מבקש המלצה לשמן זית טעים

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #21 

18/01/2024 17:32  
יהלי ב כתב:
ממליץ בחום שלא לבשל עם שמן זית. נראה לי שלבשת עם שמן מכונות כבר הרבה יותר בריא. למרות שיש לשמן זית טמפ התכה (עישון) גבוהה של כמעט 200 מעלות, כבר ב 100 מעלות הוא מתחיל לייצר כימיקל תוצר לוואי הנקרא advanced glycation endproduct או AGE בקיצור.

הכימיכל הזה גורם לחמצון ולמעשה מבטל את כל היתרונות שיש בצריכת שמן זית. עדיף לבשל עם שמן אבוקדו שלו טמפ התכה קרובה ל 300 מעלות.

כמובן תמיד עדיף שמנים אורגניים בכבישה קרה, ולא פחות חשוב, לקנות רק בבקבוק זכוכית שחור שאטום לאור ולשמור בארון חשוך.

אני בדיאטת קיטוגנית טבעונית וצורך כ 200 מ"ל של שמנים שונים ביום לא מבושלים מתוך 4 זוגי שמנים: זית, פשתן, MTC, וגרעיני דלעת. זה כמובן מגולם בתצרוכת הקלורית היומית שלי: ארוחה אחת ביום בחלון של שעה הכוללת שייקים של ירקות אורגניים עם שמנים מהצומח, ואבקות ירוקות כגון ספירולינה ומורינגה ו 6 פרוסות לחם פשתן עם חמאת פיסטוק + תחינה אורגנית גולמית. מלבד ימים שאשתי גוררת אותי למסעדה, זה מה שאני אוכל כל יום ללא כל שינוי כבר כמעט 10 שנים. כמובן נוטל 34 תוספי תזונה ביום, ואחת לחודש מבצע צום מים בלבד של 72 שעות. אני אמנם מרגיש אומלל מבחינה קולינארית, אבל בזכות הדיאטה הזאת רמות הסוכר, כולסטרול, ולחץ הדם שלי ממש אופטימאליים גם בגיל מתקדם מאד של כמעט 52...
...
אין שום בעיה בריאותית עם בישול וטיגון בשמן זית.
אני לא רוצה להתחיל וויכוח בנושא בפוסט הזה אבל צריך בכ"ז להגיד את זה.
מי שרוצה לקבל מידע מדעי שיחפש בגוגל ויחליט בעצמו.
יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #22 

18/01/2024 17:36  
Arie10 כתב:
נו אם אתה נוטל 34 תוספים ביום אין לי ממש מה להוסיף...
כי השכן שלי למשל, נוטל רק 29 תוספים ליום והוא נראה ממש רע. אני מיד רץ אליו להודיע לו שחסרים לו 5 תוספים וחייו יראו אחרת לחלוטין !

אגב, אני ממש קרוב לגילך, לא נוטל 34 תוספים ליום, אוכל כמעט כל מה שבא לי וגם אצלי כל הרמות שהזכרת בנורמה כבר שנים רבות.
...
התוספים הם חומרים שהגוף לא יכול לייצר או שהזמינות שלהם בתזונה מאד מוגבלת, כמו למשל אומגה 3, ויטמין די, קיי, NAC, NAD+, ועוד המון תמציות מיצוי של צמחים שלא גדלים במדינות מערביות.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2541
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #23 

מעניין אם כל אלו שחיו עד גיל 90 נטלו את התוספים שאתה מדבר עליהם ?
אגב אתה בן 52 ומתאר את הגיל שלך כגיל מאוד מתקדם...האם זו ההרגשה שלך בגלל שאתה נוטל את שלל התוספים ?
כי אני בגילך, וללא שום תוספים, מרגיש די צעיר לגילי.

