eSIM בקרוב אצל כולם?

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
sabres פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1280
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #1 

https://www.gov.il/he/departments/news/04022024

"מנכ"לית משרד התקשורת, עו״ד עינבל משש, חתמה היום (04.02.2024) על מכתב שנשלח לחברות הסלולר, בו הן נדרשו לפרט על מוכנותן להפעלת שירות eSIM בישראל...

שר התקשורת, ד"ר שלמה קרעי: "כניסת eSIM לשוק התקשורת הישראלי תקל במציאות הנוכחית על המפונים ועל מאות אלפי לוחמינו שבמילואים להתנייד בקלות וללא צורך בכרטיס פיזי. המהלך צפוי להוזיל את החבילות לחו"ל לכל משפחה, תוך מתן אפשרות לעבור בקלות לספק אחר ולחבילה משתלמת המותאמת ליכולתם. מהלך זה הוא נדבך משלים לשוק תחרותי גם באיכות השירות, ולשיפור הכיסוי והקליטה בכל רחבי הארץ.

מנכ"לית משרד התקשורת, עינבל משש: "בעידן בו בעלי מכשירי סלולר נעים כל הזמן ועלולים לחוות קשיים בקליטה או בסוגיות אחרות, עלינו לאפשר להם גמישות מירבית ונגישות ל-SIM וירטואלי, אשר לא יחייב עוד תלות בספק תקשורת סלולרית אחד בלבד. אירועי השבעה באוקטובר וכל השלכותיהם, הם ההוכחה לצורך באימוץ חדשנות גם בתחום הזה״.

...בכוונת המשרד לפעול לשם חיוב מתן השירות על ידי החברות בחודשים הקרובים."

שהחיינו וקיימנו. הגיע הזמן.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6110
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 993 פעמים

eSIM בקרוב אצל כולם?

שליחה #2 

https://www.gadgety.co.il/322083/moc-is ... 4fc7f76ec5

מה דעתכם? נתקדם סוף סוף??

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4769
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #3 

מה הלאה ? להכריח אותם להפסיק לפרסם מבצעי לכל החיים ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46321
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #4 

הסיבה היחידה למעבר צריכה להיות התקדמות טכנולוגית, אני מתקשה לראות איך כל הסיבות שפורטו בידיעה מהוות תמריץ כלשהו שאמור להצדיק את המעבר, אבל קדימה, אולי נצליח להוריד עוד חצי גרם ממשקל הטלפון 🙂

sabres פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1280
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

Re: משרד התקשורת פועל לחייב את חברות הסלולר להפעיל שירותי eSIM בחודשים הקרובים

שליחה #5 

כן הרבה PR בהכרזה הזאת, אבל אני כמובן אשמח אם התוצאה הסופית תהיה מעבר בקלות בין סים אחד למשנהו (וגם להצטרף מיידית לספק נבחר) במידה והקליטה ברשת מסוימת פחות טובה באיזור מסוים. בנוסף, ההגבלה הדרקונית של "eSIM אצלנו זה לשעונים בלבד" שהספקיות הנהיגו בשוק בשנים האחרונות היא חוצפה שטוב ששמים לה סוף.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #6 

ברור שזה צריך להיות אבל המכשירים בארץ הם עם esim אחד, ולכן זה אומר שאם רוצים להשתמש בזה בחו"ל זה לא עוזר.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #7 

דגם אמריקאי של אייפון 15 הוא עם eSIM בלבד. בשלב זה או אחר שאר היצרניות גם יצטרפו. עדיף שהמפעילים הסלולריים יהיו מוכנים.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #8 

מה זאת אומרת בשלב זה או אחר? 🙂
השתמשתי ב- eSIM כבר בשנת 2018 עם אייפון XS ומאז כל שנה. כל הספקים מזמן יודעים מה זה ופשוט מעכבים את ההשקה בארץ. זה לא משהו חדש שרק הגיע עם אייפון 15 ואייפונים ב- US נמכרים עם eSIM בלבד כבר מדגם קודם.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

oferlaor אתה בטוח? ההגבלה למיטב זכרוני היא לשני קווים במקביל על אייפון למשל שפועלים כאשר אין הגבלה לכמות ה-esim שאתה יכול להתקין ואז עובר ביניהם בהגדרות מתי שאתה רוצה..

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #10 

הבעיה היא שעם eSIM אמנם קל יותר לעבור בין ספקים סלולריים, אבל עם SIM רגיל הרבה יותר קל לעבור בין מכשירים...

Batnun

.
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

זה גם נכון אין ספק אבל אל תשכח שזה הרבה פחות מאובטח.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #12 

להדגיש את חווית המשתמש: בזמנו הגעתי לארה״ב עם אייפון 11 פרו שכלל eSIM וכרטיס SIM פיזי. לא רכשתי חבילת גלישה מהמפעיל הישראלי במחיר מופקע. במקום זה כאשר הגעתי ל-WiFi הפעלתי את ה-eSIM ותוך דקה היה לי חיבור מעולה בקצבים גבוהים למפעיל אמריקאי בלי צורך לגשת לחנות סלולר, בלי תור, בלי טפסים, ככה זה אמור לעבוד.
די ברור למה המפעילים בארץ לא רוצים השקה מסחרית בקנה מידה רחב של השירות, משום שהניוד בין מפעילים ייהפך ליותר קל ופשוט ממה שהוא היום.
מדוע לא לכלול כרטיס סים פיזי? מעבר לכך ״שמכריחים״ את המפעילים לספק חווית שירות מהירה ושקופה יותר, כנראה שפשוט יותר לממש הגנה טובה יותר נגד מים ללא סלוט פיזי.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2540
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #13 

לא כל כך מבין מה הטעם בטכנולוגיה הזו, כשרק מעט מאוד יצרנים משתמשים בה.
עד כמה שידוע לי, אייפונים משנתון מסויים ומעלה, סמסונגים רק בדגמים מסויימים וגם רק בשנתונים מסויימים ומעלה...כל שאר הסינים די נשארו מאחור ורובם לא תומכים בזה.

