טסלה - השרשור הרישמי
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73425
- שם מלא: ערן
מסתבר שבוייז הוסיפו אופציות מיוחדות לבעלי רכב חשמלי:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- Shasoosh
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1863
"הבלמים לא הגיבו. הייתי נתון לחסדי הגורל": בלי אזהרה, הטסלה סטתה מהכביש והתנגשה בעוצמה בעמוד
מקרה חריג בישראל: רופא בן 55 חושף תאונת דרכים מטלטלת שאירעה לו בחודש שעבר בכביש 65 לכיוון צפון. במהלך נסיעה שגרתית בטסלה שברשותו, הרכב סטה לפתע מנתיב הנסיעה בחדות, התנגש בעמוד חשמל – והפך בן רגע ל"טוטאל לוס". מטסלה לא נמסרה תגובה בנושא

מקרה חריג בישראל: רופא בן 55 חושף תאונת דרכים מטלטלת שאירעה לו בחודש שעבר בכביש 65 לכיוון צפון. במהלך נסיעה שגרתית בטסלה שברשותו, הרכב סטה לפתע מנתיב הנסיעה בחדות, התנגש בעמוד חשמל – והפך בן רגע ל"טוטאל לוס". מטסלה לא נמסרה תגובה בנושא

- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2338
חולה על הכתבות האלו, כתוב שם שהוא לא היה ב AP כלומר נהג בעצמו, והרי ידוע שצריך וחייב להאשים את ה AP ובייחוד שזה טסלה,20/03/2024 14:31Shasoosh כתב: "הבלמים לא הגיבו. הייתי נתון לחסדי הגורל": בלי אזהרה, הטסלה סטתה מהכביש והתנגשה בעוצמה בעמוד
...
הוא לא יודע איך קרה לו! כאילו ברכב אחר זה לא היה יכול לקרות? או בקיצור התפוצץ לו צמיג אחורי או שנכנס בכל הכוח בשלולית ואיבד אחיזה.
אבל היי זה טסלה, והרי ידוע שתאונות לא יכולות לקרות בטסלה, המים בווישרים זה מים מהאלפים, והחשמל עם אבקת-פייות.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
- ambar
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
אתה חושב שהמידע לא אמין?...
לי באופן אישי כבר היו כמה תופעות של "פאנטום ברקס" לא השתגע כמו המקרה בכתבה אבל פחד רציני שזה קורה
- Shasoosh
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1863
קרה לי כבר בשמירת מסלול של ה Autopilot שהרכב לקח ימינה בצורה פתאומית כי הסימוני כביש בילבלו אותו. (מזל שהייתי עירני)
לא רואה סיבה למה זה לא יכול לקרות גם בתיקון נתיב רגיל.
יחד עם זאת, אני לא אומר שהכתבה מהימנה.
לא רואה סיבה למה זה לא יכול לקרות גם בתיקון נתיב רגיל.
יחד עם זאת, אני לא אומר שהכתבה מהימנה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

יש כל מני דרכים לכתוב כתבה, זאת כתבת היט-פיס טהורה.
הוא אמר לבד שהוא נסע 100 קמ"ש בכביש רטוב, וכתוב שהוא היה ללא אוטופיילוט. הרבה יותר סביר להניח שעבר הידרופליינינג ואיבד שליטה, מאשר הרכב הכניס אותו לבד, באופן אוטומטי, לתוך עמוד חשמל. כי לפי מה שכתוב, היה לו איבוד שליטה טוטלי. גם כשהרכב מתקן אותך לבד, וגם אם זה בטעות, אם אתה מחזיק את ההגה עם כמו שצריך אז אין שום סיבה שתאבד שליטה כי לא דרוש להפעיל הרבה כוח כדי להתגבר על התיקון האוטומטי של הרכב.
הוא אמר לבד שהוא נסע 100 קמ"ש בכביש רטוב, וכתוב שהוא היה ללא אוטופיילוט. הרבה יותר סביר להניח שעבר הידרופליינינג ואיבד שליטה, מאשר הרכב הכניס אותו לבד, באופן אוטומטי, לתוך עמוד חשמל. כי לפי מה שכתוב, היה לו איבוד שליטה טוטלי. גם כשהרכב מתקן אותך לבד, וגם אם זה בטעות, אם אתה מחזיק את ההגה עם כמו שצריך אז אין שום סיבה שתאבד שליטה כי לא דרוש להפעיל הרבה כוח כדי להתגבר על התיקון האוטומטי של הרכב.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78956
- שם מלא: עפר לאור
משהו בסיפור לא מסתדר ובהחלט יתכן שזה הבעיה (היו רמזים לזה במה שנכתב על החלפת הצמיגים שלו). מה שכן, תאונה כזו חמורה דורשת חקירה מצד החברה ולא נפנוף וככה גם מצד המשטרה.
השאלה היא אם חברת הביטוח לפחות תעשה משהו כדי לנסות ולהבין מה קרה שם.
השאלה היא אם חברת הביטוח לפחות תעשה משהו כדי לנסות ולהבין מה קרה שם.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