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #24 

זהו. נגמר הדיון על שמן זית טעים ועברנו לוויכוח אין סופי על נושאים אחרים.
אני מודה שוב לממליצים הראשונים וכבר החלטתי מה לקנות.
בהצלחה למתווכחים.
למרות שזה לא מנומס לגנוב פוסט (כי עניין הבריאות לא היה על הפרק) אני אסתדר.
Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #25 

כנראה שלא רלוונטי לרוב הקוראים כאן, אבל בלונדון אני כבר שנים רוכש שמן זית מעולה מחנות האלקטרוניקה השכונתית... 8)

https://www.standard.co.uk/lifestyle/lo ... 23897.html

לינק לרכישה אונליין (מניח שלא שולחים לארץ):

https://mroliveoil.com/shop

Batnun

.
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2541
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #26 

18/01/2024 22:14  
Batnun כתב:
כנראה שלא רלוונטי לרוב הקוראים כאן, אבל בלונדון אני כבר שנים רוכש שמן זית מעולה מחנות האלקטרוניקה השכונתית... 8)

https://www.standard.co.uk/lifestyle/lo ... 23897.html

לינק לרכישה אונליין (מניח שלא שולחים לארץ):

https://mroliveoil.com/shop

Batnun

.
...
הוא דוקא כן שולח לכל העולם, אבל מחיר 4 ליטר שמן עם משלוח לישראל יוצא 102GBP וזה עוד לפני מסים מקומיים שעומדים על 47 א"ג + 1.2% (לקילוגרם) וזה בהנחה שהיבוא מהאיחוד (כולל בריטניה) ולכל זה יש להוסיף מע"מ כמובן.

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

הזמנתי ממשק אחיה בעקבות ההמלצה פה.
העובדה שהם מקבלים כרטיס חבר טעמים (35% הנחה) הופכת את הקניה למשתלמת משמעותית.
כמובן, בתנאי שהשמן יהיה יותר טעים מהסופרמרקט.
b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 710 פעמים

שליחה #28 

בארד של גוגל

האם בריא לבשל או לטגן עם שמן זית ?

התשובה לשאלה זו תלויה במספר גורמים, כולל סוג השמן, טמפרטורת הבישול או הטיגון, ותדירות השימוש.

בכלליות, שמן זית הוא שמן בריא, עשיר בשומן חד בלתי רווי, אשר נחשב לטוב לבריאות הלב. שומן חד בלתי רווי מסייע להפחית את רמות הכולסטרול הרע (LDL) ולהעלות את רמות הכולסטרול הטוב (HDL).

שמן זית מכיל גם נוגדי חמצון, אשר מסייעים להגן על תאי הגוף מפני נזק.

עם זאת, חשוב לציין כי שמן זית, כמו כל שמן אחר, יכול להפוך ללא בריא כאשר הוא מתחמם יתר על המידה. נקודת העישון של שמן זית היא בין 190 ל-238 מעלות צלזיוס. כאשר שמן מגיע לנקודת העישון שלו, הוא מתחיל להעלות עשן. עשן זה הוא תוצר של חמצון השמן, והוא עשוי להכיל חומרים מזיקים.

לכן, חשוב להשתמש בשמן זית לטיגון בטמפרטורות נמוכות או בינוניות. טיגון בטמפרטורות גבוהות מדי עלול להפחית את היתרונות הבריאותיים של שמן הזית ולהגדיל את הסיכון לצריכת חומרים מזיקים.

בנוסף, חשוב להחליף את שמן הזית לאחר כל שימוש, גם אם לא הגיע לנקודת העישון שלו. שמן זית שנחשף לחום יכול להתחיל להי oxidized, גם בטמפרטורות נמוכות.

בהתאם להמלצות אלו, ניתן לבשל עם שמן זית בצורה בריאה ובטוחה.

לפיכך, ניתן לומר כי בבישול עם שמן זית, בטמפרטורות נמוכות או בינוניות, הוא בריא. עם זאת, בטיגון בטמפרטורות גבוהות, שמן זית עלול להפוך ללא בריא.

כמו כן, חשוב לציין כי שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin Olive Oil), שהוא בעל טעם עשיר יותר וערך תזונתי גבוה יותר, עשוי להיות עדיף לבישול ולטיגון על פני שמן זית רגיל.

