציאה שלך לעולם

נקודת גישה - כאן אפשר ליפול בגלל שיקולי תקציב. אם אתה רוצה ציוד בינוני - מקצועי לך על מותג. מניסיון והיכרות שלי עם מותג ARUBA, הם בהחלט מספקים את העבודה.

CAPTIVE PORTAL - אם אני זוכר נכון יכול להיות מוגדר ב-PFSENSE אך גם יכול להיות מוגדר בנקודות הגישה (למשל ממותג של ARUBA)

אתה לא חייב להסתבך עם הגדרות תקשורת ולכן אתה יכול להשתמש ב-VLAN יחיד לכל הטופולוגיה. מה שאתה צריך לעשות זה להגדיר את שירות הרדיוס ב-PFSENSE, יחד עם יצירת משתמשים מקומיים שיהיו מורשים להתחבר לרשת ה-WIFI.
בהמשך אתה מגדיר את נקודת הגישה, את הפורטל ואז משייך את שרת ה-PFSENSE שהוא למעשה שרת ההזדהות שלך אל ההגדרות בנקודת הגישה. זאת אומרת, שנקודת הגישה צריכה לדעת להפנות את בקשת ההזדהות מהמשתמש אל שרת ההזדהות.

בגלל השעה המוקדמת של הבוקר ואני עדיין ללא קפה, זה מה שעולה לי כרגע ברמה הבסיסית.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #69 

16/04/2024 4:49  
ilanb0 כתב:
חברים, לא לכעוס...
ידיי מלאות בעבודה של ניהול הבניין שלי והעניין הזה נדחק ועלה כעת שוב, בשל המצב הבטחוני. אני מחפש כעת את אותו אחד שיוכל לממש את הרעיונות האלו, ומסתבר שלא קל למצוא..
דרך אגב, sys_admin, שאלה כללית - האם הפתרונות שהצעת מייקרים (מעט/הרבה?) את ההתקנה?
כלומר, יש לך הערכה על עלויות הציוד הנוסף?
שאלה נוספת - האם הפתרון המוצע נדרש ליישום כבר בשלב הראשוני של פריסת הציוד, או שאפשר להוסיף אותו כשלב ב' (להחליט בהמשך אם ליצור את האדמיניסטרציה הזו או לא)?
...
ממש לא מובן איך ומה חיפשת ואיך זה שלא קל לך למצוא את מי שיעשה את הדברים הטריוויאליים אלה. כל חברה של תשתיות תקשורת יכולה לעשות את זה ללא שום בעיה. ואני אפילו לא מדבר על חברות רציניות יותר כמו בינת, אלה ממש כל חברה קטנה שעוסקת בהתקנה של פתרונות תקשורת.
עוד יותר תמוהה כל הסיפור, אם אתה כותב שידיך מלאות בעבודה של ניהול הבניין שלך. אם אתה מצליך למצוא למשל חברה כמו שינדלר שתתחזק לכם את המעליות, או כל חברה אחרת בהקשר של מה שנדרש לבניין זה, אז כאן זה היה צריך להיות לא שונה במאומה. גם, אם בהקשרים אחרים של ניהול הבניין זה אתה מראה זריזות מופלאה זו שהדגמת לנו כאן ואנשים בבית שלכם צריכים להמתין יותר משנה לתיקון של מעלית למשל, אז יש לנו עסק עם אנשים עם סגולה מופלגת של תכונת סבלנות. :lol:

ועכשיו תשובה כללית לשאלה כללית. הפתרונות שהצעתי מוזילים בהרבה את ההתקנה, מול הפתרונות קנייניים וזה מהסיבה הפשוטה והיא שבגלל שבפתרונות הקנייניים אתה משלם בדרך כלל, גם יותר משלושת רבעי של המחיר המוצר, על הרישיונות של התוכנות שמוכרים לך וכאן מדובר על החלק הזה שהוא בחינם. על הצד של הפשטות והגמישות של הפתרון שהצעתי, אני כבר לא מדבר.

אם כבר מדברים על "הערכה על עלויות הציוד הנוסף", אז מבלי שבכלל יודעים על מה מדובר, ועד שמתכננים את כל המערכת, מן הסתם שלא ניתן לדעת כלום, אבל, אם למשל מחיר של ציודים של כל התשתיות הדרושות, למשל יעלה נניח חמישים אלף ש''ח, אז החלק של השרת יעלה כשש אלף ש''ח. וזה מול הפתרונות ששם החלק זה יעלה נניח 25 אלף ש''ח ואז גם כל הפתרון יהיה כבר יקר יותר בסכום זה, פלוס גם ההתקנה יותר יקרה.