טסלה מקבלת דו"ח מה"קופסה השחורה" של הרכב ואם היא מזהה שם בעיה כלשהי היא תתחקר אותה, בין אם פנימית או בצורה "פומבית".
אם הנהג איבד שליטה בגלל גורם חיצוני כמו כניסה למים עומדים במהירות גבוהה או טעות נהג כלשהי, אין שם הרבה מה לחקור מבחינתה.
אם הנהג איבד שליטה בגלל גורם חיצוני כמו כניסה למים עומדים במהירות גבוהה או טעות נהג כלשהי, אין שם הרבה מה לחקור מבחינתה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

אחד הדברים העיקריים שמציקים לי בטסלה שלי היא שהמתלים נוקשים.
כרגע בודק אופציות להחלפת בולמים. חוקר ( - מחפש לראות מישהו שעשה את זה) החלפה של הבולמים המקוריים (SR+ שנת 21) לבולמים של 3 החדשה, ללא שינוי בשאר חלקי המתלים. מצאתי שרשור בו מישהו הזמין סט כזה לטסלה שלו, אז אני מקווה שנגלה בקרוב.
https://teslamotorsclub.com/tmc/posts/8135423
עוד אופציה שעלתה היא בולמי Koni Special Active.
אותה טכנולוגיה כמו בבולמים שיש למודל 3 החדשה, עם ביקורות חיוביות.
KONI - חברה הולנדית מוכרת בתחום הספורט המוטורי.
הבעיות?
- הרבה יותר יקר לרכישה - אני מעריך שהמחיר יהיה פי 2 או יותר מבולמים מקוריים של טסלה לפי הקטלוג.
- צבע אדום צעקני. נראה טוב על הרכב, אולי יראה פחות טוב על SR+ במכון טסטים הקרוב לביתי?
- אולי יפגע בדרך כלשהי באחריות על הרכב.
כרגע בודק אופציות להחלפת בולמים. חוקר ( - מחפש לראות מישהו שעשה את זה) החלפה של הבולמים המקוריים (SR+ שנת 21) לבולמים של 3 החדשה, ללא שינוי בשאר חלקי המתלים. מצאתי שרשור בו מישהו הזמין סט כזה לטסלה שלו, אז אני מקווה שנגלה בקרוב.
הבעיות?
- הרבה יותר יקר לרכישה - אני מעריך שהמחיר יהיה פי 2 או יותר מבולמים מקוריים של טסלה לפי הקטלוג.
- צבע אדום צעקני. נראה טוב על הרכב, אולי יראה פחות טוב על SR+ במכון טסטים הקרוב לביתי?
- אולי יפגע בדרך כלשהי באחריות על הרכב.
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2338
אני חושב שגם פרי בגדרה, וגם גיא שחם (פתח-תקווה) מוכרים סטים של החלפה של בולמים\מתלים22/03/2024 1:00TheCoolest כתב: אחד הדברים העיקריים שמציקים לי בטסלה שלי היא שהמתלים נוקשים.
הבעיות?
- אולי יפגע בדרך כלשהי באחריות על הרכב....
- ambar
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
סתם שאלה שחשבתי עליה בדרך לאילת עם הטסלה ואשמח לדעת מה יותר יעיל
מה יהיה יותר חסכוני אנרגטית בנסיעה ארוכה בטסלה Y/P
לנהוג 100-120 קמ"ש ב:
מצב ספורט - שני מנועים שמתאמצים פחות כל אחד או
מצב צ'יל - מנוע אחד אבל מתאמץ יותר
מה יהיה יותר חסכוני אנרגטית בנסיעה ארוכה בטסלה Y/P
לנהוג 100-120 קמ"ש ב:
מצב ספורט - שני מנועים שמתאמצים פחות כל אחד או
מצב צ'יל - מנוע אחד אבל מתאמץ יותר
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