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

19/01/2024 23:39  
b2k כתב:
בארד של גוגל

האם בריא לבשל או לטגן עם שמן זית ?

התשובה לשאלה זו תלויה במספר גורמים, כולל סוג השמן, טמפרטורת הבישול או הטיגון, ותדירות השימוש.

בכלליות, שמן זית הוא שמן בריא, עשיר בשומן חד בלתי רווי, אשר נחשב לטוב לבריאות הלב. שומן חד בלתי רווי מסייע להפחית את רמות הכולסטרול הרע (LDL) ולהעלות את רמות הכולסטרול הטוב (HDL).

שמן זית מכיל גם נוגדי חמצון, אשר מסייעים להגן על תאי הגוף מפני נזק.

עם זאת, חשוב לציין כי שמן זית, כמו כל שמן אחר, יכול להפוך ללא בריא כאשר הוא מתחמם יתר על המידה. נקודת העישון של שמן זית היא בין 190 ל-238 מעלות צלזיוס. כאשר שמן מגיע לנקודת העישון שלו, הוא מתחיל להעלות עשן. עשן זה הוא תוצר של חמצון השמן, והוא עשוי להכיל חומרים מזיקים.

לכן, חשוב להשתמש בשמן זית לטיגון בטמפרטורות נמוכות או בינוניות. טיגון בטמפרטורות גבוהות מדי עלול להפחית את היתרונות הבריאותיים של שמן הזית ולהגדיל את הסיכון לצריכת חומרים מזיקים.

בנוסף, חשוב להחליף את שמן הזית לאחר כל שימוש, גם אם לא הגיע לנקודת העישון שלו. שמן זית שנחשף לחום יכול להתחיל להי oxidized, גם בטמפרטורות נמוכות.

בהתאם להמלצות אלו, ניתן לבשל עם שמן זית בצורה בריאה ובטוחה.

לפיכך, ניתן לומר כי בבישול עם שמן זית, בטמפרטורות נמוכות או בינוניות, הוא בריא. עם זאת, בטיגון בטמפרטורות גבוהות, שמן זית עלול להפוך ללא בריא.

כמו כן, חשוב לציין כי שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin Olive Oil), שהוא בעל טעם עשיר יותר וערך תזונתי גבוה יותר, עשוי להיות עדיף לבישול ולטיגון על פני שמן זית רגיל.
...
למרות שאני מסכים כללית עם מה שכתוב פה (למעט זה שאהדגש הוא לא השוואה עם טיגון בשמנים אחרים) ן אין טעם לשכנע את המשוכנעים.

חלפו הימים שיש מקור מוסמך לעובדות וניתן להכריע לפיו מחלוקת.
כל אחד מחפש מקור מידע שמצדיק את הדעה שלו ותמיד! מוצא כזה.
לא ראיתי בשנים האחרונות מישהו שמשתכנע מטיעון שסותר את הדעה שלו וכותב: טעיתי, תודה שלימדתם אותי משהו חדש.
זאת תכונה מגעילה בעיניי אצל כל בני האדם כמעט: המאמץ להוכיח שהטענות של מישהו נכונות גובר על הרצון להגיע לחקר האמת.

מה שעשיתי עכשיו: גנבתי לעצמי את הפוסט משמן זית טעים לפילוסופיה בגרוש, אבל לא התאפקתי 😁
osh78
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1306
נתן תודות: 254 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #30 

@gilg7אם כבר דיברת על חבר ומשק אחיה, היו בחודשים האחרונים בחבר שוברים (שנגמרו) של 300 ש"ח ב-150... מניח שיהיו עוד, שווה לך לעקוב.