תשובה נוספת. הפתרון המוצע אפשר ליישם גם בשלב הראשוני וגם בהמשך של פריסת הציוד, רק שמן הסתם בשלב הראשוני נדרש לתכנן נכון את המערכת, להשתמש בציוד מתאים, וגם כמובן, אם עושים את הפתרון זה בהמשך, אז כל הסיפור זה בסופו של דבר יעלה הרבה יותר יקר.

Volu
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #70 

אני לא הבנתי את הסיבוך.
שער משותף לשני בניינים.
רוצים לתת רק לבניין אחד אפשרות לפתיחה עם אפליקציה.
אז שמים שני מנגנונים שפותחים את השער.
מנגנון ישן עם שלט שנותנים לכל דייר שחפץ.
מגנון אינטרנטי כמו palgate שנותנים רק לדיירי בניין אחד.
פספתי פה משהו?

boubi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 736
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #71 

17/04/2024 2:47  
Volu כתב:
אני לא הבנתי את הסיבוך.
שער משותף לשני בניינים.
רוצים לתת רק לבניין אחד אפשרות לפתיחה עם אפליקציה.
אז שמים שני מנגנונים שפותחים את השער.
מנגנון ישן עם שלט שנותנים לכל דייר שחפץ.
מגנון אינטרנטי כמו palgate שנותנים רק לדיירי בניין אחד.
פספתי פה משהו?
...
כן.
הוא רוצה רשת אלחוטית בחניון לצורך גלישה, שיחות וכו'.
הוא לא רוצה מערכת לפתיחת שער.

ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #72 

sys_admin, אני מעריך את התשובות שלך בנושא הנדון, רק בשאר נושאי ניהול הבניין אתה לא בכיוון.
אני לא רואה את התקשורת בחניון כמשהו שהוא בחשיבות עליונה. אפילו לא במצב החירום הקיים. אני רואה בזה משהו שצריך לבחון, לבדוק ולנסות ליישם בדר הכי טובה שתתאים גם לי. ואם הפתרון הנכון יימצא אחרי שנה או יותר - ניחא.
הסתדרנו מעל עשור בלי וויפיי, נסתדר עוד כמה ימים/שבועות/חודשים (רצוי כמה שפחות כמובן).
אז אין כל מקום להשוואה בין טיפול במעלית או כל נושא תחזוקתי אחר בבניין שלי לבין התקנת וויפיי.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #73 

18/04/2024 7:13  
ilanb0 כתב:
sys_admin, אני מעריך את התשובות שלך בנושא הנדון, רק בשאר נושאי ניהול הבניין אתה לא בכיוון.
אני לא רואה את התקשורת בחניון כמשהו שהוא בחשיבות עליונה. אפילו לא במצב החירום הקיים. אני רואה בזה משהו שצריך לבחון, לבדוק ולנסות ליישם בדר הכי טובה שתתאים גם לי. ואם הפתרון הנכון יימצא אחרי שנה או יותר - ניחא.
הסתדרנו מעל עשור בלי וויפיי, נסתדר עוד כמה ימים/שבועות/חודשים (רצוי כמה שפחות כמובן).
אז אין כל מקום להשוואה בין טיפול במעלית או כל נושא תחזוקתי אחר בבניין שלי לבין התקנת וויפיי.
...
אם כבר מדברים על הכיוון שבו אני, בנושאי ניהול הבניין, אז לפני זה כתבת שאתה בכלל במשך שנה לא מצליח למצוא חברה שיכולה לבצע את העבודה הלא מסובכת זו. וזה עוד הרבה לפני העניין, אם התקשורת בחניון, היא בחשיבות עליונה או לא. ואני בכיוון שלמצוא חברה כזו, זה בדיוק כמו למצוא חברה להתקנה או תחזוקה של כל מערכת אחרת בבניין. ואני בכיוון שזה לא צריך לקחת יותר מחצי שעה, ואחרי זה כבר אפשר לקבל את הנתונים הרלוונטיים בכדי שאפשר יהיה לבדוק את ההמשך של הפעילות. ולפי נתונים אלה אפשר יהיה להחליט ( לבד או באספה של הדיירים ), אם בשלב זה מתקדמים או לא בנושא זה ואיך ממנים אותו, אם כן.

