eSIM בקרוב אצל כולם?
https://www.gov.il/he/departments/news/04022024
"מנכ"לית משרד התקשורת, עו״ד עינבל משש, חתמה היום (04.02.2024) על מכתב שנשלח לחברות הסלולר, בו הן נדרשו לפרט על מוכנותן להפעלת שירות eSIM בישראל...
שר התקשורת, ד"ר שלמה קרעי: "כניסת eSIM לשוק התקשורת הישראלי תקל במציאות הנוכחית על המפונים ועל מאות אלפי לוחמינו שבמילואים להתנייד בקלות וללא צורך בכרטיס פיזי. המהלך צפוי להוזיל את החבילות לחו"ל לכל משפחה, תוך מתן אפשרות לעבור בקלות לספק אחר ולחבילה משתלמת המותאמת ליכולתם. מהלך זה הוא נדבך משלים לשוק תחרותי גם באיכות השירות, ולשיפור הכיסוי והקליטה בכל רחבי הארץ.
מנכ"לית משרד התקשורת, עינבל משש: "בעידן בו בעלי מכשירי סלולר נעים כל הזמן ועלולים לחוות קשיים בקליטה או בסוגיות אחרות, עלינו לאפשר להם גמישות מירבית ונגישות ל-SIM וירטואלי, אשר לא יחייב עוד תלות בספק תקשורת סלולרית אחד בלבד. אירועי השבעה באוקטובר וכל השלכותיהם, הם ההוכחה לצורך באימוץ חדשנות גם בתחום הזה״.
...בכוונת המשרד לפעול לשם חיוב מתן השירות על ידי החברות בחודשים הקרובים."
שהחיינו וקיימנו. הגיע הזמן.
"מנכ"לית משרד התקשורת, עו״ד עינבל משש, חתמה היום (04.02.2024) על מכתב שנשלח לחברות הסלולר, בו הן נדרשו לפרט על מוכנותן להפעלת שירות eSIM בישראל...
שר התקשורת, ד"ר שלמה קרעי: "כניסת eSIM לשוק התקשורת הישראלי תקל במציאות הנוכחית על המפונים ועל מאות אלפי לוחמינו שבמילואים להתנייד בקלות וללא צורך בכרטיס פיזי. המהלך צפוי להוזיל את החבילות לחו"ל לכל משפחה, תוך מתן אפשרות לעבור בקלות לספק אחר ולחבילה משתלמת המותאמת ליכולתם. מהלך זה הוא נדבך משלים לשוק תחרותי גם באיכות השירות, ולשיפור הכיסוי והקליטה בכל רחבי הארץ.
מנכ"לית משרד התקשורת, עינבל משש: "בעידן בו בעלי מכשירי סלולר נעים כל הזמן ועלולים לחוות קשיים בקליטה או בסוגיות אחרות, עלינו לאפשר להם גמישות מירבית ונגישות ל-SIM וירטואלי, אשר לא יחייב עוד תלות בספק תקשורת סלולרית אחד בלבד. אירועי השבעה באוקטובר וכל השלכותיהם, הם ההוכחה לצורך באימוץ חדשנות גם בתחום הזה״.
...בכוונת המשרד לפעול לשם חיוב מתן השירות על ידי החברות בחודשים הקרובים."
שהחיינו וקיימנו. הגיע הזמן.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4767
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
מה הלאה ? להכריח אותם להפסיק לפרסם מבצעי לכל החיים ?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46320
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
הסיבה היחידה למעבר צריכה להיות התקדמות טכנולוגית, אני מתקשה לראות איך כל הסיבות שפורטו בידיעה מהוות תמריץ כלשהו שאמור להצדיק את המעבר, אבל קדימה, אולי נצליח להוריד עוד חצי גרם ממשקל הטלפון 

Re: משרד התקשורת פועל לחייב את חברות הסלולר להפעיל שירותי eSIM בחודשים הקרובים
כן הרבה PR בהכרזה הזאת, אבל אני כמובן אשמח אם התוצאה הסופית תהיה מעבר בקלות בין סים אחד למשנהו (וגם להצטרף מיידית לספק נבחר) במידה והקליטה ברשת מסוימת פחות טובה באיזור מסוים. בנוסף, ההגבלה הדרקונית של "eSIM אצלנו זה לשעונים בלבד" שהספקיות הנהיגו בשוק בשנים האחרונות היא חוצפה שטוב ששמים לה סוף.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
ברור שזה צריך להיות אבל המכשירים בארץ הם עם esim אחד, ולכן זה אומר שאם רוצים להשתמש בזה בחו"ל זה לא עוזר.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
דגם אמריקאי של אייפון 15 הוא עם eSIM בלבד. בשלב זה או אחר שאר היצרניות גם יצטרפו. עדיף שהמפעילים הסלולריים יהיו מוכנים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

מה זאת אומרת בשלב זה או אחר? 
השתמשתי ב- eSIM כבר בשנת 2018 עם אייפון XS ומאז כל שנה. כל הספקים מזמן יודעים מה זה ופשוט מעכבים את ההשקה בארץ. זה לא משהו חדש שרק הגיע עם אייפון 15 ואייפונים ב- US נמכרים עם eSIM בלבד כבר מדגם קודם.

