אשמח להמלצה למערכת WiFi שתשרת כמות גדולה של קליינטים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 956

שליחה

ל bpi-r3 יש 2gb RAM ואופציה לband נוסף שיכול להיות גם 2.4 אם אתה רוצה.
תחשוב מה אתה מפסיד פה... כמה קליינטים היית יכול לחבר ועוד תמורת רבע מהסכום
סתם, אני כמובן לא ממליץ לקנות למי שלא מעוניין אפילו לחבר אנטנות.
אבל אני כן ממליץ על redmi ax6000. חומרה חזקה ולא מעט זיכרון, אמור להחזיק המון קליינטים

ChaoscripT
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 931
שם מלא: חביב

שליחה

20/11/2023 9:40  
sys_admin כתב:
פותח השרשור התחיל מתקציב של 3000 ש''ח וכתב בפרוש: "שאם התקציב לא מספיק, יעשה חישוב מחדש"

יחידת u6-enterprise אחת עולה בארץ כ- 1374 ש''ח וזה במקום שגם היא זמינה במלאי:
https://www.senetic.co.il/product/U6-Enterprise
ובמקום שקישרת, שהיא עולה 1700 ש''ח, היא גם לא קיימת כלל במלאי, כך שזה גם לא רלוונטי.
ובחו''ל היא עולה כ 264€.
כך שאפילו, אם הוא ירכוש בישראל, אז הוא יכול לרכוש בתקציב שלו כבר שניים ועוד יישאר לו עודף. או, אם הוא ירכוש בחו''ל, אז הוא יכול לרכוש שלושה ויישאר לו גם עודף מהתקציב ההתחלתי.
וכמו שכבר ניסיתי להסביר לפני זה, כמה הוא יכול לרכוש מכשירים לא מתאימים, שגם לא תומכים בתקנים בני זמנינו בתקציב זה, זה בכלל לא משנה.
...
שים לב שבקישור שהבאת, זה לא כולל משלוח.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 747
שם מלא: אורי

שליחה

עוד כמה נקודות.
א. ה-DECO הקיים, אצל פות"ש, הוא דור 5 ולפי נתוני היצרן בתדר 2.4 הוא בכלל דור 4. אם אני לא טועה, אחד השיפורים המשמעותיים של דור 6 על פני דור 5 זה עבודה מול כמות גדולה יותר של קליינטים. החלפה של הציוד הקיים בציוד שהוא דור 6 בלבד (גם בלי לעלות ל-6E, שבעיקר מוסיף רוחב פס בתדר ה-6GH) אמור לשפר את המצב.

ב. סביר שרוב הקליינטים בבית הם רכיבי IoT שלרוב לא מעבירים כמות גדולה של מידע ולכן לא צריך קיבולת גבוהה של הרשת אלא בעיקר זמינות לכל הקלינטים.
הערכה שלי היא שגרסת האנטרפרייז נועדה לספק קיבולת גבוהה יותר (חיבור הרשת שלה הם 2.5Gb לעומת 1Gb של גרסת הפרו). או במילים אחרות, יותר צרכנים כבדים.

ג. עניין אחרון, שקשור למחיר, שני הדגמים מגיעים ללא מזרק POE. לכן, אם לפות"ש אין מתג POE מתאים (האנטרפרייז צריך POE+ בעוד שהפרו מסתפק ב-POE) הוא צריך להוסיף עלות מתג או מזרקי POE לסה"כ ההוצאות שלו.

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498

שליחה

מעבר לציוד IOT ולציוד הרגיל שיש לי, לי יש 21 מתגי חשמל ב-WIFI עם AP תעשייתי וגם אצלי יש מידי פעם ניתוקים של חלק מהמתגים.
יש לי גם כיסוי קליטה מלא כי ה-AP ממש נמצא במרכז הבית והקירות הן בלוקי גבס אז לא מאמין שיש לי בעיות קליטה. אני כן מאמין שהחומרה של חלק מהמתגים היא הבעייתית (יש לי יצרנים שונים) ויכול להיות שגם אצל פות"ש הסיפור דומה.

