אין שום בעיה בריאותית עם בישול וטיגון בשמן זית.18/01/2024 17:32יהלי ב כתב: ממליץ בחום שלא לבשל עם שמן זית. נראה לי שלבשת עם שמן מכונות כבר הרבה יותר בריא. למרות שיש לשמן זית טמפ התכה (עישון) גבוהה של כמעט 200 מעלות, כבר ב 100 מעלות הוא מתחיל לייצר כימיקל תוצר לוואי הנקרא advanced glycation endproduct או AGE בקיצור.
הכימיכל הזה גורם לחמצון ולמעשה מבטל את כל היתרונות שיש בצריכת שמן זית. עדיף לבשל עם שמן אבוקדו שלו טמפ התכה קרובה ל 300 מעלות.
כמובן תמיד עדיף שמנים אורגניים בכבישה קרה, ולא פחות חשוב, לקנות רק בבקבוק זכוכית שחור שאטום לאור ולשמור בארון חשוך.
אני בדיאטת קיטוגנית טבעונית וצורך כ 200 מ"ל של שמנים שונים ביום לא מבושלים מתוך 4 זוגי שמנים: זית, פשתן, MTC, וגרעיני דלעת. זה כמובן מגולם בתצרוכת הקלורית היומית שלי: ארוחה אחת ביום בחלון של שעה הכוללת שייקים של ירקות אורגניים עם שמנים מהצומח, ואבקות ירוקות כגון ספירולינה ומורינגה ו 6 פרוסות לחם פשתן עם חמאת פיסטוק + תחינה אורגנית גולמית. מלבד ימים שאשתי גוררת אותי למסעדה, זה מה שאני אוכל כל יום ללא כל שינוי כבר כמעט 10 שנים. כמובן נוטל 34 תוספי תזונה ביום, ואחת לחודש מבצע צום מים בלבד של 72 שעות. אני אמנם מרגיש אומלל מבחינה קולינארית, אבל בזכות הדיאטה הזאת רמות הסוכר, כולסטרול, ולחץ הדם שלי ממש אופטימאליים גם בגיל מתקדם מאד של כמעט 52......
אני לא רוצה להתחיל וויכוח בנושא בפוסט הזה אבל צריך בכ"ז להגיד את זה.
מי שרוצה לקבל מידע מדעי שיחפש בגוגל ויחליט בעצמו.