16/04/2024 4:49
ilanb0 כתב:
חברים, לא לכעוס...
ידיי מלאות בעבודה של ניהול הבניין שלי והעניין הזה נדחק ועלה כעת שוב, בשל המצב הבטחוני. אני מחפש כעת את אותו אחד שיוכל לממש את הרעיונות האלו, ומסתבר שלא קל למצוא..
דרך אגב, sys_admin, שאלה כללית - האם הפתרונות שהצעת מייקרים (מעט/הרבה?) את ההתקנה?
כלומר, יש לך הערכה על עלויות הציוד הנוסף?
שאלה נוספת - האם הפתרון המוצע נדרש ליישום כבר בשלב הראשוני של פריסת הציוד, או שאפשר להוסיף אותו כשלב ב' (להחליט בהמשך אם ליצור את האדמיניסטרציה הזו או לא)?
...
ממש לא מובן איך ומה חיפשת ואיך זה שלא קל לך למצוא את מי שיעשה את הדברים הטריוויאליים אלה. כל חברה של תשתיות תקשורת יכולה לעשות את זה ללא שום בעיה. ואני אפילו לא מדבר על חברות רציניות יותר כמו בינת, אלה ממש כל חברה קטנה שעוסקת בהתקנה של פתרונות תקשורת.
עוד יותר תמוהה כל הסיפור, אם אתה כותב שידיך מלאות בעבודה של ניהול הבניין שלך. אם אתה מצליך למצוא למשל חברה כמו שינדלר שתתחזק לכם את המעליות, או כל חברה אחרת בהקשר של מה שנדרש לבניין זה, אז כאן זה היה צריך להיות לא שונה במאומה. גם, אם בהקשרים אחרים של ניהול הבניין זה אתה מראה זריזות מופלאה זו שהדגמת לנו כאן ואנשים בבית שלכם צריכים להמתין יותר משנה לתיקון של מעלית למשל, אז יש לנו עסק עם אנשים עם סגולה מופלגת של תכונת סבלנות.
ועכשיו תשובה כללית לשאלה כללית. הפתרונות שהצעתי מוזילים בהרבה את ההתקנה, מול הפתרונות קנייניים וזה מהסיבה הפשוטה והיא שבגלל שבפתרונות הקנייניים אתה משלם בדרך כלל, גם יותר משלושת רבעי של המחיר המוצר, על הרישיונות של התוכנות שמוכרים לך וכאן מדובר על החלק הזה שהוא בחינם. על הצד של הפשטות והגמישות של הפתרון שהצעתי, אני כבר לא מדבר.
אם כבר מדברים על "הערכה על עלויות הציוד הנוסף", אז מבלי שבכלל יודעים על מה מדובר, ועד שמתכננים את כל המערכת, מן הסתם שלא ניתן לדעת כלום, אבל, אם למשל מחיר של ציודים של כל התשתיות הדרושות, למשל יעלה נניח חמישים אלף ש''ח, אז החלק של השרת יעלה כשש אלף ש''ח. וזה מול הפתרונות ששם החלק זה יעלה נניח 25 אלף ש''ח ואז גם כל הפתרון יהיה כבר יקר יותר בסכום זה, פלוס גם ההתקנה יותר יקרה.
תשובה נוספת. הפתרון המוצע אפשר ליישם גם בשלב הראשוני וגם בהמשך של פריסת הציוד, רק שמן הסתם בשלב הראשוני נדרש לתכנן נכון את המערכת, להשתמש בציוד מתאים, וגם כמובן, אם עושים את הפתרון זה בהמשך, אז כל הסיפור זה בסופו של דבר יעלה הרבה יותר יקר.