המנוע הקדמי מנותק ולא צורך חשמל בכלל בזמן שהוא לא בשימוש\שיוט.
בזמן שיוט, רוב הזמן הוא לא בשימוש בכל מקרה, גם כשאתה לא בצ'יל.
צ'יל פשוט מרסן את התגובה של הרכב לשינויים בלחיצה על הדוושה.
בזמן שיוט, רוב הזמן הוא לא בשימוש בכל מקרה, גם כשאתה לא בצ'יל.
צ'יל פשוט מרסן את התגובה של הרכב לשינויים בלחיצה על הדוושה.
- oferlaor
-
- מנהל

שוב תופעה מוזרה שאני חושד שקשורה לגרסאת iOS
היום הרכב לא הכיר בטלפון שלי כמפתח. הבעיה שגם שליטה מרחוק היתה בעייתית כי שכחתי את האופציה של remote start כבוי (ממליץ שתבדקו את זה כי זה פיתרון לעת חירום)
הכי מוזר היה שביציאה מהרכב (עברתי בלית ברירה לכרטיס החכם) הרכב סירב להינעל עם הכרטיס. לא בטוח שהשתמשתי בו נכון. איך נועלים עם הכרטיס בכלל? חשבתי שזה לשים אותו במקום איפה ששמתי לפתיחה (במוט איפה שהמצלמה בצד הנהג).
אגב, אחרי כמה שעות וריסטארט לאייפון הכל היה תקין.
היום הרכב לא הכיר בטלפון שלי כמפתח. הבעיה שגם שליטה מרחוק היתה בעייתית כי שכחתי את האופציה של remote start כבוי (ממליץ שתבדקו את זה כי זה פיתרון לעת חירום)
הכי מוזר היה שביציאה מהרכב (עברתי בלית ברירה לכרטיס החכם) הרכב סירב להינעל עם הכרטיס. לא בטוח שהשתמשתי בו נכון. איך נועלים עם הכרטיס בכלל? חשבתי שזה לשים אותו במקום איפה ששמתי לפתיחה (במוט איפה שהמצלמה בצד הנהג).
אגב, אחרי כמה שעות וריסטארט לאייפון הכל היה תקין.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46465
הרבה זמן שלא התלוננו על מערכת הניווט המצ'וקמקת, אז בשביל למלא את המכסה השבועית, שימו לב לדוגמה הבא.
למה המערכת מציעה לקחת אותי את העיקוף הזה מצד ימין במקום להמשיך ישר (שימו לב לחץ האדום ששמתי שמראה מה שהגיוני שיהיה)? אל תגידו שזה בגלל עומס, כי עכשיו יום ש בצהרים ואין שם כלום בכביש הזה. כמובן שהמשכתי ישר.
זה עיקוף קטן, אבל כבר יצא לי הצעות דומות מיותרות בעבר עם עיקוף הרבה יותר גדול.
למה המערכת מציעה לקחת אותי את העיקוף הזה מצד ימין במקום להמשיך ישר (שימו לב לחץ האדום ששמתי שמראה מה שהגיוני שיהיה)? אל תגידו שזה בגלל עומס, כי עכשיו יום ש בצהרים ואין שם כלום בכביש הזה. כמובן שהמשכתי ישר.
זה עיקוף קטן, אבל כבר יצא לי הצעות דומות מיותרות בעבר עם עיקוף הרבה יותר גדול.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