אני בחו"ל כ 5-6 פעמים כל שנה ולא מצאתי אף פעם שום יתרון (במחיר) לשימוש ב ESIM על פני קניית סים מקומי.
יש לי סים מחברה אירופית שאותו אני מפעיל כל פעם לפני הנסיעה ומחירו זול יותר מכל ESIM שבדקתי. הוא כמובן פעיל בכל אירופה.
גם לארה"ב יש לי סים מצוין.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #14 

@Arie10
כל האייפונים מלפני 6 שנים וחדשים יותר תומכים ב- eSIM, נדיר למצוא בכלל אנשים עם אייפון ישן יותר. לא בדקתי על סמסונג, אבל שווה שתבדוק דברים לפני שאתה כותב וכנראה הדברים דומים בחלקם, אז להגיד שאין טעם כאשר 2 היצרניות הגדולות בעולם כן תומכות בזה, זהו משפט לא נכון.
יש אנשים שישארו עם הטכנולוגיה הישנה יותר של סים פיזי, זה בסדר גמור, לא כולם רוצים להיות "בחזית" הטכנולוגיה שכבר בחוץ 14 שנה.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

אני בעד הטכנולוגיה וגם בעד הרעיון של להכריח להשתמש בה. הבעיה היא שאני בספק אם זה ישיג את המטרה של לשפר את התחרות כי אין פה אלטרנטיבה אמיתית. החברות הקיימות ימצאו דרך להערים קשים על ניוד. אולי אם יאפשרו לחברות ענק מחו"ל למכור חבילות מוזלות זה יכול לעבוד.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #16 

מחירי החבילות בארץ מהזולים בעולם, אין סיבה לחברות מחו"ל להכנס.
היום גם כל החבילות עולות 20-30 ש"ח, אז אין יותר מידי מה להוזיל וגם אם יוזילו, זה ש"ח בודדים.

לא שאתנגד עם יוזילו עוד יותר את חבילות התקשורת שלנו, אבל יש מספיק מקומות אחרים שצריך להוזיל בהם את החשבונות החודשיים שלנו בצורה הרבה יותר משמעותית.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re:

שליחה #17 

05/02/2024 9:59  
ziv_r כתב:
@Arie10
כל האייפונים מלפני 6 שנים וחדשים יותר תומכים ב- eSIM, נדיר למצוא בכלל אנשים עם אייפון ישן יותר. לא בדקתי על סמסונג, אבל שווה שתבדוק דברים לפני שאתה כותב וכנראה הדברים דומים בחלקם, אז להגיד שאין טעם כאשר 2 היצרניות הגדולות בעולם כן תומכות בזה, זהו משפט לא נכון.
יש אנשים שישארו עם הטכנולוגיה הישנה יותר של סים פיזי, זה בסדר גמור, לא כולם רוצים להיות "בחזית" הטכנולוגיה שכבר בחוץ 14 שנה.
...
אני כן בדקתי בזמנו...(איך אתה יודע שלא ?).
לגבי אייפונים פחות עניין אותי...אני לא נמנה עם הכת.
לגבי סמסונגים, כאמור, לא כל הדגמים תומכים ורק משנתונים מסויימים ומעלה. יש רשימה מסודרת, אני כמובן לא זוכר בפעל פה את כולה.
גם לבי הסינים בדקתי. מה שהיה רלוונטי לגבי משפחתי...שיאומי ברובם לא תומכים וזה נכון גם ל ONE+.
פה הסתיימה הבדיקה שלי !
אבל מה שעניין אותי לא פחות, הוא התמחור ופה כאמור לא מצאתי שום יתרון ל ESIM, אלא בדיוק ההיפך. ולכן אפילו שמכשיר הסמסונג שלי כן תומך ואין לי שום בעיה להגיש הוצאות על ESIM או על סים חו"ל...לא מצאתי שום סיבה להשתמש ב ESIM.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #18 

@Arie10
איך אני יודע שלא? כי רשמת דברים לא נכונים.
כמו שרשמתי, לך לא מתאים eSIM? אין בעיה, אף אחד לא מכריח אותך לעבור. שאר העולם המערבי כבר עבר ולפי כותרת השרשור, גם בארץ זה יחל בקרוב בצורה משמעותית. השימוש בסימים פיזים כמובן שימשיך להיתמך.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אני דוקא בטוח שאתה הוא זה שרושם דברים לא נכונים !

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re:

שליחה #20 

05/02/2024 10:06  
ziv_r כתב:
מחירי החבילות בארץ מהזולים בעולם, אין סיבה לחברות מחו"ל להכנס.
היום גם כל החבילות עולות 20-30 ש"ח, אז אין יותר מידי מה להוזיל וגם אם יוזילו, זה ש"ח בודדים.

לא שאתנגד עם יוזילו עוד יותר את חבילות התקשורת שלנו, אבל יש מספיק מקומות אחרים שצריך להוזיל בהם את החשבונות החודשיים שלנו בצורה הרבה יותר משמעותית.
...
אני איתך, אבל בדברי ההסבר של משרד התקשורת כתבו שהמטרה היא להקל על ניוד ומעבר בין חברות (בעיני אין הבדל אמיתי לא במחיר ולא באיכות בארץ)

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”