השתמשתי ב- eSIM כבר בשנת 2018 עם אייפון XS ומאז כל שנה. כל הספקים מזמן יודעים מה זה ופשוט מעכבים את ההשקה בארץ. זה לא משהו חדש שרק הגיע עם אייפון 15 ואייפונים ב- US נמכרים עם eSIM בלבד כבר מדגם קודם.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
להדגיש את חווית המשתמש: בזמנו הגעתי לארה״ב עם אייפון 11 פרו שכלל eSIM וכרטיס SIM פיזי. לא רכשתי חבילת גלישה מהמפעיל הישראלי במחיר מופקע. במקום זה כאשר הגעתי ל-WiFi הפעלתי את ה-eSIM ותוך דקה היה לי חיבור מעולה בקצבים גבוהים למפעיל אמריקאי בלי צורך לגשת לחנות סלולר, בלי תור, בלי טפסים, ככה זה אמור לעבוד.
די ברור למה המפעילים בארץ לא רוצים השקה מסחרית בקנה מידה רחב של השירות, משום שהניוד בין מפעילים ייהפך ליותר קל ופשוט ממה שהוא היום.
מדוע לא לכלול כרטיס סים פיזי? מעבר לכך ״שמכריחים״ את המפעילים לספק חווית שירות מהירה ושקופה יותר, כנראה שפשוט יותר לממש הגנה טובה יותר נגד מים ללא סלוט פיזי.
די ברור למה המפעילים בארץ לא רוצים השקה מסחרית בקנה מידה רחב של השירות, משום שהניוד בין מפעילים ייהפך ליותר קל ופשוט ממה שהוא היום.
מדוע לא לכלול כרטיס סים פיזי? מעבר לכך ״שמכריחים״ את המפעילים לספק חווית שירות מהירה ושקופה יותר, כנראה שפשוט יותר לממש הגנה טובה יותר נגד מים ללא סלוט פיזי.
לא כל כך מבין מה הטעם בטכנולוגיה הזו, כשרק מעט מאוד יצרנים משתמשים בה.
עד כמה שידוע לי, אייפונים משנתון מסויים ומעלה, סמסונגים רק בדגמים מסויימים וגם רק בשנתונים מסויימים ומעלה...כל שאר הסינים די נשארו מאחור ורובם לא תומכים בזה.
אני בחו"ל כ 5-6 פעמים כל שנה ולא מצאתי אף פעם שום יתרון (במחיר) לשימוש ב ESIM על פני קניית סים מקומי.
יש לי סים מחברה אירופית שאותו אני מפעיל כל פעם לפני הנסיעה ומחירו זול יותר מכל ESIM שבדקתי. הוא כמובן פעיל בכל אירופה.
גם לארה"ב יש לי סים מצוין.
עד כמה שידוע לי, אייפונים משנתון מסויים ומעלה, סמסונגים רק בדגמים מסויימים וגם רק בשנתונים מסויימים ומעלה...כל שאר הסינים די נשארו מאחור ורובם לא תומכים בזה.
אני בחו"ל כ 5-6 פעמים כל שנה ולא מצאתי אף פעם שום יתרון (במחיר) לשימוש ב ESIM על פני קניית סים מקומי.
יש לי סים מחברה אירופית שאותו אני מפעיל כל פעם לפני הנסיעה ומחירו זול יותר מכל ESIM שבדקתי. הוא כמובן פעיל בכל אירופה.
גם לארה"ב יש לי סים מצוין.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

@Arie10
כל האייפונים מלפני 6 שנים וחדשים יותר תומכים ב- eSIM, נדיר למצוא בכלל אנשים עם אייפון ישן יותר. לא בדקתי על סמסונג, אבל שווה שתבדוק דברים לפני שאתה כותב וכנראה הדברים דומים בחלקם, אז להגיד שאין טעם כאשר 2 היצרניות הגדולות בעולם כן תומכות בזה, זהו משפט לא נכון.
יש אנשים שישארו עם הטכנולוגיה הישנה יותר של סים פיזי, זה בסדר גמור, לא כולם רוצים להיות "בחזית" הטכנולוגיה שכבר בחוץ 14 שנה.
כל האייפונים מלפני 6 שנים וחדשים יותר תומכים ב- eSIM, נדיר למצוא בכלל אנשים עם אייפון ישן יותר. לא בדקתי על סמסונג, אבל שווה שתבדוק דברים לפני שאתה כותב וכנראה הדברים דומים בחלקם, אז להגיד שאין טעם כאשר 2 היצרניות הגדולות בעולם כן תומכות בזה, זהו משפט לא נכון.
יש אנשים שישארו עם הטכנולוגיה הישנה יותר של סים פיזי, זה בסדר גמור, לא כולם רוצים להיות "בחזית" הטכנולוגיה שכבר בחוץ 14 שנה.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