PCingAddict פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1565
שם מלא: יוסי

שליחה

אנסה לענות לכולם :)

@sys_admin המלצותיך מעולות ואני גם מכיר את התגובות שלך פה בפורום ולכן סומך על דעתך המקצועית. אתה גם צודק לגבי התקציב - אני מוכן להגדיל אם יש צורך.
מצד שני, @UriM צודק לגבי סוג הקליינטים - רכיבי IoT שלא דורשים תעבורה אלא כיסוי טוב, וגם נושא ה PoE צריך לקבל תשומת לב - אצטרך להחליף או להוסיף switch שתומך בכך.

@elxyzad צחוק בצד, אני מוכן ללכת על בננה, אבל מהשרשור שם הבנתי שזה לא כזה פשוט. נניח ואני מוכן ״לחבר אנטנות״, אני צריך רשת mesh בבית, אם אקנה 2 או 3 יחידות אצטרך שידעו לדבר אחת עם השניה, ממה שהבנתי ב OpenWRT זה לא עניין של ״שגר ושכח״.

@silverbullet המתגים שלי הם מאותה חברה ומאותה סדרה (2 מתגים), שניהם שייכים ל Netgear, מתגי גיגה פשוטים וטובים (הרשת הקווית אצלי מעולה).

@ziv_r הגבת פה בשרשור אז הוספתי גם אותך ל mention 😄. הלוואי נתב טוב ב 250 ש״ח שיעשה את העבודה. כבר כתבתי שאין לי בעיה עם הסינים, אבל אני מאוד אוהב את OpenWRT שיש לי היום, והאפשרות למספר רשתות WiFi בדקו זה נהדר (רגילה, אורחים, IoT).

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498

שליחה

התוונתי למתגי אורות/תריסים/בוילר חשמליים שעובדים עם WIFI, לא למתגי תקשורת.

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

למה לא פשוט? קונים את הסט המלא עם האנטנות וגוף קירור, מחברים הכל כמו לגו רק עם מברג וזהו.
המון אנשים משתמשים ב openwrt mesh, מגדירים פעם אחת וזהו, מה שמעת אחרת?

אבל שוב, אני לא ממליץ לך לקנות

candybars
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 74

שליחה

deco aex 11000 עכשיו במבצע בלק פריידי באמאזון במחיר מדהים יחסית ליכולות המדהימות wifi 6e הטוב ביותר https://www.amazon.com/WiFi-6-Mesh-Syst ... deae8f9840

PCingAddict פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

שוב תודה לכולם!
עדכון קצר - אחרי שהוספתי את הרשת הנוספת (iot) שהיא רק 2.4, הכל עובד הרבה יותר טוב.

@elxyzad - דווקא בגלל שאתה לא ממליץ לי לקנות בננה, עכשיו בא לי אחד כזה 😄

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

צריכים ללמד את שיטות השיווק שלי באקדמיה...

PCingAddict פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

זוכרים אותי? :)
מנסה לחזור קצת לעניינים...

המחיר והיכולות של הבננה די מפתים, מה גם שאני היום לקוח מאוד מרוצה של openwrt, אבל אני מנסה להבין עד כמה ההתעסקות שווה את זה.
1. לגבי ה mesh - ממה שכתוב אצלם באתר, הרגילו את הציבור להשתמש במונח mesh כשזו בכלל לא המילה הנכונה לתאר את יכולת המעבר של לקוחות בין AP.
אני לא מחפש להכנס להגדרות, רק מנסה להבין מה אני אמור להגדיר ב openwrt ככה שהלקוחות אצלי בבית ידעו לעבור בין שתיים או שלוש יחידות של בננה עם openwrt. האם זה באמת משהו פשוט להגדרה?
2. איך מגדירים את הרשתות? במוצרים ה״סגורים״ היחידות מסתנכרנות ביניהן. האם בבננה אני אצטרך להגדיר כל אחד בנפרד ולדאוג לסנכרון הזה באופן ידני?
3. מה עוצמת השידור? האם יחידת u6 enterprise נחשבת לחזקה / מהירה יותר מיחידה של בננה? הרי במונחים של כסף לא מדובר בהשקעה מאוד גדולה ובכל מקרה זה לאורך זמן (כמה שנים טובות).

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4316

שליחה

18/03/2024 9:18  
PCingAddict כתב:
זוכרים אותי? :)
מנסה לחזור קצת לעניינים...