@oferlaor
לא חושב שאיי פעם יצא לי להשתמש בכרטיס, אבל אתה צודק, יש חיישן מתחת למצלמה בקורה B והוא משמש גם לפתיחה וגם לנעילה.
נתקלתי בחודשים האחרונים בכמה פעמים שבהן קיבלתי הודעה במסך שטלפון כמפתח לא עובד. לא יודע מה הקטע של זה, אני עם אנדרויד (שלא התעדכן כמה שנה וחצי) אז זו לא בעיה שקשורה לטלפון. פשוט נעלתי אותו מתוך האפליקציה. כשחזרתי מאוחר יותר לרכב, הכל עבד רגיל.
לא חושב שאיי פעם יצא לי להשתמש בכרטיס, אבל אתה צודק, יש חיישן מתחת למצלמה בקורה B והוא משמש גם לפתיחה וגם לנעילה.
נתקלתי בחודשים האחרונים בכמה פעמים שבהן קיבלתי הודעה במסך שטלפון כמפתח לא עובד. לא יודע מה הקטע של זה, אני עם אנדרויד (שלא התעדכן כמה שנה וחצי) אז זו לא בעיה שקשורה לטלפון. פשוט נעלתי אותו מתוך האפליקציה. כשחזרתי מאוחר יותר לרכב, הכל עבד רגיל.
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73425
- שם מלא: ערן
23/03/2024 13:34oferlaor כתב: שוב תופעה מוזרה שאני חושד שקשורה לגרסאת iOS
אגב, אחרי כמה שעות וריסטארט לאייפון הכל היה תקין....
לא ידעתי שיש צורך בלנעול את הרכב, אצלי הוא ננעל אוטומטית כל פעם שהוא מזהה שאני מתרחק ממנו, אבל כן - מבין למה זה לא יקרה אוטומטית אם הוא לא מזהה את הסמארטפון.
לגבי remote start, האם התכוונת ל Mobile Access? זה?
Enable Mobile Access for Your Model 3:
Open the Tesla app.
Tap on your Model 3 to bring up its settings.
Go to Controls.
Under Safety, select Allow Mobile Access.
Ensure that Bluetooth is turned on within your phone’s global settings for the Tesla mobile app.
Open the Tesla app.
Tap on your Model 3 to bring up its settings.
Go to Controls.
Under Safety, select Allow Mobile Access.
Ensure that Bluetooth is turned on within your phone’s global settings for the Tesla mobile app.
- oferlaor
-
- מנהל

זה הקטע, אתה לא אמור לנעול את הרכב, אבל במקרה שלי בגלל שהוא לא זיהה את הטלפון אין את הפיצ'ר walk away lock. אז צריך לנעול ידנית. איך אמורים לנעול ידנית?
עדכון, מצאתי וידאו שמסביר את זה :
זה מה שמצאתי בחיפוש בזמנו אבל לא חושב שזה איך שהדלקתי את זה (שכחתי כבר את שם התפריט)
https://www.teslarati.com/tesla-turn-off-remote-start/
אני חושב שמצאתי את זה ב-mobile start או משהו כזה תחת safety and security
עדכון, מצאתי וידאו שמסביר את זה :
זה מה שמצאתי בחיפוש בזמנו אבל לא חושב שזה איך שהדלקתי את זה (שכחתי כבר את שם התפריט)
https://www.teslarati.com/tesla-turn-off-remote-start/
אני חושב שמצאתי את זה ב-mobile start או משהו כזה תחת safety and security
- עמית_לגו
-
- עורך חדשות HT

- תגובות: 1728
- שם מלא: עמית לגו
Re:
קורה לי בלי סוף. הייתה תקופה שגם היה מציע לי עיקוף של רבע שעה כי לא זיהה את כביש 16 היחסית חדש בירושלים, וכשהייתי עולה עליו המערכת הייתה משתגעת. אני מוצא את עצמי משתמש יותר בוייז דרך הטלפון וכמעט אף פעם בניווט דרך המסך
23/03/2024 13:58ziv_r כתב: הרבה זמן שלא התלוננו על מערכת הניווט המצ'וקמקת, אז בשביל למלא את המכסה השבועית, שימו לב לדוגמה הבא.
זה עיקוף קטן, אבל כבר יצא לי הצעות דומות מיותרות בעבר עם עיקוף הרבה יותר גדול....
כל הכתבות שלי
עמית לגו
עמית לגו
- oferlaor
-
- מנהל

הרי אנחנו יודעים שהם משתמשים במפות גוגל, נכון? אנחנו גם יודעים שהאלגוריתם שלהם הוא יחודי להם (הוא לוקח כל מני דברים בחשבון, ככל הנראה מנסה ליעל את הנסיעה מבחינת בטריה) אבל השאלה היא מאיפה מידע הניווט שלהם ולמה הוא מתעדכן כל כך לעיתים רחוקות...