טסלה - השרשור הרישמי
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78970
- שם מלא: עפר לאור
אני חושב שהם לא יכולים לעשות צעד אחורה ל-LiDAR מכמה סיבות
1. כל היתרון שלהם הוא בעולם צבירת הדאטה המטורף. כל הדאטה שלהם מגיע נטול LiDAR. אם הם עכשיו מוסיפים את זה, הם מתחילים אפקטיבית מאפס.
2. התחרות צוברת דאטה בקצב איטי הרבה יותר, אבל כולו עם LiDAR. רק זמן יגלה לנו מי צדק - גוגל/מוביליי או טסלה.
3. בעיני זה 50/50 אם הם צודקים או טועים בהימור הזה.
כלומר, אני חושב שהם עשו חכם שהם מאמינים שהפיתרון הוא ללא LiDAR, לא כי הם בהכרח צודקים אלא שאם הם צודקים ויצליחו יהיה להם יתרון משמעותי בשוק שלאחרים יהיה קשה מאוד להדביק, וגם יתרון כלכלי מובנה בפיתרון. אם הם טועים זה בעצם מעיף את טסלה מהשוק של autonomous driving בעיני.
1. כל היתרון שלהם הוא בעולם צבירת הדאטה המטורף. כל הדאטה שלהם מגיע נטול LiDAR. אם הם עכשיו מוסיפים את זה, הם מתחילים אפקטיבית מאפס.
2. התחרות צוברת דאטה בקצב איטי הרבה יותר, אבל כולו עם LiDAR. רק זמן יגלה לנו מי צדק - גוגל/מוביליי או טסלה.
3. בעיני זה 50/50 אם הם צודקים או טועים בהימור הזה.
כלומר, אני חושב שהם עשו חכם שהם מאמינים שהפיתרון הוא ללא LiDAR, לא כי הם בהכרח צודקים אלא שאם הם צודקים ויצליחו יהיה להם יתרון משמעותי בשוק שלאחרים יהיה קשה מאוד להדביק, וגם יתרון כלכלי מובנה בפיתרון. אם הם טועים זה בעצם מעיף את טסלה מהשוק של autonomous driving בעיני.
- ambar
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
שאר היצרנים אם לא כולם משתמשים גם במצלמות וגם ב LIDAR כך שזה לא או מצלמות או LIDAR
יש פה גם הרבה פוליטיקה לדעתי.
גם אם טסלה יגיעו לפרצת דרך, היצרנים יפעילו לחץ, יראו/יוכיחו שזה לא בטיחותי מספיק ולא יתנו לטסלה נהיגה אוטונומית רמה 5 ללא LIDAR או מערכת נוספת מעבר למצלמות או שיגידו שפתרון שמבוסס רק מצלמות יקבל מקסימום רמה 4 או משהו בסגנון
זה כבר קורה היום עם שימוש יתר במסך בלבד, לא ירחק היום ויחליטו ששימוש רק במצלמות לא מספק לנהיגה אוטונומית
גם אם טסלה יגיעו לפרצת דרך, היצרנים יפעילו לחץ, יראו/יוכיחו שזה לא בטיחותי מספיק ולא יתנו לטסלה נהיגה אוטונומית רמה 5 ללא LIDAR או מערכת נוספת מעבר למצלמות או שיגידו שפתרון שמבוסס רק מצלמות יקבל מקסימום רמה 4 או משהו בסגנון
זה כבר קורה היום עם שימוש יתר במסך בלבד, לא ירחק היום ויחליטו ששימוש רק במצלמות לא מספק לנהיגה אוטונומית
- oferlaor
-
- מנהל