המחיר והיכולות של הבננה די מפתים, מה גם שאני היום לקוח מאוד מרוצה של openwrt, אבל אני מנסה להבין עד כמה ההתעסקות שווה את זה.
1. לגבי ה mesh - ממה שכתוב אצלם באתר, הרגילו את הציבור להשתמש במונח mesh כשזו בכלל לא המילה הנכונה לתאר את יכולת המעבר של לקוחות בין AP.
אני לא מחפש להכנס להגדרות, רק מנסה להבין מה אני אמור להגדיר ב openwrt ככה שהלקוחות אצלי בבית ידעו לעבור בין שתיים או שלוש יחידות של בננה עם openwrt. האם זה באמת משהו פשוט להגדרה?
2. איך מגדירים את הרשתות? במוצרים ה״סגורים״ היחידות מסתנכרנות ביניהן. האם בבננה אני אצטרך להגדיר כל אחד בנפרד ולדאוג לסנכרון הזה באופן ידני?
3. מה עוצמת השידור? האם יחידת u6 enterprise נחשבת לחזקה / מהירה יותר מיחידה של בננה? הרי במונחים של כסף לא מדובר בהשקעה מאוד גדולה ובכל מקרה זה לאורך זמן (כמה שנים טובות).
...
זוכרים גם זוכרים. :lol:
משום מה חשבנו, לפחות אני כך חשבתי, שכל "הפרויקט" של בחירה והתקנה של כמה נקודות גישה בבית כבר מזמן מאחוריך אחרי החודשים הרבים שעברו אתה חוזר בכלל לספר לנו את החוויות מהמצב התקין שבו אין שום בעיות יותר, אחרי שהתקנת את הציוד החדש והמתאים.

אבל אנסה בכל זאת לתת את התשובות לשאלות ששאלת.
1. כפי שכבר הבנת נכון, אין שום קשר למושג MESH , ליכולות של מנגנון זה או לתפיסה זו, למה שהוא אמור ומנסה לעשות ולמה שאנשי שיווק של הסבוניות בגרוש וחצי הצליחו למכור למשתמש הביתי הממוצע במשך השנים האחרונות.

אם אתה שואל על הנושא של המעבר החלק של הלקוחות האלחוטיים בין הנקודות גישה שונות באותה הרשת הביתית, אז זה באמת דבר אחר לגמרי ובמושג כללי מכונה נדידה או באנלית ROAMING או באחת האפשרויות שלו, כמו fast roaming, seamless roaming או כל מושג אחר שקיים בשבילו ושממומש בתקן WIFI מזה יותר מעשור וחצי. לצורך כך קיימים תקנים משלימים מוגדרים וידועים, כמו למשל 802.11r, 802.11k ואחרים.
גם ב OPENWRT התקנים אלה ממומשים כבר מזמן וניתן להפעיל אותם וזה גם פשוט לגמרי להגדרה ויש לכך אלף ושתיים מדריכים למתחילים ביותר.
למשל אחד מהם מלפני כמה שנים:
https://www.libe.net/en-wlan-roaming
מן הסתם, אם אתה "לא מחפש להכנס להגדרות" כמו שכתבת, אז לא תוכל לממש את היכולות אלה. כי בשביל כך לא יהיה מנוס, כן להיכנס להגדרות ובצורה מושכלת להגדיר את מה שנדרש בהם.

2. לא מובנת השאלה של "איך מגדירים את הרשתות?". אם מדובר על ההגדרות של נקודות גישה מבוססות OPENWRT, אז, נדרש להגדיר בהם את הדברים הפשוטים ביותר, כמו שם של רשת SSID, הצפנה, בחירה לגישור של רשת קווית מתאימה, אפשרות נדידה וכו'.
גם ב"מוצרים ה״סגורים״", נדרש בכל יצרן להגדיר את כל מה שנדרש. כמובן שזה שונה מיצרן ליצרן. למשל ב UBNT, אחרי שהגדרת את הבקר של ציוד UBNT ו"אימצת" לתוכו את כל הנקודות גישה נדרשות, אתה יכול בצורה מרוכזת להגדיר אותן בממשק אחיד. ואחרי זה גם לשלוט בצורה מרוכזת על הנקודות אלה, לבצע להם עדכוני FIRMWARE מרוכזים מתוכננים ולקבל ממשק דיאגנוסטיקה מרכזי. גם ההגדרות של נדידה מתבצעות מהממשק זה. למשל כך זה נראה ברשת ביתית שלי:

3. ביחידות u6 enterprise לא העוצמת השידור היא יותר חזקה מציוד כמו בננות למיניהן, אלה שהמארך של האנטנות של u6 enterprise מייצר אלומה שמספקת כיסוי איכותי יותר ללקוחות אלחוטיים. גם u6 enterprise תוכננה כך שיכולה לתת שירות ליותר לקוחות בו זמנית. כמובן, אם היא הותקנה והוגדרה נכון.