אגב, ההנחה בטעמים היא 30% (לפני חנוכה היתה הנחה חד פעמים של 35%). ובכח מקרה קיימת גם הנחה באשראי של 5%.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73199
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3152 פעמים

שליחה #31 

18/01/2024 17:32  
יהלי ב כתב:
ממליץ בחום שלא לבשל עם שמן זית. נראה לי שלבשת עם שמן מכונות כבר הרבה יותר בריא. למרות שיש לשמן זית טמפ התכה (עישון) גבוהה של כמעט 200 מעלות, כבר ב 100 מעלות הוא מתחיל לייצר כימיקל תוצר לוואי הנקרא advanced glycation endproduct או AGE בקיצור.

הכימיכל הזה גורם לחמצון ולמעשה מבטל את כל היתרונות שיש בצריכת שמן זית. עדיף לבשל עם שמן אבוקדו שלו טמפ התכה קרובה ל 300 מעלות.

כמובן תמיד עדיף שמנים אורגניים בכבישה קרה, ולא פחות חשוב, לקנות רק בבקבוק זכוכית שחור שאטום לאור ולשמור בארון חשוך.

אני בדיאטת קיטוגנית טבעונית וצורך כ 200 מ"ל של שמנים שונים ביום לא מבושלים מתוך 4 זוגי שמנים: זית, פשתן, MTC, וגרעיני דלעת. זה כמובן מגולם בתצרוכת הקלורית היומית שלי: ארוחה אחת ביום בחלון של שעה הכוללת שייקים של ירקות אורגניים עם שמנים מהצומח, ואבקות ירוקות כגון ספירולינה ומורינגה ו 6 פרוסות לחם פשתן עם חמאת פיסטוק + תחינה אורגנית גולמית ותערובת אגוזים\שקדים. מלבד ימים שאשתי גוררת אותי למסעדה, זה מה שאני אוכל כל יום ללא כל שינוי כבר כמעט 10 שנים. כמובן נוטל 34 תוספי תזונה ביום, ואחת לחודש מבצע צום מים בלבד של 72 שעות. אני אמנם מרגיש אומלל מבחינה קולינארית, אבל בזכות הדיאטה הזאת רמות הסוכר, כולסטרול, ולחץ הדם שלי ממש אופטימאליים גם בגיל מתקדם מאד של כמעט 52...
...

גם אני כבר חודשיים בדיאטה קיטוגנית אבל בשרית והרבה בעיות אצלי גם נפתרו (צרבות, משקל עודף, עודף שומנים בדם וכו).

כמה שאלות:

1. אז עם איזה שמן אתה מטגן? אני לרב מטגן בשומן חי (כבש וכו) אבל לא תמיד אפשרי/הולם.

2. אפא אתה רוכש MCT במחיר שפוי והיכן אתה משלב את זה?

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #32 

20/01/2024 22:46  
osh78 כתב:
@gilg7אם כבר דיברת על חבר ומשק אחיה, היו בחודשים האחרונים בחבר שוברים (שנגמרו) של 300 ש"ח ב-150... מניח שיהיו עוד, שווה לך לעקוב.

אגב, ההנחה בטעמים היא 30% (לפני חנוכה היתה הנחה חד פעמים של 35%). ובכח מקרה קיימת גם הנחה באשראי של 5%.
...
תודה על ההמלצה. אם יהיה טעים אני אעקוב אחרי מבצעים.
הבן שלי בקבע ממלא את היתרה בכרטיס חבר טעמים כל פעם שיש מבצע חד פעמי וכמעט לא משתמש בזה אז בשבילי זה 35% הנחה.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #33 

21/01/2024 8:00  
Huber כתב:
גם אני כבר חודשיים בדיאטה קיטוגנית אבל בשרית והרבה בעיות אצלי גם נפתרו (צרבות, משקל עודף, עודף שומנים בדם וכו).

כמה שאלות:

1. אז עם איזה שמן אתה מטגן? אני לרב מטגן בשומן חי (כבש וכו) אבל לא תמיד אפשרי/הולם.