אני לא חושב שאף אחד לא יקבל רמה 5 בשנים הקרובות. אולי 4.14/03/2024 15:38ambar כתב: שאר היצרנים אם לא כולם משתמשים גם במצלמות וגם ב LIDAR כך שזה לא או מצלמות או LIDAR
זה כבר קורה היום עם שימוש יתר במסך בלבד, לא ירחק היום ויחליטו ששימוש רק במצלמות לא מספק לנהיגה אוטונומית...
איזה יצרן חוץ מהם מספיק משוגע לא להשתמש ב-LiDAR?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
אני חושב שאתם שוכחים שהמהנדסים בטסלה יודעים טוב מאד מה יכולות החומרה שלהם ומה LIDAR תורם לרמה הסופית של הדאטא שהם אוספים.
מאסק אמר שהוא לא נגד ליידר באופן כללי, ו-SpaceX משתמשת בו בחלליות שלה לצרכי עגינה.
לדעתו, כמו גם לדעת ראשי הפיתוח של FSD (כמו אנדרי קרפאתי לשעבר) יותר מדי חיישנים לא בהכרח תורמים לתמונה כוללת טובה יותר עבור מחשב ה-FSD.
בנוסף לזה, חיישני LIDAR יקרים יחסית, וזה ייקר ויסבך את תהליך הייצור של הרכבים.
ולדעתי האישית, למה שמצלמות במיקומים אסטרטגיים ברכב לא יוכלו לעשות את מה שבני אדם עושים עם זוג עיניים ורשת ניורונים? מבחינה עקרונית אין עם זה בעיה.
וגם, החברה ככל הנראה תחזיר ראדר לרכבים, וזה יהיה ראדר משודרג בהשוואה למה שהיה במכוניות שלהם בעבר.
זה אמור לכסות בעיות כמו מדידת מרחק מלפנים וזיהוי מכשולים מקדמת הרכב.
מאסק אמר שהוא לא נגד ליידר באופן כללי, ו-SpaceX משתמשת בו בחלליות שלה לצרכי עגינה.
לדעתו, כמו גם לדעת ראשי הפיתוח של FSD (כמו אנדרי קרפאתי לשעבר) יותר מדי חיישנים לא בהכרח תורמים לתמונה כוללת טובה יותר עבור מחשב ה-FSD.
בנוסף לזה, חיישני LIDAR יקרים יחסית, וזה ייקר ויסבך את תהליך הייצור של הרכבים.
ולדעתי האישית, למה שמצלמות במיקומים אסטרטגיים ברכב לא יוכלו לעשות את מה שבני אדם עושים עם זוג עיניים ורשת ניורונים? מבחינה עקרונית אין עם זה בעיה.
וגם, החברה ככל הנראה תחזיר ראדר לרכבים, וזה יהיה ראדר משודרג בהשוואה למה שהיה במכוניות שלהם בעבר.
זה אמור לכסות בעיות כמו מדידת מרחק מלפנים וזיהוי מכשולים מקדמת הרכב.
- ambar
-
- חבר ותיק

בהינתן האובססיה של טסלה לשיקולי עלויות, לא אתפלא אם בישיבת ההחלטה לגבי ה LIDAR, מאסק לא ספר את המהנדסים אמר "זה יקר, זה יורד, תסדרו בלי או שכולם מפוטרים"
- Shasoosh
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1863
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46473
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73432
- שם מלא: ערן
https://www.autoevolution.com/news/tesl ... 30641.html
נראה שבטסלה מציעים לבעלי מודל 3 שזקוקים להחלפת סוללות במסגרת האחריות להחליף מסוללות NCA ל LFP.
הנה היתרונות של ההחלפה (מותנה באישור לקוח כמובן):
נראה שבטסלה מציעים לבעלי מודל 3 שזקוקים להחלפת סוללות במסגרת האחריות להחליף מסוללות NCA ל LFP.
הנה היתרונות של ההחלפה (מותנה באישור לקוח כמובן):
Advantages of LFP Retrofit:
The new LFP pack offers:
Longer service life (expected due to chemistry).
More range than the original NCA battery.
Daily charging to 100% without affecting longevity (unlike ternary batteries).
Owners must sign an agreement acknowledging the pros and cons of LFP replacement.
Suspension Upgrade:
The LFP pack is heavier, so Tesla also upgrades the rear springs and dampers.
Some owners have reported faster LFP retrofits compared to waiting for the same NCA battery.
The new LFP pack offers:
Longer service life (expected due to chemistry).
More range than the original NCA battery.
Daily charging to 100% without affecting longevity (unlike ternary batteries).
Owners must sign an agreement acknowledging the pros and cons of LFP replacement.
Suspension Upgrade:
The LFP pack is heavier, so Tesla also upgrades the rear springs and dampers.
Some owners have reported faster LFP retrofits compared to waiting for the same NCA battery.
- oferlaor
-
- מנהל

אני יודע שהמשלוחים הראשונים (מרץ 21) היו עם הבטריה הזו ברכבים האמריקאים. במשלוחים שלאחר מכן, לונג ריינג׳ הם עם NCA?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