PCingAddict פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תודה על התשובה המלאה :)
מה לגבי banana r4? מודל חדש או שהיה גם אז? יש עדיפות לקנות אותו ולא את r3?

PCingAddict פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עדכון: רכשתי r3. 🤩
ממה שראיתי באינטרנט יש עוד תקלות עם r4 ואין תמיכה out of the box ב wifi, צריך להוסיף כרטיס. מעדיף ללכת על משהו מוכר ובטוח (יחסית).
כרגע יחידה אחת, אני רוצה להשתעשע איתה קצת ואז נתקדם לעוד אחת.
אני אוכל להשתמש בבננה כראוטר ראשי ולחבר את הראוטר הנוכחי שלי (1900ACS) כ AP נוסף ליצירת ״mesh״, נכון? (כמובן שיש עליו OpenWRT)

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

18/03/2024 20:49  
PCingAddict כתב:
עדכון: רכשתי r3. 🤩
ממה שראיתי באינטרנט יש עוד תקלות עם r4 ואין תמיכה out of the box ב wifi, צריך להוסיף כרטיס. מעדיף ללכת על משהו מוכר ובטוח (יחסית).
כרגע יחידה אחת, אני רוצה להשתעשע איתה קצת ואז נתקדם לעוד אחת.
אני אוכל להשתמש בבננה כראוטר ראשי ולחבר את הראוטר הנוכחי שלי (1900ACS) כ AP נוסף ליצירת ״mesh״, נכון? (כמובן שיש עליו OpenWRT)
...
משום מה חשבתי שבנתב אתה משתמש ב pfSense, שעליו שאלת שאלות רבות בדיון שפתחת לפני כמה שנים:
viewtopic.php?f=62&t=374715

אבל, אם לא, אז אתה כמובן שיכול להשתמש גם ב Banana Pi BPI-R3 כבנתב. רק מה, כמובן, שמצד החלק ה WIFI שלו הוא לא בדיוק מתאים למשימה שעלייה פתחת את הדיון זה, על נקודת גישה שתשרת כמות גדולה של לקוחות. גם אתה צריך לקחת בחשבון שגם מבחינת כיסוי שלו הוא די בעיתי ונדרש לרכוש בשבילו את האנטנות לא מאלה שבאות בקיט, אלה אחרות, עם הגבר יותר גבוהה, וגם הכבלים המגשרים לאנטנות נדרשים אחרים מאלה שכלולים בקיט זה. נדרשים מגשרים שבנויים מכבלים עם ניחות יותר נמוך וגם לממשק של 5GHZ, קצרים יותר, בכדי להפסיד כמה שפחות בכבלים אלה. כמובן גם המכשיר זה לא תומך כלל בתחום תדרים של 6GHZ שבשימוש בתקן של WI-FI6E שנפוץ בשנים האחרונות.

ולשאלה של, אם ניתן לחבר את ה 1900ACS כ AP נוסף לאותה הרשת, אז התשובה, היא כן, רק כמובן שצריך להבין שלא הולכים להשתמש בשום MESH לצורך זה, אלה שצריך לחבר את ה AP הנוסף זה עם כבל רשת.
גם שימוש ב 1900ACS כב AP במערכת שבה רוצים מראש להגיע לכמות גדולה של לקוחות ל AP, היא מיותרת ביותר, בגלל שמדובר על מכשיר שלא תומך בתקני WIFI עדכניים, שחלק מהמהות שלהם זה לשרת כמות גדולה של לקוחות, דבר זה שבין היתר שמייחד אותם מהתקנים הקודמים.

PCingAddict פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

״משום מה חשבתי שבנתב אתה משתמש ב pfSense״
זה היה מזמן :) אני אוהב להתעסק בשטויות כאלה מידי פעם.
אגב, בזמנו באמת שקלתי להשמיש את אחד המחשבים, אבל הם התגלו כמחשבים לא להיט. העדפתי להעביר אותם הלאה.

