שליטה על משתמשים ברשת WIFI בחניון בית משותף

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4313
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #41 

06/02/2024 20:53  
ilanb0 כתב:
אוקיי, נראה לי שלצורך שלנו ובגלל שזה נראה יותר פשוט, אז הפתרון של captive portal עדיף. זה טוב לי גם כי אני יכול לנהל את זה ברשת (להכניס/להוציא משתמשים מרחוק).
אז מה המשמעות? צריך לרכוש מחשב נוסף שישמש שרת RADIUS ?
איפה מאחסנים אותו?
מי נותן שם משתמש וסיסמה לכל דייר? אני? או שהדייר יכול להחליט בעצמו על שם משתמש וסיסמה?
מה אני צריך לבקש ממי שמתקין לי את המערכת שירכוש בנוסף ושיבצע בהתקנה?
ואיך זה עובד בפועל לגבי הדייר? אחרי שהוא נותן שם משתמש וסיסמה, הוא נכנס לרשת רגיל, או שצריך כל פעם לבצע איזה פעולת התחברות (מה שמסבך את כל העניין..).
אני רוצה שכשהם נכנסים לחניון, לכל היותר קודם לכניסה, מנתקים שיחת סלולאר ומפעילים וויפי.
ואם מישהו נכנס בחניון לרכב, פותח וויפי ומתחבר לרשת - כמו שמתחבר לרשת וויפי בבית.
...
עברה לה בסך הכל כמעט שנה בלבד מאז שעניתי לך ונתתי את הפתרונות הפשוטים אלה, זה באמת זמן סביר בכדי שאפשר יהיה לשאול את מה מדובר בכלל בתשובות שנתתי לך. :lol:

טוב, אנסה לתת תשובות גם על השאלות החדשות, הישנות אלה. נתחיל מהסוף. אם בוחרים בפתרון של captive portal, אז בכל התחברות המשתמשים יצטרכו להזין את שם משתמש וסיסמה לדף של captive portal. כך שלפי מה שאתה כתבת, זה לא מתאים לך, כי מבחינתך זה "מסבך את כל העניין".

כך שמה שנשאר זו האפשרות של WPA-Enterprise. במקרה כזה, כל משתמש פעם אחד בלבד בהתחברות ראשונית מזין את השם משתמש שלו ואת הסיסמה לצורך ההתחברות לרשת WI-FI שלכם והמכשיר שלו כבר זוכר את הפרטים אלה ובכל שלב שרשת זו זמינה לו הוא מתחבר עלייה בצורה אוטומטית ללא הצורך לחזור על פרטים אלה.
זה מצריך גם את אותו שרת RADIUS, את אותה המערכת, למשל את pfSense וגם מחשב אחד זמין לצורך כך פיזי או וירטואלי, לפי הבחירה שלך. אם מדובר שמתקינים את המערכת זו על מכונה וירטואלית, אז אותו מחשב פיזי שמאחסן את המחשב הווירטואלי זה שיריץ את pfSense יכול להריץ גם את המכונה הווירטואלית שתשמש כבקר של נקודת גישה, למשל, אם יהיה מדובר על מנקודות גישה של UBNT, שגם עליהם שאלת בשירשור אחר, לפני מספר חודשים:
viewtopic.php?f=33&t=388254

עכשיו לשאלה של היכן מאחסנים את המחשב שישמש לכל זה. אז גם כאן התשובה היא די פשוטה, שגם עלייה כבר נתתי את התשובה בשרשור הקודם. את המחשב זה ניתן לאחסן באותו ארון התקשורת שבו יותקן גם מתג רשת שיזין את הנקודות גישה ושבו גם יהיה מותקן גם מכשיר אל-פסק ONLINE, שיגבה ויגן מפני נחשולי מתח על כל הציוד זה שיותקן בארון תקשורת זה. את הארון תקשורת זה מתקינים בחדר שירות, שיהיה נעול וממנו יצאו כבלי רשת לכל הנקודות תקשורת שמפוזרות בחניון זה. ולארון תקשורת זה יגיעה גם קו אינטרנט של הספק תשתית.

ולשאלה, של מי נותן את השם משתמש וסיסמה לכל דייר. התשובה, היא, שמי שיתחזק וינהל את המערכת זו יוכל לתת למשתמשים את הפרטי התחברות, לשנות או לחסום אותם.

לשאלה של מה אתה צריך לבקש ממי שמתקין לי את המערכת שירכוש בנוסף ושיבצע בהתקנה. התשובה היא פשוטה, והיא את מה שאתה רוצה שהוא יעשה. נניח שאתה רוצה שהוא רק יבצע את ההתקנות של תשתיות הפסיביות וכל השאר אתה תעשה לבד, אז אתה מבקש ממנו את זה. או שאתה רוצה שהוא גם יתקין את הציוד האקטיבי ואתה תגדיר אותו לבד, אז גם כאן, אתה מבקש רק את החלק שהוא צריך לבצע. או, אם אתה רוצה שמי שמתקין לך את המערכת הוא יעשה את הכל ואתה רק תנהל אותה בהמשך, אז אתה מבקש מהמתקין לספק לך מערכת מוכנה.

ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 703
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #42 

היי sys_admin,
שלחתי לך הודעה פרטית אבל אתה כנראה לא קורא אותן.
אני רוצה לשוחח אתך מחוץ לפורום בנוגע לפתרון שאני מחפש והצעת.
תוכל לשלוח לי מס' טלפון שלך?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #43 

22/02/2024 20:48  
ilanb0 כתב:
היי sys_admin,
שלחתי לך הודעה פרטית אבל אתה כנראה לא קורא אותן.
אני רוצה לשוחח אתך מחוץ לפורום בנוגע לפתרון שאני מחפש והצעת.
תוכל לשלוח לי מס' טלפון שלך?
...
הי, אני נוהג לנסות לעזור בפורום ישירות, אם יש שאלות מוגדרות שאני יכול לענות עליהן.
אפשר להחשיב את זה כתרומה לקהילה. כך שכל מי שיש לו שאלה דומה יכול לבצע חיפוש ולמצוא לה כבר תשובה.
אם יש שאלה טכנית שאתה רוצה לשאול אותי בהודעה פרטית, אז אני גם יכול לנסות לענות עלייה במסר פרטי, אבל בטח שלא בטלפון.

ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #44 

אוקיי, שלחתי לך שאלה טכנית בפרטי.
ואשאל כאן שאל טכנית כללית:
נניח שאני רוצה לנהל את השליטה באמצעות MAC ADDRESS ולא איכפת לי שיהיו לי כמה "מתפלחים" בעלי אייפון או טלפון של גוגל שאצלם הכתובת הזו אינה קבועה.
איך ניתן לבצע את זה כשאני האדמיניסטרטור?
האם אני יכול להיות האדמיניסטרטור מהכסא בבית, מול המחשב שלי (באופן שאני מנהל כיום את מערכת השער של הבניין - מעלה ומוריד משתמשים באמצעות אפליקציה של החברה שהתקינה לנו את הפתיחה הסלולאריתצ לשער)? כי אמנם יש רישום ראשוני של רוב המאסה, אבל אחכ יש דיירים חדשים שנכנסים, דיירים שגרים בשכירות שמתחלפים - כל אלו צריך להוסיף למערכת - כל אחד בעיתו.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #45 

23/02/2024 20:27  
ilanb0 כתב:
אוקיי, שלחתי לך שאלה טכנית בפרטי.
ואשאל כאן שאל טכנית כללית:
נניח שאני רוצה לנהל את השליטה באמצעות MAC ADDRESS ולא איכפת לי שיהיו לי כמה "מתפלחים" בעלי אייפון או טלפון של גוגל שאצלם הכתובת הזו אינה קבועה.
איך ניתן לבצע את זה כשאני האדמיניסטרטור?
האם אני יכול להיות האדמיניסטרטור מהכסא בבית, מול המחשב שלי (באופן שאני מנהל כיום את מערכת השער של הבניין - מעלה ומוריד משתמשים באמצעות אפליקציה של החברה שהתקינה לנו את הפתיחה הסלולאריתצ לשער)? כי אמנם יש רישום ראשוני של רוב המאסה, אבל אחכ יש דיירים חדשים שנכנסים, דיירים שגרים בשכירות שמתחלפים - כל אלו צריך להוסיף למערכת - כל אחד בעיתו.
...
אתה לא יכול לנהל את השליטה באמצעות MAC ADDRESS. וזה מהסיבה הפשוטה ביותר והיא בגלל שכל המכשירים היום, אם זה ANDROID, אם זה IOS או, אם זה כל דבר אחר, בכל התחברות יש להם כתובת MAC אחרת מוגרלת בצורה רנדומלית, כפי שכבר כתבתי את זה לפני זה.

ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #46 

נמסר בפורום הזה שרק טלפונים של אפל וגוגל מחליפים כתובת MAC.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #47 

למיטב הבנתי באנדרואיד וב iOS אפשר לכבות את הפיצ׳ר הזה לחיבורי רשת ספציפיים.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #48 

23/02/2024 21:08  
ilanb0 כתב:
נמסר בפורום הזה שרק טלפונים של אפל וגוגל מחליפים כתובת MAC.
...
כמובן שלא רק טלפונים של אפל וגוגל, אלה גם שכפי שכבר הסברתי כמה פעמים, כברירת מחדל גם טלפונים שמריצים את ANDROID, כמו סמסונג וכו'. גם מחשבים שמריצים את מערכת הפעלה של MICROSOFT מהשנים האחרונות ואת MAC OS וכו'. כך למשל זה נראה בצילום מסך של הטלפון שלי:

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2680
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #49 

ואם תלחץ על זה, תוכל לבחור שזה יהיה הmac של המכשיר...

bonder
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 145
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #50 

אתם לא עוקבים, למנהל הרשת אין אפשרות להחליט איך המשתמשים שלו מגדירים את ה MAC שלהם במכשיר, הוא צריך להיות חסין מפני הגדרות של MAC מתחלף.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #51 

ועדיין יכול להיות שזה הפתרון "הפשוט" לפותח הת'רד

bonder
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 145
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #52 