ועכשיו על רמות החשיבות של דברים ומערכות שונות. מן הסתם שיש כאלה שלא היה להם מעלית בעבר בבית רב קומת והסתדרו עם כך מצויין ויש כאלה שגם היום אין להם מעלית בבניין של כמה קומות והם זוכים לאימוני כושר גופני בחינם ולא רואים בכך חיסרון או נושא בחשיבות עליונה. יש כאלה שגם אין להם בבניין את מצלמות אבטחה והם גם את זה לא מחשיבים כחיסרון או כנושא בחשיבות עליונה. והם ממשיכים לנחש מי מהשכנים או מהמבקרים עשה את השריטות או מעיכות לרכבים שלהם בחניון המשותף, מי כל פעם משחרר את הלשונית של המנעול החשמלי בדלת כניסה לבניין, בכדי שיהיה לו נוח להיכנס עם ידיים מלאות בקניות ומזמין בכך לבניין גם את כל האוכלוסיות המוחלשות האפשריות, למי מתפזרת האשפה בכל מקום בבניין ומי מבצע את שאר המעשי קונדס המבדרים מסוגים אלה. ואפשר להמשיך גם למערכות אחרות.

אבל, אם מישהו החליט כבר שמערכת או נושא כלשהוא חסר לו בבניין שהוא אמון על התחזקותו \ ניהולו, שאל שאלות בפורום, קיבל עליהן את התשובות הממצות, אם הוא אפילו לא המשיך ולא קיבל הצעת מחיר על תכנון ועל ביצוע של משימה זו מגורם שהולך לבצע את זה, ובמקום זה במשך יותר משנה הוא שואל שוב ושוב את אותן השאלות שעליהן הוא כבר קיבל את התשובות, אז הדבר היחידי שהוא משיג בכך, זה את האפקט של הילד שצעק זאב, זאב.
ובהמשך, אם הוא באמת ובתמים עוד יצטרך סיוע ותשובות לשאלות שלו, אז מי שיכול היה לעזור לו וניסה לפני זה יחשוב ובצדק שזה עוד המשך של אותו הסיפור המוכר של זאב, זאב. והתשובות שהוא יקבל בהמשך, יהיו לרוב רק מכאלה משתתפים שאפילו לא קוראים את השאלות שלו, אלה עונים סתם על דברים לא קשורים.

ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #74 

ההתכתבות הזו קיימת שנה - זה נכון. אבל לפי איך שאתה מתאר את זה, אני קם והולך לישון רק עם המחשבה איך להתקין וויפי בחניון שלנו... אז ממש לא...
גם מעולם לא נאמר שזו מערכת ש"חסרה". זו עוד מערכת שיכולה לשפר איכות חיי הדיירים, אבל ממש לא חסרה. מעלית מושבתת זו מערכת חסרה. משאבת מים לא תקינה זו מערכת חסרה. וופיי בחניון?? זו עוד מערכת שאם תותקן - סבבה. אם לא תותקן - SO WHAT?
אז בוא תשאיר את הדרמות בצד ותישאר בתחום שאתה מתמצא בו הכי טוב, לאו דווקא ניהול בית משותף.

boubi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 736
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #75 

18/04/2024 12:28  
ilanb0 כתב:
וופיי בחניון?? זו עוד מערכת שאם תותקן - סבבה. אם לא תותקן - SO WHAT?
...
דווקא בגלל המשפט הזה @sys_admin צודק שאתה סתם מתחרבש עם הנושא.
היה עדיף שתשנה את הנושא לכותרת של "מעניין אין עובד וויפי במלון, או מסקרן אותי לדעת איך אפשר לקבל וויפי בחניון"

אתה בול מזכיר לי חבר ששואל אותי על המלצה למסך טלוויזיה, מחשב נייד, ספק אינטרנט, כבלים וכו'
אני בודק, מייעץ, שואל גם בפורום(כי הוא לא רוצה לפתוח בשביל שאלה אחת) ובסוף לא קונה כלום או אחרי שנה חוזר לשאול שוב...

בקיצור בשנים האחרונות הוא מקבל שתי מילים, "חפש בגוגל"

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #76 

אפשר לעשות את זה בקלות ובזול עם TP-Link Omada.

בדומה ל UniFi אפשר להגדיר Captive Portal עם דף נחיתה נחמד ללא צורך בשרת רדיוס. המנהל יכול להנפיק מהדפדפן קוד לכל מכשיר, הקוד יכול להיות לא מוגבל בזמן - מה שלמיטב ידיעתי לא אפשרי ב UniFi.

https://www.tp-link.com/us/support/faq/896/

אפשר לסגור את הסיפור בכמה קדיחות ופחות מאלפיים שח.

לא חייבים סטאפ מלא. בשביל פחות מ 10 נק' גישה עד 110W מספיק ER7212PC ראוטר משולב קונטרולר וסוויץ PoE בכ 900 שח ונקודת גישה EAP6xx כ 400 שח ליחידה.

אם יש כבר נק' חשמל ורשת אפשר אפילו להתחיל מנק' גישה אחת בלבד ומנוי ניהול בענן

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”