מהשרשור פה באתר דווקא הבנתי שמדובר ברכיב לא רע בכלל, אני טועה?
ביטלתי את ההזמנה בינתיים, עד שאקבל תמונה מלאה.
כמו שכתבתי קודם - אני מוכן להוציא סכום גדול יותר אם זה ״שווה את המאמץ״. הבננה נראתה כמו חלופה לא רעה בכלל, אבל כנראה פספסתי משהו.
איפה מוצאים היום בארץ את Ubi במחירים סבירים? האתר ששלחת לא רלוונטי כי הם לא פעילים בארץ יותר. אין לי בעיה כמובן לרכוש בחו״ל. (מחפש לקבל תמונת מצב עדכנית של המחיר).

ורק להוסיף שהדיונים פה באתר עם החבר׳ה של הרשתות (בד״כ אותם חברים) תמיד מעשירים ומעניינים מאוד, גם אם לא עשיתי עם זה כלום.
זה אף פעם לא בא מכיוון של הטרלה חלילה.

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ה bpi-r3 יתן לך ביצועי wifi מהטובים שיש, גם עם האנטנות הDB שמגיעות בקיט שלהם. כמובן שאפשר לשדרג לאנטנות single band כדי לקבל ביצועים יותר טובים, אבל אתה לא תצטרך. מה שבטוח שיש לך יותר גמישות מאנטנות מודפסות כמו שיש ב u6
כמו שכבר כתבתי לך, אתה יכול להוסיף band נוסף. לא בהכרח 6ghz אלא איזה שאתה רוצה.
חוץ מזה שהמעבד שלו יותר חזק ממה שיש במוצר הזה u6, שם יש את המעבד הכי חלש שיש לקוואלקום להציע בדור הזה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

18/03/2024 22:51  
PCingAddict כתב:
״משום מה חשבתי שבנתב אתה משתמש ב pfSense״
זה היה מזמן :) אני אוהב להתעסק בשטויות כאלה מידי פעם.
אגב, בזמנו באמת שקלתי להשמיש את אחד המחשבים, אבל הם התגלו כמחשבים לא להיט. העדפתי להעביר אותם הלאה.

מהשרשור פה באתר דווקא הבנתי שמדובר ברכיב לא רע בכלל, אני טועה?
ביטלתי את ההזמנה בינתיים, עד שאקבל תמונה מלאה.
כמו שכתבתי קודם - אני מוכן להוציא סכום גדול יותר אם זה ״שווה את המאמץ״. הבננה נראתה כמו חלופה לא רעה בכלל, אבל כנראה פספסתי משהו.
איפה מוצאים היום בארץ את Ubi במחירים סבירים? האתר ששלחת לא רלוונטי כי הם לא פעילים בארץ יותר. אין לי בעיה כמובן לרכוש בחו״ל. (מחפש לקבל תמונת מצב עדכנית של המחיר).

ורק להוסיף שהדיונים פה באתר עם החבר׳ה של הרשתות (בד״כ אותם חברים) תמיד מעשירים ומעניינים מאוד, גם אם לא עשיתי עם זה כלום.
זה אף פעם לא בא מכיוון של הטרלה חלילה.
...
"הרכיב" הוא, "לא רע" בהקשר נכון, במשימות שמתאימות לו ובהשוואה מול ציוד בגרוש וחצי, כמו שלמשל ספקי אינטרנט מחלקים, אבל בחלק האלחוטי שלו, הוא בטח שלא יכול להתחרות עם נקודות גישה של UBNT, לא רק כמו u6 enterprise, אלה גם לא כמו U6 Pro. וזה לא רק בגלל שהוא לא תומך כלל בתקנים בני זמנינו בתחומי תדרים שמאפשרים נקודות גישה כמו u6 enterprise, וגם לא רק בגלל השימוש שלו בממשק אלחוטי זול וירוד, אלה בראש ובראשונה בגלל שבנקודות גישה המדוברות של UBNT משתמשים במערך אנטנות שנותן כיסוי הרבה יותר טוב ומייצר אלומה ממוקדת ללקוחות המחוברים עליו. לי למשל יש כמה וכמה מכשירי Banana Pi BPI-R3 כאלה במקומות שונים ולמשימות שלהם הם מספקים את הפתרון במסגרת המגבלות שלהם, שכוללות בין היתר גם את התחממות הלא הגיונית למרות שמותקן עליהם גוף קירור.