LR ו-P תמיד עם NCA.
המשלוחים הראשונים היו מארה"ב, ולשם סוללות LFP הגיעו נראה לי בשולי 2022 או משהו כזה, אז מה שהגיע לארץ בתחילת 21 היו רכבים NCA.
בגדול היתרון היחיד של סוללות ה-NCA ב-RWD הוא שהסוללה קלה יותר והרכב שוקל פחות ומתנהג טוב יותר, ומאיץ מהר יותר.
המשלוחים הראשונים היו מארה"ב, ולשם סוללות LFP הגיעו נראה לי בשולי 2022 או משהו כזה, אז מה שהגיע לארץ בתחילת 21 היו רכבים NCA.
בגדול היתרון היחיד של סוללות ה-NCA ב-RWD הוא שהסוללה קלה יותר והרכב שוקל פחות ומתנהג טוב יותר, ומאיץ מהר יותר.
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1565
- שם מלא: יוסי
תמיד היה תמוה בעיני ה״בלאגן״ של הגרסאות בתחילת הדרך פה בארץ.17/03/2024 15:52TheCoolest כתב: LR ו-P תמיד עם NCA.
בגדול היתרון היחיד של סוללות ה-NCA ב-RWD הוא שהסוללה קלה יותר והרכב שוקל פחות ומתנהג טוב יותר, ומאיץ מהר יותר....
כוח מנוע שונה בין הדגמים (שלי עם 320 כ״ס, אחרים עם 290 או משהו כזה), דגמים מסוימים עם חימום להגה ומושבים אחוריים.
זה בגלל ארץ הייצור השונה?
אגב, איך יודעים איזה סוללה יש לי ומה ארץ הייצור? (קיבלתי את הרכב בפעימה השניה, אוגוסט)
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

גם אני קיבלתי באוגוסט. ה-SR+ הגיעה עם סוללת LFP 55KWH.
בנוגע לסוג הסוללה אפשר לראות את זה באחד המסכים ברכב, יהיה כתוב שם LFP.
אבל הנפח, לא חושב שאפשר לבדוק דרך המסך. אבל החל מדצמבר 2021 התחילו להגיע הרכבים עם LFP 60KWH.
למיטב ידיעתי רק המשלוח הראשון במרץ הגיע מארה"ב, כל השאר (מאי וכו') כבר הגיעו מסין.
אני חושב שבדצמבר הם החליטו לפתוח את החימום הגה והמושבים האחוריים בחינם ל-SR+\RWD. בגדול זה שדרוג שעלה $300, פשוט בארץ אי אפשר לקנות אותו כי אין חנות.
בנוגע לסוג הסוללה אפשר לראות את זה באחד המסכים ברכב, יהיה כתוב שם LFP.
אבל הנפח, לא חושב שאפשר לבדוק דרך המסך. אבל החל מדצמבר 2021 התחילו להגיע הרכבים עם LFP 60KWH.
למיטב ידיעתי רק המשלוח הראשון במרץ הגיע מארה"ב, כל השאר (מאי וכו') כבר הגיעו מסין.
אני חושב שבדצמבר הם החליטו לפתוח את החימום הגה והמושבים האחוריים בחינם ל-SR+\RWD. בגדול זה שדרוג שעלה $300, פשוט בארץ אי אפשר לקנות אותו כי אין חנות.
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

עד שלא פתחו את החימום מושבים חשבתי שזה פיטצר מטופש בישראל. מאז שפתחו וניסיתי את זה, התמכרתי. זה כמו כרית חמה במיטה, רק ברכב/נסיעה.
בימים של אחרי אימון זה פשוט משפר את התחושה בגב התחתון אחרי נסיעה לעבודה עם הפיטצר פועל.
בימים של אחרי אימון זה פשוט משפר את התחושה בגב התחתון אחרי נסיעה לעבודה עם הפיטצר פועל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

חימום במושבים הקדמיים תמיד היה פתוח בכל הרכבים.
-
Huber
-
- חבר במועדון HT

TheCoolest - אז אנסח את זה אחרת, עד שלא התנסיתי בזה בעצמי. כל השאר בעינו עומד.
- ambar
-
- חבר ותיק

אם אהבת את החימום, אוורור במושב זה בכלל חוויה ממכרת (במיוחד עם הדמוי עור/פלסטיק שמצפה את המושבים בטסלה)
לצערי אין בדגם Y ויש ב 3 המחודשת
לצערי אין בדגם Y ויש ב 3 המחודשת
- IsportaR
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 142
החימום בארץ מיותר, טוב אולי לפעמיים בשנה. עכשיו נזכרתי שיש גם חימום הגה ולא הפעלתי אותו כל החורף.
האיוורור במושבים זה איוורור או מיזוג?
האיוורור במושבים זה איוורור או מיזוג?
- ambar
-
- חבר ותיק

וואלה לא יודע איך זה בטסלה, שנהגתי בסנטה פה, זה היה מיזוג במושב וזה פשוט כיף לא נורמלי
- oferlaor
-
- מנהל

משתמש בחימום גם כשחם יחסית, זה ממש מפנק את הגב, ואם צריך אז ממזגנים טיפה יותר 
- ambar
-
- חבר ותיק

הגענו לגיל הזה18/03/2024 17:10oferlaor כתב: משתמש בחימום גם כשחם יחסית, זה ממש מפנק את הגב, ואם צריך אז ממזגנים טיפה יותר
...
איפה בגיל 20 חשבנו לפנק ככה את הגב