כלומר הוא ינחה את כל הדיירים והילדים שלהם שיכנסו להגדרות וישנו את זה? בהצלחה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #53 

24/02/2024 10:22  
OMRIJ כתב:
ועדיין יכול להיות שזה הפתרון "הפשוט" לפותח הת'רד
...
לא רק שזה לא הפתרון "הפשוט", אלה שזה "הפתרון" הכי מסורבל ולא הגיוני, שגם בנוסף לכך גם לא עובד ולא פתרון כלל, כפי שכבר הסבירו מספר פעמים.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #54 

24/02/2024 10:57  
sys_admin כתב:
לא רק שזה לא הפתרון "הפשוט", אלה שזה "הפתרון" הכי מסורבל ולא הגיוני, שגם בנוסף לכך גם לא עובד ולא פתרון כלל, כפי שכבר הסבירו מספר פעמים.
...
שינית תקליט, מקודם לא היה אפשרי לעבור לMAC של המכשיר ואפילו צירפת צילום מסך, אז זה כן אפשרי אבל מסורבל?

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #55 

24/02/2024 10:23  
bonder כתב:
כלומר הוא ינחה את כל הדיירים והילדים שלהם שיכנסו להגדרות וישנו את זה? בהצלחה.
...
תשמע, יש המון פתרונות עקומים בעולם וחלקם עובדים.
בבניין שלנו למשל, יש זיהוי פנים בכניסה למי שלא רוצה להקיש קוד. מי שאחראי על זה ירד להגדיר אחד אחד.
זה לא שונה משמעותית...

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #56 

24/02/2024 13:19  
OMRIJ כתב:
שינית תקליט, מקודם לא היה אפשרי לעבור לMAC של המכשיר ואפילו צירפת צילום מסך, אז זה כן אפשרי אבל מסורבל?
...
מסתבר שאין לך בנוסף לכל גם את היסודות של הבנת הנקרא, אפילו, אם מה שנכתב שם במשפט בודד גם מלווה בתמונה שמדגימה וממחישה את מה שכתוב בדיוק לכאלה שלא מסוגלים להבין דבר כלשהו מהסבר במילים בלבד.
היכן בדיוק כתבתי מקודם שזה "לא אפשרי לעבור לMAC של המכשיר"?
את מה שכבתי מעל התמונה זה היה ש "כברירת מחדל גם טלפונים שמריצים את ANDROID, כמו סמסונג וכו'" הם גם משתמשים באפשרות של MAC אקראי.

אתה שמעת פעם מושג כזה של מצב ברירת מחדל בהקשר להגדרה או לאפשרות כלשהי?
אם לא, אני אנסה לתת לך רמז, זו הגדרה של דבר או אפשרות כלשהי, שלמשל מראש או אחרי האיפוס להגדרות ברירת מחדל..., היא כבר נמצאת במצב פעולה מוגדר זה. וזה כלל לא מרמז שלא אפשרי לשנות אותה.

כך שכפי שכבר הסברתי לפני זה מספר פעמים, "הפתרון" שהכי מסורבל ולא הגיוני, שגם בנוסף לכך גם לא עובד מסיבות שגם הוסברו, הוא לא פתרון כלל.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #57 

כל כך הרבה מילים בשביל להסביר למה אתה חייב שיסכימו עם הפתרון שאתה הצעת (שגם אם הוא נכון, הוא מסובך יותר ויקר יותר) לעומת פתרון מסורבל שיכול להתאים לפעמים...

ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #58 

חברים, אם המשמעות היא שהפתרון ברמת MAC הוא אפשרי אבל מסורבל (אבל זול יותר) כי מצריך הגדרה ספציפית של כל אחד בטלפון - אין בעיה בכלל!! אני לא מתכוון לרוץ ולהפגש עם כל דייר - אחד אחד. הם יגיעו לאב הבית שלנו והוא יגדיר להם מה שצריך. מתי שימצאו לנכון להגיע אליו ושיעשה להם את ההגדרה (למי שלא יציח לבד לפי הנחיות שניתן) - אז הם גם יצליחו להתחבר.

ilanb0 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #59 

באיזה מערכת משתמשים בבתי מלון שבהם החיבור למערכת הוא רק לאחר שהמלון (האדמיניסטרטור) הגדיר את האורח במערכת, והאורח מצידו בוחר ברשת המלון ורושם את מס' חדר ושם משפחה.

לדבר כזה אני שואף.

אם המלון לא הגדיר, לא יעזור לאורח - לא יוכל להשתמש ברשת.

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 956
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 189 פעמים

שליחה #60 

15/04/2024 7:38  
ilanb0 כתב:
באיזה מערכת משתמשים בבתי מלון שבהם החיבור למערכת הוא רק לאחר שהמלון (האדמיניסטרטור) הגדיר את האורח במערכת, והאורח מצידו בוחר ברשת המלון ורושם את מס' חדר ושם משפחה.

לדבר כזה אני שואף.

אם המלון לא הגדיר, לא יעזור לאורח - לא יוכל להשתמש ברשת.
...
אולי משהו כזה?
https://github.com/openNDS/openNDS/tree/master
אפשר להתקין על openwrt

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”