אבל אתה צריך להתחיל מדברים אחרים לגמרי. כמו שלפני שבונים גג של מבנה, מומלץ בחום לפני זה לבנות את היסודות ואת הקירות של המבנה זה, כך גם בהקשר זה של הרשת האלחוטית הביתית, לפני שאתה מתחיל עם הנקודות גישה, אתה צריך לפני זה לדואג ל"יסודות" ול"קירות" של רשת זו. אחרת רשת זו כל פעם תתפרק מחדש.
ובמקרה זה של רשת אלחוטית ביתית, ביסודות שלה מדובר על התשתיות תקשורת פסיביות, כמו כבלי רשת וארון תקשורת. אתה צריך לדאוג בהתחלה שיהיה לך ארון תקשורת מסודר, שממוקם בחדר שירות בבית, שממו יוצאים כבלי רשת CAT7 לכל נקודה דרושה לך היום ובעתיד לכל השימושים והתקני רשת שיש לך ושאתה חושב שיהיו לך בעתיד ברשת זו.
בשלב הבא אתה צריך להחליט איזה מתג רשת אתה צריך. השיקולים יהיו למשל מספר פורטים בו, מהירות שלהם, תמיכה בתקני PoE, אפשרויות ומנגנונים אחרים שאתה צריך ממתג זה.
אחרי זה אתה צריך לקחת בחשבון, שאם אתה הולך לציוד כמו למשל של UBNT או כל ציוד אחר שמנוהל ממשק מרכזי, אז אתה תצטרך תוכנת בקר בשבילו, שתרוץ על מכונה נפרדת, פיזית או וירטואלית. כאן יכול להיכנס לתמונה למשל אותו מחשב קטן, שעליו שאלת בשרשור הקודם שפתחת. ומחשב קטן זה יכול לשמש למספר מכונות וירטואליות במקביל, שאחת מהן תהיה למשל pfSense, השנייה בקר של UBNT וכו' לפי מה שאתה צריך, למשל בכמה עשורים אחרונים משתמשים הרבה במרכזיה טלפון SIP ביתית, לצורך של הוזלה של שיחות בחול ולשימוש של שירותים מתקדמים של טלפון ביתי ולצורך כך אפשר גם להשתמש במכונה וירטואלית, שאליה כבר מותקנת המרכזייה זו.
כמובן חשוב שלמחשב קטן זה יהיו משאבי חומרה מספקים.

אלה רק כמה מהנקודות שכדאי לקחת בחשבון לפני שבכלל מתחילים לרכוש את הנקודות גישה.

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

בוא תספר לנו בבקשה מה זה ממשק זול וירוד.
בנתיים אני רואה מחיפוש בגוגל שה wifi throughout של bpi-r3 יותר גבוה מהu6.
אז נכון שאין band שלישי out of the box, אבל אפשר להוסיף רדיו של mtk ולקבל תמיכה מובנית בoffloading של הsoc.
אבל מה שאין לך בu6, זה גמישות. אתה לא יכול לשנות את מערך האנטנות בהתאם לחלל שלך ואתה לא יכול להחליט איזה תדר אתה רוצה בband השלישי.

PCingAddict פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@sys_admin כמובן שיש תשתית טובה - הכל מחווט עם CAT7 וכל רכיבי הרשת מחוברים ביניהם קווית. יש גם שרת לינוקס שזמין 24/7 עם גיבוי סוללה למקרי חירום.
אם אלך על פתרונות כמו של Ubi אחליף את ה switch לאחד שתומך ב poe.

אני עוד מנסה להבין מה לא מסתדר לך עם הבננה. אני מסכים ש ubi נותנים פתרון מלא וכולל, אבל נשמע שהבננה זה לא צעצוע כמו כל שאר הרכיבים שאתה מדבר עליהם, וזה עוד לפני שאני נותן כמה נקודות זכות על הגמישות הרבה.

@elxyzad יש משהו שאתה יכול להראות בנושא? השוואות מעניינות בין שני הרכיבים? ולגבי התוספת של ה band השלישי - הכוונה ל WiFi 6e באופן ״רשמי״? אני לא חושב שאצטרך מהירויות של יותר מ 1g ברשת האלחוטית שלי בתקופה הקרובה.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”