אני בעד הטכנולוגיה וגם בעד הרעיון של להכריח להשתמש בה. הבעיה היא שאני בספק אם זה ישיג את המטרה של לשפר את התחרות כי אין פה אלטרנטיבה אמיתית. החברות הקיימות ימצאו דרך להערים קשים על ניוד. אולי אם יאפשרו לחברות ענק מחו"ל למכור חבילות מוזלות זה יכול לעבוד.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

מחירי החבילות בארץ מהזולים בעולם, אין סיבה לחברות מחו"ל להכנס.
היום גם כל החבילות עולות 20-30 ש"ח, אז אין יותר מידי מה להוזיל וגם אם יוזילו, זה ש"ח בודדים.
לא שאתנגד עם יוזילו עוד יותר את חבילות התקשורת שלנו, אבל יש מספיק מקומות אחרים שצריך להוזיל בהם את החשבונות החודשיים שלנו בצורה הרבה יותר משמעותית.
היום גם כל החבילות עולות 20-30 ש"ח, אז אין יותר מידי מה להוזיל וגם אם יוזילו, זה ש"ח בודדים.
לא שאתנגד עם יוזילו עוד יותר את חבילות התקשורת שלנו, אבל יש מספיק מקומות אחרים שצריך להוזיל בהם את החשבונות החודשיים שלנו בצורה הרבה יותר משמעותית.
Re:
אני כן בדקתי בזמנו...(איך אתה יודע שלא ?).05/02/2024 9:59ziv_r כתב: @Arie10
יש אנשים שישארו עם הטכנולוגיה הישנה יותר של סים פיזי, זה בסדר גמור, לא כולם רוצים להיות "בחזית" הטכנולוגיה שכבר בחוץ 14 שנה....
לגבי אייפונים פחות עניין אותי...אני לא נמנה עם הכת.
לגבי סמסונגים, כאמור, לא כל הדגמים תומכים ורק משנתונים מסויימים ומעלה. יש רשימה מסודרת, אני כמובן לא זוכר בפעל פה את כולה.
גם לבי הסינים בדקתי. מה שהיה רלוונטי לגבי משפחתי...שיאומי ברובם לא תומכים וזה נכון גם ל ONE+.
פה הסתיימה הבדיקה שלי !
אבל מה שעניין אותי לא פחות, הוא התמחור ופה כאמור לא מצאתי שום יתרון ל ESIM, אלא בדיוק ההיפך. ולכן אפילו שמכשיר הסמסונג שלי כן תומך ואין לי שום בעיה להגיש הוצאות על ESIM או על סים חו"ל...לא מצאתי שום סיבה להשתמש ב ESIM.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

@Arie10
איך אני יודע שלא? כי רשמת דברים לא נכונים.
כמו שרשמתי, לך לא מתאים eSIM? אין בעיה, אף אחד לא מכריח אותך לעבור. שאר העולם המערבי כבר עבר ולפי כותרת השרשור, גם בארץ זה יחל בקרוב בצורה משמעותית. השימוש בסימים פיזים כמובן שימשיך להיתמך.
איך אני יודע שלא? כי רשמת דברים לא נכונים.
כמו שרשמתי, לך לא מתאים eSIM? אין בעיה, אף אחד לא מכריח אותך לעבור. שאר העולם המערבי כבר עבר ולפי כותרת השרשור, גם בארץ זה יחל בקרוב בצורה משמעותית. השימוש בסימים פיזים כמובן שימשיך להיתמך.
אני דוקא בטוח שאתה הוא זה שרושם דברים לא נכונים !
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

Re:
אני איתך, אבל בדברי ההסבר של משרד התקשורת כתבו שהמטרה היא להקל על ניוד ומעבר בין חברות (בעיני אין הבדל אמיתי לא במחיר ולא באיכות בארץ)05/02/2024 10:06ziv_r כתב: מחירי החבילות בארץ מהזולים בעולם, אין סיבה לחברות מחו"ל להכנס.
לא שאתנגד עם יוזילו עוד יותר את חבילות התקשורת שלנו, אבל יש מספיק מקומות אחרים שצריך להוזיל בהם את החשבונות החודשיים שלנו בצורה הרבה יותר משמעותית....