עברה לה בסך הכל כמעט שנה בלבד מאז שעניתי לך ונתתי את הפתרונות הפשוטים אלה, זה באמת זמן סביר בכדי שאפשר יהיה לשאול את מה מדובר בכלל בתשובות שנתתי לך.06/02/2024 20:53ilanb0 כתב: אוקיי, נראה לי שלצורך שלנו ובגלל שזה נראה יותר פשוט, אז הפתרון של captive portal עדיף. זה טוב לי גם כי אני יכול לנהל את זה ברשת (להכניס/להוציא משתמשים מרחוק).
אז מה המשמעות? צריך לרכוש מחשב נוסף שישמש שרת RADIUS ?
איפה מאחסנים אותו?
מי נותן שם משתמש וסיסמה לכל דייר? אני? או שהדייר יכול להחליט בעצמו על שם משתמש וסיסמה?
מה אני צריך לבקש ממי שמתקין לי את המערכת שירכוש בנוסף ושיבצע בהתקנה?
ואיך זה עובד בפועל לגבי הדייר? אחרי שהוא נותן שם משתמש וסיסמה, הוא נכנס לרשת רגיל, או שצריך כל פעם לבצע איזה פעולת התחברות (מה שמסבך את כל העניין..).
אני רוצה שכשהם נכנסים לחניון, לכל היותר קודם לכניסה, מנתקים שיחת סלולאר ומפעילים וויפי.
ואם מישהו נכנס בחניון לרכב, פותח וויפי ומתחבר לרשת - כמו שמתחבר לרשת וויפי בבית....
טוב, אנסה לתת תשובות גם על השאלות החדשות, הישנות אלה. נתחיל מהסוף. אם בוחרים בפתרון של captive portal, אז בכל התחברות המשתמשים יצטרכו להזין את שם משתמש וסיסמה לדף של captive portal. כך שלפי מה שאתה כתבת, זה לא מתאים לך, כי מבחינתך זה "מסבך את כל העניין".
כך שמה שנשאר זו האפשרות של WPA-Enterprise. במקרה כזה, כל משתמש פעם אחד בלבד בהתחברות ראשונית מזין את השם משתמש שלו ואת הסיסמה לצורך ההתחברות לרשת WI-FI שלכם והמכשיר שלו כבר זוכר את הפרטים אלה ובכל שלב שרשת זו זמינה לו הוא מתחבר עלייה בצורה אוטומטית ללא הצורך לחזור על פרטים אלה.
זה מצריך גם את אותו שרת RADIUS, את אותה המערכת, למשל את pfSense וגם מחשב אחד זמין לצורך כך פיזי או וירטואלי, לפי הבחירה שלך. אם מדובר שמתקינים את המערכת זו על מכונה וירטואלית, אז אותו מחשב פיזי שמאחסן את המחשב הווירטואלי זה שיריץ את pfSense יכול להריץ גם את המכונה הווירטואלית שתשמש כבקר של נקודת גישה, למשל, אם יהיה מדובר על מנקודות גישה של UBNT, שגם עליהם שאלת בשירשור אחר, לפני מספר חודשים:
viewtopic.php?f=33&t=388254
עכשיו לשאלה של היכן מאחסנים את המחשב שישמש לכל זה. אז גם כאן התשובה היא די פשוטה, שגם עלייה כבר נתתי את התשובה בשרשור הקודם. את המחשב זה ניתן לאחסן באותו ארון התקשורת שבו יותקן גם מתג רשת שיזין את הנקודות גישה ושבו גם יהיה מותקן גם מכשיר אל-פסק ONLINE, שיגבה ויגן מפני נחשולי מתח על כל הציוד זה שיותקן בארון תקשורת זה. את הארון תקשורת זה מתקינים בחדר שירות, שיהיה נעול וממנו יצאו כבלי רשת לכל הנקודות תקשורת שמפוזרות בחניון זה. ולארון תקשורת זה יגיעה גם קו אינטרנט של הספק תשתית.
ולשאלה, של מי נותן את השם משתמש וסיסמה לכל דייר. התשובה, היא, שמי שיתחזק וינהל את המערכת זו יוכל לתת למשתמשים את הפרטי התחברות, לשנות או לחסום אותם.
לשאלה של מה אתה צריך לבקש ממי שמתקין לי את המערכת שירכוש בנוסף ושיבצע בהתקנה. התשובה היא פשוטה, והיא את מה שאתה רוצה שהוא יעשה. נניח שאתה רוצה שהוא רק יבצע את ההתקנות של תשתיות הפסיביות וכל השאר אתה תעשה לבד, אז אתה מבקש ממנו את זה. או שאתה רוצה שהוא גם יתקין את הציוד האקטיבי ואתה תגדיר אותו לבד, אז גם כאן, אתה מבקש רק את החלק שהוא צריך לבצע. או, אם אתה רוצה שמי שמתקין לך את המערכת הוא יעשה את הכל ואתה רק תנהל אותה בהמשך, אז אתה מבקש מהמתקין לספק לך מערכת מוכנה.