2. אפא אתה רוכש MCT במחיר שפוי והיכן אתה משלב את זה?
...
אני אישית לא מטגן או אוכל מטוגן\מבושל. אני אוכל בעיקר אוכל נא כמו ירקות ושייקים. אשתי מטגנת עם שמן שמן זית או אבוקדו. ה MCT הכי זול זה מ IHERB (מאז המלחמה המשלוח לוקח כמעט חודש ולא שבוע כמו פעם). אני מוסיף את ארבעת השמנים (2 כפיות מכל אחת) לשייק ירקות וספירולינה שאני שותה פעם ביום. עם לימון סחוט, חומץ תפוחים, ותמצית סטביה, והירקות, לא מרגישים כבר את הטעם של השמן.

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 343
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #34 

טעים זו הגדרה סובייקטיבית, מה שטעים לי לא בהכרח יהיה טעים לך ולהפך.
הכתבה הזו, גם אם היא לא 100% מדוייקת, נותנת מושג טוב מה קורה בשוק ולמה שמן זית ישראלי הוא בכלל לא ישראלי...
המחיר עולה, האיכות יורדת: כך נראה המחסור בשמן זית בישראל

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4769
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #35 

30/01/2024 22:43  
borsood כתב:
טעים זו הגדרה סובייקטיבית, מה שטעים לי לא בהכרח יהיה טעים לך ולהפך.
הכתבה הזו, גם אם היא לא 100% מדוייקת, נותנת מושג טוב מה קורה בשוק ולמה שמן זית ישראלי הוא בכלל לא ישראלי...
המחיר עולה, האיכות יורדת: כך נראה המחסור בשמן זית בישראל
...
כבר כתבתי פה על המחזורית ביבול הזיתים. זה לא משהו חדש. שמן זית ממדינות כמו יוון, איטליה וספרד לא בהכרח נופל באיכותו משמן זית ישראלי. עלויות כח העבודה שם זולות משמעותית ויש סובסידיות ממשלתיות לחקלאים כך שהוא נמכר בארץ מבוקבק בפחות ממה שעולה לייצר בארץ.
על חברות כמו שטראוס (יד מרדכי) וזיתא אתה יכול לסמוך שהן עושות לא פחות בדיקות ממגדל ישראלי. הם גם מפרסמים על המוצרים שלהם מידע מלא בנוגע לרמת חומציות וכו'. לא כל מגדל ישראלי מקפיד על כך.
בנוסף על כך, החברות האלו עושות בלנד של שמנים בעיקר בגלל שהן מנסות להגיע לטעם אחיד. הטועם הממוצע הוא לא מתוחכם ולא יקבל בהבנה שני בקבוקים עם טעמים מאד שונים. ישר יתחילו להתלונן על טעמי לוואי ויחזירו מוצרים.
אני לוקח בשנים עם הרבה יבול את הזיתים מהבוסתן שלי לבית בד, משלם לו כמה שהוא מבקש ונשאר עם כ-20 ליטר של שמן זית. זה כיף כי זה שלי, זה לא בכרח מוצלח ממוצרים אחרים בשוק.

Arabidopsis T
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #36 

השנה בעקבות גלי חום ובצורות בספרד,איטליה ויוון יש יבול דל בזיתים ולכן זה מתטבא בעלייה במחירי שמן הזית בסופרים.
בעקבות המצב הרבה חברות ישראליות החלו לייבא שמן זית מטורקיה, שימו לב בגב האריזה לפני הקנייה!

בכל אופן רק לידע כללי, אין בעייה לטגן עם שמן זית ואפילו מומלץ (למעט המחיר הגבוהה, אבל זה כבר שיקול שלכם).

שמן זית ערבי/ישראלי מבית בד קטן אומנם טעים יותר אך ירוד מבחינת ערכים תזונתיים בשל העובדה שהשמן רגיש מאוד לחימצון. בבתי בד מודרנים וגדולים כל התהליך מתבצע בסביבה סגורה ללא חשיפה לאור וחמצן כך שמקבלים מוצר בריא יותר אך עם טעם בינוני.

שלח תגובה

חזור אל “כללי”